RQS automatici: 2x N.Light i 2x Bluematic/400hps

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Pricekaj da procvjetaju pa onda full doza sa cvjetanje ;)

ovo sunce krzljavo ce sve nadoknaditi......kasnije ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Violet

Snjezana1971

Aktivan Član
17.01.2012
527
140
83
Vidio sam u Pevec-u i Baumax-u one trakice za vezanje vinograda možda ih još negdje ima u tim većim centrima dužine 25cm mekane i super za vezivanje bude pakovano po 50kom nekih cca 20-ak kunića i sam sam konto uzeti to ili ne(pa malo razvezati po biljozama i osloboditi grane da bolje dođe svjetlost) pa poslije zaboravio.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Violet

unicum

Aktivan Član
01.03.2014
176
194
0
ja ću "vezat" biljoze LEMom, odnosno žicom za lemljenje
dovoljno je jaka da izdrži napor, možeš ju savijati kako hočeš
(na komadu žice sa obje strane napraviš kukicu, jedna strana na biljozu, druga na teglu)

ovo tvoje izgleda super!!
a moje hmmmm, bumo vidli!!!
 

Violet

Aktivan Član
19.03.2014
34
256
53
entangled in rainbow
E, hvala vam! Sa tim žicama ste me podsjetili na žicu koju imam doma... onu za štrik što se rastegne vani na balkonu i sl., pa se na tome suši rublje. Iznutra je mekana žica, a izvana mekana guma, savršeno za ovo.
Eno ih rastegnute i svezane, valjda mi se neće naljutit ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: unicum

Violet

Aktivan Član
19.03.2014
34
256
53
entangled in rainbow
Pozdravljam sve forumaše i nadam se ste mi svi dobro kao i vaše biljčice :vb_wave:
Tu sam sa malim apdejtom. Naime, zadnjih par dana sam primjetila da su mi na svim biljčicama donji veliki fan listovi počeli gubit zdravu boju, tj. žutit. Zaključila sam da je vjerojatno nedostatak dušika (nakon svega pročitanog i viđenog) jer im ionako završava 4-ti tjedan otkad su izašle iz zemlje, s tim da zadnjih tjedan dana brzo rastu i nisu još nikako prihranjivane. Došao je i taj trenutak, pa sam nakon svega (opet) pročitanog odlučila da će dobiti po pola preporučene doze od svega, tj. ovako:

Sensi Bloom A i B svakog po 2ml/1L
Voodoo Juice 1ml/1L
Piranha 1ml/1L
Tarantula 0.5g/1L
Big Bud 1ml/1L
Bud Candy 1ml/1L
Ph je spušten sa Ph down na 6.5
Evo i slikice svega korištenog

Možda izgleda i zvuči previše, ali koliko sam shvatila s Voodoo Juiceom, Piranhom i Tarantulom se ne može predozirati i njih troje vjerojatno više neću ni dodavati, a Bud Candy i Big Bud će ići sve do kraja uz S. Bloom, dok će zadnja dva tjedna uskočiti Overdrive, a zadnji tjedan Final Phase. Također sve će ići u pola doze i nemam namjeru sa ničim ići punom dozom, čak i ako cure budu izgledale kao da bi mogle/htjele. A-a.
Nakon zalijevanja provjerila sam ph vode koja je iscurila i bio je 6.5, pa sam je opet usula u teglu jer brzo procuri dolje, valjda treba vremena dok se korijen namoči i upije to sve. Sljedeći put ću ih jednostavno probati uroniti (ne cijele, samo 5-10cm) u vodu i pustiti da se same napiju koliko žele.
Znam da bih ph u cvjetanju trebala malo povisiti, ali išla sam na sigurno zbog nervoze, nesigurnosti....ipak prvi put gnojim i bilo me strah da ne sje...em. Sljedeći put ću ga nariktat na 6.8 kako i preporučate.
Cure danas, 20 sati nakon jučerašnjeg gnojenja izgledaju super (tj. bolje nego jučer prije gnojenja) i nadam se da sam eventualni overdoze izbjegla. Žutilo se ne nastavlja, ne javljaju se nikakve naznake da im je naškodilo, dapače, izgledaju kao da im je pasalo. Nisam baš dobro spavala noćas, provjeravala sam ih svakih sat-dva :watchplant:

Evo i slika od danas:
RB#1(34cm)
RB#2 (32cm)
NL#1 (33cm)
i kržljavka koja je napokon izbacila pistile prije 2 dana NL#2 (22cm)

Toliko od mene za sada.
Još jedan veliki pozz svima :vb_wave:
 

Tantor

Aktivan Član
05.12.2013
181
156
43
Najdraži updajt... ;)
I meni su listovi gubili boju.. Nije strašan bed.. Neki kažu vlažna zemlja,možda nešto fali,nenma svjetla ali vidit ces to će bit ok.. Ostavi ih dok se ne osuše skroz(i peteljka) onda skini.. Ja sam isto odmah pognojio jad sam vidio, čak sam i postirao ali to je normalno.. Pazi da nemocis donje listove dok zaljevas i nemaš beda...
Mirno spavaj... Haha
Jos nesto... Biće i zutenja lišća i u cvjetanju pa da se ne sekiras...
Vidim trening 0 bodova? Previše voliš svoje bebice da ih vežes? Haha
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Violet

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Netrebas podizati ph......to se radi u drugoj polovici cvjetanja kada biljka zahtjeva vise F pa joj na taj nacin pomazes jer F biljka najlakse apsorbira kada je ph i6,7
Ustvari bilo bi dobro kroz cijelu fazu kretati se izmedu 6,5-6,8.
Kada zaljevas pusti da procuri u podmetac i nemoj dirati ..biljke ce povuci sve iz podmetaca za pola sata.sat i to je sva filozofija nikakvo uranjanje u vodu ,vracanje iz podmetaca i sl.sto manje kompliciras to ce biti bolje ;)

edit:
sada sam tek vidio da radis sa auto sortama a tu ti ph nema neku veliku ulogu osim sto sebe zamaras sa tim a njima je manje vise svejedno ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Violet

Violet

Aktivan Član
19.03.2014
34
256
53
entangled in rainbow
Tantor, hvala na savjetima, pazim na lišće kad zalivam, zato sam ih i odvezala jučer pred zalijevanje, a sad kad vidim da su ok opet ću ih vezat večeras :dada
OC, hvala za savjet za zalijevanje, a ja sam čekala 15-tak minuta da vidim hoće li povuć vodu iz podmetača pa kad nisu odlučila sam je sama vratit :ludaci_lol:
a zalijevala sam baaaaaš polako i prokopala par cm oko stabljike...dok nisam naišla na korijenčiće, a sve da bi bolje upile vodu i svejedno je brzo sve procurilo, jako malo vode je ostalo u zemlji, pa nakon što sam vidila da je ph tog procurenog ok, a ja vratila u zemlju.... a i nisam više imala spremljenog mixa. pripremila sam bila samo 5L, pa tako barem znam da je svaka popila točno 1,25L.
Znam da kompliciram... valjda kad završim, ako završim ovaj prvi grow sljedeći će svaki biti lakši barem što se samopouzdanja tiče, pa se neću zamarati sa svakom sitnicom :watchplant:
 

Violet

Aktivan Član
19.03.2014
34
256
53
entangled in rainbow
Pozdrav forumašima!
56-ti dan

Dugo me nije bilo, točnije skoro misec dana. Danas me Tantor podsjetio da bi bio red na nekakav apdejt (Tantor hvala ti na tome). Pa da krenem redom:

Royal Bluematic#1 je ubran pred točno 7 dana, tj. na njegov 49. dan otkad je izniknuo. Mikroskop je pokazivao sve mliječne trihome (one gljivaste) i početak amber/narančastih (oko 10%). Evo ga prije i poslije berbe
Royal Bluematic#2 koji će danas biti flushan, pa ću čekati pojavu amber trihoma da i njega skinem. Inače danas mu je 56. dan otkad je izniknuo, tj. 8 punih tjedana. RQS na svojim stranicama kaže za Bluematice da su gotovi za 8-9 tjedana, pa za sve one koje zanimaju zaista su brzi, lijepi i jednostavni. Jedino nikud plave boje....
NL#1 koja bi po specifikacijama trebala biti gotova kroz tjedan-dva
I na kraju NL#2 ona kržljavica što je stalno bila na samrti Prešišala je svih, pa sad stoji na nekih 60-tak cm (i još raste), ali je i dosta u zaostatku, cvjeta tek neka 3 tjedna i nema šanse da će biti gotova ubrzo....

Inače Bluematici su dušu dali za nas početnike, moš' mu radit što te volja, daj im samo malo vode i oni sretni, dok su me NL namučile; obješeni listovi, uvrćeni novi izdanci, uvijeni listovi, fleka ovakva, pa onakva.....uf, ali sve smo to preživile i evo nas žive i zdrave sa par lekcija više :icon_cool:

Svima šaljem pozdrave i imate mahanje :vb_wave:
 

Tantor

Aktivan Član
05.12.2013
181
156
43
Haha šta nije bilo za zapaliti pa skidanje? Ajde samo strpljivo sa NL .... Kad budeš htjela skidat ostavi jos tjedan...
 

Violet

Aktivan Član
19.03.2014
34
256
53
entangled in rainbow
U pravu ste, sigurno, ali kad sam vidila da su se pojavili smeđi trihomi, a prozirne više uopće nisam mogla naći uhvatila me panika, pa sam ga na brzinu flushala, čekala dva dana da se posuši i skinula jer nisam htjela couch-lock efekt.
Sinoć, nakon 5 dana sušenja i i dva dana u tegli sam zapalila i umjesto cjelonoćnog gledanja zaostalih epizoda serije koju pratim, sam završila u krevetu jer me tako opalilo da mi se vrtilo sve oko mene i jutros se probudila naspavana kao što dugo nisam. Večeras ću sigurno manje stavit :huh:
Uostalom tu je i drugi Bluematic kojeg upravo idem flushati, pa ga ostavljam koliko treba, a kod njega se ionako još nisu pojavili smeđi trihomi, a i izbacuje nove pistile ko lud.
N. Lightice, a šta da kažem za njih....sa njima i ne ide nikako nego strpljen-spašen. A ne žuri se ni meni :icon_wink:
 

Violet

Aktivan Član
19.03.2014
34
256
53
entangled in rainbow
64. dan

Royal Bluematic koji je flushan prošli tjedan
Prvi smeđi trihomi su se pojavili, ali neću paničariti ovaj put. Čekam pola-pola; uvjerili ste me. Vidim ogromnu razliku u samo tjedan-dva razlike. Može li mi netko reći jednom kad se pojave prvi smeđi trihomi kojom brzinom napreduju (otprilike dani-tjedni)?
I NL
Onu drugu NL sam izbacila jer iako je najveća izgleda kao da je tek počela sa cvjetanjem, a nemam toliko vremena da je čekam jer su počeli radovi u zgradama u kvartu (oko razdijelnika za plin) i samo je pitanje dana kada će doći u moju zgradu, pa pretpostavljam da i nemam više od tjedan-dva.

Pozz :vb_wave:
 

olidoboli

Trapavi
Poznanik Foruma
16.10.2012
352
812
93
Bluematic super izgleda... Norten od RQS..hm..gledam, svoj, pa tvoj i opet svoj...86. dana je kod mene u boxu ( 86 dana nakon topiranja automatika ) i nije gotov...kržljav mi je nekako..piše 100-200 grm dry na deklaraciji...ako dobije 30 suhog super...Barem sam se ja razočarao.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: enjoint and Cricket

Violet

Aktivan Član
19.03.2014
34
256
53
entangled in rainbow
Moje skromno iskustvo sa auto NL od RQS isto nije baš najbolje: 1 od 3 sjemenke nije ni proklijala, dok je druga u 9. tjednu još uvijek rasla i nikako da procvjeta kako treba i evo ove treće tu, ona je valjda ok, iako je i njen životni put bio dramatičan na trenutke.
Bluematic je skroz druga priča. Sva 3 su proklijala u roku 24 sata i jednolično su rasla. Maleni jesu, ali zato nadoknađuju lakoćom brige i mirisom koji nisam nikad očekivala od ove biljčice (sve su mi mirisale isto :icon_rolleyes:) Miriše prekrasno, ne baš na borovnice, ali ima jedan težak, sladak voćni miris, usudila bih se reći da ima miris zrelog manga, možda malo prezrelog :D Svaki put kad sam u blizini boxa ne mogu a da ga ne otvorim i udahnem tu prekrasnu aromu.
Tako da bih Bluematic sigurno opet naručila ako stigne na red od svih ostalih koje želim probati, ali NL auto od RQS NE isto sigurno...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: olidoboli

Violet

Aktivan Član
19.03.2014
34
256
53
entangled in rainbow
I evo mog apdejta nakon dugo vremena. Prva berba je završena, osušena i već se kjura oko tjedan dana (kako što). Evo slikica


Ušla sam u ovaj grow u nadi da se zabavim i dobijem makar jednu malu teglicu kvalitetne vutre za sebe, a završila sam sa puno više od toga. I ne mislim na količinu. Naučila sam puno toga o biljci i biljkama općenito, a bogme i o rasvjeti, struji, ventilaciji, pa sam spajala, rezala i opet spajala kabele, reflektor i prigušnicu, namještala cijevi, podešavala i mijenjala ventilator i još svašta nešto, a sve jer nemam muškog u kući. Sve u svemu; zabavila sam se i pronašla novi hobi J

A sad nešto konkretno o curama:
Auto N. Light (od 3 proklijale samo 2) je jedna osjetljiva, razmažena i prevrtljiva drama queen. Prva je od početka zaostajala, pa je i pistile pokazala tek sa mjesec dana i tek onda krenula rasti i izrasla je doslovno u stablo, visoka, široka, razgranata, ali ni u 9. tjednu još uvijek nije procvjetala, pa sam je izbacila da ne smeta ostalima. Drugu NL sam zbog toga sa još više pažnje njegovala, i iako je možda i bila spremna za skidanje sa 10 tjedana, htila sam je pustiti još tjedan dana, što mi se vratilo tako da sam u 75. danu ugledala plijesan na glavnom vrhu. Vlaga 45%. Naravno da sam je odmah skinula, cijeli lijepi i veeeeliki vrh (1/3 biljke) sam bacila teška srca.
Osjetljive su i na vrućinu, na puhanje ventilatora (najmanja brzina), zalijevanje, gnojenje...ma sve. Možda i nisu već samo nisu bile sretne sa mnom. Kako god bilo ipak mi je ona jedna napunila dvije tegle :) Oko 60-tak grama suhog i to bez glavnog pljesnavog vrha. Mirisa nekog još nema, valjda će nadoći sa kjuranjem. Hedovi su puni, tvrdi i pristojne veličine, ali minimalno zašećereni.
Smoke report za nju nemam jer je još nisam zapalila.

Royal Bluematic (100% klijanje) je bio sve što NL nije. Od početka su rasli ujednačeno i brzo. Krenula sam s 2, ali sam proklijala i trećeg kad sam skontala da neće biti kruha od NL. Njima ništa nije smetalo, učestalost zalijevanja i količina gnojiva, svejedno gdje se nalaze u odnosu na svijetlo i ventilatore. Prvog sam skinula prerano, a svoju grešku sam skužila kad sam dva tjedna poslije vidila koliko se udebljao ovaj drugi što je ostao. Ni više ni manje nego duplo. Prvi je dao 20g (skinut sa 7 i pol tjedana), drugi 45g (skinut sa 10 tjedana), a treći koji je prva 3 tjedna i prve pistile dočekao u Aprilu na balkonu je dao 40g (skinut sa 9 tjedana). Mislim da taj podatak govori puno.
Hedovi su tvrdi, ljepljivi/zašećereni i oku ugodni.
Miris je mmmmm predobar, a sada u kjuranju postaje još intezivniji, blijedi nota trulog manga, a sve jača postaje jedna slatko-kisela nota još-ne-znam-čega.
Smoke report....hmm, ajde da pokušam: dim nije jak, pušila sam i jače, ali bolje i ukusnije ne! (jbg moje jeJ) Dim je kao stvoren za po danu, za plažu, sunčanje, kupanje; naravno u manjim količinama, 5-6 dimova kao i za večer pred tevejom:)
Ali kad se zanesem kao sinoć i popušim cijeli joint ne može me probuditi niti tv poprilično pojačanog zvuka (utakmica), navijanje ukućana, niti pucanje petardi, trube i vikanje (opet utakmica) koje dolazi kroz otvorene prozore niti telefon koji mi zvoni cijelu noć pored glave. A inače se budim lako. Ujutro nema mamurluka.

Eto, to bi bilo to od mene za sada.
Zahvaljujem svima na podršci i savjetima koje ste mi dali kroz ovaj grow kao i svim ostalim forumašima u čijim postovima, temama i dnevnicima sam našla sve odgovore koje sam tražila.

Forume :respect:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.