Sjemenke nece proklijat

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

SvjetloIstine

Aktivan Član
26.06.2007
75
0
0
36
postovanje,


nemam pojma u cem je problem, stavio sam ih na klijanje 29.1., sjemenke su PPP fem od nirvane. prvo sam ih stavio medju par listova wc papira smocenog i u vrecice i na toplo i bla bla, pa su tako bile tjedan dana i nista... onda sam preselio u onaj papirnati rucnik, koji bi trebao bit malo laksi kao , tj. manje gusci (mislio sam da im mozda smeta pretjerana tezina wc papira, i gustoca koja bi onemogucila prodiranje korijencica.. ), i opet isti rezim (zadnjih par dana cak ostavljam laptop da radi u ormaru gdje su one kako bi im digao temp. za par stupnejva, na nekih 26, 27 max. ) i jos uvijek nista. jedna sjemenka je pukla malo i pokazala korijen prije tjedan dana, ali taj korijen nikako da izadje imalo van.

vec su toliko dugo na vlazi da smrdi sve i da kao da gube boju (onako ima zuta flekica oko svake sjemenke na maramicama)...

lose sjeme? da se nadam jos cemu? jel nekaj krivo radim? (sto bi mi cudno bilo jer su mi ovak vec 2 runde proklijale bez nekih problema)... sto da radim, pomagajte.
 

NoTrippin

Aktivan Član
26.04.2007
552
80
48
Žao mi je ali bacaj sve ča i probaj novo sjeme, jer ako nisu u 15 dana pukle onda ni neće.Već si znao ovaj odgovor jel da.Više sreće drugi put :)

Eventualno poslikaj sve i šalji nirvani sa opisom kako si klija, možda je stvar u sjemenu pa se još netko žalia i možda nešto izvučeš jer stvarno šteta, još feminizirano.
 

domino

Aktivan Član
16.08.2007
116
3
0
38
Izgleda da su ubudjale :(
Rekao bih da nema nishta od te ture semena... I meni je jednom propalo desetak semenki bash tako, od tada klijam seme u zemlji ili koko starteru... mada, mnogima je ova metoda sa papirom najvishe rezultata dala. Kako kazesh da si vec klijao seme na ovaj nachin, verovatno je da nisi nishta zajebao, vec to niravanino seme...
sorry i srecno
 

Brener

Aktivan Član
10.11.2007
341
10
18
Moram te razocarat i obavjestiti te da si sam kriv sto ti niti jedna nije proklijala. Kako?
Istu gresku sam (debil) napravio 3 puta. U cemu je kvaka?
Siguran sam da si koristio mirisni wc papir. Postoje i mirisne papirnate maramice i sto kao i mirisna vata. Sva ta mirisna cuda treba izbjegavat u sirokm luku jer sta mislis da mirise u tim pairima?- Kemija. E upravo je ta kemija ubila sve tvoje sjemenke. Sam kazes kako se jedna malo otvorila i pokazala znakove zivota no ostala je tu di i je tj mrtva je, nazalost ubio si je :(
Moja teorija: Na sjemenku je djelovala vlaga/voda dok je namocena i zasad sve stima. Kasnije kad se sjemenka pocne otvarat unutra pocne ulazit ta voda "obogacena" kemijskim mirisom i to je kraj za klicu. Jednom (od ta 3 puta) stavio sam na klijanje 8 sjemenki i svaka je bila ziva tj svaka se otvorila i pustila klicu mozda pola mm. Nakon toga niti jedna vise nije bila ziva i moro sam sve pobacat.
Zakljucak : Koristiti samo obicne maramice bez ikakvog mirisa. Danas gotovo da i nema wc papira obicnog koji ne mirise...:eek:hno:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: TomoSt
05.02.2009
42
1
0
34
nije to nego svakih 8 sati treba pusitti malo zraka i ponovo zatvoriti...
uvjek mi uspije...
a tko zna...možda i wc papir sudjeluje u tome...
...drugi puta uzmi salvete...ja mislim da nema mirisnih salveti...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: visimir

badger badger

Aktivan Član
10.02.2009
159
13
0
36
ma vatica fino ona medicinska sterilna i rokaj...
ionak je to izdrzljivije od wc papir pa ti se nece pokidat tak dok je mokar i provjeravas jel izaslo...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: skabum14

SvjetloIstine

Aktivan Član
26.06.2007
75
0
0
36
wc papir nije bio ni obojan niti mirisljav. isto kao i papirnati rucnik. kad skupim volje probat cu napisat neki srcedrapaljni mail nirvani, mozda posalju druge.

a mozda su u sumi.

ugl. hvala svima na savjetima.

btw. jel moguce da im je previse vlage smetalo?
 

Brener

Aktivan Član
10.11.2007
341
10
18
Meni su se najbolje pokazale obicne najjeftinije nemirisne maramice.
Jednom mi je u vati propalo svih 5 komada, drugi put u maramici koja je trebala bit "kemija free" ali kljucna rijec je trebala. Ako su neke kupovne sjemenke u igri do kojih vam je stalo posto ste ih platili, jel, koristite provjerene salvete ili wc papire.
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
34
Ja bi ti reko ovako,pošto sam ja isprobo ovu tehniku i ozvaljo masu sjemena na ovaj način napravi sljedeće,bai to sjeme i idi do nekog velikog super marketa,imaš odjele za aute i kupi si digitalni termometar za auto koji ima onu žicu i mjeri na dva mjesta,on samo i tamo gdje smjestiš žicu,dođe oko 20 kuna,kupi jednu tacnu za kolače i plastični poklopac,moš i dva to če te sve skupa izać 40 kuna,i imaš inkubator za sjeme,naljepiš taj trokutić od termometra negdje na tacnu u blizinu gdje ćeš stavljat sjeme,uzmeš sjeme staviš između wc papira,recimo 5 reda papira,malo namoćiš i dodaš još 5 redova papira i njih poprskaš ravnomjerno,malo stisneš rukom da sjedne na sjemenke i ostaviš u inkubatoru,možeš inkubator stavit na toplo mjesto da ti temperatura varira između 23-26 stupnjeva...napomena:sjeme nesmije plivat u vodi a nesmije ni bit premalo namoćena,ali na pvaj način vlaga+toplina cirkulira unutar nkubatora i sjeme brže klija,meni sve proklije za 2 dana maksimalno,btw sjeme mora bit tvrdo i tamno smeđe boje!pozz
 

maSe

Aktivan Član
14.01.2009
70
4
0
33
Brener je napisao(la):
Meni su se najbolje pokazale obicne najjeftinije nemirisne maramice.
Jednom mi je u vati propalo svih 5 komada, drugi put u maramici koja je trebala bit "kemija free" ali kljucna rijec je trebala. Ako su neke kupovne sjemenke u igri do kojih vam je stalo posto ste ih platili, jel, koristite provjerene salvete ili wc papire.

dobar dobar jarane;
s tim mirisnim papirima i ja sam tako isto drzo 7 dana i nije se ni maklo 5 sjemenki:
al kad sam poslije stavio u obicnu amramicu kroz 24 sata svaka ono lagano napukla
 

Duxkg

Aktivan Član
21.03.2009
49
1
0
36
Pozz svima,moj ortak je pre dan-dva nabavio white widow seme,ali mu se cini da nije to to posto je malo ,e sad mene interesuje da li mora da bude veliko i koje boje treba da izgleda seme white- widow-a?
 
  • Haha
Reactions: Mars1987

brend

Power of Marihuana
04.06.2005
323
25
0
50
Tako ti i treba kad stavljas semenke u maramice i vlazne papire.Najbolje je da ih potopisu u casicu sa vodom da stoje na dnu i to ti je sigurica,i vodu da menjas svaki dan.


A ti sto pitas kakve su boje semenke white widow,nemam reci udavi se od smeha.Ali nije strasno pomoci cu ti imaju ljubicasto narandzaste kruzice ili ti tufne.Ako nemaju te tufne ko zna sta su ti uvalili,mozda lale ili ljubicice.