Saveti Za Sigurniju Upotrebu Marihuane

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
Vekovima su osobine marihuane-konplje poznate i korištene u raznim kulturama sirom planete.
Ne možemo reči,da je upotreba marihuana potpuno ne štetna ali je istina,da večina koristnika nema poteškoča radi njene upotrebe.U nasem širem okruženju(područje ex Yugoslavije) se marihuna tretira kao nelegalna droga! U ne tako davnoj prošlosti je važilo,da je osoba koja konzumira zabranjenu snov kriminalac dok se u današnjici sve česče širi utisak da je takva osoba bolestnik.Izbacuje se iz upotrebe rečenice-uživanje/konzumiranje zabranjene droge i nadomeščuje sa zloupotrebom,odvisnoču i tako uzpostavi odnos do svakog konzumiranja marihuane kao problematičnog i alarmantnog.Takva percepcija stvarnosti omogučava zdravstvu,vladama...uveličavanje svoje važnosti,rezultati tog su prije svega slabi pristupi preventive i lečenja stetnih posledica,u osnovi ne leče stanja vec ponašanja,za koje su ubeđeni,da je nepoželjno.Spremnost zdravstva,da zajedno s političarima kreira/oblikuje politiko javnog života se na području nedozvoljenih droga(gde spada i marihuana) poslužuje metode zastrašivanja i propagande.To nažalost nalikuje na prošlost bližu i daljnu kad su bili progonjeni i ustrašivani svi koji su ugovarali vrlo uzkim vrhovnim i osobnim vrednostima,načelima...
O prohibiciji(politički,rasni-kulturni,verski,zdravstveni,ekonomski i industrijski) možete više pročitati na http://www.legalizacija.org/ i izložiti vase misljenje,argumente za ili protiv.

Duznost svih nas koji se zalažemo za slobodnu osobnu upotrebu i osobni uzgoj je savetovati širu javnost o sigurnijoj upotrebi marihuane koja bi trebala pridonjeti ka smanjivanju negativnih posledica upotrebe marihuane.

ODGOVORNA UPOTREBA:
-konzumiranje/uživanje marihuane je za odrasle osobe,zato je nudjenje deci max nedopustno i neodgovrno!
-ne koristimo marihuane za udaljavanje od životnih,osobnih problema,vec se uhvatimo sa problemom u koštac ili potražimo pomoč
-kad vreme,razpoloženje,prostor,okolina ne nude sigurno,ugodno...iskustvo treba zaobiči upotrebu marihuane
-kad osetimo da se upotreba marihuane negativno odraža na nase zdravstveno stanje,poslovne ili školske uspehe,osobnu rast,... treba se odreči upotrebe
-akodje moramo poštovati prava i želje osoba koje žele potpuno zaobiči marihuanu

NEPOVOLJNI UČINAK MARIHUANE:
-ponekad te prilikom konzumiranja može preuzeti osečaj slabosti,straha,paranoje...Tad je potrebno sesti u mirno okruženje,po mogučnosti pojedite,popite nasto sladko i sačekajte neko vreme.Stanje če se sigurno nakon nekoliko vremena poboljšati.
-Medju različitim sortama marihuane postoje ogromne razlike,neke su manje druge, pak mnogo jače, zato se je prethodno potrebno detaljno pozanimati o sorti i njenim učincima.
Takodje je potrebno znati,da prilikom konzumiranja keksa,mleka sa marihuanom delovanje tih počne nakon 45min do 1,5h -zato ako se odlučite konzumirati te proizvode obavezno uzmite vrlo malu količinu i sačekajte da počnu delovati tek onda možete ueti još,da nebi bilo previše.
-Istovremena upotreba marihuane i alkohola je najčesši uzrok vrtoglavise i mučnine-zato se odsavetuje istovremena upotreba alkohola i marihuane.
- prilikom pušenja marihuane probajte sto manje inhalirati.Što je marihuana kvalitetnija manje se odlaže inhaliranih tvari u naša pljuča.Nemojte dugo zadržavati dim u pljučima jer je učinak po mnogim istraživanjima sporan ali zato nas mozak absorbira vise ugljik monoksida koji jje sigurno štetan!

KAD NE KORISTITI MARIHUANE
Marihuana značajno utiče na našu koncentraciju zato je prilikom rada,obaveza na fakultetu.. ne upotrebljavajmo.
Kad si pod uticajem marihuane obavezno se izognuti upravlajanju motornih vozila,strojeva.
Takodje bi se trebali kanuti marihuane, svi koji imaju problema sa bolestima pljuča,srca,trudnice, osobe koje pate od psihoza...
Za sve koji imate poteškoce sa zdravjem,probajte otvoreno porazgovarati sa svojim ličnim doktorom o daljnoj upotrebi marihuane


Bilo bi dobro kad bi neko nesto dodao+neko ko bi lektoriro ovaj tekst jer je moj srb-hr jeizk povrsan

budimo odgovrni do sebe i osoba u okruženju

sretno
 

Misticni Yarac

Aktivan Član
28.02.2007
61
7
0
32
SLO-Era je napisao(la):
Takodje bi se trebali kanuti marihuane, svi koji imaju problema sa bolestima pljuča,srca,trudnice, osobe koje pate od psihoza...

sretno

Nisam siguran ovo za trudnice... Mozda na nekoj psihickoj bazi moze da bude lose ako ih uhvati paranoja ili sl., ali u principu sam citao negde da se kanabis koristi pri samom porodjaju ali i tokom trudnoce da stimulira mleko u dojkama...

Inace, dobar tekst slo-ero, svaka cast, big up ;)
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
gornji tekst -svakako lektoriran i dopunjen bi se oblikovao,stati može na list A5 format
i plasirati ga vannnnn
ajde borci u ofenzivu
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Šaman Šandor je napisao(la):
Tu sam negdje na forumu čito da zhc prelazi u majčino mlijeko ali se ne zna je li štetno

Ne bih voleo da neko testira da li je stetan THC za bebe... I da nije i da jeste bolje je da se trudnice i bebe i deca drze podalje od THC-a.

Bebu ne smes da golicas prvih par meseca jer nema dovoljno razvijene nerve. O uticaju THC-a na tako mali mozak u razvoju ne bih zeleo ni da razmisljam.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
prije svega svaka čast sloera što si potegnio ovu temu.
čekamo chmaku da prevede http://norml.org/index.cfm?Group_ID=3417
i malo prilagodi našem podneblju.

kanabis su koristili doktori u starom egiptu u vezi porođaja (neznam da li tijekom ili nakon ili oboje) radi ublažavanja bolova.
mislim uvijek se čuje to ublažavanje bolova.kako god to je materijal za razmišljanje.
što se tiče kanabisa i beba.ja znam za jednu informaciju koja ide u kombinaciji sa ptsp-om
http://legalizacija.org/?p=21

eto ako je netko raspoložen za istraživačko novinarstvo neka provjeri ovu informaciju pa postira u onaj thread vutra9/11:)
 

prolaps_rektuma

Aktivan Član
19.04.2007
154
8
0
36
ja se ne mogu smirit na faxu ako ne grunem...neka nervoza me pere...thc se sigurno 100% prenosi na plod...jel sve tvari preko krvi...a za oštečenja na plod nisam siguran...neke posljedice moraju postojati.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
što se tiče kanabisa i beba.ja znam za jednu informaciju koja ide u kombinaciji sa ptsp-om
http://legalizacija.org/?p=21

Kobaja je napisao(la):
Beba će da bude rasta :p
Šalim se, NIKAKO trudnice ne bi trebalo da koriste marihuanu!

nadam se da nisi mislio na ovu bebu što sam ja naveo gore.jer nikako nisam rekao da trudnice trebaju koristiti marihuanu.
 

cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
391
47
0
46
Ma dobar ti je srb-hr Slo-era , nego samo ne slažem se s ovim da odizima koncentraciju, u biti to je više individualna stvar i kao i ovo što se tiče vrtoglavice,slabosti i paranoje ,mislim da je više povezana s tim kako određeni omjeri THC-a i CBD-a djeluju na pojedince,i pod br. 1 takođe je vezano sa samom kvalitetom vutre .Mene osobno od kad duvam samo prave stvari nikad nije prala paranoja i ostale glupsti nuspojave i to . Više sam i sam sebi dosadio s pričom kako me je od ovdašnjih industrijalki bilo dugo vremena loše dok nisam uzgojio svoju vutru.

Što se tiče koncentracije znam za izjavu jednog poznatog Nijemca , ne mogu sad točno imena da mu se sjetim što radi , čitao sam o tome u MAX-u prije 6 godina , Bila je tema broja "Wir haben gekift"tj."Napušili smo se", i ovaj je rekao da rado duva jer mu posao zahtjeva dosta koncentracije, tako da qsve je to relativno , nekome možda i smeta , ali ne može se generalizirati stvari tek tako .

Što se tiče djece , isto se slažem nipošto im ne treba nuditi ja bih čak ispod 21 godine zabranio da duvaju a ne samo maloljetnicima .Ali postoje slučajevi evo prevodim sad ovaj dokumentarac gdje su malome roditelji davali oralno , da jede čini mi se smolu kao BHO su mu pravili kao s čokoladom nešto , ne vidi se baš dobro , u glavnom malom je bilo super i pomagalo mu u čemu mu drugi lijekovi nisu mogli pomoći.Mali je patio od niza poremećaja u ponašanju , hiperaktivnosti itd. Nisam još priveo prijevod kraju ali čini mi se da mu se sad roditelji bore da im dozvole upotrebu za njega u medicinske svrhe i ako sam dobro skužio maloga oduzeli su im skrbništvo nad djetetom, mopžda nisam dobro skonto malo mi je audio loš pa se naprežem da čujem sve kako treba i detaljno da prevedem.Uglavnom djeci ne preporučujem osim ako im doktor ne propiše kao što je Dr.Lester Grinspoone svome sinu davao za pomoć kod muke od kemoterapija,sve dok ga leukemija nije svladala do kraja i sin mu je umro ,ali to je bilo 1967-68 , i ko zna da su imali sva današnja znanja o leukemiji i da su mu na vrijeme počeli davati vutru protiv mučnine koju izaziva kemoterapija i od koje se apetit totalno gubi , možda bi mali i preživio .


A što se tiče ove trudnoće i ostalog ...

Evo par linkova tu ali je na engleskom već sam ih stavio i u medicini u topicu o onome dokumentarcu od montela, jer nisam mogao naći onaj post gdje je neka od ženskih pitala u vezi dojenja ili trudnoće , pa kome se da neka čita a neka i prevodi , ja trenutno ne mogu i prevodim ovaj dokumentarac , malo sam zapeo radi problema, pet puta sam stavljao sistem i opet rušio radi neke gluposti , ali evo čini mi se da sam sredio biće za koj dan kompletan sad imam 5 minuta prijevoda.Što se tiče trudnoće evo linkovi:
http://www.cannabisculture.com/articles/4295.html

A i ovaj link ima jednu priču kraća je ali vezana uz vutru u medicini :

http://www.cannabisculture.com/articles/4599.html

I što se tiče savjeta za sigurniju upotrebu svakako bih preporučio svakome ko misli konzumirati vutru na siguran način sa zanemarivim unosom štetnih tvari da skuca lovu nekako i kupi si Volcano ili Vapezilu , dva najbolja vaporizatora što postoje na tržištu . Jest skup ali vrijedi svakog €.Ako ništa tu su i jeftinije variojante kao Smoke bubble od vatrostalnog stakla ono kao sijalica(koje se neko ovdje odlično sjetio samo treba sijalicu znat otvorit da se ne razbije i napraviti to sve fino da ne pušiš razne cjevi plastične i sl.)
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
ok je...
taj tekst je namenjen za siru populaciju i prije svega za sve ona koje koji su nedavno počeli sa konzumiranjem...
Ako ta brošura ikad dočeka beli dan-NAMENJENA JE PREVENTIVI I SIGURNIJOJ UPOTREBI.



sto se tiče koncentracije...znate svi dobro, da ima sorti od koje se prvih par minuta jedva podignes a kamoli reči-da nema nikakvih promena.

nego ako neko ima još nesto za dodat ili je spreman to lektorirat,oblikovat,ili ima veze,prijatelje u kakvoj grafičkoj radnji, nek se molim javi

Takodje bi dobor dosao link,adresa... VLADINIH ORGANIZACIJA KOJE SE BAVE PROBLEMATIKOM PREVENTIVE I EDUKACIJE NA PODRUČJU DROGA.
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.733
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Pazi mnogi od vas puse genetski modifikovanu ganju sa nenormalnim kolicinama thc-a. Ja iskreno naravno da volim razbijacice i skunkove i mistije i ostale....ali takva marihuana nije od boga dosla i naravno da ako se prepusis skanka da ce te uhvatiti vrtoglavica.


Mislim prava 100% prirodna ganjica ako popusis jedan mali dzok ce te lijepo opustiti i neces imati paranoje. Pusio sam masu puta genetike i svaki put pazim koliko uzimam jer dosta puta se desi da se prisjecam kako je bilo lijepo kad nisam bio tolikoo napusen i zasto sam toliko duboko uvlacio ::))
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
ma genetski modikovanu vuju malo ko je video a kamoli pušijo!!!!!

ovde je govora o priručniku za široku javnost-"preventiva"
 

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
43
Lepo je ERA rekao,malo ko ju je i video a kamoli pusio.Vecina su pusili neke hemije jake ili slabe,ali genetski mod.marihuana ima nenormalno dosta THC koji te ne naduva nego razori i odmah stondiras.Ali kao sto ste rekli nije dosla od boga,dok ja jesam i zato cu se prepustiti growingu kod kuce i finoj sativi.....peace
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
doduse ne bih je sadijo-pušijo i da skoro nista ne radi, a da je gentski modikovana...ima vuje za svačiji ukus
moj je odabir sto veči % samo organskog uzgoja
koristim ja peroksid,vitamine,...-znači to opet nije čisti bio uzgoj

odoh i ja u of topic

tema je bila, nesto slično sto je uradijo kaneh-svaska čast

znači publikacija za sprečavanje morebitnih stetnih posledica radi upotrebe marihuane...saveti za sigurnu upotrebu... pošto je verovatno to interes svih-bas me zanima reakcija državnih institucija:Ministarstva za socialnu skrb drzava ex yu,.. ako bi zatražili mogučnost suradnje pri izradi....

TO je nesto sto bih stvarno bilo koristno- reklama za vutra.org/ kad pominjete kako se reklamirati
 
22.01.2008
7
1
0
42
nadjoh dvije stvari sa kojima se ne slazem,kao prvo marihuana utice na koncentraciju i nije tacno da da je ne treba upotrebljavati prilikom rada ili ucenja,cak sta vise,ako usmjerimo tu koncentraciju na pomenuto mozemo postici mnogo,pisem iz licnog iskustva...
druga stvar: "probajte otvoreno porazgovarati sa svojim ličnim doktorom o daljnoj upotrebi marihuane",mislim da se time nista ne moze postici,bar ne na nasim prostorima,jer ce ovdje vecina doktora koji god problem da imate povezati sa koriscenjem marihuane...
 

THC mind

Aktivan Član
05.04.2008
76
0
0
31
jesam li ja jedina u zabludi ali...
pusila sam vise puta gen. modikovanu travu i nije bas da sam doziavala svece s neba da mi ju nabave :)
a istina, ako se pretera, cak i nesto vise nego normalno zna vrlo cetso uhvatit vrtoglavica
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Ja ti garantiram da nisi nikad pušila genetski modificiranu travu jer hibridi i križanje nisu isto što i genetska modifikacija
 

THC mind

Aktivan Član
05.04.2008
76
0
0
31
..pa znam to...
a kaj, moze bit da su "podvalili" ako sam gotovo sigurna da jesam a po tojim rijecima bit ce da je tako..?
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Ma ne lupajte gluposti.. kakva genetski modificirana marihuana??

Sve danasnje sorte su dobivene hibridizacijom najboljih osobina roditelja.. dakle krizaju se biljke sa jacom potencijom, mirisom i urodom.. i tokom f1-f10 npr generacija dobijete novu sortu.

GENETSKI MODIFICIRANA TRAVA NE POSTOJI NA DANASNJEM TRZISTU NIGDJE, A AKO JE NETKO REKLAMIRA KAO TAKVU TO JE ISKLJUCIVO RADI PROFITA