Sjemenke nisu legalne???

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
28.07.2015
88
73
18
36
Naruci prijatelju opusteno.... stigne sve sigurno... mozda je pametno izbjegavati Holandske stranice..mozda....

A sto se tice sjemena i organa gonjenja, nemogu ti za sjeme nista. U sjemenu nema THC a nema tog sudije, tužioca i vještaka koji ce da dokaze da ces ti da zavrsis grow do kraja i da ces uspjet da proizvedes ilegalnu substancu zvanu THC. Jedino te mogu osudit za uzgoj u pokusaju :)
Prije par mjeseci u ulici malcu upali u stan... baksuz otiso da zvrsi sebi peticu i padne... a ovi kosto i jesu nabrijani odma nalog i u stan. I nista nisu nasli posto je momak isao da zavrsi sebi al medjutim on je godinu dana skupljo sjeme i skupio onu malu soljicu od kafe gotov punu :D Ovi su to nasli valjda mu covjek reko oo jesi se naoruzo.. kao
sta ce ti ovo... ovaj mu odgovorio kad nadje u paketu ubaci je u soljicu. Kaze inspektor samo klima glavom i vrati gdje je nasao... i nista mu nisu za te kospe a da su ista mogli ponijeli bi da opravdaju ulet.

#PowerSeed pa sta je u ovom tvom slucaju pregled nego pretres :) dok ti pregledam "detaljno" auto ujedno sam ga i pretresao to jest izvrno ga ko čarapu :) Vjerovatno si mislio na kontrolu. -Nije tacno brate moj da te smije rovit po ulici... mora da te vodi u stanicu pa tamo da to odradi.. Zamisli da te sramoti po ulici pretresa kad hoce i kad ne nadje nista kaze izvini care istripovo ja malo :D A sto se tice auta, ruku ne smije da ubaci u njega bez naloga za pretres isto kao sto ne smije da zakoraci u dvoriste bez naloga. Obicni policajac moze samo da zatrazi da otvoris gepek da vizuelno pogleda i moze te jos zadrzat dok ne stignu inspektori sa nalogom pa da oni pretresu. Moze te jos i legitimisati pa kad dokaze te svoje sumnje potrazit te na adresi. Pa zamisli nasih ovih šerifa kad bi poceli pregledat ljude po putu... gole bi ih skidali :) a vise bi bili u tvom autu i tvojoj kuci nego u svojoj :)
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.769
41.738
3.198
Bekaa Valley
#PowerSeed pa sta je u ovom tvom slucaju pregled nego pretres :) dok ti pregledam "detaljno" auto ujedno sam ga i pretresao to jest izvrno ga ko čarapu :) Vjerovatno si mislio na kontrolu.
nisam mislio na kontrolu nego na ono sto sam preneo kao citat, ja ne znam da li vi ciatate uopste ono sto sam napisao, pa jos podvukao. ako nastavite ovako suketati a da ne procitate citirano kako treba, zatvoricu temu jer vise nema smisla raspravljati se sa naduvanim koji preskacu tekst. evo Dzigili, samo za tebe da naglasim u cemu je razlika izmedju pregleda i pretresa posto izgleda puno ima teksta da to samostalno procitas. za pregled nije potreban nalog suda a za pretres jeste:
"
Ono što mi, obični ljudi, podrazumevamo kada kažemo „pretres“, u stvari, obuhvata tri odvojena policijska postupka:
  1. Pretres osoba, stana i drugih prostorija obavlja se radi nalaženja tragova i predmeta važnih za krivični postupak, a u slučaju pretresa stana i drugih prostorija i radi hvatanja okrivljenog za neko krivično delo. Pretres je, osim u izuzetnim slučajevima, moguće obaviti samo po nalogu suda. S druge strane, nema ograničenja u pogledu načina pretresa. To znači da policajci mogu otvoriti baš svaku prostoriju i predmet u stanu za koji imaju nalog, a da osobu koju pretresaju mogu skinuti do gola, čak joj zaviriti i u takozvane telesne šupljine. Pri tome, doduše, moraju da poštuju „pravo na intimu i dostojanstvo ličnosti“, mada je teško zamisliti šta to znači u ovom slučaju.
  2. Pregled osoba, predmeta koje one nose sa sobom i njihovih prevoznih sredstava, kada je to neophodno radi pronalaska predmeta podobnih za napad ili samopovređivanje, za šta nije potreban sudski nalog, samo sumnja policajca da neka osoba ima kod sebe ovakve predmete. S druge strane, ovde je nešto detaljnije regulisan način pregleda i njegove granice. Pregled može i da preraste u pretres ukoliko policajac nađe dokaze i tragove nekog krivičnog dela (bez sudskog naloga ako za to postoje uslovi, a ako ne, onda se prvo mora sačekati da stigne nalog).
  3. Pregled mesta događaja, odnosno izvršenja krivičnog dela, prekršaja ili mesta drugog događaja koji je potrebno razjasniti, gde prvi policajac koji stigne na mesto događaja može do dolaska uviđajne ekipe, odnosno inspektora koji će dalje voditi slučaj i istražnog sudije, pronaći i obezbediti tragove i predmete koji mogu poslužiti kao dokaz ili izvor obaveštenja. Za ovo, takođe, nije potreban sudski nalog, a policajac, u cilju obavljanja ovog zadatka, može da preduzme i pregled osoba, predmeta i saobraćajnih sredstava."
Nije tacno brate moj da te smije rovit po ulici...
ne znam sta konkretn mislis pod rovit po ulici niti sam to negde napisao, citiram, verovatno po drugi put kako ide procedura i sta sme
"Svaki policajac može da zaustavi svaku osobu i pregleda nju, predmete koje ona ima kod sebe i prevozno sredstvo u kojem putuje..."

"Pod pregledom osoba podrazumeva se „uvid u sadržaj odeće i obuće“. Policajac to može da uradi vizuelno (da jednostavno pogleda šta imaš u džepu, ali ne i da zavuče ruku u njega), dodirom (da te prepipa preko odeće), korišćenjem tehničkih sredstava (ogledala, detektora i sl.) ili službenog psa (dresiranog da nanjuši eksploziv, na primer). Policajac treba da izdvoji na stranu osobu koju pregleda i odvoji je od drugih prisutnih ljudi. To ne mora da uradi ukoliko pregled obavlja na nekom javnom skupu (utakmica, koncert…), ili ako bi izdvajanjem doveo u pitanje sam pregled ili izvršenje zadatka koji je dobio."
A sto se tice auta, ruku ne smije da ubaci u njega bez naloga za pretres
"Pregledom saobraćajnog sredstva, koje mora biti u neposrednoj blizini ili pod nadzorom osobe koju policajac pregleda, smatra se pregled svih otvorenih i zatvorenih prostora tog saobraćajnog sredstva i predmeta koji se u njemu prevoze. Ukoliko osoba koja se pregleda to ne učini dobrovoljno, policajac je ovlašćen da sam otvori zatvoreno saobraćajno sredstvo ili predmet, ako treba i na silu."
Pa zamisli nasih ovih šerifa kad bi poceli pregledat ljude po putu... gole bi ih skidali :) a vise bi bili u tvom autu i tvojoj kuci nego u svojoj :)
ova tema bas nije saljivog karaktera, ne znam kako to vasi serifi u bosni rade al znam sta je crno na belo cega se drzi sud tokom svakog procesa. istog toga mora da se drzi i policija inace policajac ostaje bez posla.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hazeri
27.06.2016
149
208
43
77
power vam je sve objasnio,samo oprez i imati mozak,biti namazan,nisi oni toliko pametnii koliko su glupi. meni su upadali :murija:gajbi,neko skontao sajt pa ajde da se zajebava samnom, al naleteo je na Bendzamina,pa nedrzim ni menku gajbi,upale baje kao nadjemo menku gotov si,a sebi mozete malo da mi duu.jos ih ja napao sta ako nis nenadjete,gledali me belo par sekundi,ljudi ako nenadjete nista znate sta se desava..Tuzba...nema nikog vise..a ja jos imao par semenki u blizini. i da su nasli,a ja imam ribice..xa xa xa xa Doce i nasi 5 munuta legalizacije:thumb:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: PowerSeed

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.769
41.738
3.198
Bekaa Valley

marckoni

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
12.08.2013
136
208
43
Ako postoji strah za menke koje bukvalno svako svakome moze poslati na adresu (a cije samo posedovanje nije i ne moze biti kriv. delo), sta tek sledi u uzgoju, sto jeste kriv. delo?
treba to i u Outu obilaziti, zalivati, prihranjivati, paziti i maziti i cuvati od stetocina...a kosa postaje šatirana, polako sedi ;)
 
28.07.2015
88
73
18
36
Dzigili, samo za tebe da naglasim u cemu je razlika izmedju pregleda i pretresa posto izgleda puno ima teksta da to samostalno procitas. za pregled nije potreban nalog suda a za pretres jeste:
Opet ti kazem da nije u tome razlika... u odrejenim situacijama i za pretres nije potreban nalog.
Razlika je u tome sto se pregled obavlja vizuelno, naravno u odredjenim trenutcima a u skladu sa zakonom ima odredjenih odstupanja gdje pregled moze preci u pretres bez naloga radi pronalaska predmeta podobnih za napad ili samopovređivanje .
Evo komentar sa drugog foruma od nekog policajca:

Razlika između pregleda i pretrage je najviše formalna. Sve što se nađe pretragom je formalni dokaz u postupku, a ako kod pregleda naiđeš na nešto što bi moglo biti dokaz, prestaješ sa postupanjem i čekaš nalog za pretragu. Ali ako osoba dragovoljno preda sporni predmet, on će se privremeno oduzeti i kao takav je također formalni dokaz.


Konkretno, zaustaviš sumnjivi auto i vizualno kroz prozore pregledaš unutrašnjost. Zatražiš vozača i putnike da izađu van i pitaš smiješ li pregledati i unutrašnjost. Vlasnik/korisnik ti dozvoli, i zatražiš ga da otvori vrata, prtljažnik, poklopac motora, čep spremnika za gorivo, pretince i sl. Sve to i dalje pregledavaš vizualno, ali možeš i dodirivati, npr. tepihe, presvlake na sjedalima, tapecirung i sl. Ako naiđeš na nešto što bi moglo biti dokaz u postupku (oružje, droga i sl.), upozoriš osobu na to i zatražiš ju da ti to preda. Ako odbije, postupanje se prekida i traži se nalog. Isto tako, ako tijekom postupka osoba odbija otvoriti nešto ili pokazati nešto što je potrebno otvoriti, sve se prekida i traži se nalog. Uz vidom i dodirom, predmet možeš pronaći/uočiti i mirisom. Ništa čudno.


Svlačenje osobe također može biti pregled, ako osoba sama skine odjeću na tvoj zahtjev. Ovo je inače rijetkost, barem u redovnom postupanju.

Osim gore navedenih propisa, sve ovo je već potvrđeno presudama Vrhovnog suda u više slučajeva. Naravno, svaki slučaj se razmatra za sebe i ako postoji sumnja o svemu se odlučuje na sudu. Nema smisla nešto poduzimati na nezakoniti način kad će sve pasti na sudu, a policajac se nakon toga izvrći privatnoj tužbi koju će vjerojatno izgubiti.
 

deda

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
29.02.2008
681
2.448
163
52
Loša vibra, ali sjemenke su njima dovoljne da te stisnu, a tu uglavnom ljudi upadnu u [email protected] jer ili se useru ili uzbahate , znam ja svoja prava stil. I onda se uzbahate i oni i dobiju nalog čak samo radi sjemenki. Ali kad ti nađu vutru i sjemenke kasnije na sudu samo za vutru odgovaraš, dakle sjemenke nisu problem na kraju, ali pokrenu problem u početku... sve krene sa pozivom da se javiš tad i tad tu i tu, ostala priča se razvija dalje prema potegnutim potezima s obe strane... Ali loša vibra, išššš...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: FujznemDzigili

marckoni

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
12.08.2013
136
208
43
za pregled nije potreban nalog suda a za pretres jeste:
Opet ti kazem da nije u tome razlika... u odrejenim situacijama i za pretres nije potreban nalog.
Brkas pravne pojmove iliti radnje, pogotovu sto poredis pregled automobila i pretres stana...citirajuci tamo nekog (pravno)-priucenog policajca.

Za pregled automobila dovoljna je odredjena situacija: dojava, osnovna sumnja da se u vozilu nalazi oruzje, zabranjene supstance, eventualna pucnjava u kraju, neka sistematska kontrola itd, itd....za sta je dovoljna naredba MUP-a uredno evidentirana u knjizi dnevnih dogadjaja.
Dakle, policajac kao jedinka ne odlucuje sta ce preduzeti (sem u izuzetnim situacijama), vec je duzan da postupa po naredbi i odobrenju pretpostavljenih...tacka. Pricamo o pregledima lica i vozila.

Kod pretresa stana, sem u izuzetnim situacijama, mora postojati odluka iliti nalog suda...svaka druga radnja nije u skladu sa zakonom.
Izuzetna situacija (upad na posed, kucu, stan bez naloga suda) je situacija kada se takvom radnjom sprecava moguce ubistvo, povrede ljudi, uklanjanje tragova nekog kriv. dela ili nedozvoljenih sredstava...ali, takva radnja se nikada ne preduzima na osnovu tamo neke sumnje jer povlaci kriv. odg. ucinioca.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.769
41.738
3.198
Bekaa Valley
Opet ti kazem da nije u tome razlika...u odrejenim situacijama i za pretres nije potreban nalog.
ti meni kazes. bravo genije, a sta sam ja citirao jos na prvoj strani pa sad moram ponovo da citiram:
"Policija moze bez odluke suda izvrsiti pretres (dakle, bez naloga), ako:
– Drzalac stana to sam trazi
– Ako neko zove za pomoc
– Radi izvrsenja odluke suda o pritvaranju ili dovodjenja okrivljenog
– Radi neposrednog lisenja slobode ucinioca krivicnog dela ili otklanjanja neposredne opasnosti za ljude ili imovinu."
ovo su te zakonski definisane, kako ti kazes odredjene situacije, i samo u takvim situacijama pretres moze biti izveden bez sudskog naloga. ako ti dodju semenke u koverti da li ces ti sam traziti pretres, da li ce baba sa sprata zvati u pomoc, da li ce ti neko pokucati radi izvrsenja odluke suda ili neposrednog lisenja slobode ucinioca krivicnog dela...
sto ce tice tog sto je rekao doticni policajac sa nekog foruma, manje-vise sve to stoji u mojim citatima tako da ne kontam sta si hteo s tim sem da jos malo spamas forum.
npr.
kaze tvoj policajac sa nekog foruma
a ako kod pregleda naiđeš na nešto što bi moglo biti dokaz, prestaješ sa postupanjem i čekaš nalog za pretragu.
a ja pre toga citirao
ukoliko policajac nađe dokaze i tragove nekog krivičnog dela (bez sudskog naloga ako za to postoje uslovi, a ako ne, onda se prvo mora sačekati da stigne nalog).
u cemu je ralika i sta si novo napisao.
pa opet kaze tvoj policajac
ako tijekom postupka osoba odbija otvoriti nešto ili pokazati nešto što je potrebno otvoriti, sve se prekida i traži se nalog.
a ja vec citirao, koja su njegova prava, koja cak ni on nije napisao ili ih ni ne zna
Ukoliko osoba koja se pregleda to ne učini dobrovoljno, policajac je ovlašćen da sam otvori zatvoreno saobraćajno sredstvo ili predmet, ako treba i na silu.
ajd malo manje spamanja, stvarno cu zatvoriti temu i podeliti par opomena. ako nemate sta pametno da kazete onda bolje ne spamajte nego citajte i nesto naucite. baj d vej dzigili, ti bi mogao prvo da naucis kako se nesto citira, da li moj tekst na pocetku tvog posta ili to sto je rekao policajac sa nekog drugog foruma. to treba da su citati da ljudi znaju sta je tvoj tekst a sta nije. ajd i da podsetim na pravilnik:
9. Pazite koga ispravljate i kome govorite kako nije u pravu
Šta god da radite, ne pokušavajte da ispravite bilo koga, osim ako ste 100% sigurni da ste u pravu, a da druga osoba greši. Protiv takvih postupaka, koji su čest uzrok besmislenih svađa po forumima, moraju se boriti moderatori, ali i sami korisnici foruma moraju biti obazrivi prilikom svog izražavanja! Ukoliko niste potpuno sigurni da li neko greši, bolje zatražite od te osobe da objasni svoje mišljenje ili rešenje problema. Zbog prazne priče je moguće da će ljudi sa foruma početi da Vas gledaju sa podozrenjem i da ignorišu Vaša pitanja, ukoliko ne budete delovali dovoljno ozbiljno. Ne volimo šarlatane!
 

grouchy

divergent
16.08.2013
5.263
15.297
398
jaaaaaaaaaaao al ste smorili... policija ovde kod nas u ex yu moze da radi sta joj se cefne!!!
i da, ne interesuje me sta pise u zakonu ili pravilnicima, pa moze ovo, pa moze ono, tuzba, sud... strazbur, oni rade kako njima odgovara zavisno od situacije.

fraguj ovo.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.769
41.738
3.198
Bekaa Valley
policija ovde kod nas u ex yu moze da radi sta joj se cefne!!!
bas zato sto vecina naroda na balkanu nije upoznata sa svojim pravima, kao ni sa ovlascenjima policije, a kamoli sa zakonima. sta mislis, zasto se ja ovde trudim toliko da objasnim. sigurno ne da bi se svadjao sa amnezijom ili dzigilijem ;) forum je edukativnog karaktera i to ne smemo zaboraviti, dakle, cinjenice, crno na belo, onako kako jeste (bez obzira da li je to ok ili nije, ako vec tako jeste). onda ce bude i manje straha, paranoje, neznanja i manje njihovog "rada sta hoce". ako ti spustis glavu i pustis pandura u stan nije on kriv sto nema nalog ;) sam si ga pozvao na kafu ;)
 
28.07.2015
88
73
18
36
Dakle, policajac kao jedinka ne odlucuje sta ce preduzeti (sem u izuzetnim situacijama), vec je duzan da postupa po naredbi i odobrenju pretpostavljenih...tacka. Pricamo o pregledima lica i vozila.
A sta sam ja napisao u prvom postu ? Da nemoze niko ni tebe ni stan ni auto da rovi bez naloga.
Da policajac u toku pregleda nemoze nista da radi osim da sto se kaze snimi situaciju to jest vizuelno i na osnovu tog snimka stvori osnovanu sumnju za pretres nebito čega i da trazi nalog za dalje.
A drugo je sto oni hvataju na foru: izvadi sve iz dzepova otvori vrata, haubu, gepek, istresi ovo istresi ono i na kraju u izvjestaju samo prikace samovoljno je pristo na sve. Kad pogledas i jesi sam si otvorio sve sto su ti rekli nije te niko natjerao. al staces kad balkanac ne razumije zakone

ako ti spustis glavu i pustis pandura u stan nije on kriv sto nema nalog ;) sam si ga pozvao na kafu ;)
Jeste on kriv sto nema nalog. I taj mu slucaj nece ni doci do suda jer su dokazi skupljeni ilegalno. To jeste radio je na svoju ruku nije dobio naredbu od nadredjenih
 
Poslednja izmena od urednika:

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
646
1.416
163
Trichome City
Nemoj mislit da neće proć do suda ako se dogodi takva situacija.
Jedan frend je izašao bio navečer zapalit joint, u šumu u blizini njegove kuće. Imao je kod sebe taj joint, zapalio, naletili panduri, on je počeo bježat, uletio u svoj stan , nije odmah zaključao vrata i puf panduri uletili odmah za njim u stan, zgrabili ga, iščupali iz stana, napisali da je uhvaćen ispred kuće i tip je najebo.
Tako da ako nemaš masu para za vrhunskog odvjetnika, ali baš masu para, onda nema šanse da se izvučeš ako ih pustiš u stan i oni nešto nadju.
 
Poslednja izmena:

sharp

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
27.08.2011
1.254
2.580
188
Haj Nehaj
Inace je u slobodnoj prodaji u poljp. apotekama, odjel,hrana za papige,kanarince i sl. Pola kg. 1,65 eu .
Siguran sam da se radi o industrijalki ali ni nju ne mozes slobodno uzgajat
Prema tome ... kontroverza .
 

grouchy

divergent
16.08.2013
5.263
15.297
398
to samo u slucaju da pubovi hoce da vas izvacare na foru, mislim pazi tog inspektora, on ga moli da ide sa njima u stanicu :lol: vidi se iz aviona da je namestaljka, mada je lik sigurno u procesu za duvku minimum.