Savjet za moderatore

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
15.01.2021
1
0
1
48
Forum je nepregledan,hrpa sličnih tema razbacana po svuda,postaviš pitanje tamo gdje mu je mjesto a dobiješ ban...malo manje filozofirati i malo više vremena utrošiti u reorganizaciju samog foruma.
Pozdrav
 

Saša443

Izmedju planina i mora..
13.03.2013
2.378
8.618
258
malo vise citati forum i pravilnik pa ce ti sve biti jasnije...a imas i trazilicu.
otvorio si temu u mentorskom kutku.:crazyd:
pozdrav
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi and Grona

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
postavio si pitanje o vlagi u temi o rasporedu hranjenja i ph.
pa si otvorio jos 2 nove teme sa istim pitanjem
i sad opet otvoris novu temu i to u mentorskom kutku. a postoji cijeli podforum za takve stvari




1. Upoznajte se sa forumom
Pročitajte što veći broj starih tema koje su trenutno dostupne na određenom forumu. Posećujte forum jednu ili dve nedelje da biste stekli utisak o čemu je uopšte reč i koja su sve mišljenja zastupljena.
2. Ne ponavljajte teme ili iste postove u različitim temama
Pre nego što postavite pitanje, proverite da li je o tome već bilo reči na forumu! Čest je slučaj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije često postavljano. Zbog toga im poruka biva obrisana, ili budu izloženi gnevu korisnika koji ne vole takvu vrstu poruka. Upotrebite sistem pretrage po ključnim terminima da biste proverili da li je neka tema već obrađena na Vutra.Org forumima. Proverite da li pretražujete ispravan forum, ili pretražite sve forume odjedanput. Sistem za pretraživanje je brz i lak za korišćenje!
6. Izaberite relevantan forum/temu za svoju temu/post
Ne postavljajte postove ili pitanja u pogrešnim forumima/temama. To je stvar koja verovatno najviše izluđuje korisnike, koji su uglavnom opredeljeni za nekoliko specifičnih foruma koje isključivo prate na celom sajtu. Ne otvarajte tema za nesto za sta vec postoje otvorene teme sa istim ili slicnim sadrzajem. Upoznajte se sa forumom pre nego krenete kačiti postove. Nađite temu da postavite pitanje, ne otvarajte temu zbog jednog pitanja. Ne postavljajte isti sadržaj/fotku u različitim temama na forumu.
Za sve sto vas zanima i pre nego što postavite pitanje ili otvorite temu na forumu, koristite pretragu foruma (gore desno) da proverite šta je o tome već pisano na forumu.
Molimo članove da se ne mešaju u posao moderatora i administratora, takvi postupci će biti sankcionisani nepovratnim kaznenim poenima.