Sadnja biljke u ovo vrijeme? 8. mj.

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Saludos!

Iz zajebancije sam danas stavio neke sjemenke (bagseed) na klijanje i na balkon. Zanima me da li je netko sadio ovako kasno u sezoni i da li to ima smisla?
Inače, stavio bih par komada na balkon gdje ujutro ima direktnog svjetla i onda je hlad ostatak dana. Kad zazimi mogu ih staviti u sobu pokraj prozora...

Svaki prijedlog je dobrodošao :icon_lol:

Poz,
Boz:sun2:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sekach

bongash

Vutra Veteran
11.12.2006
1.211
78
0
46
www.vutra.org
Zašto ne. Moglo bi bit nešto od toga. Vjerovatno neće narasti prevelike do cvjetanja jer je dan sve kraći. U svakom slučaju vrijedi pokušati, samo pripazi da ti susjedi ne vire na balkon. :icon_lol:
 

wannabeshaman1

Aktivan Član
31.05.2007
400
33
0
35
trabunjar.bloger.hr
pa ako ćeš je već uzgajat unutra zašto ne kupiš i neka svjetla?
mislim nije neka velika razlka da stoji ispred balkona bez svjetla i ispred balkona sa svjetlima :icon_lol:
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
VEć mi dvije rastu ispod svjetla, ali stavio bih u jednu teglicu tek toliko iz zajebancije da imam jednu u sobi kao ukras :icon_lol:
 

cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
391
47
0
46
Teoretski je sve moguće samo sad koliki ćeš cvjet dobit .A ako imaš lampu za vegetaciju(može i HPS samo eto ipak je ta vrsta više za cvjetanje pa je bolje MH) i susjede koji se neće pitati koji je ovome ***** pa pali lampu svaki dan kad sunce zalazi i ostavlja je upaljenu još 4-5 h onda možeš saditi i sad a kad dođe već pola jeseni želiš da ti cvjeta i gasiš lampu i zbog hladnoće zaštitiš je najlonom mali (plastenik) i ako joj bude prehladno danju ispod 25°C ne bi trebalo da ide i noću ispod 18°C morao bi i temperaturu da održavaš s pomoću neke manje grijalice ,ako ti nije velik plastenik/staklenik ,i ono kad dan pravo skrati mogao bi ga i lampom produžiti i da ne bude samo 9 h na dan nego kao kod indoora namjestiš i opet počneš palit lampu da produžiš dan na 12 h.
Znači u vegetaciji produžavaš prirodni dan na bar 16 h a u cvjetanju ne daš mu da padne ispod 12 h .

Sve je ovo izvedivo samo nije ni ekonomično ni ekološki ,jbg i onako ima pun ***** svjetlosnog zagađenja na svijetu a ja mislim da od crnih leptira i ostalih živina koje lete na svjetlo ne bi smio ni poviriti u plastenik čak i da ga zaštitiš da se ne mogu u njega nikako uvući bilo bi ih vani gomila.

A bez ovih lampi i ostale opreme morao bi naći sjeme neke sorte koje baš pravo kasno cvjeta sama po sebi ono barem krajem 9. mjeseca ili još kasnije npr. kao Brainstorm u Nizozemskoj skidaju cvjetove krajem 11. mjeseca znači da je dosta izdržljiva što se tiče hladnoće ,a vrijeme cvjetanja joj je 7-9 tjedana. Znači kraj 11.mjeseca minus 7-9 tjedana znači da bi trebala procvjetati negdje krajem 9. mjeseca ili oko polovine 10. mjeseca . Znači da si danas stavio da klija to neko ludo sjeme do kraja devetog možeš dobit biljčicu oko 30 cm visine uz najbolje vrijeme da te posluži i da ne bude oblaka previše i ranih mrazova i ostalih neugodnosti.Još ovaj Brainstorm postoji jedino u feminiziranom obliku ,to je jedna prednost samo 50 € i nije tako jeftino baciti na nešto skroz nesigurno ,bilo bi dobro naći klonove od brainstorma visoke negdje 20-30 cm pa njih staviti da rastu od toga bi nešto i bilo ,samo ko će ga znati kad puhne sa Alpa i od sibira prema nama ona bura i led barem neki plastenik bi morao da sagradiš .Jebe nas svaka klima u ovo doba a pogotovo ona klima što se tiče zakona .



Pogledajte koje monstrume uzgaja lik negdje u UK,unutra sa prirodnim svjetlom koje dopire kroz normalan prozor sa strane ne odozgo .Doduše mislim da su izrasle ovolike upravo zato jer traže svjetlo pa onda strše ,a gledao sam još slike jednog drugog njegovog uzgoja od prije druge vrste isto ovako strše ali cvjetovi su mu ispali odlični .E sad on je počeo dosta ranije ali kad si već unutra onda barem vegetaciju možeš pojačati lampama prozore zamračiš da se s vana ne vidi i rješen problem .

http://www.uk420.com/boards/index.php?showtopic=98015
 

bozga

Ninja poljoprivrednik
Poznanik Foruma
08.07.2007
906
550
113
Ne sjećam se
Hvala na odg. i savjetima canne... Mislim da neću paliti svjetlo jer već imam u boxu dvije biljke, a sjemenke sam već stavio u mali jiffy pa kad proklijaju nek samo rastu, baš me zanima kak budu izgledale. Vjerojatno male ili ako uopće uspiju izdržat to sve.

12/12 je za mjesec dana tak da ako ovih dana proklija ima mjesec dana vegetacije i onda može cvjetat komotno - mogu je u sobu unositi svaku večer :D

Imam neke totalno sitne sitne sjemenke i to su vjerojatno Sative jer je i dim bio takav pa sam to tutnuo u zemlju :))
Baš me zanima... :icon_lol:
Boz:sun2:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.