Rizik? :O

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
10.08.2017
2
0
3
29
Pozdrav,
prvo nadam se da uzivate u ovim prekrasnim ljetnim nocima uz jointic neki :D
e sada,ako bih isao na stan zivjet,koliki mi je rizik ako pocnem uzgajat indoor? bez dilanja bez ikakvog sirenja te informacije?
Hvala
 

manila

Aktivan Član
16.09.2012
125
806
93
45
Nisam nikada ali iz iskustva bi ti mogao reći da je sve u životu rizik, jedan od prvih rizika je masturbacija, uvijek ti je neko mogao uletit. Ak si solo doma, nije frka, ako si u sobi može ti stara uletit, nemres kad su gosti itd.... samo drkica traje 3 min a ovo 3 mjeseca, tak da je konstantna frka:skot:::skot:::skot::
 
10.08.2017
2
0
3
29
Dobro objašnjeno,no koliki je to rizik,opet ako starci spavaju,sanse su manje,ako su budni sanse su vece itd itd. dosta toga igra ulogu,vjerujem isto tako i u uzgajanju,pa eto ako ko moze savjetovat kako smanjit rizike ovo ono i te cake :D

Power seed, imas mozda iskustva s indoor uzgajanjem? Bi mogli stupit u kontakt nekako? U private messege neki?
 
Poslednja izmena od urednika:

Štaćukadjevolim

420ツ
Banovan
26.02.2017
934
1.639
188
Vutrograd, Bosna i Hercegovina
VODIČ KROZ UNUTRAŠNJI UZGOJ, prerađeno 2014

Amaterski vodic za indoor uzgoj

Ako nećeš kupovat box pogledaj projekte za pravljenje boxa pa dobi inspiraciju evo link

Zemlja

Ova zemlja je provjerena za uzgoj marihuane


Ova zemlja se ne preporučuje za marihuane

Svjetla za uzgoj koliko treba lumena za box

MH lampe
HPS lampe
Neonke
CFL - štedne
LED diode

Spajanje diy led panela
Spajanje MH i HPS lampe

Ventilacija

Melas

Sušenje

Eto to je to sve što ti ne bude jasno prvo dobro pročitaj ako baš ne znaš ili ne možeš naći

Izaberi mentora

Pitaj da li želite da ti bude mentor ako pristane pitaj šta želiš

Pozdrav želim ti puno sreće i dobro došao na najbolji forum

Peace :joint:
 

Nikola Vutraš

Aktivan Član
02.12.2016
159
503
63
Ja sam na stanu i iza sebe imam jedan al po ps-u indor uzgoj. Stanodavac me ni ne nazove na mob. Bez da mi se prije ne javi da ce nazvat :D ugl. Opet je trta narocito prvi mj. Dana dok se ne opustis ali ako to mudro odradiš svest ces rizik na minimum. Meni je sve pet proslo osim kad sad ostavio vrata od spavace otvorena a drug dosao na kafu pa vidio box i pitao kakav mi je to cudan ormar u sobi, reko neki rasklopni ormar za prnje od drage, zatvorio vrata i promjenio temu.
 
21.01.2014
91
158
33
@4Life preporucio bih ti da prije nego pocnes s uzgojem nades stan. Sa stanodavcem probaj dogovorit placanje na njegov racun, ucini sve sto mozes da to placanje ne ide na ruke. Ne zelis da dolazi u stan po novac. Box pozicioniraj na nacin da ako i dode da ne vidi box. Ne zapocinji sa uzgojem dok ne vidis kako covjek dise, hoce li te nazivat svakih tjedan dana, hoce li inzistirati na tome da dolazi jednom mjesecno provjeriti stanje ili ne. Da li je i on zivio u stanu prije. Ako je mozda je u dosluhu sa susjedima, znaci nekakva drustvena okupljanja u stanu jednostavno svedi na minimum ili najbolje izbjegavaj. Da te ne nazove u 11 navecer da stisas glazbu ili tako nesto jer ce onda sigurno dolazit. Drzi se kucnog reda. Da ti netko ne zove policiju zbog glasnog razgovora na balkonu. Izbjegavaj unajmljivanje stanova u privatnim kucama, tako si previse u fokusu, a stanodavac zivi ili iznad ili ispod tebe i uvijek postoji mogucnost da naleti. U tih prvih mjesec-dva dobro provjeri da li je sve u stanu ispravno da ti se ne dogodi da se moraju po stanu obavljat neki radovi dok je biljka u boxu, tipa promjena stolarije ili visednevni vodoinstalaterski radovi. Tada uzmi godisnji i ne ispustaj majstore iz vida ni trenutka. Nazalost ja jos nisam zapoceo s uzgojem, a uvjeti su mi idealni. Stanodavac mi ima skoro 80 godina. U godini i 2 mjseca je samo jednom dosao i to se najavio tjedan dana prije. Ne zove, osim kad ocekuje vaznu posiljku ili pismo. Kad iskrsne neki problem uvjerim ga da prepusti meni da dogovorim majstore ili ako mogu sam popraviti to i napravim pa mu za cijenu dijelova umanjim stanarinu. Uvjerio sam ga da drzim sve pod kontrolom i covjek mi vjeruje 100%. I vrlo bitno, pazi da stan nije na iznajmljivanju do prodaje jer bi se moglo dogodit da usred growa moras iselit. Neznam da li me ovaj tekst cini opreznim ili paranoicnim, ali tako razmisljam.
 

pasword

Aktivan Član
13.05.2012
201
379
63
42
@MementoKuri
Odlican post :) i sasvim opravdan ali kao sto si napisao sve zavisi od gazde.Meni je jedan bivsi gazda usao u stan u sred sexa kao samo da kotao nesto proverim..bez kucanja,poziva ili bilo cega, imao je kljuc od stana koji je bio u kuci i nasao je za slobodno da bez razmisljanja udje. Kad sam ga sacekao na pola puta od kreveta do vrata go sa sve dignutom patkom odma je zatvorio vrata. Posle toga smo seli i objasnio sam mu da to stvarno nije korektno, placam sve sto smo se dogovorili, ne pravim ama bas nikakva sranja i da to sto ima kljuc ne znaci nista, posto je iznajmio kao da ima kljuc od tudjeg stana. To nikako nije mogao da skonta i razisli smo se jako brzo (provalio sam da je ulazio dok nisam bio tu :) )
 

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
659
1.561
163
Trichome City
Nadješ stan, tražiš prijavu i sve po zakonu, kažeš da ćeš promjenit bravu jer ne želiš da ti se netko smuca po stanu i ako ne pristane najmodavac na te uvjete onda tražiš dalje stan. Ja sam tako napravio i pošto uzgajam za osobne potrebe nemam nikakvih paranoja. Ako te ne prijavi, ako ne napraviš ugovor na neko odredjeno vrijeme, ako ne promjeniš bravu, to znači da ti može kad mu prdne doć u stan ili te šutnut na ulicu u bilo kojem trenutku.
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: 4Life and RAOZA.
21.01.2014
91
158
33
Da, vezano za prijavu to je preporučljivo, odličan savjet. Vezano za promjenu brave, to se smije i bez pristanka stanodavca, samo je bitno kasnije staru bravu i ključ vratiti.
Da se ne dogodi što se dogodilo paswordu. a i ako primjeti da je brava promijenjena znači da je probao što se kaže neovlašteno ući. A ne smije, bez obzira što je stan njegov. Sve ovo ne govorim ja nego zakon.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: RAOZA. and Mobi Dik

Nikola Vutraš

Aktivan Član
02.12.2016
159
503
63
Ja sam u proslom stanu posumnjao da mi se stanidavac smuca dok mene nema, postavio klopke i hop bio sam u pravu. Nazvao ga rekao mu da se selim kroz tj. Dana zbog tog i da mu necu platiti rezije za taj mj pa nek razmisli zbog ceg. No zanimljivo je da je on bio šokiran što sam ja šokiran što je on ulazio. A za ovo sa mjenjanjem brave nisam znao, dobra stvar ali jos malo idem u svoju kućicu pa nece ni biti potrebe. Ja sam 6 godina bio stanodavac u susjednoj državi a svega sam 5 puta došao u stan, sa najavom naravno. Doduše ljudi kad su odlazili iz stana su mi ga pošteno tutnuli ostavši mi dužni 1150€.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: RAOZA.
02.07.2015
147
158
43
Podstanarska je tuga pregolema,
gazda njuška kad stanara nema...

Znam i na svojoj koži šta znači biti podstanar.
18 godina je to trajalo i svašta sam došiveo...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: RAOZA.

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.102
44.014
2.598
Nevada, USA
Pozdrav ekipa :wave:. Nisam našao ništa slično, pa ću tu pitati. Kao što znate nedavno sam završio sa još jednim indoorom. I do sad je to funkcioniralo bez problema. Roditeljima se od početka naravno nije svidjelo, ali bio sam preuporan da ne kažem nezaustavljiv smiley9934 i nekako su me prihvatili do sad (ispada da su me cijelo vrijeme samo trpilismiley9934). Uglavnom, rekli su mi da mi je ovo zadnji uzgoj i da moram maknut box :plac:, a ja se taman ufuro :D. Kažem, nikakvih problema...uvjeti savršeni, susjedi se ne bune, ali ilegalno je i to je jedini problem. Rekli su, kad se i ako se leaglizira neće imat ništa protiv ali dokle god je ilegalno oni to ne žele u svom stanu:crazyd:smiley9934. I sad gledam unajmit neki stančić, preselit se i pomalo kad izvidim situaciju započet sa uzgojem. Eh sad, znam da je to rizično ali kao i uvijek kad je u pitanju naša biljka, a opet nije neizvedivo. Uzeo bih neki manji stan, možda garsonijeru, plinsko etažno grijanje, možda sa klima uređajem, po mogućnosti zadnji kat i deri:D. Što se tiče boxa, filter i tiha turbina riješiti će problem mirisa i buke. Kad gazda dolazi po članarinu ili nešto, najavi se...malo prije nego dođe ugasim box (turbinu, svjetla, sve) za svaki slučaj i to mi je kao ormar za vešsmiley9934. Mislim lako bih da je u pitanju veći stan, onda ga stavim u drugu sobu i neće ga ni vidjet, ali ovako u manjem stanu će upadat u oči. A i ono...već postoji veliki ormar a onda ja dovučem još svoj...WTF smiley9934. Znam da ima vas koji ste podstanari i uzgajate bez problema, zanimaju me vaša iskustva i savjeti :).
 
Poslednja izmena:

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
ovisi puno i o stanodavcu. oce li dolazit nenajavljeno, oce li njuskat okolo i provjeravat svaki pedalj stana kad dodje po stanarinu, oce li uopce ulazit ikad u stan.... itd

ja se ne bi usudio imat tako nesto u jedinoj sobi.
ugasim box (turbinu, svjetla, sve)
sto znaci da filter nema vise funkciju i nakon 10ak minuta pocne sve smrdit u sobi a stanodavac pije kavu s tobom u sobi :D :D :D

gledo bi da stan ima barem jos neku manju prostoriju. ostavu/spajzu ili neku manju sobicu tipa spavaca pa pored kreveta stavis.