Sjemenke narucivanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.556
228
bakalula je napisao(la):
Čemu onda prijetnje kartonima kad je tema sama po sebi dvosmislena.
Zbog ovog, nije puno prošlo:
Anomaly je napisao(la):
Ako se malo prolista tema, lagano se bude dalo naci ime seedbanka. :)
Možda neki ne znaju pa hajd ali svatko može prijaviti post gdje mu nešto nije jasno ili nešto poput. Normalno da se to ovako ne rješava da se traži i briše, treba napraviti da se pojavljuju zvjezdice to je več i bilo mnogi se sjećaju. Sredit če se uskoro pa neče biti potrebno raspravljati.
Tehnički problemi ništa strašno al nemojmo se u mozak bar.
 

Hempy

Aktivan Član
20.02.2014
75
213
0
zlo&naopako je napisao(la):
(cut)...ponajviše radi toga što su sjemenke ilegalne u RH.
Ne shvaćam. Zar nisu sjemenke u RH ilegalne samo ako postoji "namjera sadnje"? Kao i u ostatku ili bar većini EU? Ako je to tako, što se zakona RH tiče, na ovoj temi bi se moglo uredno linkati svaki dućan sa sjemenkama koji postoji, ukoliko su sjemenke suveniri za kolekciju isl. a baš ih tako ti shopovi i prodaju. Zapravo, po zakonu je čini se problematično baš ostalih cca 90% foruma, a ne linkanje dućana sa suvenirima. :icon_lol: Mislim, ljudi linkaju slike kompletnih biljoza, gotovog "proizvoda" i raspravljaju o kvaliteti zadnjeg dima, al' sjemenke su problem jer su potencijalno ilegalne? :icon_lol:
Naravno, vlasnik foruma radi što hoće, ali mene zanima baš zakon, kad si ga već spomenuo...
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.174
398
42
Tacna
Trgovina sjemenjem nije ilegalna u RH jer sjeme samo po sebi ne sadrži nikakve psihoaktivne supstance. Prodavatelj je dužan ograditi se od zlouporabe navodeći da se prodaju isključivo kao ukrasno bilje ili u znanstvene svrhe.
 
15.02.2014
6
7
0
41
zakon o suzbijanju zlouporabe droga: članak 2 točka 4 :"uzgoj biljke za dobivanje droge jest nabavka i posjedovanje sjemena , sjetva,sadnja,uzgoj biljke,uzimanje i posjedovanje dijelova biljke koji služe za dobivanje droge"
Tako da naručivanje sjemena je još uvijek nažalost u ilegali kod nas a na njemu može pisati i suvenir i da je isključivo za istraživanje i blablabla ako te klepe sranje je...dakle samo naručivanje sjemena je ilegalno bez obzira na psihoaktivne supstance....
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Nije foll samo u zakonu...ima nešto i u tome da kao organizacija ne želimo besplatno linkanjem reklamirat sajt i na taj nacin im dirketno donositi posao...zašto bismo to radili?
Još bi dodao...ekipa koja ne shvaca i dalje zašto to ne radimo reći cu onako laicki da me razumijete...koji ste vi khurac da nebi pogledali temu i potražili ono što je Vama u interesu + svaki dan 10 clanova hoce isto...sta bi mi samo trebali linkati naokolo...svaki dan isto shranje...što je najgore u google treba ukucat ono 2 rijeci..."kanabis sjeme"...
 
08.04.2014
2
0
0
Pozdrav ja sam nov ovde....gledam na onom sajtu neke semenke,pise cena i 4 seeds..sad ne shvatam jel dobijem 4 semenke za tu cenu ili jednu semenku placam po ceni sto je tu napisana :) i sta bi mi preporucili da uzmem...koju vrstu? :)
 

Cofke

Do Shivaya!
09.03.2014
245
322
63
Ma znam ja da oni isto pakuju kako za Srbiju tako i za ostale drzave..A pitao sam dali je ta posiljka stigla za Srbiju posto cito sam da u Srbiji na carini detaljno sve pregledaju i da teze prolaze semena
 

mobsternewgeneration

Aktivan Član
07.03.2013
207
238
43
Citao sam zakone naših država, uostalom, Croatia je EU, pa sad za njih ne znam, za BiH ide ovako, po zakonu Federacije BiH zabranjeno je otvarati pisma, iskljucivo pisma, dok kutije, paketi i sl. se smiju otvarati. Carina se vrši na predmete koji se prema izvještaju za slanje, imaju vrijednost veću od 50KM ( 25€). Za BiH ne bih preporucio UPS, to jeste Track and Trace opciju, jer moraju otvarati paket svaki, i mora se cariniti, i imao sam bas neki dan za drugu pošiljku " problem " sa tim, desilo mi se to da me je nazavao covjek zaduzen za moju pošiljku " privatni kurir" kako to RQS naziva. I pitao me jesam li ja taj i taj, da je stigal pošiljka u Sarajevo i znam li šta je unutra, jer treba da proslijedi na carinu, ja sam rekao da sam igrao neku nagradnu igru na netu i da sam osvojio nešta, ne znam šta, neke plakate. Tako sam rekao, međutim on je meni odgovorio, da imaju plakati i sjemenke trave, marihuane, hahahah najjači je ovaj dio, kaže on: " NAŽALOST, u našoj državi je to ilegalno znaš i sam :(, (imao sam osjećaj da bi sve dao da uzgajamo hahaha ), i rekao da će vratiti pošiljku u Holandiju gdje je to dozvoljeno, da neće proslijediti na carinu jer bi oni morali obavijestiti policiju itd.. Uglavnom vratio je pošiljku oni mi poslali regular post :) i stiglo deveti dan od slanja :) 1.4. poslano, 9.4 u dvorištu našao ;) Malo sam smorio :*
 

Samuraj u čizmama

Aktivan Član
03.10.2012
302
467
63
Nisam imao pojma da je bed narućivanje za neke ex bivše države,situacija u HR je ok,a ni slovenija nije preko sedam mora.!!ebiga,proizlazi da što si južnije to je tužnije!
 

Ena&Modelsy

Aktivan Član
04.01.2014
499
473
83
Mislim da se netrebaju slikati koverte koje su vam stigle sa semenkama nebitno ko je odakle ni iz srbije,hrvaske itd,jer verovatno da ima i pripadnika policija na forumu i lepo im objasnite sta treba da gledaju i koja i kakva su im pisma prosla a da nisu ukapirali....ali tako da sledece koji naruce lepo ih docekaju..mozda bi bilo bolje da je slikano i sa druge strane posiljke sve sa podacims narucioca,eto to bih bilo lepo..izvinite drugari na ovakom stavu ali mislim da to nije dobro da se stavlja po forumu a ni pametno..mobsterne sory ali morala sam...:)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.