Roditelji - koliko nas je?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Bilo je rasprava o tome vec e sad neznam na forumu ili chatu... :-(...jbg nemogu se sjetit ima tema s naslovom "roditelji" mada vecinom su orijentirane u smjeru kako da se zamažu oci roditeljima hihih.
E sad...ponosni roditelj sam tek 3 mjeseca i teško mi je znati kakve cu stavove imati za 14/15 godina,ko to zna...da sad sa svojom kcerkicom moram o vuji porazgovrat rekao bih istinu isto kao i o teškim drogama o cigaretama ili alkoholu...rekao bih kako marihuana ne stvara fizicku ovisnost no da svakako može biti most na putu k želji za isprobavanjem i potragom za drugacijim high osjecajem...i da sve to skupa može završiti katastrofalno.
Isto tako bih joj rekao da bi mi bilo jako drago kao njezinom ocu da nikad ne uđe u te vode...jer ništa dobro joj to neče donjeti...

S druge strane ne planiram je čuvati puškom i držati pod staklenim zvonom,potrudit ču se oblikovati je u pozitivnu,pametnu osobu,usaditi joj vrijednosti za koje smatram da su ispravne.Ona se mora popeti na brdo zvano "život" sama,sa svojim stavovima i odlukama,ja cu je pokušati usmjeriti no nema pravila da ce ona tako uraditi,no ono što je 100% sigurno,dok ce se penjati na to brdo,kad kod pogleda iza sebe ili zapne stari ce biti tu da je pogura dalje...
 
02.11.2013
18
40
0
36
Ružičasti oblak br. 25
Bravo tata Sparrow! :) Razmišljanje nam je isto, ali koliko sam onih ''ja NIKADA neću ...'' prekršila već u ovih godinu i pol roditeljstva, ne usudim se sa sigurnošću više ništa tvrditi... :)

Al dobro mi smo još junior roditelji, baš me zanima kako su to riješili ili riješavaju forumaši koji imaju malo stariju minivisočanščad! :D
 

sharp

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
27.08.2011
1.253
2.610
188
Haj Nehaj
nemoj da te mama drzi za rijec pa nagovori kcer da te namjerno zavalja :icon_wink: .
edit:moja bi, a tek smo 12god. u braku.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Lala88

icarus

Aktivan Član
12.11.2013
70
157
33
44
Rijeka
Sin, 14 godina, došao neki dan sa pitanjem :
"Tata, ja bih htio probat marihuanu - da li mogu sa tobom?"
"Samnom? Odkud ti ta ideja?"
"Pa... vidio sam u garaži box i prepoznao biljku a čisto sumnjam da si diler"
...

Ugl, zapalili doma žena, sin i ja... rekao je da mu je fora šta može sa nama pričat o tome a ne skrivat kao svi drugi iz njegovog razreda. Pričat okolo neće. Šta se tiče bilo čega jačeg, rekao sam da neću čekat da ga to ubije nego da ću ga ja ubit sam ako samo čujem da konzumira nešto.

:spcartmanmad:
 

sharp

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
27.08.2011
1.253
2.610
188
Haj Nehaj
2011g., sin 8godisnjak me u vezi vutra biljke pita da kakva je to biljka,odgovorim mu meksicka ljuta parika. povjerovao mi je samo mu je bilo cudno kak to da je ohohoho narasla.
2012, opet pita isto, ja odgovorim isto,mislim da je vec.......
ove godine nije uopce pitao .
hipoteticka situacija: recimo za kojih 6-7 godina nadjem mu vutru. dat cu mu je ,reci da smota . ak ce srat u stilu "ja to ne pusim , to je od frenda, ja mu samo cuvam jer se boji roditelja" onda cu ga razbit ko pi.ku a poslije ide pod hladan tus na 5 minuta.
a ak ce uzet johana i dimit onda ce sve biti ok.
podijelit cemo saznanja u vezi vutre eventualno ga savjetovat da stim ne valja pretjerat jer to nije jedini nacin za dobro se provest s drustvom .
uglavom moj savjet ce mu biti da pusi samo kad se osjeca ok i cool ,a ne da pusi da bi se osjecao ok i cool.
ovo je sve pod predpostavkom da ce ga vutra zanimat.
mladji sin ima tek 5 godina i jos nista ne pita. zanimaju ga samo traktori,bageri,kamioni,angry birdsi,transformersi, ben teni itd itd...
 
02.05.2013
30
14
8
Kći mi ima 3 (ti) godine, slutin da će kad joj dođe vrime bit opuštenija od majke, al otom potom. Za sebe ne znan koliko ću bit liberalan, al mi se sviđa ona koju je gori neko spomenija, da puštajući ovo može sve ostalo kontrolirat :). Ako nan ostane jedinica, vrerojatno ću i ja svašta tit kontrolirat. ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Lala88

ganja_farmer

grower wannabe
25.05.2009
1.336
4.151
188
73
kćer 4,5 godine,za kojih mjesec dana stiže i druga kćer (kažu da samo majstori mogu napravit rupu u rupi,ja dvaput :p ) ne zna i ne sumnja ništa,ali joj je malo čudno šta to svjetli iz ormara,moram definitivno začepit rupice na boxu :D