Sjemenje i Naruèivanje!

  • Začetnik teme Anonymous
  • Datum pokretanja
Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A

Anonymous

Guest
Pozdrav svima! Nadam se da sam dobrodošao na ovaj forum. Zanima me mogu li bez ikakvih problema naruèiti sa Aliena GrowShopa sjemenje te da mi stigne u Hrvatsku? Hoæe li paket biti pretražen, te hoæu li imati ikakvih problema sa zakonom? Jeli je sjemenje legalno u Hrvatskoj?

Poslo sam im e-mail i oni kažu da bez problema šalju u Hrvatsku, a zanima me vaše mišljenje...

HvalA!
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
iskreno receno, upravo i Cro je bilo javljeno, da je nekolicini kontrolisano pismo sa semenkama pri ulazku u Hrvatsku!! :cry:
Seme je u svim ex republikama jos uvek zabranjeno...
svi mi trazimo neko resenje ,kako resiti ovaj neljubi problem.

postoje banke semena koje seme distribuiraju iz Belgije jer je upravo Holandija najsumljivija...

to je naj iskrenije
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
I što se tièe ovoga apsolutni poèetnik to je samo na ovom forumu .U stvarnosti je totalno suprotna stvar.

Nemoj da se ljutis ali mogao bi da procitas NAS I VAS PRAVILNIK
httr://www.vutra.org/pravilnik

Nemoj da reklamiras...


Otkud vam to da je sjeme zabranjeno , zabranjen je jedino uzgoj a za sjeme možeš uvijek reæi da ti je hrana za ptice ili mamac za ribolov inaèe sjemena veæinom možeš naæi shopovima ribarske opreme.

Nepostoji drzava u Evropi i malo razvijenim zemljama u kojim nije sankcionisano neprijavljeno uvozenje semena i biljaka.Razlog tome je odbrana drzave od mogucih biljnih bolesti koje su vecinom prouzrokovane Genetski Modifikovanom Hranom.Procedura je da se seme ili biljka moraju prijaviti priloziti dokument o ispravnosti navedenog ,nakon cega seme ili biljka moraju ostati na carini od 15 do 30 dana u karantinu.
 

imported_cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
58
3
0
nema ljutnje care ja to i ne mogu u stvari nadimljen sam veæinom samo nisam znao kako drugaèije da pošaljem liku gdje može da nabavi , naruèi sjeme.Ustvari mogao sam da mu pošaljem privatnu poruku ali jebiga sad ,dabrišemo ono gore ako treba ili... ?
Ima u Velikoj Britaniji je samo uzgoj bez dozvole koju nije lako dobiti , sjemena možeš imati. I kažem ti uvijek se može izvuæi na to da je to suvenir i da ne namjeravam uzgajati ,ali treba i dobar advokat ,ja bi branio sam sebe što se tièe bilo èega u vezi marihuane jer dobar advokat je skup a veæinom su i glupi što se tièe marihuane .
A ovo za Veliku Britaniju je 100 % istina ,uk420.com.I sjemena trave nisu GMO nikad èuo da jesu,hibridi su jedno a GMO drugo,i na kraju krajeva niko ne naruèuje vagon sjemena nego njih 20 - 30 u originalnim pakovanjima . Za koje uvijek mogu reæi da su mi kao suvenir iz Holandije .
I sam kažeš sankcionisano je uvoženje ,automatski tu se radi o veæim kolièinama.
I èisto sumnjam da je u našem zakonu bilo koje ex-Yu državice razluèeno sjeme industrijske i ovo sjeme medicinske vutre. Koliko ja znam to je za njih sve sjeme konoplje i s obzirom da ne sadrži THC niti bilo kakve druge kanabinoide ne može biti zabranjeno.Rupa u zakonu.
Kad bi mi oduzeli sjeme koje naruèim ja bih tužio njih da su mi ukrali suvenire, sve što mogu napraviti naplatiti lijepo carinu ako ih i naðu u pošiljici.
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
:)
Vidi,ne radi se o GMO cannabisa sto ne znaci da nepostoji...
Naime radi se o Genetsi Modifikovanim Biljkama uopste...uvozom ovakvih biljaka i sadnjom dolazi do spontanog oprasivanja i tako nastaju mutirane biljke...u Srbiji je mutacija dozvoljena odnosno procenat Genetske Modifikacije 0,9 % a tako je i u Hrvatskoj Bosni i Hercegovini...
EU nalaze ovo jer je u Americi dozvoljena Gen. Mod. Hrana ...ovim zakonom se zasticuje ekonomija EU jer bi je Amerika POJELA sa cenama hrane!

Iz tog razloga NEBITNO koje je seme i koja je biljka ali mora se prijaviti na CARINI ...radilo se to o jednom semenu ili jednoj biljci...

Razumes me ?

Inace nema potrebe da bilo sta brises (vec je obrisano)ali bi ti sigurno koristio PRAVILNIK jer bi se malo bolje adaptirao na ovaj forum.
Sve linkove oko semena ako imas potrebu salji na PVMSG,ali mislim da je Alien OK.
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Nema nažalost rupe u zakonu, sjeme vutre se kod nas tretira kao supstance namjenjene za proizvodnju droge.
 

imported_cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
58
3
0
neznalica je napisao(la):
:)
Vidi,ne radi se o GMO cannabisa sto ne znaci da nepostoji...

Taèno ne znaèi da ne postoji GMO vutra samo zato što ja nisam èuo ,ta nije niko sveznadar,evo i za ovo nisam èuo da ...

Iz tog razloga NEBITNO koje je seme i koja je biljka ali mora se prijaviti na CARINI ...radilo se to o jednom semenu ili jednoj biljci...
... ali tu se opet radi o veæim kolièinama.A ne ovome što zavuku u paketiæ recimo s razglednicama kako su meni jednom poslali.pa su otvorili paket a sjeme nisu našli skriveno tako dobro da sam se totalno sjebo kad sam prvo pomislio da sam prevaren kad tamo u paketu deset nekih slojeva kartona zamotano i njima kesica sa sjemenom. I platim carinu na 2 razglednice:lol:.Naravno prvo sam platio carinu u pošti gdje sam preuzeo paketiæ ,otvoren i zatvoren u carini valjda u glavnoj pošti u Sarajevu.
Drugi put isto mi je upalilo od istih sam naruèio i spreme mi u koverti s unutrašnjom stranom od one plastiène folije sa mjehuriæma u kakvu pakuju osjetljivu robu npr. kalkulatore i raznu elektroniku i ovaj put nisam ni carinu morao platit jer ove koverte uopæe ne otvaraju.
Oprosti zbog reklamiranja neæu više , priznam malo sam se zaletio na forum a da nisam proèitao sva pravila .

I weedran nisam baš siguran da nema rupe ako i je tako ja æu da je napravim :wink: samo neka mi otmu neko sjeme koje naruèim ,èista logika ako neko može prodavati milione sjemenki za ptice i ribolov ,onda i njega mogu optužiti da prodaje ljudima za uzgoj. U ostalom budi siguran da se mogu uvijek izvuæi na suvenire.

I ako je istina da se sjeme vutre kod nas tretira kao supstance namjenjene za proizvodnju droge onda je to stvarno kretenizam èisti i mi stvarno živimo u državama gdje su na vlasti kreteni koji vrte lovu prave poene na osnovu neèijeg neznanja.

Bio sam na Alienu stvarno su dobri mada nisam još ništa od njih naruèivao ali site im je skroz dobar.
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Evo pokusacu da pronadjem na netu tekst ministarstva u kome se zabranjuje ovakav uvoz biljaka i semena...

A ako se uvozi seme koje navodite ono vec mora imati pripremljenu deklaraciju o poreklu i geteskoj modifikaciji, jer ako se radi o firmama koje se time bave onda im nije problem da dokazu da to seme nije GMO ...u svakom slucaju znaju koga jure ako nesto nije OK...

sacekaj da probam naci Zakon o uvozu ....
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Šta je GMO?

Prema reèima prof. dr Æurèiæa, GMO su oni kod kojih je izmenjen deo genetskog materijala, takozvanih genoma, odnosno dezoksiribonukleinske kiseline, koja je prenosilac naslednih osobina. Moguæe je presaðivanje, zamena èitavih delova genoma, èak i meðu evoluciono veoma udaljenim organizmima. Najpre se poèelo sa nižim organizmima, bakterijama i virusima, posle se prešlo na niže, pa na više biljke, i na kraju na životinje i èoveka. Tako se odreðeni geni s bakterija mogu prenositi na mnogo složenije biljke, životinje, i èoveka. Prof. dr Æurèiæ navodi da se, recimo, presaðivanjem gena koji utièe na velièinu mogu dobiti mnogo veæe biljke, odnosno mnogo krupniji i slaði plodovi, nego što bi, inaèe, u normalnim uslovima bili.
http://www.minpolj.sr.gov.yu/article.php?sid=940&mode=thread&order=0 Ministarstvo poljoprivrede,sumarstva i vodoprivrede Rep.Srbije

http://www.fcs.yu/srpski/o_nama.htm Uprava carina Rep.Srbije

http://www.fcs.yu/srpski/right/Informator.pdf ovde su svi zakoni kojih mora da se pridrzava Uprava carine Rep.Srbije

ako mi verujes vec sam umoran i pocinjem belo da gledam u monitor
http://www.parlament.sr.gov.yu/content/cir/akta/zakoni.asp ovo je Skupstina Rep.Srbije

Svi zakoni su ovde ali neeeeeeeemogu da trazim
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
nargileR! je napisao(la):
Pozdrav svima! Nadam se da sam dobrodošao na ovaj forum. Zanima me mogu li bez ikakvih problema naruèiti sa Aliena GrowShopa sjemenje te da mi stigne u Hrvatsku? Hoæe li paket biti pretražen, te hoæu li imati ikakvih problema sa zakonom? Jeli je sjemenje legalno u Hrvatskoj?

Poslo sam im e-mail i oni kažu da bez problema šalju u Hrvatsku, a zanima me vaše mišljenje...

HvalA!

Tebe smo zapostavili....kao i drugima niko ne moze da ti garantuje sta ce biti...
Nijedna banka semena nece preuzeti odgovornost ako je su u tvojoj zemlji seme i biljke ilegalne...

Znaci niko ne moze da ti kaze sta ce se desiti...u vecini slucajeva je sve OK...a ti se nadaj da ces biti u "vecini"
 

imported_cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
58
3
0
edit: Kobaja: Pročitaj pravilnik!

Upravo tako, dakle ili po sjeme vani po sjeme najbliže Beè ima par zastupnika tamo.Ili riskirati narudžbom meni je upalilo 2 od 2 pokušaja. Treba samo ne prièati svakome kad naruèiš.
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Novi ustav Srbije

лонг лив KOSTUNICA,SARMA I RAKIJA

Tajnost pisama i drugih sredstava opstenja
Clan 41.


Tajnost pisma i drugih sredstava komuniciranja je nepovrediva!
Odstupanja su dozvoljena samo na odredjeno vreme i na osnovu odluke suda,ako su neophodna radi vodjenja krivicnog postupka ili zastite bezbednosti Republike Srbije,na nacin predvidjen zakonom.
 

brend

Power of Marihuana
04.06.2005
323
25
0
50
Clan 41 je postajao i ustavu iz 1974 godine(Srbija).Neznalice sta si hteo da kazes?
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Hteo sam da kazem da ne obracas paznju na prosle zakone jer se donose novi...
a zasto ?
zato sto je donet novi ustav...
pogledaj clan 41 novog ustava moje voljene Republike Srbije :wink:

inace ono ispod (u gornjem postu)nisam ja smislio vec je ono deo o privatnosti pisama i poruka,emaila...

Od sada u Srbiji nista bez odluke suda...al dobro drzava ne bi bila drzava kad ne bi smislila foru..moze i bez suda ako je bomba,zarazna supstanca...nesto od nacionalnog znacaja...znaci u tom slucaju moze policija otvoriti pismo,paket...

have fun :wink:
 

Eddie

Aktivan Član
07.12.2006
167
9
0
Nema potrebe za pm klikni na reklamu na vrh strane, tesko ces naci povoljnije i sigurnije a i placanje je moguce na razne nacine.
 

loobi

Aktivan Član
14.09.2005
132
5
18
ja sam narucio sa Aliena i podigao pismo u posti bez ikakvih problema... eto tako je za BiH

a da a prije toga sam dobio izvjeztaj o paketu iz Holandije
 

Vuk_samotnjaK

nobody's puppet
22.07.2006
498
127
63
Fiji
SLO-Era je napisao(la):
iskreno receno, upravo u Cro je bilo javljeno, da je nekolicini kontrolisano pismo sa semenkama pri ulazku u Hrvatsku!! :cry:

I onda netko kaže da kod nas u Hrvatskoj pravna država ne funkcionira......hahahahahahahaa

:ludaci_lol: :ludaci_lol: :ludaci_lol: :ludaci_lol:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.