[SIGURNOST] Lista bezbednosnih mjera da ne zavrsite u policiji

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.733
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Lista bezbednosnih mjera da ne zavrsite u policiji:


Mi vas savjetujemo kako da ne pogorsate svoj zivot. Nikako vas ne navodimo da krsite krivicini zakon vase drzave. Mi smo ovdje da mjenjamo zakone a ne da ih krsimo.


1. Ako growate drzite jezik za zubima. Pogotovo nemojte pokazivati svoje biljke poznanicima iz kraja jer prica brzo kruzi. Ako bas morate nekom reci to onda bolje da kazete nama. Zasto? Zato sto sva informacija preko ovog sajta koristi enkripciju sto znaci da saljemo nazad vasem provajderu nerazumljiv, skremblovan tekst. Na taj nacin niko ne moze da vas poveze sa vasim nikom na forumu.

Enkripcija (engl. encription) ili šifriranje je proces u kriptografiji kojim se vrši izmjena podataka tako da se poruka, odnosno informacije, učine nečitljivim za osobe koje ne posjeduju određeno znanje (ključ). Ovaj pojam se najviše koristi u informatici, gdje se određeni podaci enkriptuju, i najčešće tako zaštićeni šalju putem e-maila.
Prva poznata metoda šifriranja datira iz vremena rimskog vojskovođe Julije Cezara, po kojem je i dobila ime, a sastoji se u jednostavnoj supstituciji latiničnih slova poruke pomicanjem za određeni broj mjesta u abecedi. U orginalnoj verziji, pomakom za tri mjesta unazad, šifra FDHVDU otkriva ime vlasnika Caesar.

Wikipedia

Provjerite linkove od drugih clanova jer neko moze doci do vase IP adrese ako odete na njihov sajt. Znaci ako nepoznat clan podjeli link sa vama preko poruke i slicno onda pogledajte prvo koji sajt je upitanju pogotovo ako je clan sumljive prirode.


2. Ukoliko narucujete growing materijal iz inostranstva pazite jer na carini provjeravaju.


3. Ukoliko narucujete iz svoje zemlje jos vise pazite jer ako zivite na Balkanu sve je ilegalno.


4. Ukoliko growate od kuce savjetujem da dodjete preko proxija na forum (ukoliko net koristite na growing lokaciji). Koristite Tor Browser.


5. Ne odajte svoju growing adresu bas nikome. Clanovi foruma mogu biti ok ali ne moze se tek tako nekom vjerovat a pogotovo ako se taj neko zainteresovao za vas. Ja dosta spominjem growing jer ovo ostalo nije bas toliko kaznjivo. A ljudi se cesto mjenjaju tako da ima i toga.


6. Ne duvajte sa maloljetnicima i na prolaznim mjestima. Vece su kazne ako je vasa trava, a dali ste je maloljetnicima.


7. Ne duvajte na javnim mjestima!


8. Na granicama imaju pse tako da ako putujete nedje labrador ce sigurno nanjusit. Prenos preko granice je isto jedna od tezih kaznenih presuda jer unosis drogu u tudju drzavu. Kazne variraju od drzave do drzave ali ove nase Balkanske su veoma stroge po tom pitanju pa makar bio jedan dzok tretira se kao dilanje.


9. Ukoliko vas uhvate nemate sta da pricate sa njima. Trazite advokata i to je kraj price. Nista nemojte potpisivat bez advokata.


10. Ukoliko growate napolju obezbjedite ogromne kolicine vode odjednom.
 
Poslednja izmena:

mr. Gucho

Aktivan Član
30.06.2006
251
17
18
34
a šta više dodat, jedino možemo u detalje, ovo je ono MUST-READ za sve marihuana mjesec/vikend/dnevne korisnike :D

12. ako imate preciznu vagu, skrivajte je na dobro mjesto i nikad u isti prostor s većom količinom, premda nebi im puno značilo da imate kilo s vagom i bez, ali ako je vaga odma ide sumnja na to da se dila, tj. jebeš ježa.

13. kad idete vani s dimom, a bolje bi bilo rijetko (zapalite kući pa onda vani izađite), nosite sve u 1 vrečicu, jer teže se tretira 5g u 5 vrečica nego 10g u jednoj (na ovo prvo odma ide sumnja da dilate i teško ćete to pobit)
13.1. Kad već odlučite negdje sjest a imate dim u sebe sjednite negdje gdje je gužva, a ne negdje na osamu (to im je dovoljan razlog)
13.1.1. Kad već negdje sjednete na osami izvadite kesu i stavite je negdje oko sebe u neki grm ili sl. (to me spasilo jednom) on ide na pretres i odma pristaneš i vadiš sve i vidi da nemaš i bog, a ako imaš rizle, i sve ostalo samo nemaš dima, ili vidiš da je opasno blizu tvome trenutnom stashu, onda odbiješ pretres, digneš se odstupiš 5 koraka i rećeš da nek te u postaji pretresaju ako ti se da zezat.

P.S. ove gore stvari od vutragenje šta se tiću naručivanja stvarno trebate shvatit ozbiljno, jer bolje ne učit na svojoj grešci
 

SuperAngel

Aktivan Član
15.12.2008
375
66
0
41
- Izbjegavajte uzgoj na balkonima i prozorima. Ovo posebno vrijedi za stambene zagrade! Ove godine večina growera koji su pali, pali su upravo jer su tako uzgajali (vidi susjed s svoga balkona, prolaznik s ulice, stara baba nanjuši...). Ubace sjeme u saksije i vođeni lažnom nadom da če sve bit ok, da nitko nezna kak biljka izgleda, kak miriše idu growat na balkonu iz zajebancije... Ko što bi bongash rekao počne nedužno a završi katastrofa.
 

Noname_

Aktivan Član
26.03.2009
235
0
0
34
Dobro je ovo za svakog da pročita,dosta se nauči...neke stvari sam znao a neke bogami i ne.Vjerojatno znate ako vas uhvate s vidom nemojte rec da ste vi dali pare za to,gleda se tko plati njegovo vlasništvo i vi odgovarate za to...iz vlastitog iskustva...:costumed-smiley-027
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
Djerosim je napisao(la):
Uvek paziti sa kim duvas.najbolje imati stalnu postavu.
NIKAD ne prodaj ni jedan joint,cak i ako je usluga i ako se ne bavis sa tim,radije ga pokloni lepse ces se i ti i ta osoba osecati:bis:
poklon ti je omogućivanje uživanja opojnoh droga

najbolje je ako je nepoznata ekipa da nikom ni ne dodajete nego ga staviš u pepeljaru u pravcu sledećeg i niko vam ništa ne moža
 
  • Sviđa mi se
Reactions: lajoszilahi

Djerosim

Aktivan Član
23.08.2008
59
28
8
49
u pravu si samo mi je na pameti bilo da kad NIKOM NE PRODAS za tebe niko ni ne pomislja da dilujes pa murija i nije nesto preterano zainteresovana za tebe,,,
 

Teglica_Unka

Aktivan Član
02.05.2009
510
83
0
38
Djerosim je napisao(la):
u pravu si samo mi je na pameti bilo da kad NIKOM NE PRODAS za tebe niko ni ne pomislja da dilujes pa murija i nije nesto preterano zainteresovana za tebe,,,
a kako znas da naprimer on nije pandur...
sedi i kancelariji jede krofne i daje banove:icon_lol:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: SoStoned

Djerosim

Aktivan Član
23.08.2008
59
28
8
49
ko to on?ako mislish na onog kome ces dati,pa naravno da neces dati nekoj nepoznatoj osobi,posto vidim da nisam bio jasan evo ispravke
NIKAD ne prodaj ni jedan joint,cak ni osobi u koju imas poverenje,radije ga pokloni lepse ces se i ti i ta osoba osecati,,,,
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
Ok,slažem se u večini i mislim da stvari funkcioniraju otprilike tako.Malo odosmo u off ali svejedno si da par savjeta koji spadaju u ovu temu.No po tomu svemu opet ne kužim zašto sjeme nije slobodno za naručiti...ali nema veze.
 

Yami_Raziel

Aktivan Član
18.01.2007
633
160
63
Greenpower1 je napisao(la):
U hr te mogu iza rešetaka držati samo na temelju indicija tj. njima je dovoljno da imaju sumnju u vas i dok ste vi u čorci oni lagano kao traže dokaze...
Mogu oni svašta u večini slučajeva.

ne nemogu, mi samo mislimo da mogu.. jer nitko ni ne cita sto oni u biti mogu...

sljedece je s MUP-ovog sitea, Ustav RH i Zakon o Policiji...

USTAV REPUBLIKE HRVATSKE
Članak 24.
Nitko ne može biti uhićen ili pritvoren bez pisanoga, sudbenog i na zakonu utemeljenog naloga. Takav nalog mora biti pročitan i uručen uhićeniku prilikom oduzimanja slobode.
Bez sudbenoga naloga redarstvo može uz obvezu da je odmah preda sudu uhititi osobu protiv koje postoji osnovana sumnja da je počinila teško kazneno djelo određeno zakonom. Uhićena osoba mora odmah na način njoj razumljiv biti obaviještena o razlozima uhićenja, te o svojim pravima utvrđenima zakonom.
Svaka se osoba koja je uhićena ili pritvorena ima pravo žaliti sudu, koji će bez odgode odlučiti o zakonitosti lišenja slobode

Zakon o Policiji
0. Pregled osoba, predmeta i prometnih sredstava

Članak 49.
Policijski službenik ovlašten je obaviti pregled osobe, predmeta kojeg osoba nosi sa sobom i prometnog sredstva kada je to nužno radi pronalaska predmeta podobnih za napad ili samoozljeđivanje.
Pregledom osobe u smislu stavka 1. ovoga članka, smatra se uvid u sadržaj odjeće i obuće.
Pregledom prometnog sredstva u smislu stavka 1. ovoga članka, smatra se pregled svih otvorenih i zatvorenih prostora prometnog sredstva i predmeta koji se prevoze.
Pregled predmeta koji osoba nosi sa sobom obuhvaća pregled predmeta koje su kod osobe ili u njezinoj izravnoj blizini ili predmeta osobe po čijem se nalogu u njezinoj pratnji oni prevoze.
Pregled osobe mora obaviti osoba istoga spola, osim slučajeva kada je neophodan žuran pregled osobe radi oduzimanja oružja ili predmeta podobnih za napad ili samoozljeđivanje.
Prilikom pregleda policijski službenici ovlašteni su koristiti tehnička sredstva i službenog psa.
Pri poduzimanju mjera iz stavka 1. ovoga članka policijski službenik ovlašten je nasilno otvoriti zatvoreno prometno sredstvo ili predmet kojeg osoba nosi sa sobom.
Ako postoje osnove sumnje da pregledavana osoba kod sebe, u prometnom sredstvu ili u predmetu kojeg nosi sa sobom posjeduje predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku ili postupku pred prekršajnim sudom, policijski službenik ovlašten je zadržati osobu do pribavljanja naloga za pretragu, a najduže šest sati.

Dakle imaju 6 sati, ukoliko ne nabave nalog mozes ici, ako nabave, pretraze te i gotovo...

edit: sto se tice murije, ja u zadnje vrijeme bas citam ovaj zakonik hrvatski, i cini mi se da oni na DEBELO rade stvari za koje uopce nemaju ovlasti, jos sam u periodu istrazivanja ali vec sam nasao podosta stvari, kad zavrsim budem to sve slozio pa stavio ovdje...
peace
 
14.05.2009
8
2
0
42
Uhh ja bolje da ovo nisam ni citao, postat cu paranoican pa cu bezze pocupat jadne biljkice i pobacat ih :S bar 5 od navedenih stvari ja sam prekrsio :p
E kad su od 3. mjeseca do sad prezivjele, a i ja s njima, prezivjet cemo jos i tih mjesec i po dana koliko vec do zetve!

u svakom slucaju korisna tema i savjeti za sve koji prvi put growaju i ne razmisljaju puno o tome, kao ja npr.
 

chupo

Aktivan Član
19.07.2009
195
33
28
37
zdravo, ekipa!! iz hrvatske sam inace al preselio u spanjolsku. i presretan sam jer vidjeh na wikipediji da je ovdje posjedovanje i uzgoj dekriminaliziran, isti dan sam otisao u najblizi growshop kupio sjemenke, rasvjetu i preuredio jednu sobu u "djecju". obecavam da cu postat slike cim "krenu u vrtic"
 

SuperAngel

Aktivan Član
15.12.2008
375
66
0
41
Vutragenjo je napisao(la):
Lista bezbednosnih mjera da ne zavrsite u policiji:


4. Ukoliko growate od kuce savjetujem da dodjete preko proxija na forum (ukoliko net koristite na growing lokaciji).

Neradi mi login na vutru preko proxya, neradi ni imageshack... Več sam lud od isprobavanja. Na searchu ništa i malo sam prošvrljo po netu i svakakvih sranja ima a od logina ništa. Več se bojim da mi je i pass i korisničko ime ukradeno :eek:hno: Jel možeš preporučit/ objasnit koji servis i kako?

Edit: ne growam kod kuće btw :icon_lol: