Online kupovina sjemenki / semenki nekad bio sponzor

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
evo mali info za sve iz sr, kad smo vec kod carinika, carine i postara, mada je ovo tema o seedsmanu, al stvari se dodiruju u neku ruku jer od seedsmana ne moze da dodje do narucioca bez prolaska kroz carinu :)
"Dešava se da se na pakete čeka duže, jer je u periodu od oktobra do marta priliv pošiljaka zaista veliki, kažu u Upravi carine, i dodaju: – Pred novogodišnje praznike dnevno je pristizalo i po 2.000 pošiljaka, što objašnjava zašto građani tada duže čekaju isporuku.
Sama procedura je takva da sve pakete otvara poštanski, a ne carinski službenik. Poštanski carinik podnosi na uvid sadržaj paketa kako bi uzeo sve podatke potrebne za carinjenje robe, nakon čega se sadržaj vraća najčešće u istu ambalažu, osim u slučajevima kada je neophodna nova. Sve to mora da uradi tako da ne dođe do vidne povrede omota ili sadržine pošiljke.
Paketi se obavezno obezbeđuju unakrsnim povezivanjem kanapa, na čije krajeve se stavlja poštanska plomba. U slučaju da pošiljka podleže naplati carinskih dažbina na pošiljku se stavlja nalepnica “OCARINJENO”, a ukoliko ne podleže stavlja se nalepnica “OSLOBOĐENO OD PLAĆANJA CARINE”. Kada je situacija redovna, ekspresne poštanske pošiljke se pregledaju odmah i tom brzinom se prosleđuju carinskim službenicima, preporučene eventualno čekaju jedan dan, dok je za obične pošiljke potrebno najviše tri dana.
"
 
  • Sviđa mi se
Reactions: GreenCrack

Bolivas

Banned
Banovan
23.09.2015
7
15
3
43
Ispričavam se.
Nije mi bila namjera inkriminirati drugove, već im pomoći.

Nisam još navikao da RH i SR podliježu različitim pravilima od kad smo mi ušli u tu hebenu uniju...al eto drugovi, to vam je recimo, jedna pozitivna stvar ulaska u EU :)
 

Zmajmun zemljanin

Aktivan Član
15.05.2015
224
371
63
Barbados
Stigle i meni menke konacno :D od 15 semenke barem 6 su mnogo sitne i belkaste i nedostaju 3 free jack herera a dobio sam jedan vise tutankamon.. Sve u svemu srecan sam sto su stigle i sto cu da sadim ove godine:D
Naso sam jack herera i to 4 komada :D
 
Poslednja izmena od urednika:
  • Sviđa mi se
Reactions: Popeye and L0oD
27.03.2016
3
0
8
Pozdrav, imam jedno pitanjce, posiljka mi je od 15.4.2016 na carini a sad je 21-i, ne znam sta im treba toliko i sta se desava na track sistem stoji samo 15.4 prispece za carinu i to j to, da li se jos nekome mozda desavalo da ovoliko dugo ceka?
 
13.10.2015
47
160
33
Evo ja da opisem svoje iskustvo sa njima.Platio sam preko bitcoina i ostao malo kraci prilikom uplate zbog promene kursa(prvi put radio ovako) i nisu pravili nikakav problem,jedino sto sam cekao 4 dana da posalju ali su mi zbog toga poslali freebies vredan skoro 40 evra.Posiljka je dosla do mene za 5 dana+odlican stealth da sam 15 minuta razmisjlao sta je ovo i gde su semenke:fuck:Suport im je isto odlican i veoma brz za manje od 30 minuta su mi odgovarali na pitanja tako da od mene preporuka za njih,jesu mozda malo skuplji od ostalih ali bolje nekoliko evra vise njima nego da mi:murija:dolazi kuci
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe
27.03.2016
3
0
8
pa prvi put sam narucio, ali i ti si se nervirao pretpostavljam (-: znas kako mi je. haha
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.260
35.790
2.698
Weed California USA
Tesko da ce ti netko odgovorit posto nemamo bas puno clanova iz Makedonije. Mozda ti je bolje da probas sam narucit pa vidjet kod narudjbe da li ima odabir za slanje u Mk :)
 

bigeskalibur

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.01.2015
4.294
8.470
298
Power ti si negde na predhodnim stranicama naveo da je carina u NS bas rigorozna nego recimo u BG primer radi,sto ispada da su clanovi koji su iz vojvodine odnosno sa severa srbije vise izlozeni riziku narucivanja i nekom eventualnom padu,prismotri ili sta vec ,nedaj boze daleko bilo.Jel moguce recimo da su carinici toliko oprezniji u ns u odnosu na druge carinske kontrole u BG ili na jugu srbije jer ipak sustina njihovog posla je ista,ili je razlika u tome -mozda- zato sto u BG stize vise posiljka i sami obim posla im je veci pa samim timprogledaju kroz prste, jer oni ipak prosledjuju dalje na jug ili kako vec.Kontam ja sve jbg ali ispade da je vojvodina stalno neko slepo crevo.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
frend, ne mogu ulaziti u mozda niti je to za krajnjeg korisnika bitno, samo znam kakva je situacija u mojoj regiji. i nije vojvodina slepo crevo nego je to sto je i po tome je najbolja u siroj okolini ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Chan

WeedWizard

true rastaman
29.07.2011
149
900
93
Evo da kazem i ja ono sto su rekli mnogi clanovi u ovoj temi do sad.Dobio sam par poruka na temu kako platiti u kesu.Novac sakriven u cestitku,a sa cestitkom u postu.Radnica uzme cestitku,stavi u kovertu i sve to lepo posalje na adresu koju prethodno napises na koverti.Order num. obavezno priloziti.Vrlo jednostavno,zar ne?
 
25.09.2014
21
6
3
Ćao drugari, evo ja danas naručio neke menke, imao problem pri plaćanju sa Intesinom internet karticom, ali je uspelo. (Morao sam da rizikujem i poslao sam im sve podatke pa reko nek me zajebu nije neka lova i stiže mi e mail da je sve ok i da su kao obrisali moje podatke. Proverio na on line portalu banke skinuli su samo koliko treba). Tako baš da vidimo kolko treba da stigne. Držite mi palčeve. Pozdravvv
 
16.02.2016
4
2
3
45
Srbija, Jug
Narucio mama thai, ovo mi je prvi put da ulazim u ovo growanje. nadam se da ce biti sve OK. Pozdrav za sve, malo sam isparanoisan ali sam zeleo da probam.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.