Punky Lion, 400W HID, DR60 II - Prvi pokušaj :)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
5.5.2014: 25. dan vegetacije (?)

Biljke su sad već lijepo narasle. Zaljevanje sam jučer prebacio sa pola litre po biljci svaka 2 dana, na 1l po biljci i svidjelo im se (rastu na očigled). Još ostaje da vidim hoću li sada zaljevati svaka 3 dana. Hranim ih već neko vrijeme sa GuanoKalong Grow i Extract, svako drugo zaljevanje. Imam malo žutog lišća (koje posmeđi, pa se osuši i otpadne) pri samom dnu biljaka, što se još "davno" počelo pojavljivati. Zato sam i počeo hraniti biljke, jer mi se čini da ne može biti ništa drugo do nedostatka hrane (N).

I dalje uvjeti kontrolirani, pH vode 6.8, propisane doze gnojiva, temperatura i vlaga OK.

Izbacio sam iz boxa ovlaživać zraka koji sada kroz lijevi upuh boxa, kroz cijev, ubacuje hladnu maglicu.
Ubacio sam nekakvu flekibilnu SCRoG mrežu da vidim kako bi to izgledalo. SCRoG mreža je na 25 cm / 10" od zemlje u vazi (dna stabljike)
Jedna biljka (gore-desno) raste dosta više od ostalih, pa sam je mislio saviti pod mrežu. Narasla je nekih 8 cm iznad mreže.
Do sada nisam radio nikakav trening biljaka.

To sad izgleda ovako:



Ili kad spustim svjetlo:



Svi komentari dobrodošli. :)
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Ma mislim da ti mreza netreba...to si ostavis za neki drugi grow kada budes imao dvije biljke i vise mjesta.
Racunaj da kada prebacis na cvjetanje one rastu jos sigurno 2 tjedna ,rastu i poslije ali ne toliko.Tako da razmisli o 12/12 ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: jurca and Hempy

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
11.5.2014: 31 dan vegetacije.

Eto, prošlo je mjesec dana vegetacije, pa sam za tu priliku okinuo nekoliko fotki.
Ostavio sam ipak scrog mrežu kako bi najveću biljku gurnuo pod nju, te malo izjednačio razinu raslinja. Biljke minimalno savijam, pa se radi o stvarno minimalnom scrog-u. Nisam do sada radio baš nikakav trening i ovaj vrlo lagani scrog je prvo što sam im učinio.
Nisam imao srca skidati im donje listove, osim onih žutih koji samo što nisu sami otpali.
Tek sad kada su ovako izrasle, shvaćam koliko su neka moja pitanja i "brige" s početka uzgoja bile nebitne. :icon_lol:

Uvjeti su OK i uspijevam (jedva uz ovlaživač) držati temperaturu do 29oC, osim kada mi baš toplo sunce ovih dana na par sati lupi prema sobi. Zaljevanje je ipak svaka 2 dana, jer zemlja se brzo suši, a hrana svaka 4.

Pretpostavljam da je krajnji čas za prebaciti na HPS žarulju i 12/12 režim rasvjete, ali stalno odugovlačim jer mi se (među ostalim) neda "rastavljati" cijev i CoolTube. Još jedan plus za dual spectrum HPS žarulje. :icon_lol:

Eto i fotki:



Džungla ispod mreže.
Čitao sam puno o trimmanju lisća na najvećim stranim forumima, no ima puno konfliktnih mišljenja o toj temi. Subjektivno mi se čini da ima više mišljenja kontra trimmanja ili "lolipop" metode, no ako se čovjek ipak odluči za trimmanje onda je vrijeme za to upravo sada prije prebacivanja na režim cvjetanja, pa se malo lomim oko toga. Do sada sam bio sretan samo sa skidanjem žutog lišća:



Za one koje zanima detalj sa ovlaživačem izvan boxa (hvala toomzyju na ideji) evo dvije fotke. Svakako bi savjetovao svakome tko uzima ovlaživač zraka, da uzme model koji ima neku cijev ili se barem cijev na njega može nekako priključiti, jer onda se ovlaživač može mirno staviti izvan boxa:

 

anunnaki_

extraterrestrial grower
19.12.2013
272
525
93
Nibiru
Super sve to ide... samo mislim da ces imati problem sa zalivanjem ako ne odradis neki lolipop :)

iskreno ja bih to sve pod noz kako je micurin to meni rekao :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Hempy

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
Opet update. :icon_lol:

16.5.2014: 3. dan cvjetanja (12/12).

Prije tri dana ubacio sam 400W HPS žarulju u CoolTube, te prebacio na 12/12 režim (sa starog 17/7 režima).
Dodao sam još jedan (digitalni) timer samo za ventove, pa se po noći pale svakih sat vremena na samo 5 minuta da provjetre box.

Povećao sam zaljevanje na 1,5l po biljci, prebacio režim prehrane na onaj za cvjetanje: 10ml Guano Taste Improvera, 2ml Grow i 2ml Bloom po litri vode, svaki 4-ti dan. Osim toga, odlučio sam probati i "Plagron Lemon Kick" (ne ja...biljke :icon_lol: ), za "organsko" sniženje pH vrijednosti. Odličan je, jer pH više ne moram ni mjeriti, nego samo 0,5ml Lemon Kicka po litri vode i gotovo (pH 6.8 - 6.9, a zemlja odradi ostalo).



Odlučio sam ipak za ovaj prvi pokušaj ne skidati lišće ispod mreže, jer 400W i onako dosta duboko probija raslinje, Jorge kaže "ne" :icon_lol: , a i meni je nekako draže skidati samo one za koje biljka sama "kaže" da ih više ne želi (žute). Kroz cijeli grow sam nastojao minimizirati biljkama stres (jedna vaza cijeli grow, minimalan LST-scrog), pa da nastavim u istom tonu.
No, svaki dan pregledam da li neki veliki list smeta za buduće cvjetove i onda ga samo uvučem/savinem negdje ispod, da ne smeta. Malo više posla, ali me veseli to raditi.



HPS žarulja čini se ipak generira par stupnjeva više temperature od MH i to je sad problem jer idu i do 31oC, osim za ovih hladnijih dana, kada kao što se vidi iz ove druge fotke, nema problema (bar neka korist od ovog sranja od vremena).

 

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
24.5.2014:11. dan cvjetanja (12/12).

Biljke su se malo otele kontroli. :icon_lol:
Rastu ko blesave, a jedan mi je veliki vrh nekako pobjegao :icon_mrgreen: pa malo strši i tako...
Ponestaje mi rapidno vertikalnog prostora, pa se stalno nadam da će prestati rasti.

Eto i mog mora zelenog:





Scrog mreža je na 25 - 30 cm od vrha zemlje u vazi, a biljke su sad već na 70 - 75 cm.
Evo kako izgleda ta...MASA lišća uguranog u box. :icon_mrgreen: Vidi se dole i bijeli rub scrog mreže.



Od problema, tu su ove ljetne temperature od 30oC, koje tjeraju temperaturu u boxu i do 36oC. Kad previše skoči, palim klimu i otvaram box, pa se brzo rashladi i na 10o nižu temperaturu.
Osim toga, požutili su mi listovi na nekim vrhovima između žila. Vrlo čudan i rijedak problem, pa sam ukinuo Plagron Lemon Kick i vratio se na dobru staru limunsku kiselinu (i malo više "kuhanja"). Izgleda da mi je Lemon Kick nekako pokvario mikronutrijent(e)...šteta...no dalje ide sve OK s limunskom.
 

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
25.5.2014: 12. dan cvjetanja (12/12).

Samo jedan mali update:

Specijalno za cvjetanje, napravio sam "top dressing", prahom od šišmišova. Dakle, stavio sam prah na stari sloj zemlje, malo pomiješao, pa stavio gore dobar sloj nove zemlje (opet Biobizz All-Mix), pa sve zalio pH 6.8 vodom. Nisam dodavao ekstra perlit, pa evo kako izgleda ta zemlja s "tvorničkom" količinom perlita:



All-Mix je na oko i na dodir vrlo lijepa "organska" zemlja, koja mi unatoč gnojivu, nije spalila ni jako male biljčice.
Prah za dressing ima slijedeće elemente: N=1% P=10% K=1% Ca=15% Mg=0.08%, te kojekakve mikro-elemente, a navodno radi čuda, pa da vidimo. :icon_mrgreen:
To je jedini top dressing koji se po preporuci proizvođača radi, pa sad idem dalje ovako do kraja...
 

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
7.5.2014: 25. dan na 12/12 režimu svjetla

Biljke su čini mi se napokon prestale rasti. Mnogo muke su mi zadale neumoljivo rastući i dalje kroz cvjetanje. Iako sam ih i malo scrog-ao, visoke su već 90-100 cm :icon_eek: pa u šatoru jednostavno više nema mjesta za rast. Zbog toga sam bio primoran LSTati, posebno direktno ispod lampe, jer lampa nema više kuda. Naravno, s obzirom da ništa ne vidim kroz ovu džunglu, LST se na jednom povećem vrhu slučajno pretvorio u super-cropping uz prigodan *crack* zvuk pucajuće stabljike...ajd, bar je samo nutarnji prelom...što bi reko Bata Stojković "Nije to tako loše kao što izgleda." :icon_lol:

Temperature su OK, ako je box otvoren ili ako ga zatvorim i klimatiziram prostor, pa kombiniram te dve metode. Pomaže što mi HPS gori tijekom dana, pa svjetlo nije uočljivo.
Zaljevanje sad ide s cca 2l po biljci svaka tri dana, svaki drugi put hrana i morat ću to ubuduće još povećati, jer piju ko smukovi i već se drugi dan nakon zaljevanja nešto žale. :icon_lol:

Evo i fotki:





Evo i pokušaja makro snimke jednog malog ljepljivog vrha koji mi svaki put ispadne iz boxa kad ga otvorim:

 

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
8.7.2014: 56. dan cvjetanja (12/12) :icon_eek:

Eto, i to sam nekako dočekao. 55 dana je od Samsare preporučena duljina cvjetanja za Punky Lion i čini mi se da su u pravu. Zadnji put je zaljevano (i to s gnojivom) 4.7.2014. U ovoj zadnjoj fazi, gnojiva je dodano malo više nego obično, taman da se biljke udebljaju prije kraja. Nisam još siguran kako ću ovo finiširati, ali danas ću svakako zaliti samo vodom. Nakon toga ću ili još 1-2 puta zaliti vodom, ili ću prekinuti zaljevanje i baciti u mrak na 3-4 dana, da biljka povuče sve što još može. Nisam još odlučio.

Evo i fotki. Isprika na lošoj kvaliteti fotografija, no kratak sam s vremenom i koristim pretpotopni aparat. Snimano je desetak minuta prije paljenja HPS žarulje, da boje budu nešto vjernije. Svi komentari (ili kritike) dobrodošli! :icon_smile:
Ovo je neki komičan, no stvarno velik i debel vrh: :icon_lol:



Ostale fotke:





Inače, jedan vrh mi je bio vrlo, vrlo blizu žarulje (na nekih 13-14 cm), no pod "propisanom" temperaturom. Kako i onako nisam imao gdje s tim vrhom (već sam ga skoro i slomio trenirajući ga), a ni sa žaruljom/CTom, odlučio sam isprobati da li je izbjeljivanje svjetlošću, kao što neki na Internetu tvrde, mit ili pak istina. I...nije mit...nažalost. Sam vrh (tog vrha) najbliži žarulji, sasvim je jasno i očito izbjeljen, kao i minijaturni listići blizu tog vrha.
Ostali vrhovi su OK, ima ih poprilično :icon_smile: , no nešto su nižeg rasta od ovih koji se ističu na fotkama, pa se ne vide najbolje na fotkama. Ugodnog su, omamljujućeg mirisa :icon_lol: , koji nije oštar i napadan...
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
taj"komican"vrh je upravo to sto si uzgajao pure-indica sa bubrezima na sve strane.Tako da........ hvali se sa njim,odlicno izgleda ;)
Ovo sto se tice izbjeljivanja vrha ...i to stoji imao sam to u par navrata i ustvari nista nedobijes sa tim osim vrha koji bude potpuno bijel..lijep je za vidjeti kada se osusi :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: lauba and Hempy

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
Mali update bez fotki. Fotke...kad i ako stignem.

20.7.2014: 68. dan cvjetanja, poskidao sam biljke i završio priču. Zadnje gnojivo je bilo 4.7, a dalje se zaljevalo samo vodom. Zadnja su 4-5 dana bile u mraku i bez vode.

Nakon skidanja, uklonjeni su svi veći "fan" listovi. Sušenje je pak bilo klasika vješanjem u šatoru i s aktivnom ventilacijom (bez malog venta), a trajalo je igrom slučaja 4-5 dana, pa su se vrhovi baš jako posušili. Nakon toga je išlo precizno trimmanje, pa je onda sve završilo lijepo složeno u papirnatoj vrećici na par dana, a nakon toga u staklenkama. Dalje ide curing, iako ni ne znam da li mi curing igra ikakvu ulogu za ulje tj. kremu.

Ukupno je ispalo cca 250g poprilično osušene vutre u 4 staklenki od 1,5 litre + 1 veća nepoznate veličine, što je pristojan rezultat za Punky Lion (uzgajivač tvrdi 600g/m2), 400W i tih malih 0,36m2 koje pruža korišteni šator. Sami cvjetovi imaju bar 90% smeđih "pistila", dakle jako puno, no pogled kroz mikroskop otkriva da trihoma "boje jantara" ipak ima daleko manje (odokativno 50%), a ima ih i prozirnih. Sačuvao sam male ostatke od zadnjeg, preciznog trimmanja, iako pojma nemam kako bih ih točno skladištio ili za što bih ih točno koristio. :icon_lol: Činilo mi se šteta da ih bacam. Sad ćete vrtit glavama :icon_lol:, ali inače ne pušim, pa pojma nemam kojeg je okusa, niti trenutno imam "opremu" da bih probao. Nema veze, nek se kjura zasad...ima vremena. Po mirisu je baš kao i ono što sam imao prilike "upoznati" u Barnijevom coffeshopu...možda mrvicu blaže.

Bilo kako bilo, kada bih opet uzgajao, ne bih koristio scrog metodu, te bih uzgajao samo dvije biljke.
Svakako bih više skidao malih grančica, pa makar to značilo nešto dulji uzgoj, jer je gnjavaža s trimmanjem tzv. "popcorn" budova velika, a zadovoljstvo malo.
Korijen nisam snimio, ali sam razrezao svoj jeftini "smartpot" i vidio jedan vrlo lijepi korijen bez ikakvog zapetljavanja koje je inače karakteristično kod klasičnih vaza. Ti jeftini (1,5 EUR) "smartpotovi" čine se kao vrlo dobra stvar. Poslje uzgoja možete ih eventualno čak i baciti, kompletno sa zemljom, jer su stvarno jeftini.
Nadalje, s obzirom na komentare i očekivanja s početka dnevnika, velika količina perlita ipak nije izazvala nikakav problem. Kada bih opet uzgajao, opet bi ga koristio, iako u manjim količinama.
Sve u svemu, ovo biljku je bilo baš interesantno uzgajati, puno sam naučio i nadam se da ću u budućnosti imati priliku to ponoviti, samo s drugom genetikom. Najviše od svega, nakon dugotrajnog i svakodnevnog udisanja tih mirisa, sad mirišim vutru ko labrador. :icon_lol:

Za sada hvala na svim komentarima i podršci, te posebna zahvala opa-cupi, bez kojeg ovog dnevnika ne bi ni bilo. :thumb:
 

XsmokemashineX

not careful whit dosage
28.04.2013
689
1.053
163
Svaka cast Hempy,imam ja jedno pitanje samo.Kakav je rad hehe oces pusit to skoro da malo opises kako radi.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Hempy

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Inace ne komentiram ovak....al za prvi grow...i opcenito grow.... :clap:
...svidja mi se vizualno taj strain.... procito sam da ne pusis...al ak ces radit ulje ili kremu pa konzumirat, ful me zanima kak radi :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Hempy

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
0Owerdoze0 je napisao(la):
Svaka cast Hempy,imam ja jedno pitanje samo.Kakav je rad hehe oces pusit to skoro da malo opises kako radi.
Hvala ti :icon_smile: no vjerojatno neću baš skoro, a baš ni nemam nekog iskustva (samo Northern Lights, Jack i Cheese), no svakako ću javiti. :icon_smile:

stipe je napisao(la):
Inace ne komentiram ovak....al za prvi grow...i opcenito grow.... :clap:
...svidja mi se vizualno taj strain.... procito sam da ne pusis...al ak ces radit ulje ili kremu pa konzumirat, ful me zanima kak radi :)
Hvala stipe. :icon_smile: Da, pušenje mi je skroz nisko u listi prioriteta, a ulje/krema mi je stvarno važna, pa ću javiti čim to složim i isprobam. Sad sam si uzeo par tjedana pauze, a dotle nek se kjura u staklenkama. Jednu ću vjerojatno ostaviti i za druge načine konzumacije.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Pelin and Stipe
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.