Rototom/Sunsplash festival

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

fĿőШ∆S┬eЯ

Aktivan Član
05.06.2008
227
6
18
36
...ako volite reggae onda je owaj festiwal najbolje šta postoji za vas..u šumi miljardu ljudi, nacija i vibracija općenito al prepozitivnih..meni je to bilo(bio sam prošle godine) godišnji odmor kojeg od prošle treba swake godine isfuravat..jedino šta owe godine je nekako slabija postava(program) al swe jedno ako budem u mogućnosti(poso) navratit ću makar na 3 dana...
..mislim da je tri noći 50€
..što se tiče wutrice ima je na pretek samo što je swe od istog lera(i stwarno si lud od tih ljudi jer ti swi žele rješit), tašija ima različitog al jebenog owisi kako naletiš, čak opijuma ako volite:)

Swe u swemu Melem za swa osjetila..
Vidimo se valjda!
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
PROGRAM FESTIVALA:

Četvrtak, 3.srpnja
Inner Circle (Jam)
Sud System System & Bag-A-Riddim Band (Ita)
Collie Buddz & New Kingston Band (Berm, Jam)

Dancehall: Abassi Hi Powa (UK)

Petak, 4.srpnja
Youssou N'Dour & The Super Etoile de Dakar (Senegal)
Kymani Marley (Jam)
Ken Boothe & The Caroloregiens (Jam)

Dancehall: Pow Pow Movement (Njem)

Subota, 5.srpnja
Bob Andy (Jam)
Errol Dunkley (Jam)
Bushman (Jam)
Africa United (Ita)
Train to Roots feat. Dr. Boost, Rootsman I & Shakaroot (Ita)
Jaka & the Fire Band ft. Queen Mary, Sister E, Retnek (Ita)
Treble & Boomdabash & Rooz Band ft. Dani Silk (Ita)

Nedjelja, 6.srpnja
Mr. Vegas (Jam)
Assassin (Jam)
Wayne Marshall (Jam)
Voicemail (Jam)
Bugle (Jam)
Teflon (Jam)
All backed with Strong House Band

Dancehall: Bush Chemists (UK)
Warm up: Dread Movement

Ponedjeljak, 7.srpnja
Sugar Minott (Jam)
Etana (Jam)
Pressure (Jam)
Alaine (Jam)
All backed by Strong House band
Ce'Cile & Soul Fire Band (Jam)

Dancehall: Mighty Crown (Jap)

Utorak, 8.srpnja
Tarrus Riley & Black Soil Band ft. Dean Frazer (Jam)
Queen Africa (Jam)
Heptones Leroy Sibbles, Lewellyn & Basque Dub Foundation (Jam)

vise informacija o samom festivalu
Ponto De Equilibrio (Bra)

Dancehall: Alpha & Omega feat. Jonah Dan, Christine Miller, Dan I in Paul Fox (UK)
Warm up: Moa Ambessa

Srijeda, 9.srpnja
Asian Dub Foundation (UK)
African Head Charge ft. Adrian Sherwood (Jam)
Beres Hammond (Jam)

Dancehall: David Rodigan (UK)

Četvrtak, 10.srpnja
Luciano & Jah Messenjah Band (Jam)
Cocoa Tea & Jah Messenjah Band (Jam)
Alborosie & Shang Yeng Clan (Ita)
European reggae contets: Live finals part 1

Dancehall: Luv Injection (UK)

Petak, 11.srpnja
Jah Cure (Jam)
Michael Rose & Dublines Band (Jam)
European reggae contest: Live Finals part 2

Dancehall: The Mighty Jah Observer (UK)
Warm up: Roots in Session (Slovenia)

Subota, 12.srpnja
Alpha Blondy & Solar System (Ivory Coast)
Tosh Meets Marley Fully Fullwood band ft. Jr. Marvin (Jam)
Lady Saw (Jam)

Program još nije konačno zaključen. Organizator zadržava sva prava promjene programa!

INFORMACIJE vezane za festival, kampiranje,ulaznice... dobičete na sluzvenoj strani
http://www.rototomsunsplash.com/
ili kot njihovog promotora www.rockvibe.com (Sandi Maver)
 
04.06.2006
38
0
0
...svima koji cete posetiti rototomsunsplash zelim lep i prijatan boravak tamo!!!! puno pozitivnih vibracija, dobre muzike, ludih provoda, ljubavi itd..itd...vidimo se!!!!
 
04.06.2006
38
0
0
Kao i svake godine 15. Rototom Sunsplash prosao je u duhu reggaea, dancehalla i naravno Afrike. Od 3.- 12. jula ste mogli uzivati uz zvuke i koncerte trenutno najtrazenijih reggae izvodjaca koji su dolazili tako sa Jamajke kao i sa drugih delova sveta. Na Main stage-u su nastupili tako stariji izvodjaci kao i mladje generacije tako zvanog new rootsa i dancehall...Inner circle, Ken Boothe, Bob Andy, Errol Dunkley, The Heptones, Marcia Griffiths i drugi su u nama definitivno probudili malo nostalgije za starom dobrom muzikom, artisti poput Bushmana, Kymani Marleya, Pressurea, Tarrus Rileya, Queen Ifrike, Ras Shiloha i Luciana su sirili poruku ljubavi, jednakosti i mira, dok su nam dancehall izvodjaci kao sto su Voicemail, Mr Vegas, Wayne Marshall, Busy Signal i drugi pricarali pravu sliku danasnje Jamajke. Pored njih je ove godine nastupilo mnogo zenskih vokala poput Alaine, Cecile, Lady saw, Etana, The reggae girls. Tu je bio i dugo ocekivani Cocoa tea, Collie Buddz, Alborosie i Jah cure. Nikako ne smemo zaboraviti na africke izvodjace Alpha Blondy i Youssou N’Dour i na Brazilce Ponto de Equilibrio. Na Dancehall stageu je bilo pobrinuto za sve ukuse, od duba do dancehalla. Posebno bih izdvojila Davida Rodigana koji je i ove godine privukao najvise publike (mislim da svi znamo zbog cega), Japance Mighty crown, Luv injection i Pow pow movement. Poleg Main i Dancehall stageva bila je tu i Showcase Area gde si mogao u manjoj guzvi ali ipak u prijatnoj atmosferi slusati mnoge grupe i sound systeme iz Italije, Nemacke, Madjarske, Jamajke i Gambije.
Da Rototom Sunsplash nije samo muzicki festival, vec pravi kulturni dogadjaj dokazuju mnogobrojne aktivnosti koje se odrzavaju tako preko dana kao i preko noci. Kursevi sviranja perkusija, didzeriduja, africkih, jamajcanskih i indijskih plesova, joge, kapoeire i meditacije privuku mnogobrojne posetioce ovog festivala. Posebno moram pomenuti takozvanu House of Rastafari koja svake godine pripremi zanimljiv program. Svakodnevna predavanja o Etiopiji, rastafarijanstvu i Africi su namenjena osvescanju i obrazovanju, tu mozete naci i mnogobrojne knjige koje pricaju bas o tome, a ako bi ipak zeleli popricati sa nekim od pripadnika House of Rastafari oni ce vas ljubazno primiti. Nikako ne smem zaboraviti na Africko selo koje vam moze pricarati bar mali delic one prave Afrike...Ritam perkusija koji mogu pricarati samo Senegalci je zapravo ritam Afrike. U selu mozete probati i svakojake africke specialitete; ganska, etiopijska, senegalska kuhinja.
Na Reggae University su bila odrzana predavanja u vezi reggae muzike, njenog razvoja i buducnosti, njenih razlicitih tokova i tako dalje...Tu su gostovali mnogobrojni artisti kao sto su Sydney Salmon, Kymani Marley, Pressure, Wayne Marshall, Leroy Sibbles i drugi. Svakog dana su se odrzavala i predavanja na temu svetske krize, gladi u Afriki, politike na Tibetu, legalizacije marihuane, emigracija i iskoristavanja tvrdih droga. O slicnim temama su pricale i mnogo neprofitne organizacije, Time for Africa, Ethiopia is calling, Karibu Africa, Oikos, Progetto Rwanda, One are we, Italia- Tibet i ostale....

Nastavak sledi....
 
04.06.2006
38
0
0
Nekima pusenje trave predstavlja cisti uzitak, neki u njoj vide sveti zakrament, a neki, na zalost, dobru zaradu. Sta o svemu tome misli Kymani Marley, sin cuvenog Bob Marleya saznacete u nastavku.
Kymani Marley koj inace zivi u Miamiju i kome muzika u mladosti nije znacila toliko puno iako ga je otac svo vreme ucio o reggaeu kaze da mu kanabis znaci bukvalno sve, da mu ocisti tako duh kao i telo. Izmedju ostalog kaze da je kanabis biljka kao i sve ostale, kao sto je na primer mango, dana od Boga i da se iz nje moze napraviti mnogo toga, od ulja do odece i lekova. Svestan je toga da se pusenje trave zloupotrebljava i koristi u pogresne svrhe i tvrdi da pusenje trave nije namenjeno "zezanju i smejanju" vec ociscenju duha zato je to stvar pojedinca.
Razsirenost tvrdih droga smatra pogresnim i u tome vidi cilj svetske politike zato savetuje legalizaciju marihuane kako bi se povecalo koristenje zdravih a ne stetnih substanci.





 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
37
U petak mi je bilo jebenica na festu u Puli... mislim na reggae fest ovaj drugi:p al onom djelu ko neka napuštena kuća di pržila progresiva do ujutro... dj bio predobar (imao ko neku luđačku sadističku facu da muči ljude sve luđom i jačom zikom u 8-9ujutro:hehe: )...čovjek nije ni jednom ubacio neki vokal house, svaki prijelaz bio sve brži i žešći a zvuk bio glasan i moćan...mmm mmm mmm...:eyebrows::clap::b_cowboy: Tamo di bio reggae itd., na glavnom stejđu nisam ni bio...volim reggae, dub itd. spiku, al zajebi brate....kad se pije valja neka pržiona i dizalica...tako da elektronika jako lijepo došla i još jebena bila...

a sljedeće viva la pola...živi bili pa vidjeli...na ovo se moglo prošverat free, tako da:vb_devil::signs034:
 

fĿőШ∆S┬eЯ

Aktivan Član
05.06.2008
227
6
18
36
Neznam ako je objavljeno već negdje...Alborosie 06.08 u Puli...na Soči nije nastupio(newrijeme, stvarno je pljuštalo turbo; a drugi dan je kao imo nastup negdje drugdje..valjda će nastpit dole(indoor je:)..baš bi ga volio čut nije uopće loš, DApače!
 
04.06.2006
38
0
0
evo nas opet i ove godine... :)

Bliza se jedan od najvecih reggae festivala u Europi. U pitanju je svakako Rototom sunsplash. I ove godine se festival odrzava u malom gradicu pored Udina, tacnije u Osoppu(Italija). Festival traje od 2. - 11. jula.
Karte mozete kupiti u predprodaji ili na festivalu. Za vise informacija pisite 'private message' a ja cu vam sa veseljem pomoci u vezi svega sto vas zanima.




 
04.06.2006
38
0
0
ROTOTOM SANSPLEŠ PROMOCIJA 2009
Rototom znači na brazilskom veliki bubanj, ali kao što predpostavljate, pričaćemo o velikom rege festivalu u severoistočnoj Italiji, koji se zove Rototom Sanspleš.
Njihov je link http://www.rototomsunsplash.com/, ali pre nego što ga odmah kliknete, poslušajte, šta će vam reći iskusni Rototomci.
Već petnaest godina se održava blizu Udina, tačnije u Osopu, u Parku Del Rivelino, okruženim prelepim Alpama, rege festival, koji se svake godine širio i većao, kako po pitanju areala tako i po pitanju broja učesnika, velikih artista i onih malih, tek početnika, pa novinara, radionica, i svakako posetilaca u njemu.
Ove godine će trajati od 2. do 11.7., a artisti, koji dolaze na mejn stejdž, su:
2.jula: Steel Pulse, Skatalites i Alborosie
3.jula: Tiken Jah Fakoli, Train to Roots, Barrington Levy, Twinkle Brothers
4.jula: Linton Kwesi Johnson, Sud Sound System
5.jul: Horace Andy, Easy star All Stars, Rootz Underground
6.jula: Ali Campbella (ex Ub40), Junnior Kelly, Congos, Aggrolites
7. jula: Beenie Man i Michael Franti, Freddy McGregor, Elijah & Dubby Conquerors
8.jula: Buju Banton, Sebastian Sturm i Groundation
9.jula: Bunny Wailer, Capleton, YT & Innerheart
10. jula: Sly & Robbie, Bitty McLean, U-Roy i Pablo Moses
11.jula: Anthony B i Third World, Glen Washington, Ava Leigh
Kao i uvek, posle koncerata na velikoj bini, oko 2:30 ujutro, sledi zabava na bini »denshal«. Tamo će nas ove godine zabavljati odlični soundsystemi One Love Hi Powa, Channel One, Shashamane Intl., Ward 21, Lt. Stitchie, Soul Stereo itd. sa puno energije do jutra.
A pored velike i denshal bine, manji koncerti se održavaju na maloj bini, na kojoj će se ove godine pokazati Mistic MC (Gambija), Ras Charmer (Jamajka) i Michelangelo Buonarrotti.
Inače postoji još bezbroj načina za dobar provod, od t.z. miting satora, pod kojim će se sa poznatim novinarima, filozofima, piscima, kulturnicima i nekima od artista diskutovati o problemima današnjeg sveta, rege univerziteta, kursova joge, afričkog plesa, afričkog bubnja, preko neprofitnih štantova, malih trgovinica, i Kuće Rastafari, do odličnih etnokulinaričnih restorana, pa čak i parkića »Čarobna igra«, gde mogu deca po celi dan da se igraju, jer tamo stvarno dolaze čak i cele familije na odmor. Ne treba zaboraviti na t.z. Elfe, zanimljive ljude, o kojima ćete više pročitati negde drugde, i koji noć i dan peku hleb i odlične pice! Svakako, moramo još da kažemo da je areal celog festivala ogroman, polovina od toga je kemp, veoma dobro uredjen, sa (većinom) čistim tuševima, sanitarijama, dobrom organizacijom i obezbedjenjem.
Šta još reći, nego da ovakav »raspust« stvarno treba doživeti, iako ćete se vratiti kući preumorni od toga što ćete svih deset, ili sve ukupno dvanaest dana juriti da stignete na svaki koncert i da vidite, doživite sve, što se dešava tamo, bićete prepuni energije i koja će vas držati do sledećeg Rototoma. Nadamo se, da ćemo se videti tamo!