Shizofrenija i marihuana

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
22.01.2010
14
1
0
35
imam jedan problem, koji, nadam se, nemam samo ja, pri konzumaciji marihuane. nadam se da još neko imao takav sličan problem, kako bih ga lakše rešila. Uzimala sam marihuanu 3-4 puta u životu, svaki put nadajući se nečem posebnom :) ali tog posebnog skoro i nije bilo.
Prvi, pozitivni efekti su mi trajali desetak minuta, a onda mi se u glavi pojavila neka čudna misao, koja mi je promenila čitav trip naopačke, a u tom trenutku mi se takođe činilo da mi se promenio i čitav život. u lošem smislu.
to su bile neke negativne misli o mojoj bezvrednosti, slaboj ličnosti, o tome kako su drugi na 'višem' nivou od mene, itd. ali takođe sam primetila da ne mogu da komuniciram sa ostalim ljudima oko mene. sve što bih uradila delovalo mi je na silu, nije mi bilo do smeha (dok su se drugi smejali), nije mi bilo do fora, sve mi je delovalo uzaludno, i ako bih nešto i progovorila, to mi je delovalo usiljeno, čak i isfolirano.
skroz sam se zatvorila u sebe, utonula u loše misli, koje su me tako opterećivale da sam pomislila kako bi najbolje bilo da me nema, jer sam bezvredna ličnost.
osećala sam se skroz izdvojena od sveta oko mene. kao da sam učaurena i nesposobna za bilo šta normalno. mrzela sam sve oko mene, kao Hari Haler u Stepskom vuku. da, najbolje bi to tako opisala.
mislila sam da će me po prestanku dejstva sve to proći. i prošlo je, u najvećoj meri.
ali ipak i sada, osećam posledice te 'bitke' koja se dešavala u mojoj glavi.
osećam se, rekla bih, kao da imam blaži oblik šizofrenije u nekim trenucima. naravno, normalno funkcionišem, ali u nekim trenucima mi se pojavi neka nezainteresovanost za sve oko mene, i na pamet mi padaju sve one loše dileme koje sam tad imala u glavi.

Da li je neko imao slična iskustva, i kako ubuduće da ih izbegnem? ili da li to znači da ne treba više da pribegavam konzumaciji? :)
 

CAM

Aktivan Član
28.11.2009
201
38
0
43
Moj psihijatar mi je rekao da konzumiranjem thc-a dovodi do 7 puta veće šanse do razvoja šizofrenije, onda sam se obrazovao i pogledao znanstvene medicinske članke o marihuani i svi konstatiraju suprotno od toga, da čak smanjuje rizik, šizofenija je bolest koja ne može nastati tokom jednog popušenog jonta.
Imala si bad trip, uzela si previše, svi ga nekad imaju, pazi što uzimaš i koja je kvaliteta, genetika...I najvažnije ovisi o tebi ako si u lošem raspoloženju to će se reflektirati na tvoj high ili stoned doživljaj.... Isto kao kod gljiva, pročitaj Redishev vodič
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Zvuči kao odličan posao obavljen sa strane thc-a. Vadi van sranja iz podsvjesti i suočava te s tim. Nije depresija i osjećaj manje vrijednosti šizofrenija. Niti kad imaš epizode napadaja manje vrijednosti, kad se počneš plakati i tresti i filozofirati nije šizofrenija. Šizofrenija je nešt drugo.
Ti si opisala klasično depresivno tineđesko stanje. Nezainteresiranost za sve oko sebe, strah od svijeta i osjećaj manje vrijednosti spadaju pod to. Nije to nužno negativan utjecaj trave, samo te suočava s tvojim mentalnim sranjima, pojačava te misli koj plutaju negdje u tvom umu koje inaće spretno izbjegavaš, i sigurno nisi jedina kojoj se to događa, iako drugi sa takvim iskustvom teško da će priznati. (iako se može javit panika kod pretjerivanja s travom, i mož zabrijat svakakve strahove zbog samog pretjerivanja. ali mislim da to nije tvoj problem)

Trava nije ko alkohol da možeš sva svoja sranja blokirati i teturati okolo nesvjesna. Trava je mnogo toga i između ostalog posjeduje tu osobinu psihodelika zboge čega ti se to događa pod njenim utjecajem - pojačava mentalno stanje i ruši mentalne blokade. Ako neželiš proživljavati više ta svoja negativna stanja koja su pojačana na travi onda ju prestani konzumirati, simple as that. I prvo riješi svoje probleme. A oni su kompleksni iako svi čisto brijačko sranje, to ti mogu reč sasvim siguran. Jednostavno moraš prerasti to bez obzira koliko godina imala.
Moraš skužiti da si vrijedna jednako kao i svi ma kakva god bila i ma kakvi god drugi bili. Moraš skužiti da je život i svemir prekrasan, a jedini problem je šta ga gledaš neprestano iz krivog kuta. I kad to shvatiš tada slijedi lančana reakcija svega ostalog - volja za življenjem, druženjem, radom... A samo trebaš prestat brijat sranja straha i manje vrijednosti (šta je zapravo druga krajnost egotripanja)
 

CAM

Aktivan Član
28.11.2009
201
38
0
43
Weedrane zašto veliš da je thc introsktivnog djelovanja kad ga uzmeš? Trava je drukčija od psihodelika, i ne bi je stavljao u tu kategoriju. Jednom ili dva puta sam se loše osjećao, ostalo je spadalo u predivno stanje relaksiranosti i deanskioliranosti koju nikad niti jedna tableta nije mogla zamjenit. Ona ima aktivnu ulogu na psihu valjda na tvoje trenutačno psihičko stanje. Zar ne? Ja se nikad ne riješavam određenih inhibicija pod thc-om.
 
22.01.2010
14
1
0
35
svi koji imaju mnogo mnogo više iskustva su mi govorili: Ma opušteno, svako povremeno ima takve misli, ali kad se vratiš u normalno stanje, tih misli se ni ne setiš.
Kod mene je problem što se tih misli sećam, i dalje me muče (mada u manjoj količini).

u tripu mi je padalo na pamet da marihuana zapravo pokazuje zapravo kakav si. a rekla sam da sam se osećala jako isfolirano u odnosu sa drugim ljudima, sve sam radila na silu, pričala i smejala se na silu. onda sam kao 'skontala' da sam zapravo u takva, da se samo u stvarnom životu pretvaram da je sve normalno sa mnom. baš kao u stepskom vuku (to možda najpribližnije objašnjava moje stanje)
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Pa jesi li zaista takva, ukoliko jesi poradi na sebi.
Ako nisi takva onda si to temeljito sa sobom raspravi kako i zašto nisi, ono dokaži sebi da nisi (ne pod svaku cijenu, ne valja sebi lagat) i trebala bi riješit problem.


Na mene na sreću ili na žalost nije marihuana nikada tako djelovala, a ni išta drugo psihoaktivno što sam konzumirao.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
CAM je napisao(la):
Weedrane zašto veliš da je thc introsktivnog djelovanja kad ga uzmeš? Trava je drukčija od psihodelika, i ne bi je stavljao u tu kategoriju.
Naravno da je trava drugačija od psihodelika i ne stavljam ju u tu kategoriju, ali kompleksna je i ima neke osobine psihodelika, pogotovo na večim količinama. Ima i introspektivno djelovanje iako se ta njena strana ne okida i nije izražena ako ne potiskuješ neki problem. Ako ti je sve kul onda okreće na zabavu, relaksaciju i pozitivu, po čemu je uglavnom i poznata.
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
ja imam tako nešto slično, ali ništa ne upućuje na šizofreniju, kod mene ti je to da ne volim bit u velikom društvu, izbjegavam puno ljudi, masu, galamu itd... jednostavno mi smeta, pušim sa 2 kompića i to je to.. ostale ljude slabo podnosim i ne pada mi na pamet da bih o sebi mislio negativno (možda je tu problem) mislim svašta ali ne dopuštam si da se spuštam na psihološki način... možda bi jednostavno morala samo poradit na svojem samopouzdanju, tu je najveći problem,... možda te malo i pubertet šamara, ovisno kolko imaš godina (nemoj me krivo shvatit ako si starija sorry)

nije vutra ništa za uzdizati u nebesa, i nisi nikad ništa bolji ni veći kad ju pušiš,.. zapališ, naduvaš se i to je to, ne očekuj puno od toga, neki su inače jako velike velike face kad se uduvaju, takve bi zašamaro, ( večina takvih je mlađa ekipa koja baš i nema životnog iskustva i koji puše po prvi put il su u tome jako svježi)....

a ti.... zapali i uživaj, po mogučnosti to radi s nekim ko ti je jako dobar i skim se osjećaš lagodno, nemoj pušit sa ljudima s kojima ti je tlaka provodit vrijeme, tako ćeš uvijek past u depresiju.... uglavnom taj tvoj problem nije ništa strašno, svima se to događa s vremena na vrijeme, ja mislim da nemoraš paničarit radit toga, možda su malo i tvoje godine u pitanju.... ja to zovem preispitivanje osječaja, kad me opere tak neki trip, strašno puno stvari mi se mota po glavi, kombiniram, gledam kaj sam krivo napravio, kaj sam mogo ispravit, itd... uglavnom, dešava se....

pozz
 
22.01.2010
14
1
0
35
20 god.
hehe možda je malo smešno, možda sam okasnila :D al nije mi se žurilo iz prostog razloga što mi nije bio cilj samo da se napušim i zablesavim,
nego sam htela da imam neki ozbiljnjiji pristup svemu tome. i na kraju, svaki put se zakucam. :lock: bedak
 

BoRaiCho

Aktivan Član
05.12.2009
514
184
63
33
Temples of Boom
JellyFish je napisao(la):
20 god.
hehe možda je malo smešno, možda sam okasnila :D al nije mi se žurilo iz prostog razloga što mi nije bio cilj samo da se napušim i zablesavim,
nego sam htela da imam neki ozbiljnjiji pristup svemu tome. i na kraju, svaki put se zakucam. :lock: bedak

Mislim da sam skoro pisao nesto slicno o ovome.....Al opet evo ukratko....dont worry,nema veze to sa sizofrenijom,i meni se zna dogodit da me tako "opere" "los trip" (mada realno ne bi trebalo ga nazvat losim,prije poucnim),al to ti je jednostavno sve u glavi....Nemoj pusit na primjer sedmicu dana,uzmi kao sto neko gore rece,poradi na sebi,jednostavno porazgovaraj sa "unutrasnjosti sebe"....to ti samo nesto podsvjesno imas,nesto sto te muci...imao sam slican problem,al nisam pusio nekih sedmicu dana,malo sam se pozbavio samim sobom,preispitao se,i naucio da svaki puta kad imas bed trip da ga treba fino analizirat i potrazit rjesenje za taj problem koji uvidis,jer tada vidis ustvari sta te stvarno muci,a uporno to nesvjesno izbjegavas.....eto,nadam se da sam malo pomogao....pozdrav! god bless you
 
22.09.2009
6
0
0
40
Razloge takvom tvojem stanju nemoj tražiti u marihuani, vjerojatno si genetski sklona shizofreniji ili nekom težem obliku depresije pa bolje nemoj pušiti, marihuana ti je vjerojatno samo pomogla da posvjestiš svoj problem...
 

PimplaMan

Aktivan Član
16.06.2009
127
28
0
37
Ja brijem masu puta da sam lud kad se napusim jer zaboravljam masu,i nekad bas neku paniku osjećam.Nemoj pusit velike kolićine,nego si doziraj...
 
14.01.2010
1
0
1
37
do kad mi nisu rekli da kad je puni mjesec, da se ne može spavati... nikad nisam obraćao pozornost.
poslije toga, svaki put kad je puni mjesec, ja nešto osjetim, nemogu spavati jesti ... bla bla

do kad mi nisu rekli da postoji ŠIZOFRENIJA, nisam ništa osjećao... a poslje toga sam prvi put zapalio pljg da mi nije bilo ugodno....

i naravno, počeo vjerovati u to.
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Psiha,psiha!
Nekad kao da ljudi jedva čekaju da čuju neko njesra i ili značenja nečeg,ubrzo nađu nešto šta se slučajno u nekoj nijansi poklapa s nima ili njihovim karakteru i izaberu bolest za sebe.
Tragično,poznajem par umišljenih bolesnika,raspon od 20 godina pa do 80.I večinom žene!
A ovaj prvi post...pa malo je zapaliti par puta i znati kako sve vutra djeluje na nas.Prvo zapalimo smeče,pa opet smeče blago djeluje na nas pa je prihvatljivo_Onda zapalimo nešto dobro uzgojeno pa se prepademo i sebe i drugih...
Ma 100 kombinacija ima,ali ipak ne djeluje na svakog isto,a za nekog uopče nije.
 

wannabeshaman1

Aktivan Član
31.05.2007
400
33
0
35
trabunjar.bloger.hr
hmm...spremi se na dobru dozu tariguzinđanja :D...
mislim da je najveći problem bio što si odbijala prepustit se tišini, koju ti je trava nudila.
moguće zbog okruženja koje se sastojalo od pristojnih pojedinaca, straha...
(pod pristojnost podrazumijevam usiljeno ponašanje na određen način
da u drugima izazoveš osjećaj ugode, ipak je ona nb.1 opijat za široke mase).
jer upravo iz te pristojnosti glumatamo pa smo rijetko iskreni prema ostalima, a kamoli sebi.
kad bolje pogledam to je jedan ogavan čin, obmanjujuć za sve, a društvo
(kao apstraktna tvorevina) nas tjera da se osjećamo krivo ako ga ne upražnjavamo.
valjda je tvoj mazohizam bio tek prihvaćanje stigme društva zbog ne sudjelovanja u njegovim sranjima.
zato kao i fejs mislim da je za početak najbolje dimit sam(il s 1-2 bliske osobe),
onda je potrebno odbacit tek imaginarnu publiku.
kad nju odbaciš odbacio si i onu pravu :p :D.
inače, ovo što drobim o pristojnosti je zapravo puno suvislije objašnjeno
u dramaturškom pristupu u sociologiji...

ono što si doživjela kao šizofreniju je možda upravo ta bolest koja se zove civiliziranost.
(idealni ljek je kombinacija unutarnje neciviliziranost i prividne vanjske civiliziranosti...
svaka druga kombinacija vodi u ludaru :D)
al ne moraš se previše nervirat većina nas ima to :p.
thc je i meni omogućio da se vidim onakvim kakav jesam i većinom sam glup i lažan :D.
al osim toga,nakon što dosegnem unutarnju tišinu, daje mi slobodu izbora da budem što želim
pa tako i da doživim što želim.tada ova neugodna introspekcija dobro dode kao odskočna daska u nepoznato,
odnosno to posebno što priželjkuješ.
ukratko thc me čini neograničenim.
u tom stanju shvaćam da je sve samo pitanje osobnog izbora.
thc može bit nešto što će te opustit i omogućit da hedonistički ubiješ par sati,
može bit prilično jak halucinogen, ljek, nešto od čega ćeš riješit misteriozni svrab na tabanima...
ma što god al ovisi samo o tebi i nikome drugome.
isto tako ono što je thc ne mora bit ograničeno na njegovu konzumaciju.
ugl nikad nemoj dopustit da ti netko drugi definira iskustvo pa kolko god sam bio iskustan.
e da i "iskusniji pušači" su najčešće i ograničeniji pušači...samo jedno opažanje za kraj :D.
edit: valjda jer je tolko kasno više neznam koji sam smisao napisao, a koji umetnuo
naknadno za sebe :D...budem sutra
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Beyond

wannabeshaman1

Aktivan Član
31.05.2007
400
33
0
35
trabunjar.bloger.hr
"Dramaturški pristup primarno je usmjeren na promatranje strategijskog ponašanja koje osoba koristi da bi se uskladila s kulturalnim pravilima o emocionalnom izražavanju. Predstavljanje idealne slike o sebi, te upravljanje impresijama u smislu namjernog izvođenja uloge i glume za društvenu publiku osnovni su momenti ovog pristupa emocijama. Smatra se da čovjek ulaže napore u smjeru strategijskog ponašanja koje je dirigirano od strane društvenih pravila. Na taj način osoba sebe prezentira u skladu s emocionalnom ideologijom, koja precizno definira koje se emocije u kojem kontekstu smiju i trebaju izraziti. Posljedica toga je svakodnevna manipulacija s emocionalnim izražajima u skladu s «normama osjećanja» (Hochschild, 2003) zato da bi se postigla mikro-ekonomska i mikro-politička prednost u odnosima s ljudima. Društvo definira očekivanja o tome koje emocije u kojem kontekstu trebaju biti izražene, a koje se moraju potisnuti ili sakriti, pa je čovjek primoran upravljati emocionalnim izražajem, pri čemu se najčešće radi o unutrašnjem konfliktu između emocionalnih pravila i ideologije te stvarnih osjećanja. "
 

Natural

Aktivan Član
18.10.2009
48
9
0
42
postoji i ova varijanta: da te vutra napravi da zaboravis sve! sve ti je ravno ne razmisljas puno uzivas u tim osecaju koji te fino "razvaljuje" :) jedes, uzivas u ukusima, okolina ti se topi u osecaje, dolaze ti logike na pamet koje ne bih "trezan" nikad tako smilio, (nazalost tesko ih se setis) promeni ti se osecaj za vreme, (kao da stane), druzenje i razgovori dobijaju druge dimenzije!! menja ti se savest pocinjes da kontas sve drugacije!! mislim na neku dobru InDiKu ;)))

Peacce:sun2: