RQS 3xAuto :) moj skromni prvi grow :)

Hesi Original Sjemenke Hempatia Led Lampe
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
zabij prst negdi postrani što dublje to bolje, imaš mista u posudi, vidićeš da je to dosta vlažno, korjen joj je preslika krošnje (i obrnuto) ne može taj 4dcl na 5 dana popiti da se naopakao postavimo, zdravo izgledaju, ujednačena boja za sad je sve super (ni to kaskanje od par dana nije problem, kad autić ubaci u brzinu stigne on to sve....), samo ga pusti da uhvati zalet, kasnije ćeš naljevati svaki drugi-treći dan trust me
Hvala na savjetima zaista ;) sad cu ih pustit nek uhvate zalet a nakon tog pazljivije.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stanaccc and .i.

jopezg

Aktivan Član
06.05.2017
572
2.818
163
nemas tocnu informaciju o zemlji i hrani u njoj
Malo sam se krivo izrazio,vjerovatno ne znas sta tocno znace te vrijednosti kolicinski ( bar ja neznam :) ) pusti gnojivo jos neko vrijeme. Ta zemlja bi trebala bit slicna koliko vidim kao i biobizz light mix,tak da slobodno pocni gnojit u cca 25 danu,naravno malo opreznije,pa sibaj po biobizz tablici za lightmix.
 

east

Aktivan Član
11.07.2014
526
1.689
163
Mexico city
Ja da sam na tvom mjestu bih rađe zaljevao uz rub posude tj što dalje od biljke, a slobodno možeš zaljevat svakih 10 dana, neće joj ništa bit.
Sretno do kraja!
Dim s tebom! :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Loptica
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
Pozdrav drustvo ::listomahanje:: mali update.

Posto su neki od iskusnijih kolega konstatovali da su se biljke pobunile na ritam zaljevanja i da su mozda malo bile usporile radi tog pa rekoh da prikazem sta desava 3 dana kasnije. Ja uocavam napredak al zamolio bih iskusnjije da ostave komentar dali je to zaista napredak i jel to dovoljno za biljku staru 14 dana ( prije 3 dana sam stavio 12 sto je greska trebalo je 11 ).

Temparatura boxa 28°C, vlaga 50 %.
Panel je na nekih 38 do 40 cm od biljkica. Zalivene prije 3 dana u 1 l vode 4ml root juice obje dobile po 3 deca. Meni licno izgledaju zdravo imaju lijepu zelenu ujednacenu boju ali neka to opet prokomentarisu iskusnije kolege.

Pa evo da krenem redom prvo dvije zajednicke fotke od rezidencije u kojoj dame provode dane a bogami i noci ::volimj::
IMG-834b3612e25af8c24937529470f3c410-V.jpg IMG-78ed69eea4917dc96c8e1218465bccf8-V.jpg

Stress killer
IMG-0b3b3af43369dbc9361f40ddece13767-V.jpg IMG-9c7a6793c6b2bf68410120565ab2112f-V.jpg

Quick one. Ova dama kako joj i ime kaze napreduje poprilicno brze od stress killera doduse po specifikaciji RQS, stress ide od 9 do 11 sedmica dok quick one 8 sedmica pa mi to dodje kao normalno.
IMG-a79f2cf449eb2c3abcb5faa494d6f271-V.jpg
IMG-9633623c11aca9ed7097e20c3d0edcd3-V.jpg

Treca dama ih ih. Prije 3 dana sam se obratio sa pitanjem za pomoc jer dotocnoj dami iako je izbila iz zemlje i rasla 2 dana nije joj spala sjemenka. 21.02 Dan kad sam se obratio receni mi je da joj pomognem sto sam i ucinio skinuo sam sjemenku nekako polako sa pincetom i odmah sutra 22.02 je pokazala okrugle listove i prvi sprat malih listica. Dakle 48 sati kasnije stanje ne promjenjeno ne vidim napredak nikakav. Ono sto sam ptimjetio da jedan od dva okrugla lostica je rascjepljen na sredini mozda posljedica intervencije skidanja kospe. Jel to normalno il mogu otpisat ovu biljku. Pitam jer imam jos jednog stress killera kojeg sam posadio iz znatizelje i ostavio na sobnu temparaturu na prozoru cisto da vidim hocel i dokle ce se razvit. Od njeg ne ocekujem nista al do sad je narastao onako poprilicno solidno. S obzirom da je isti dan izbio kad i ove dvije ljepotice iznad dakle star je 14 dana :) ako ze ova zakrzljat il zaostajat radije cu ovu s prozora ubacit u box mislim da bi zivnula skroz za par dana.

Royal critical
IMG-8adf22a39e7b0523baa0bfc0116e5132-V.jpg
Zadnja dva update su isla malo cesce iz 2 razloga. Prvi jer sam nov u growanju pa me zanima vase misljenje drugo jer sam nakon drugog update malo posavjetovan tako da ovaj treci upate je da potvrdim da ide sve kako treba.

Unaprijed sorry ako sam vam naporan ovih prvih dana. Iduci update za 7 do 10 dana eventualno 5 hahahahaha
Hvala :vutra: i svim kolegama koji su do sad ucestvovali :)
 
Poslednja izmena:

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
2.703
5.592
258
ali neka to opet prokomentarisu iskusnije kolege.
Sve ok,moras biti strpljiv.Ne vidim po slikama da imas vent koji simulira vetar,ako ga imas slobodno ga namesti malo da jace puse po njima da se krosnje lagano njisu,to ce ojacati znatno i pomoci u daljem procesu.
Sto se tice ove male sa koju si skidao opnu,ona je takodje ok al joj treba vremena da zazivi koren u tom velikom potu,krenuce i ona ne brini nista.Prati temp.nocnu ne spustaj ispod 20c i nema beda,kasnije kada ti izraste jos sparat dva slobodno zalivaj u sirem luku odnosno do ivica pota da bi stimulirao korenski sistem da se siri ka bokovima pota,sto znaci bolje razvijeni koren-jaca i stabilnija bioaza.;)
 
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
Sve ok,moras biti strpljiv.Ne vidim po slikama da imas vent koji simulira vetar,ako ga imas slobodno ga namesti malo da jace puse po njima da se krosnje lagano njisu,to ce ojacati znatno i pomoci u daljem procesu.
Sto se tice ove male sa koju si skidao opnu,ona je takodje ok al joj treba vremena da zazivi koren u tom velikom potu,krenuce i ona ne brini nista.Prati temp.nocnu ne spustaj ispod 20c i nema beda,kasnije kada ti izraste jos sparat dva slobodno zalivaj u sirem luku odnosno do ivica pota da bi stimulirao korenski sistem da se siri ka bokovima pota,sto znaci bolje razvijeni koren-jaca i stabilnija bioaza.;)
Hvala na sugestiji. Nemam vent koji simulira vjetar ali s obzirom da su upuh i ispuh jaki za ovu velicinu satora 250m3/h potenciometar sam namjestio na oba da pusu dovoljno da se kroz sredinu satora osjeca povjetarac tako da nisam mislio da je jos jedan vent unutra potreban barem dok ne porastu jos malo. Vec si drugi kolega koji sugerise na velicinu pota pa bavam sumnju sam na sebe sta sam procitao dobro a sta ne. Koliko sam uspio da procitam nije strogo pravilo da ide u manji pot pa da se presadi vise sam to shvatio kao slobodan izbor growera a posebno da ide odma u glavni pot kad su automati u pitanju pa tako da sad i sam jesam zbunjen jel ok il lose posadit odmah u velki pot jer primjetio sam u masu drugih dnevnika da kolege rade isto. E sad sto se ove malene tice nije da nisam strpljiv nego me brine to sto je jedan od dva okrugla lista rascjepljen a druga briga je da su i ostale dvije posadjenje u glavni pot direktno i 3 dan sam vec imao drugi kat. Sto se zaljevanja tice slazem se sto posto iduce zaljevanje ce ici skroz okolo do ivica pota. Jos jednom hvala i zivio
 
  • Sviđa mi se
Reactions: .i.

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
2.703
5.592
258
Koliko sam uspio da procitam nije strogo pravilo da ide u manji pot pa da se presadi vise sam to shvatio kao slobodan izbor growera a posebno da ide odma u glavni pot kad su automati u pitanju pa tako da sad i sam jesam zbunjen jel ok il lose posadit odmah u velki pot jer primjetio sam u masu drugih dnevnika da kolege rade isto.
Nista ja nisam rekao sto si ti posadio odmah autose u veliki pot,bas naprotiv sve si super uradio.Neko presadjuje neko ne sve je to induvidualno kad su autosi u pitanju.
E sad sto se ove malene tice nije da nisam strpljiv nego me brine to sto je jedan od dva okrugla lista rascjepljen
Sve je to ok,malo su osteceni kotiledoni zbog opne koje si skidao ali to ne treba da te brine vise ona je izbacila nov par listova i to sad ide svojim tokom kako treba fotosinteza je pocela i uskore ce ona uhvatiti zalet.Svako dobro druze i prati se dalje.:):popcorn::
 
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
Nista ja nisam rekao sto si ti posadio odmah autose u veliki pot,bas naprotiv sve si super uradio.Neko presadjuje neko ne sve je to induvidualno kad su autosi u pitanju.

Sve je to ok,malo su osteceni kotiledoni zbog opne koje si skidao ali to ne treba da te brine vise ona je izbacila nov par listova i to sad ide svojim tokom kako treba fotosinteza je pocela i uskore ce ona uhvatiti zalet.Svako dobro druze i prati se dalje.:):popcorn::
Nemoj me shvatit pogresno. Nisam ni mislio da me nesto kritikujes nego ja se zapitah jel to u vezi potova ok il nije a procitah da jeste. Svaka sugestija i zdrava diskusija meni je iskustvo tako da hvala sto pratis i sto si se ukljucio u diskusiju. Svako dobro buraz ;)
 
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
@Loptica dont worry be happy, ide sve svojim tokom, one od 15 dana su taman, mala će isto ubaciti u brzinu kroz koji dan, ako je ikakav trening bio u planu (na starijima) vrijeme je da se krene, grančice već izbijaju a ona zove da joj kičmu saviješ (LST ali polagno u početku)
Ne znam tebra jesul taman :( mislim primjetim da rastu al nekako vise u sirinu listovi postaju veci al ne primjetim bas neku razliku u visini. Ne znam jel normalno da biljke stare 18 dana budu 6 cm visoke pogotovo uz cinjenicu da su automati. A sto se male tice prebacena je u mali pot da malo potjera pa kad i ako ojaca za 10 15 dana prebacit cu je u glavni pot. Ajd kako god da ispadne prvi je pokusaj. Imaju boju izgledaju fino ujednaceno al et nekako osjecam da su nesto spore i da su trebale/mogle biti vece ( bio bih sretan kad bih znao da grijesim i da je sve ok ). Kontam ako je zbog velkog pota jbg nisam prvi sto je dirketno u velki pot stavio. Dobio sam sugestiju za zaljevanje a zalio sam ih 5, 8, 11 dan sa otprilike po 3 deca vode. Jesu mozda dobile malo vise al ne vjerujem da je to tolika kolicima vode da im unisti rast. Danas je 18 dan zemlja je suha, ubadao sam prst takodje poprilicno suho i kontam ih zalit sutra medjutim ne znam ni sam s kojom kolicinom vode i posto je 3 sedmica dali da ubacujem uz root juice i bio grow ili sta da radim s obzirom na meni cudno ponasanje biljoza. Spominjao si LST al sacekacu sutra da ih zalijem pa mozda probat jer ne znam ni imal visine za LST. Uglavnom malo me napalo neko razocarenje al bilo kako bilo ako nista drugo barem nekakvo iskustvo da steknem ali bez obzira na iskustvo bas bi me sjebalo da mi propadne grow. Pozz
 
Poslednja izmena:

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
2.703
5.592
258
zalio sam ih 5, 8, 11 dan sa otprilike po 3 deca vode.
Povecaj vodu slobodno ako si skeptican na 0,7l i da vidis kako ce da buja ipak je 18 dana zivota to vazi i za malu isto,nemoj da si skrt na vodu i onda se pitas sta se desava one placu za vodom,slobodno frend i vec za 7 dana povecavaj na litru.
3 sedmica dali da ubacujem uz root juice i
vec si trebao da pocnes pre 10 dana sa rootom odmah ga rokaj kad ga imas.
nema potrebe za sada sa bio growom pocni za 7 dana kad izadje iz 3 nedelje zivota.
 
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
Povecaj vodu slobodno ako si skeptican na 0,7l i da vidis kako ce da buja ipak je 18 dana zivota to vazi i za malu isto,nemoj da si skrt na vodu i onda se pitas sta se desava one placu za vodom,slobodno frend i vec za 7 dana povecavaj na litru.

vec si trebao da pocnes pre 10 dana sa rootom odmah ga rokaj kad ga imas.

nema potrebe za sada sa bio growom pocni za 7 dana kad izadje iz 3 nedelje zivota.
Hvala na savjetima. Ne znam dali si citao dnevnik od pocetka. Root juice su pocele dobivati sa 5 dana starosti. Dobile su tri puta do sada. Kad sam napisao da na svaki 3 dan dajem po 3 deca vode i da mi se cini da je ok da se ne bune dobijem sugestiju da je puno, tako da sam odlucio da produzim interval izmedju zaljevanja, zadnji put su dobile vodu prije 6 dana. Ne bih da ispadne ruzno da nekog krivim ipak grow je moj ja donosim odluke al jbg prvi je grow pa se vise vodim savjetima iskusnijih na pocetku. Ja sam mislio da ih zalijem ovaj put sa po litar vode pa vidjecemo. A sto se male tice ona dobija vodu cesce folijarno... Pozz
 

.i.

Radioaktivan Član
03.05.2018
1.120
4.503
188
bunar
www.vutra.org
sugestiju da je puno
taj savjet se odnosio na onaj početni period growa, normalno kako ona raste ti pojačavaš količinu, to je nešto što se nauči s vremenom, uz svu dobru volju nekad je teško i dati pametan savjet "preko interneta", sve i da svi sadimo istu sortu u istim uvjetima dinamika bi bila drugačija od osobe do osobe.

Spominjao si LST
https://www.vutra.org/attachments/pa294372-jpg.240773/ WW Auto 16 dana starosti - LST prvi dan

Imaju boju izgledaju fino ujednaceno
ovo ti je jedino bitno, visina, širina itd neka te brinu u sljedećem growu.

Osobno sam pobornik presađivanja automata bar jednom, osim što je lakše zaljevati i održavati vlagu imaš priliku viditi korjen sa 15 dana (od kad stavljam mikorizu posudica od 0,3-0,4L je krcata korjena, izvadi se kad presađujem iz posude u komadu "kocka zemlje").

Samo opušteno biti će ::listomahanje:: do kraja.
 
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
taj savjet se odnosio na onaj početni period growa, normalno kako ona raste ti pojačavaš količinu, to je nešto što se nauči s vremenom, uz svu dobru volju nekad je teško i dati pametan savjet "preko interneta", sve i da svi sadimo istu sortu u istim uvjetima dinamika bi bila drugačija od osobe do osobe.


https://www.vutra.org/attachments/pa294372-jpg.240773/ WW Auto 16 dana starosti - LST prvi dan


ovo ti je jedino bitno, visina, širina itd neka te brinu u sljedećem growu.

Osobno sam pobornik presađivanja automata bar jednom, osim što je lakše zaljevati i održavati vlagu imaš priliku viditi korjen sa 15 dana (od kad stavljam mikorizu posudica od 0,3-0,4L je krcata korjena, izvadi se kad presađujem iz posude u komadu "kocka zemlje").

Samo opušteno biti će ::listomahanje:: do kraja.
Tebra sve 5, nikako nemoj da ova i svaka prethodna diskusija bude shvacena ko neka prozivka. Gore iznad sam rekao kako nikako ne zelim da ispadne da je neko drugi kriv. E sad velis sugestija je bila za pocetni period growa i dobio sam je na dan kad sam je zalio sto je bilo prije 6 dana, nije prosao mjesec pa da kazem nisam povecao kolicinu vode i biljke stagniraju. Posle 6 dana je narasla i ok sad cu povecat. A nisi jedini jos je neko napisao da mogu sacekat i 8 dana izmedju zaljevanja i da koristim metodu prst u zemlju sto sam i ucinio. Zemlja je tek danas izgubila vlagu al ajd da kazem da je mrvu vlazna tako da zaljevanje ide veceras. E sad upravo kako kazes uz dobru volju tesko je dat dobar savjet preko neta i tu je sva poenta. Ja kod svih vas cijenim dobru volju i nikako ne zelim da neko shvati drugacije. Ima tu i do mene i ako je prvi grow mozda sam previse pristupio s prevelikom dozom opreznosti i u grcu sto je mozda i suludo jer iscitao sam dosta toga i po forumu se motam pravo dugo. Trebalo bi da se slobodnije ophodim prema growu i neke stvari uradim a. I ako za sve postoji neko pravilo i uputa na forumu mozda neke stvari ispadnu bolje kad ih sam uradis, mozda treba malo prostora dat i eksperimentisanju. Pozz tebra...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: .i.
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
Drug ne beri brigu, nemaš zašto, ulovi ritam i dalje sve ide lagano. Imaš autoflower kod kojeg nemaš kontrolu u klasičnom smislu, sve se odigrava dosta brzo, vidićeš kroz 2 tjedna.
Za vikend ide update sa slikama pa budemo vidili sta i kako je u odnosu na prosli update i valjal to sta :) necu da berem brigu, hocu da berem hedove ;)
 
OP
OP
L

Loptica

Banned
Banovan
18.02.2019
25
95
13
Pozdrav za veselu ekipu. Zelim da najavim da dnevnik nastavljam sa svojim starim nalogom koji mi je danas uz pomoc cijenjenog admina @PowerSeed vracen i ovim putem mu se zahvaljujem. Naravno shodno pravilniku foruma ne mogu i ne zelim imati dva naloga tako da se nalog Loptica gasi. Dakle isti dnevnik ostaje samo cu ga nastaviti sa nalogom (TzHC) pa eto da ne bi bilo neke zabune kad uradim novi update.
 

TzHC

Aktivan Član
14.01.2011
37
179
33
Kao sto sam i najavio nastavljam s mojim starim nalogom.

Za pocetak pozdrav veseloj ekipi ;) danas tuzni update.

Dan 20.
Panel udaljen 43 cm od biljki.
Temp 27-28°C, vlaga 50 %.
Nakon sto sam ustanovio da 7 dana nakon zadnjeg zaljevana zemlja osusila zalio sam ih sa 1l vode u vodi 4 ml root jucie, 2ml biogrow, ph 6.5.

Ja licno nisam zadovoljan jer biljke su visoke svega 7 cm. Ne mogu nac ni jedan validan razlog za to jer nisam im prouzrokovao nikakv konkretan stres barem ne znam da jesam. S obzirom da su autoflower sorte i da su stare skoro 3 sedmice vrijeme im je vjerovatno za koji dan da pocne i flowering tako da nemam pojma sta da ocekujem od ovog growa. Boja je bas fina i zelena ujednacena cak su pocele i mirisat, listovi izgledaju normalno. Iskreno malo sam ljut i razocaran jer potrudio sam se da im nagodim u svakom smislu i da ih se pazi i mazi.

Zajednicka, lijevo Stress Killer i desno Quick One
IMG-a7dc449fcb673f26449476435850750b-V.jpg

Stress Killer
IMG-4bd0ae6af856e4be9df4ae9140aae567-V.jpg
IMG-f248806fd42fc74aaddce9077da7c378-V.jpg
IMG-6e6bd2133a1f98a5413ce9e70763fa6c-V.jpg

Quick One
IMG-6f779eeac5e521c658074202f02e40ef-V.jpg
IMG-ccbe374eda89313014583531ac51e04b-V.jpg
IMG-29f2e8f22e32565c4db4d74f333b833d-V.jpg
IMG-4c333db06490c7ad50fb5ddeb1890bbf-V.jpg

Sto se tice trece Royal Critical ona danas ide napolje jer mislim da nema smisla drzat je vise. Danas joj je 7. Dan i izgleda isto kao sto je izgledala prvi dan kad je oformila prvi par listova.

IMG-820ce9b9bdc57eaa8ece9919b8a70844-V.jpg

Ja ne znam iskreno sto je sve zapelo ako neko ima pametan odgovor onda super :(

Jedino ako sam toliki baksuz da sam udario na turu lose genetike i to sa sve tri sorte. Ipak RQS ima neku tradiciju i kvalitet pa ne zelim vjerovat da je do genetike.
 

Ribadow

Herbalist
24.05.2017
119
1.094
143
izgledaju zdrave, može biti do genetike i 100 drugih stvari vezano za uvijete ali čini se da kod tebe sve štima , nema veze što rqs ima tradiciju, ja sam 10 njihovih NLa autosa bacio u smeće jer ni jedan nije proklijao... inače, ako računaš vegetaciju od kad je nikla sjemenka onda si dobar, još je rano i stigne ona podivljati, ovako izgleda kao da je u 10. danu rastom, neka te ne brine visina to se promijeni brzo u streču, bitno da su zdrave :thumb::thumb: samo opušteno, peace! :wave: