seme marihuane

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
Seme marihuane je daleko najzdravija stvar kod cele biljke.Seme sadrži oko 40 do 60% nenasièenih ulja koja su sadrže maltene sve što naš organizam treba.
Na našim prostorima ga po lekovitosti šiša samo laneno ulje.
Mora se biti jedino pozoran jer se ta ulja poèinju razgraðivati na temperaturi višoj od 25°C pa je potrebno to seme pravilno konzervirati.
Ovde nije to tema ali i kad se nabavlja seme za uzgoj mora biti ili sveže ili pravilno uskladišteno(temp.,vlaga,svetlost...) to sve utièe kasnije na kvalitetu uzgoja ali o tom više u uzgoju.
Nažalost to ulje kod nas proizvode samo farmacevtske tvrtke i nema ga u slobodnoj prodaji i ako se u veèini pravi iz industriske konoplje,dok je laneno u slobodnoj prodaji.
 

zekrt

Aktivan Član
15.05.2005
237
4
0
38
..da, sjeme je skroz super..jeo sam sjemenke Marihuane sa mlijekom, nesto kao corn-flakes u domacoj izradi, kako je to dobro bilo..
..jedna saka sjemenki dnevno zadovoljiti ce potrebnu kolicinu proteina kod odrasle osobe..
..procitah da se sjeme moze upotrebiti pri izradi biomasnih goriva koje ne zagadjuju okolis..ista knjiga kaze da neki dizel motori mogu ici na ulje koje se dobije cistim presanjem sjemenki..
 

Joe

Aktivan Član
22.01.2005
98
1
0
51
super!!:)
meni bi,mislim, bilo zao da upropascujem toliku potencijalnu kolicinu:)
Mada, ako kazete da je lepo....mmm
 

dread irie

Aktivan Član
10.03.2005
117
2
0
38
Treba napraviti jednu razliku... :) Seme konoplje se uzgaja bas za te svrhe, za isrhanu, u prirodnoj formi ili preradjeno u ulja i razna druga jela. Seme marihuane ima suprotnu namenu, kako je genetika takva da biljka razvija psihoaktivna svojstva. Konoplja (industrijski kanabis) i marihuana (marihuana ili Cannabis sativa/indica) su iz iste familije biljaka cannabicae ali se razlikuju po tome sto konoplja ima veoma niske stope THC-a (>0.05% aktivne supstance) i stoga je pogodnija za ishranu, a takodje je i bogata veoma snaznim vlaknima koja sluze za izradu tkanina, a takodje i papira. Imate razlicite vrste semenja, bas kod kukuruza ili psenice, neke su bogate uljem, a neke ne. Bas kao sto ne pusite semenke trave, nemojte ih ni jesti, vec ih posadite... korisnije su vam na taj nacin :) A sto se tice semena konoplje, pogledajte u prodavnici zdrave hrane, ili ukoliko mozete na selu. :p A uskoro i o tome nesto vise na ovim stranicama... :)
 
10.11.2006
0
0
0
Da, stvarno moze da se kupi u prodavnici zdrave hrane, 100, 200 gr, koliko hoces! U prodavnici su mi preporucili kao najzdravije seme, narocito dobro za srce!
Ali nista od sadjenja iste, za to se ne moze koristiti!
Ja seme izmixam u blenderu sa jos nekim dodatcima, ok je ali ne "radi"! Nikako nemoj da probas da grickas kao semenke suncokreta, malo su tvrde :D :D :D
 

P.P.

Aktivan Član
08.05.2005
291
9
0
34
ma sjemenke su predobre!!!
ja cijelo ljeto skupljam sjeme i grancice.pa se sad skupilo toga... sjeme je za sadenje... ali jednom nam zavrtilo da ga jedemo, i ima dobar ukus... snikers sam prerezala popola i napunila sjemena-mmmmmm ludilo su.... :D