Seæate li se svoje prve biljke?

Hempatia Soma Herbies Headshop iGrow

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Dakle, seæate li se šta ste prvo sadili u životu. Znate li šta je to bilo, kako je izgledalo, jel' ste imali uspeha, platili danak neiskustvu?
Ja sam prvi put sadio '93. Prethodne jeseni smo se ja i moj dobar drug upoznali sa nekim malo starijim tipovima koji su imali razvijenu šemu za valjanje i sadili su outdoors (kao i veæina u to vreme na jugu Srbije). Kupovali smo od njih vutru koja je stvarno dobro lomila po mozgu i u proleæe su oni bili voljni da nam kažu par trikova za sadnju (mada sam siguran da su i oni bili daleko od sadašnjih spoznaja o uzgoju). Nešto smo znali i iz knjige "Trava" koja se ovde pojavila u jesen '91., ali je to sve bilo dosta tanko.
Uglavnom, ja sam nešto njihovih semenki uspeo da nateram da proklijaju u vlažnim maramicama (Thanx, Paloma) i sve u svemu, imao sam 6 komada koje sam zasadio u èaše od jogurta. To je bilo sredinom marta. Nekako sam uspeo to da sakrijem od keve koja je znala da duvam, ali ne i da hoæu da se bavim uzgojem, a da istovremeno to držim u prozoru (kako li sam to uspeo?). Poèetkom aprila sam ih zasadio u dosta male saksije (oko 3l zapremine) u kojima su ostale do kraja. Stavio sam ih na južnu terasu i to više nisam mogao da krijem od keve (kasnije mi je godinama zalivala biljke kad sam ja bio odsutan). Polovinom juna se ispostavilo da su 4 komada mužjaci koji su otvorili cvetove. Skinuo sam ih i probao - ništa. U to vreme još nisam znao da ih za kakav-takav efekat treba skinuti pre otvaranja. One ostale dve biljke su nastavile da rastu i rastu i rastu i komšije su to videle i bilo je èudnih osmeha. Èak je i lokalni pandur tu prolazio, ali se samo mrštio i ja se dodatno ohrabrim. Samo, pokojni deda, seæam se, reèe, šta ti to radiš, znam ja to, kad smo mi u selo brali konoplje pa nas zaludi i bio samnom u Nemèkoj u Ford-u, radio jedan takav sa dugom kosom i minðušom, hašišar, pa ga u'apsili i tebe æe.
Bez obzira na sve to, ostadoše one na terasi do sredine oktobra, poèe malo hladnije vreme (noæu oko +15c, ništa strašno), al' u to vreme bila popularna prièa da æe biljke na hladnijem vremenu da se inaktivišu i ja ih sklonim unutra pod obiènu neonku. U to vreme bile nešto preko 2 metra sa ogromnim listovima i tankim stablom, razgranate, èudo jedno. A cvetova ni od korova, tek se pojavili oni mali u pazusima grana. Negde poèetkom novembra, vidim ja, nema vajde, poèe biljka da žuti i skinem ti ja sve to. Ti cvetiæi u pazusima i kao mogli da ti malo zagrebu mozak, a lišæe ništa od ništa.
Tako to beše. Veæ sam sledeæe godine znao mnogo više, al' od Skunk-a ispade samo jedan mužijak (ženke nešto potamanilo, nisu grinje, samo se osušile), mada on beše mnogo dobar. Posle je veæ bilo uhodano, sve do '98. kada sam prestao da duvam i zadnji put sadio.
Gde sam pogrešio? Prvo, to je bilo sasvim oèigledno sativa seme. Ako malo razmislim, ono što su oni nama prodavali je isto sasvim sigurno bila neka sativa (prema efektu), a to u to vreme je moglo biti ili neka aklimatizovana landrace sorta, koja je mogla da sazre napolju ovde ili Haze ( F1 ili u nekoj sledeæoj generaciji). Ako je bila Haze, ono što je bilo kod mene je moglo biti bilo šta što ima tragove od tajlandske, južnoindijske ili kolumbijske sative koje teško kod nas mogu da sazru outdoors (teško i unutra, ali ima leka). Ako su njima makar neke od takvih biljaka sazrevale, to je moralo biti sa meksièke strane, jer takve sative hoæe da uspeju i ovde, a da je moje seme nastalo oprašivanjem mužijaka nekih od gore pomenutih.
Druga greška je bila što sam je uneo unutra. Napolju je još i imala kakve-takve šanse, jer je ovde druga polovina oktobra sasvim topla, pa se èesto takvo vreme protegne i kroz novembar.
Kako god, da mi je tada bilo ono što danas znam, lepo bih digao ruke od svega i emigrirao u Holandiju (ili makar u British Columbia, što bi, možda, bilo još bolje).
 

doors_of_perception

Aktivan Član
28.10.2005
1.095
51
0
37
Hehe...moje prve biljke uzgajao sam doma. Bilo ih je 3 il 4 i kad me majka pitala koje su ti to bilke, odgovorih: Neka trava iz vrta. I nijesam lagao :lol:
Stavio sam sve 4 ispred kuæe na stepenice i pustio ih da se prže na suncu po cijeli dan... Pošto je sunce bilo jako, biljke su brzo rasle. Nakon nekih tjedan dana, preselih biljke u kuæu i stavih ih na prozor (imam u jednoj prostoriji ful visoke stropove) di je bilo još jaèe sunce i veæa toplina (efekt staklenika). Nakon tjedan dana, odluèih iz zalit skupa s majkom, ali na obostrano iznenaðenje, kad smo spustili biljku (od 2 tjedna), biljka je veæ bila dosta razvijena; imala je nekih 6-7 listova koji su veæ bili poprilièno veliki, a i karakteristièni "Cannabis" oblik listova se veæ poèeo poprilièno uviðat. Sjeæam se pitanja svoje majke, nakon šta je vidjela biljku: "Šta ti meni drogu uzgajaš u kuæi?!". Nakon toga biljke su trebale bit premještene, što i je uèinjeno u jednoj šikari iznad moje kuæe. Tamo su rasle, dvije su imale posebnog potencijala i bile su nekih pol metra.

Kako prièa ne bi imala happy ending, kraj izgleda ovako: Šikara je prije 3 godine pretvorena u djeèiji park (tobogani, ljuljaèke itd.) i nakon šta su otkrivene biljke pozvana je policija i postavljene su zasjede kako bi se uhvatio uzgajivaè. Sluèajem okolnosti, dobih informaciju sa strane državnog tijela, da se gore više ne pojavljujem, zbog spomenutih razloga. Inaèe, to mjesto koje zovemo "Brija", naknadno je postalo najbolje mjesto okupljanja opatijskih pušaèa vutre, sve do sad pred 5 mjeseci, kad smo ponovno dobili informaciju od veze da se mjesto prati sa strane policije... Sad je "Brija" na odmoru, a mi joj se vraæamo po ljeti...
 
13.02.2005
26
0
0
Ja sam prvi put probao da sadim vu 90'god u maramicu pa kad proklija pa u jogurtaske case!!
Roditelji su mi malo modernijih shvatanja(Mama-bila hipik-cale-6god ziveo u Svajcarskoj) tako da mi nisu srali,mislili su da se zajebavam i da ce svakako da uginu,sto i jesu na kraju.
Druge godine sam uradio isto samo sam ih izneo kada su malo ojacale i presadio ih u zemlju(na nasem groblju).,To je bio skank A1# i od 8 biljaka uspele su 2 ali vredne.Bio sam sretan ko malo dete!!Sto sam i bio 16god.
U to vreme jos nismo znali za lampe i ostala sranja koja danas postoje.
U to vreme Karlovacka vutra je bila zakon(to znaju stariji sigurno) a i seme!!
Posle toga sam odustao posto stvarno treba mnogo truda a i ja nisam imao uslove!
Ko ima taj je sretan i treba da se usavrsava iz godine u godinu!
 

P.P.

Aktivan Član
08.05.2005
291
9
0
34
eeeee moje lijepe biljcice...
proslo ljeto sam imala 2 biljke jedna je narasla oko metar i nesto, ali bila je muska... a druga je lijepo rasla, bila je gusta, puna lisca,i umrla je, neznam zasto, jer sam je cuvala i pazila eli eto... i to su bile moje prve biljcice, nazalost nisam ih popusila, ali isto su mi bile drage...
za ovo proljece se spremam za sadnju... malo vecu... :D
 
21.11.2005
47
7
0
ja sam proshle godine prvi put uzeo u obzir gajenje..i stavio nekih 20tak semenki u maramicu, nikle su 5 od toga su transport u drugi stan prezivele samo 2 i taman su krenule kako treba, ja sam morao kuci na 2 nedelje i zamolim cimera da se brine o njima, a dechko ih stavio u orman i nije ni obracao paznju na njih...tako, kad sam doshao u stan... samo sam ih skinuo i osushio za pushenje..bedak. nisu ni hedove stigle da naprave
 

doomer

Aktivan Član
24.09.2005
947
1.560
163
Moja prvu biljku sam pocupao prije jedno 7 dana jer je bila musko sadio sam ju bez svjetala i s malo sunca ali je narasla visoko i imala jako stablo i zdrave listove bila je sativa 99% ova nasa domaca sto pusimo i puca na stoned.

sad sam posadio neki indica sativa hybrid sjeme sam nabavio od frenda i cekam da proklija i izraste nadam se da ce biti zenska ovaj put i kupit cu joj 3 neonke oce joj to biti dosta ?
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.574
314
108
Bosnia and Herzegovina
www.marihuana.org
sidepunk je napisao(la):
moja je završila u dimu a posadio sam je sluèajno bacio sam sjemenke iza garaže i iznikla je ja to nisam kužio visoka je bila oko 2 metra a zaljevale su je susjedove prskalice za vrt

Ha hah hha jooo dobar si sviju mi mrtvih :)... eki komsija zalijevo??? hahh .... ludo skrooz... ii jesi li je makar skinuo na vrijeme, mislim prije ostalih???

Ovoo je dobro... baci sjeme i boli te neka stvar ah ah, i za par mjeseci dodji i pokupi je...
eee da je tako uvijek :(