Razlike izmedju hasisa

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
01.06.2018
3
3
3
32
Nedavno sam procitao ovo---
AfganiUredi
Afganistanski hašiš možemo dobiti isključivo od zrelih i sušenih cvjetova vrste Cannabis Indica metodom ručnog trljanja ili metodom prosijanja cvjetova kroz kožu ili drugu tkaninu.
Haras HašišUredi
Potječe iz Indije, gdje je još u prošlosti korišten kao pripravak. Danas se Haras proizvodi u cijeloj Indiji.
Kašmirski HašišUredi
Kao i prema nazivu, ovaj hašiš potiče iz Kašmira, zemlje na sjevernom dijelu Indije i proizvodi se od vrste C. Indica koja raste na planinskim padinama.
Libanonski HašišUredi
Tradicionalno se proizvodi od biljke C. Indica, no u današnje vrijeme koriste se kombinacije Indice i Sative. Većina biljaka uzgaja se u dolini Baalbek u Libanonu uz pomoću suvremenih strojeva i mehanizacije. Početkom sedamdesetih godina, zapadnjaci su naselili Libanon s ciljem proizvodnje hašiša.
Manali HašišUredi
Ovaj hašiš potječe iz sjeverozapadnog dijela himalajskog arhipelaga Indije. Naziv dolazi po tamošnjem istoimenom gradu, čuvenom zadnjih četrdesetak godina kao glavnom mjestu za okupljanje ljubitelja kanabisa.
Marokanski HašišUredi
Maroko kao država dopušta korištenje i legalnu sadnju kanabisa. Iz Maroka, najveći dio proizvodnje dolazi iz sjevernog i sjeveroistočnog dijela koji se sastoji od padina planinskih masiva Atlasa i Rifa. Prema podacima UN – a u 2004. godini procjenjuje se da samo u regiji oko planine Rif od proizvodnje hašiša živi oko 800 000 Marokanaca.
NederhašUredi
Kao i u ostalim vrstama, tako i u nizozemskoj početni način prerade bio je ručni. Danas se sve više upotrebljavaju nove metode poput ekstrakcije ledom ili plinom kako bismo dobili danas poznate nizozemske sorte poput Ice-o-Latora i Bubble – Hasha.
Nepalski HašišUredi
Prilikom uzgoja koriste se zreli cvjetovi koji su polusušeni ili čak sasvim svježi. Prešanje i dobivanje praha radi se ručno. Ovaj hašiš spada u podtip Harasa iz Indije.
Pakistanski HašišUredi
Ovaj hašiš proizvodi se u čitavom Pakistanu, ali najbolji hašiš dolazi iz izoliranih pakistanskih regija Citral, Swat i Khaibar. Kao i ostale vrste, i ovaj se proizvodi na sličan način. Ručnim prešanjem biljke C. Indice.
Turski HašišUredi
Proizvodi se uglavnom od hibrida sa velikim udjelom THC – a . Najveći dio proizvodnje dolazi iz južnih centralnih i jugoistočnih regija Turske. Proizvodi se od osušenih polu – zrelih i zrelih cvijetova tradicionalnim tehnikama trljanjem preko tkanine ili u bubnjevima. ,I sad da li je to samo do boje ili zemlje ili imaju veze sa npr sa jednim se opustis a sa 2 smejes ko lud i slicno koja je razlika,i sta je polen hash. Zivjeli.[2]
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Ceracki Mustang

.i.

Radioaktivan Član
03.05.2018
1.486
7.999
258
bunar
www.vutra.org
Hašiš je ekstrakt konoplje i kao takav "udara" jednako kao i biljka iz koje je dobiven samo jače, tradicionalno sae radio od indica sorti pa je efekt obično bio opuštajući i umirujći, kljuca ala opium i tako to, danas se radi od svega i svačega tako da svakako i puca. Neki te uspava neki te nasmije.... ako su meni u glavi stvari dobro posložene pollen hash je čisti kief, trihomi prosijani kroz neku svilu ili tako nešto bez udjela biljnih ostataka iz cvjetova, što manje nečistoče ima ti je haš "bolji".
 
01.06.2018
3
3
3
32
Hašiš je ekstrakt konoplje i kao takav "udara" jednako kao i biljka iz koje je dobiven samo jače, tradicionalno sae radio od indica sorti pa je efekt obično bio opuštajući i umirujći, kljuca ala opium i tako to, danas se radi od svega i svačega tako da svakako i puca. Neki te uspava neki te nasmije.... ako su meni u glavi stvari dobro posložene pollen hash je čisti kief, trihomi prosijani kroz neku svilu ili tako nešto bez udjela biljnih ostataka iz cvjetova, što manje nečistoče ima ti je haš "bolji".
Znaci polen je najcisci,i najbolji za pusit,hvala na pomoci i poruci.
 

Pantagan

Form
Poznanik Foruma
11.05.2015
3.361
17.038
398
Nije to ništa novo, kif je odavno poznata stvar. Može se dimit tako samo prosijan ali obično služi kao baza za ostale stvari. Može ga se samo spresat ili ga umijesiti da dobije glatku teksturu ili ga koristiti u kolačima itd. Meni posude u kojima se suši trim obično izgledaju ovako pa ga često prosijem i malo se igram s različitom obradom:D B4B885C9-301B-48E0-81D1-8C63D1DCCC19.jpeg 0E084237-F4D8-4C98-AD4C-B59F3245665C.jpeg 37CB62FA-17B1-46CE-9E6B-16DDE80C376B.jpeg B712A9BB-A392-4871-BFD4-A5F940D5D4E5.jpeg
I več godinama kao sito koristim komad fine stare zavjese na drvenom okvirusmiley9934, promjer neznam ali je taman za trihome:D
 

Felt

Psilocybe Semilanceata ( Liberty cap )
Poznanik Foruma
21.06.2015
707
3.749
163
Ja sam svoje platno naručio sa neta,kao tiskarsko je,dosta otporno i veoma čvrsto.Mesh screen 160microna2×2 m2 mislim da je cijena bila oko3$ m2.Ne sječam se više pošto je prošlo nekoliko godina od toga no platno je skoro pa nepoderivo.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bandit and .i.

Atox

I belong in hell
11.03.2017
507
1.156
163
Кингстон, Јамајка
Od cega zavisi kolicina dobivenog hasha tj. kiefa koji se posle presuje u hash? razumem da zavisi od kolicine trave ali tacno ciljam na takoreci kief/weed gram ratio.. Trazio sam po googlu pa sam prvo nasao da to zavisi od THC-a, sto znaci da su bolje sative zbog veceg procenta THC-a, dok sam kasnije procitao da su najbolje indice sa afghani landracom jer indice imaju krupnije kristale (THC) dok sativa ima sitnije, a onda sam procitao da su najbolji strainovi koji su stvoreni za to tj. strainovi koji sadrze Hash u svom imenu (Hash plant, Blue hash, California Hash plant, itd.) koji su uglavnom hibridi 60/40 indica/sativa.. I posle ovih informacija meni nista nije jasno, da li treba da gledam da je strain sto vise indica ili treba da gledam strain sa sto vise THC-a ili trebam da gledam Hash strainove koji su hibridi.. Pa zato pitam vas, koji strain iliti sta treba gledati kod straina da bi se iz njega izvuklo maksimalna kolicina hasha?
Nadam se da je ovo prava tema za ovo pitanje
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Od bilo koje sorte mozes napraviti hash. Ima sorti koje imaju vise trihoma/smole a neke manje. Znaci ovisi od sorte do sorte i o uvjetima/uzgoju kako si odradio grow.
Ima sorti kod kojih pise da je dobro za izradu hasha bas zbog velike kolicine smole. Nije iskljucivo al cesce bude od indika ;)
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley