Royal Haze & Amnesia Haze / Mars II 400 LED stealth grow (početno 250w mh/hps)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
E pa da se prikjučim i zvanično potrudim da dam što više ljubavi mojim novim bebama.
:)
Naime, ovo mi je treći grow u životu, i radim to isključivo iz ljubavi prema biljci i celom mikro kosmosu koji ona obuhvata, i cilj mi je da za razliku od prethodna dva grow-a, PITAM, budem savetovan, dam što bolje uslove (u skladu s mogućnostima) i najbolji trening i sve što me posavetujete. U početku, prva dva grow-a, nisam se javljao za pomoć i nisam hteo da kačim slike čisto zbog neke sigurnosti, dok se nisam oslobodio. Bilo je grešaka, bilo je svega, i dalje pravim greške, a želja mi je što bolje iz date situacije da prodjem.

Elem, toliko o uvodu, hajde da opišem grow i dodam po koju sliku.

OPIS:
Grow Box:
DIY stealth 65x65x120
DSC06606.JPG

Svetlo: Philips 250w MH + Philips master T Son 250W HPS (+ dodatnih 80w CFL Osram,više u tekstu dole i na slikama)
DSC06609.JPG DSC06608.JPG DSC06615.JPG
Ventilacija: 2 PC venta za ispuh na gornjem delu boxa, 1 kupatilski (10cm fi)na dnu box-a za upuh hladnoh vazduha. unutra.
Seme: Chu Majek-low cost seeds- (o ovom cu posebno, citajte ceo prvi post) 1) Royale Haze (Dinafem) i to jeste ustvari Jack Herer 2) Amnesia Haze (Dinafem) (ili bar da se nadam da su dinafem, jer nigde nema oznake da jeste. :/
DSC06623.JPG
Posude: 2 x 13L (DIY) Smart potovi za air pruning (tehnika vec vama dobro poznata-> vise u slikama) :D
DSC06631.JPG DSC06627.JPG DSC06626.JPG
Ishrana: Plantela List (za vege) i Hesi Bloom complex + Hesi Phosphorus Plus (za cvetanje)
Zemlja: Florabela Zuta, kombinovana sa perlitom (15% doduse,nisam 25% stavljao)
Merači i propratna oprema: Ph metar (kalibrisan sa praškom), balon za skladištenje vode od 6L, žica za LST, 1 pupma za vazduh (za akvarijum, za povećanje vlažnosti vazduha u boxu), 1 PC vent u boxu da duva direktno na biljke, 1 termometar sa higrometar (kinez neki, više na slikama, dovoljno precizan :D), ph korektori (Ph UP/DOWN)...verovatno sam nešto zaboravio, biće spomenuto.

Trening biljaka: Toping, Fimming, LST
Drugi deo prvog posta. (gde pokušavam da kažem par reči o growu, da opišem najbolje što se može, i da dam par saveta...)
Sad sam inače na 27.danu života Jack Herera i 18. dan Amnesije (računam od kad sam video da je pupoljak izašao iz zemlje) Prvo, da kažem par stvari od Chu Majek semenima. Kratko i jasno.... NEMOJTE. Drugarski savet. Sudeći iz mog poslovanja sa njim, nije baš za poželeti. U kom smislu, sve je ok što se tiče cena, pošiljki i kontakta. Što se toga tiče neće vas zajebati i pouzdan je. Jedina (i verovatno najgora moguća) primedba je na kvalitet semenki. Ukratko, 5 od 10 je proklijalo. Ja sam ranije poručivao od Dinafem i jednom preko slovenaca koji su isto imali bolju genetiku, i svako seme je proklijalo(100% uspešnosti). Isti princip germinacije, čašica vode i potapanje semena ili vlažne maramice. I svaki put je uspevalo, isto tako i kad se zasadi. A što se tiče Chuovih semena, neka krenu da pupe par milimetara, pa totalno stanu, a nekima ni neće da krene pupoljak.
Daću vam primer iz trenutnog growa. Jack Herer (iliti royal haze od dinafem, pošto je ista genetika,dobijane ukrštanjem istih strainova) je stavljen u čašu 27.februara. i proklijao je 1.marta. Amnesia Haze, medjutim, je zakasnila 10dana, iz nepoznatih razloga, a isti uslovi su dati. Isto i pre njih 2 su propali Pink Kush i jos par sorti, a par je uspelo. Ne znam, čini mi se da ta LOW COST semena treba izebegavati. Ko zna koliko su stara, ili sta je već upitanju,da ne pametujem, ali definitivno nikad ovako loše iskustvo nisam imao, nisam ni znao da tako nešto može da se dogodi (da proklija, a u zemlji se ne primi) i to ne samo meni, nego i rodjaku mom, pa.... Kao član foruma ne savetujem da poručujete od njega, ako vam je jaka genetika prioritet.Box sam radio sam (uz malo pomoći i saveta dobrih drugara :D šaljem puse ovim putem) i rađen po principu da bude što više STEALTH, da izdrži jednu valjanu ili 2 manje biljke. I to mi je prva greška što se tiče growa. Definitivno u taj prostor ide jedna razgranata i dobro istrenirana biljka. Velik zalogaj za dve različite sorte je samo RAZNOLIKOST.... u potrazi sam još uvek za onom "pravom" (kao i sa ženama xD, očigledno to ne postoji) pa idem jos koju godinu što više šareniša dok se srce ne opredeli za par najdražih :D
Druga greška kod boxa je što sam uzeo taj zatvoreni reflektor, i što su svi balasti (i za cfl i za hps) unutar boxa,što SIGURNO povećava temperaturu bar 1C.... bar... al nemam gde napolju da ih okačim, stealth mi je #1, prioritet. dok jednog dana u životu/državi se nešto bolje ne sredi. Rešavam visoke temperature sa 4 mala nabrojana ventilatora. za sad ne prelazi 31 ni na najvišim delovima, al možda bude kasnije.


Rasveta. Ideja o 2x 42w CLF je da mogu da ih malo koristim kao dodatak MH/HPS, i za početak prvu nedelju vegea kod JackHerera su odradile besprekorno. Glupa im je pozicija, ali tako je kako je. Nema više mesta, i trudim se da svaki dan malo zarotiram biljke, tako da je jedan dan jedna strana bliža svetlu,a drugi dan druga itd..... U svakom slučaju, možete računati da prodajem ovaj setup posle ovog growa, jer je taj prostor dušu dao za LED rasvetu + jednu biljku na maximumu. Još ovaj grow i LED, here I come.


Saksije (Posude). Ili bolje rečeno KANTE :D kupio sam 2 kante i neki kao mikrofiber materijal na oglasima, sve zajedno 600 dinara. Malo merenja, muke, lepka, DIY, i ispalo je ok. Ideja je bila da se napravi smart pot, ali da bude dovoljno čvrst da mogu da se "igram s njim".


Box kao box u kompletu, od NULE do gotovog proizvoda (sve uključeno, i svetla i semenke i sve) je izašao oko 210E.
Sad planiram samo toliko da dam za LED rasvetu xD ima da se roknem.
Evo, da krenemo sa ovim što se zove UPDATE stanja, tj slikovni opis grow-a. Ima samo 2 update-a za sada.
Od danas ću se truditi da updateovi budu na svakih 7 dana.


PRVA NEDELJA (05.03.2016.)

Jack Herer 5. dana kako je izašao.

JH. 05.03.2016.JPG

Amnesia Haze.... Od nje jos ni traga, ona je nikla 08.3.2016. (za dan žena...hehe)TREĆA NEDELJA

Jack Herer 19.dan života. (19.3.2016.) Pokušaj neuspelog fimminga :D Neuspelog, jer sam kasnije ustanovio da sam samo odsekao malo lišće. posle sam topirao, i odradio LST.

JH (dan 19).JPG
DSC06650.JPG
DSC06671.JPG DSC06661.JPG Jack Herrer FIMMING.JPGAmnesia Haze 11.dan života. (19.3.2016.)
amnesia 1.JPG amnesia 4.JPG


Amnesia Haze, četiri dana kasnije, iliti 22.3.2016. (2 nedelje života, presađena u konačnu saksiju, koren bio baš dobro razvijen za 2 nedelje)
amnesia presadjena.JPG
amnesia presadjena2.JPG
TREĆI UPDATE (25.3.2016.)


Jack Herer je konačno izrastao u lepotana, i sposoban je za LST..i to HARD WORK ! :D Moramo trenirati da bi bilo kako treba. 25.dan vegetacije, i dobija pola doze plantele LIST. S obzirom da nije ni 3 nedelje u saksiji, nisam hteo da gnojim odmah sa punom dozom, nije sigurno iskoristila sve hranljive materije.
Jh1.JPG jh2.JPG jh3.JPG jh4.JPG jh5.JPGAmnesia Haze (25.3.2016.) Jbg... ona je realno još mala, tek 3 dana od presađivanja u veliku saksiju, ali se pojavio 4. red listova, pa sam se odlučio na topiranje.

ah1.JPG ah2.JPG ah3.JPG ah4.JPGSve u svemu, planirano cvetanje (prebacivanje svetla na 12-12) je zakazano za 10.april. Ukoliko amnezija ne bude zavidnih veličina, neću odustati od prebacivanja na cvetanje, jer mi ne trebaju 2 velike biljke u ovom malom prostoru. Hoću da Jack Herer izdivlja, a Amnesiu ću samo probati. Nek bude i samo 10ak grama suvog cveta, nema veze...pustiću je duže u cvetanju, pa šta bude.... (mada očekujem da bude bar 30-50g realno)
To bi bilo to za početak, većih nekih problema nemam sem temperature koja dok rade sijalice ne pada ispod 27C, al nije strašno toliko jer ne prelazi 31C. Vlaga mi je isto mali problem, s obzirom da je prevelik obrt vazduha da bi se smanjila temperatura... U periodu mraka, penje se i do 70-80% nekad, pogotovo posle zalivanja. Zbog pumpe za vazduh, i čestog kvašenja peškira koji svojom površinom povećava evaporacionu površinu, kad ne zalivam, vlažnost u mraku ne ide iznad 50-60%. Vlažnost na svetlu, dok rade ventilatori, gotovo nikad nije iznad 25-30%. Eto, mogu da kažem da je vlažnost jedini problem veći.
Doduše, malo mi crvene stabljike listova, znak da im fali magnezijuma, ne znam kako to da proverim/dodam...ne bih napamet da preteram.


OTVOREN SAM ZA SAVETE,i unapred hvala na istim. (Btw, i sorry na greškama u tekstu, nisam duplo proveravao, brzo i nepromišljeno sam kuckao,otvorio sam dušu ovde) :D
Do sledeceg vikenda, pozdrav and share the love :joint2:
 

Prilozi

 • DSC06611.JPG
  DSC06611.JPG
  233,6 KB · Pregleda: 167
 • DSC06635.JPG
  DSC06635.JPG
  245 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
nije mi jasno kako je royal haze ustvari jack herer. moze li neko objasnjenje. sratn grow
Heh.. :D da i to odmah rasčistimo.
Pa ja sam tražio od lika na sajtu LOW COST JACK HERER. I on mi kaže: E, nije Jack Herer original ( poreklo HAZE(sativa)+SHIVA SKUNK(indica)+NORTHERN LIGHTS #5(indica)) nego je Dinafem Royale Haze (Haze#2 and a Skunk x Northern Lights... preuzeto sa dinafem sajta). Tako da, amnesia haze znam da Dinafem nema, al imaju Royale Haze, pogledaj na sajtu, i ja nisam znao. :)
Odakle je Amnesia, on mi tvrdi u mailu da je Dinafem, iako nemaju u ponudi, tj napisao: "same as dinafem genetics" Što je me malo mindfuckovalo..

U principu, to jeste Royale haze, ali zbog slicnog porekla, odmila je zovem Jack Herer, jer tako su mi ga i ponudili.. iako znam da to nije original jack herer :D
zato sam i u naslov stavio R.HAZE. :D


@No Joke. Hvala! I kako mislis royale queen seeds? :)
 

Degustator

Aktivan Član
02.11.2010
806
1.749
163
iza dima
dopunsko svetlo u vidu cfl za MH ti zaista ne treba. Ostalo sve uredno i promisljeno,vidi se da si se potrudio,samo nemoj da majndfakujes previse i bice ovo tvoj best grow :thumb:
Sto se tice genetike,ni tu se preterano ne treba opterecivati. Vazno je da je femi i da na kraju vozi kao na drozi :D
Srecno !
 
 • Sviđa mi se
Reactions: Frizhideron

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
to sam i razmisljao, jos koji dan, i ima da gasim. možda cu ostaviti Amnesiji, jer je mala, da duže sija. Ne smeta joj realno.
 
Poslednja izmena od urednika:

1310

Aktivan Član
Banovan
14.04.2014
3.800
15.240
398
Kod lst-a vrh stabljike odrzavas na najvišem položaju,spiralno prema gore po rubu tegle a sporedne grane rasteži i nedaj da prerastu glavni vrh.
Previše si savio stabljiku.
 

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
Nije bilo tesko toliko, jer sam je malo stipao, savijao (kao da radim supercroping) :D
Uglavnom, ideja mi je da vrh savijem ispod nivoa drugih 'vrhova', koji ce potovom dobiti stimulaciju za rast. Za sada, evo gledam je, nije lose.. :D rastu... (poredeci sa slikom od pre 3 dana kad sam uradio LST) Imam taj jedan vrh koji dobija najvise stimulacije da postane drugi vrh, kasnije cu (par dana pre prebacivanja u cvetanje) i taj vrh povuci dole da se po visini izjednaci sa ostalim, tj da ga stignu u rastu sto bi se reklo....
A jbg, jeste malko kasno za lst, nekih nedelju dana sigurno, samo je fora sto nisam zurio, jer svakako moram malo 'cekati' Amnesiu, pa ce imati duzi vege. otprilike negde na polovini sam uradio LST, i sad ima 2 nedelje da se sredi pre 12-12 (cvetanja)

Na nevidjeno mislim i vise,i ja sam stavio u pocetku unutra zbog zime ali su ubrzo isle napolje,mada zavisi kakve su kad ih pipnes rukom.
jbg, ne smem izbaciti balast napolje, tj nemam gde. gosti prolaze, vidi se...ovako lici na samo jedan box za cipele,garderobu, ne smem stavljati nista napolje. zato jedva cekam LED grow :/
 
 • Sviđa mi se
Reactions: Muxatan and 1310

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
Pozdrav ljudi posle tačno 7 dana.
Biljke napreduju, kao što se može videti na fotkama, ali će mi trebati par saveta.
Prvi put zalivene sa punom dozom plantele list (5ml/1L). Prethodno zalivanje pre 3 dana sam dodao mg/cal (sensi). sensi-cal-mag-xtra-1L.jpg
Sve super napreduje, ali me muči mala amnezija, jer je veoma BUSHY.ČETVRTI UPDATE (4.4.2016.)


Royal Haze (34.dan života) odlično napreduje. :D Što se nje tiče, verovatno da se ona pita bi prešla na cvetanje, ali moram čekati još koji dan zbog amnezije.

DSC06724.JPG DSC06738.JPG DSC06756.JPGAmnesia Haze (26.dan života) je poprilično mala. Meni se čini da je toping dosta usporio, ali šta je tu je. Planiram da 10.4. (sledece nedelje) prebacim obe na 12-12. Biće mala, ali ne očejkujem puno od nje.

DSC06725.JPG DSC06728.JPG DSC06744.JPG DSC06761.JPG DSC06764.JPG DSC06766.JPG DSC06770.JPGSve ostalo poprilično ok, kao što se vidi temperatura i vlažnost.
DSC06750.JPG
Još dve novosti su tu... Ventilator koji ubacuje hladan vazduh iz prostora direktno ispod boxa, je dobio svoj upgrade.
DSC06745.JPG
Drugo, sklonio sam CFL sijalice zbog manjka prostora i zbog visokih temperatura i mogu reći da je sad skoro pa SAVRŠENO! :) ne prelazi 29 i kad su vrata zatvorena, čak i ovih toplijih dana koji su naišli.


Toliko od mene ove nedelje.
Za kraj imam tri pitanja. 1) proverite samo na foktama da li je ok to rastojanje biljka od svetla, da li treba korigovanje. 2) koliko dana pre cvetanja da ne radim lolipoping, toping, tj stresiranje biljaka... 3) kad mi savetujete cvetanje da počne.
Hvala! ;)

(još 2 fotografije ove džunglice :D )
DSC06753.JPG DSC06760.JPG
 

L0oD

Form
Poznanik Foruma
09.03.2015
5.686
20.004
398
Planeta Zemlja
www.vutra.org
Svetlo na 20 cm turi,mozda moze i nize,prati temperaturu.. tu levu curu podigni u visini ove manekenke,da budu ujednaceni vrhovi... lolipop mos radit 3 dana pre flipa,a neki ga rade i posle flipa na 1212... a sto se tice kad raditi flip,to nemam predstavu :) al vec bi razmisljao ove nedelje 1212
 
 • Sviđa mi se
Reactions: Frizhideron

Squerlz

F'ing squles greasy bastards
06.07.2011
534
856
113
Pazi se te tanke zice oce da uraste u stabljiku ;) Makar je pomeraj malo gore dole na nekoliko dana :thumb:
 

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
@L0oD Hvala. sad cu da ih podignem 10-15cm. Nije im toplo uopšte.

@Squerlz Ma znam, i mene je brinulo, al ne urasta. Dosta je obla i baš sam je kupio za baštovanstvo. Odlično radi posao, prvo sam bio sumnjičav, al se pokazala veoma lagana za baratanje i krivljenje. Neće urasti.

Pa ništa onda ljudi, sledeći put kad se vidimo u ovoj temi, foke će biti žute (HPS) :D
 
 • Sviđa mi se
Reactions: Muxatan and Squerlz

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
PETI UPDATE (10.4.2016.) - POČETAK CVETANJA

Prebacio sam režim na 12-12, sutra ujutru se prvi put gasi posle 12 sati rada. I dobile su obe 1/2 doze Hesi Bloom complexa. 1.jpg Par minuta posle zalivanja, sačekao da se sav višak slobodno ocedi, pa odradio merenje ph runoff-a (ph metar pokaza 6.5) .
20160410_171912.jpg
Royal Haze (41. dan života) izgleda da je tu negde na nivou od prošle nedelje. Malko je stagnirao, a i svakako bi mu prijao prebačaj na 12-12 i strečovanje.
20160410_163807.jpg 20160410_163820.jpg 20160410_223837.jpg 20160410_223746_HDR.jpgAmnesia Haze (33.dan života) Ona je baš malena, ne očekujem puno od nje. Dobila je neki mali LST, čisto usmerenje, za više hedova, iako znam da ti hedovi neće biti pozamašni.
20160410_163848.jpg 20160410_163927.jpg 20160410_164115.jpg
Ostavio sam ih na ovako nekoj visini. Ne znam, 40cm od HPS 250 da li je daleko... ja bih stavio i bliže,al me brine prženje vrhova.
20160410_224415_HDR.jpg


Za kraj, evo slika koja me dočeka svaki put kad provirim na lepotice, i srce zaigra :ljubav:.
20160410_224446.jpg


Do sledećeg vikenda, posavetujte, uživajte u slikama, šta god vam je volja! :D Pogotovo oko gnojenja par saveta i kritika bi moglo!
 

Chan

Chasing dreams
01.11.2015
894
3.712
163
Hladni sever
Ako ti temp dozvoljava spusti na 20-30cm, ali svaki dan moras voditi racuna jer se na 12/12 strecaju i po 5-10cm(bar kod mene)
A za djubrenje cekaj savet Hessijevaca
Super je :thumb:
 
 • Sviđa mi se
Reactions: Frizhideron

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
ŠESTI UPDATE (7.dan cvetanja, tj 12-12 režima)

Posle prve (polovične doze) Hesi Bloom Complexa, vidi se neverovatan progres biljaka. Veća biljka (Royal Haze) mi je narasla čak nekih 10cm u 7 dana. Napreduju ludo i danas su dobile prvu punu dozu Bloom complexa. Amnesia, koja je dosta usporena, neki lag je od početka mori, isto pokazala rast od nekih 5-10 cm u sve strane :D
Jedina glupost koju sam odradio je supercroping (tj savio sam, iliti slomio blago oba glavna vrha jer su se približili opasno sijalici za svega par dana) uzeo sam malo lepljive trake da im pomognem dok su bile savijene. I bez obzira na lomljenje, rasle su odlično dva dana, iako su imale pukotinu, zarasle super... i tek kada sam sekao selotejp danas, jedna odlično stoji, drugu presečem, tj otkinem u procesu skidanja selotejpa :/ al dobro, šta je tu je, ima i ovako dooosta vrhova, biće to ok. :) ne nerviram se previše.
prelom.JPG prelom2.JPG

T- 20-30 C
V- 25-60% (sve zavisi da li sijalica radi i ventilacija i da li je skoro zalivano ili ne)
DSC06804.JPG

Hajde i taj foto kutak da se odradi.


Royal Haze (48.dan života)

DSC06773.JPG DSC06811.JPG DSC06809.JPG DSC06781.JPG DSC06784.JPG DSC06787.JPG DSC06788.JPG DSC06790.JPG

Amnesia Haze (40.dan života)

DSC06774.JPG DSC06791.JPG DSC06794.JPG DSC06800.JPG DSC06807.JPG DSC06808.JPG

Otprilike to je to. Raste kao ludo.
Ako vidite (kao što se meni čini) znakove početka cvetanja, potvrdite, da ne bude da sam se ja tripovao da pokazuje prve znakove. Sledeći vikend novi update i magične fotke :D :cool23: