Sadnja u krivo vrijeme

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop
15.06.2015
7
7
3
Kao što sam naslov govori, ono što ćete moći pročitati ovdje su upute za djelovanje onima koji su prerano (odnosno prekasno) počeli sa uzgojem. Lijepo molim bez ružnih komentara, pišem ovo radi nas koji smo u tome pogriješili i svoje (pozitivno) iskustvo na temu.

Dakle, ovo je bila moja druga biljka koju sam posadila (prva mi je uvenula jer su ju napali crvi i pojeli joj korjen – RADI PREVIŠE VODE!), a treća je bila muško pa sam se toga rješila. Posadila sam ju u 10. mjesecu čisto iz znatiženje. Bez obzira što sam podstanar i što se gazda redovito šeće ispred mog ulaza (dijelimo vrt) uvjeti u stanu su mi takvi da mogu posadit što god želim, tako da mi je ova ilegalna biljka teško mogla stvoriti problem. Mogao ju je lako primjetiti, ali je previše cool da bi zabadao nos u tuđa posla. S obzirom da je u 10. mjesecu bilo dosta sunčano brzo se krenula razvijati. Posadila sam ju u manju teglu s novom zemljom (zemlja za cvijeće-Aro. Mislim da im ta zemlja dosta odgovara radi pH-a) i držala na prozoru. Stan mi je vrlo svjetao i jedan cijeli dio stana je u staklu, okrenut prema suncu tako da je, u to vrijeme, biljka dobivala puno sunca. Ono što želim naglasiti jest – NEMOJTE previše zaljevati jer to nije potrebno. Tak sam se zeznula s prvom biljkom. U vremenima kada nema puno sunca jednom tjedno je dovoljno. Uglavnom, vrijeme je prolazilo, došla je zima. Biljku sam i dalje držala kod prozora radi svjetla. Ono što je potrebno napraviti (a što ja nisam) je prebaciti ju u ormar ili neki box sa svjetlima. Nisam to napravila jer nisam ništa očekivala od biljčice pa nisam htjela ni trošiti na opremu. Također, držala sam ju na istom mjestu jer biljke općenito ne vole seljenja.

Prošlo je tako jedno 5 mjeseci sve dok nije ušla u fazu cvjetanja. Točnije, kako je dolazilo ljepše vrijeme, dolazili su i headovi što me jako razveselilo. Biljka je preživjela cijelu zimu, dapače, razvila se u ono što je i trebala i što ja nisam očekivala. Dolaskom sunca i toplijih dana držala sam ju vani, direktno na suncu. Po noći bi ju stavila u kuću jer mi je vrt pun puževa. I tako svaki dan. Nakon 9 mjeseci starosti primijetila sam da je prestala rasti. Bila je visoka 65cm (dio s materijalom, ne i dužina stabljike od zemlje do prvih grana), sa veelikim vrhom punim materijala i desetak grana s dodatnim headovima. Par puta sam odrezala neke vrhove i osušila jer me je jako zanimalo kakva je... Sušila bi te komadiće oko 4 dana (vrijeme sušenja ovisi gdje i kako sušite). Mogu vam reć da je malička izvrsna s obzirom na to kaj je prošla! Uglavnom, ono što je bitno, nakon toga što sam primijetila da je prestala rast, nisam ju krenula sušiti već sam pustila da vidim što će se dogoditi čisto radi novih informacija. Dogodilo se to da je nakon cca tjedan dana počela naglo rasti, tj. nove grane su se počele formirati. Iako su dlačice na njoj već u potpunosti poprimile smeđu boju, ja sam čekala (što je bila velika pogreška) i pustila da se te grane malo formiraju. Primjetila sam nakon par dana da su se headovi krenuli sušiti, tako da sam odmah prešla na sušenje jer je*eš nove grančice ako mi se dragocjeni materijal počne sušit....

Tako da je ona sada u ormaru, visi naglavačke :) Fala bogu pa imam nove 'nade' koje sam ovog puta posadila na vrijeme. Iako će mi nedostajati moja biljka, tako mi je dobro došla sada pred ljeto, kad sam u besparici.

Naputak: vjerujem da većina ljudi, koja posadi ovako nešto bez planiranja, zapravo nemaju uvjete za držanje.. tako da bi voljela napomenuti da to ni ne počinjete jer jednom kad posadite, bit će vam žao rješit je se, a možda ćete morati. Za one koji imaju uvjete, pročitajte si malo teme o indoor ili outdoor uzgoju da možete na vrijeme svojoj biljci omogućuti uvjete za pravilan rast. Vjerujte mi, ona će vam sve to vratiti! Super je to što ova biljka zapravo nije zahtjevna već ju posadiš i pustiš (ako omogućiš prave uvjete). I posljednje, ništa strašno ako posadite u krivo vrijeme. Iz mog primjera možete vidjet da se sve može desit! Najbitnije je da se na vrijeme informirate!

P.S. slike nisu uređivane, i biljka je slikana dok je visila. Listovi su podrezani prije slikanja.
DSCN2635.JPG DSCN2648.JPG DSCN2655.JPG
 
Poslednja izmena:

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.931
44.130
3.198
Bekaa Valley
ako sam dobro shvatio 10 meseci si gledala tu biljku, kad je krenula revegetacija ti si je skinula i to je to na fotkama sto vidimo... 6 mecesi treba da skines dobru biljku u outdooru a 3 meseca u indooru. ko ima zivaca moze da je gleda i 10 meseci :) osusi kako treba i uzivaj zasluzeno, ipak si na to cekala skoro pa godinu dana, a toliko ces i zaokruziti ako budes radila curing :) obzirom na pricu biljka solidno izgleda, samo jos da si skunula pre nego je zahvatila revegetacija. drugi put bude bolje, sad imas neko iskustvo ;)
 

DiskoKobaja

Banned
Banovan
22.03.2015
879
591
113
Madelin
Nebih zelio bit bezobbrazan al nije mi jasna svrha ovog posta?? Imamo vodic za pocetnike ako nas zanima sta i kao se radi, ovo mi lici ko da dodjes na studij rezije i ti sad ovima sto su diplomirali pricas kao brucos kako si ti ne/snimila svoj prvi film?!?!?!'?
 

brdo420

Aktivan Član
15.10.2015
121
474
63
bok ljudi imam jedno pitanje,odlucio sam se ponovo da outdoor ove godine pa bi htio neki savjet kad je pravo vrijeme za to (frend mi je reko da je treba sadit kad je u 2 ujutro 4 stupnjeva ) pa ako mi može pomoć neko nek se javi.Pozdrav :gled:
 

amneziaHaze

AluGrow
19.04.2014
1.774
2.382
188
svi XD hahaha
ja pocinjem sada indoor dok ne naraste na nekih 15-20cm onda ide na site taman bi trebalo do tada otoplit kod mene
 

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.324
4.872
188
Mogu ti reći da sam prošle godine zabio u zemlju tek 20. 7. biljke stare 20-ak dana i iznenađeno su se izvukle, ali ići od sjemena u 8 je ja mislim ipak kasno...
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.106
17.082
398
40
Tacna
To je to. Posadiš fotoperiodnu polovicom sedmog i u biti ti ispadne ko automat što se tiče perioda od početka do kraja ;)