Skunk #1 automatic, 250W MH/HPS by 21 gram

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
Bilo je jako diskutabilno dal' će biti išta od prolećnog growa, ali zbudžiću nešto ipak... Šta će biti do kraja videćemo. Uslovi su daleko od idealnih.

Seme: Skunk #1 automatic, mislim da je od Sensi Seedsa, ali nisam siguran. Dobijeno je na poklon i podosta je stajalo. To je jedino auto seme koje imam, a kako sam kritičan sa vremenom jer će grow zakačiti letnje vrućine, samo automatik dolazi u obzir, tako da... to je to.

Box: 0,6 x 0,6 x 1,2m, kupovni, iznutra obložen mylar folijom, korišćen u mom prvom growu

Lampe: MH i HPS od po 250W sa malim cooltube-om

Ventilatori:
2x 120mm, protoka 150m3/h, 2650rpm, ovoga puta oba su povezana na cev za hlađenje CT-a, jedan pre lampe, jedan pri izlazu. Još nisam video šta ću za unutra da meša vazduh po boksu, nisam bio zadovoljan sa onim kaloriferom iz prvog growa, preveliki je i preslab.

Supstrat: Florabella 70% sa kokosom 10% i perlitom 20%

Saksija: 15 litara i jedna mala od litar za početak

Đubriva:
Jungle Juice komplet (Grow, Micro i Bloom)

Režim rada:
18/6 od početka do kraja

Planirani trening: Supertopping by ChilI

Semenka je juče stavljena u čašu vode, danas je izvađena i stavljena na maramicu. Rekao bih da je malo napukla i da se vidi nešto zeleno. Dobar znak! :)

Boks se nalazi na jako neurednom tavanu, dosta prašnjavom, sa slabim protokom vazduha i moguće prevelikom vlagom (večeras ću to utvrditi). Boks je smešten u posebno ozidanu nekadašnju sušaru. Pretpostavljam da će temperature za toplih dana ići lagano preko 30 stepeni iako se boks nalazi sa severne strane kuće. Zato mi je u interesu da ovo završim što pre. Ali naravno, s obzirom da je u pitanju jedna biljčica, voleo bih izvući što više iz nje, te sam spreman i na određeni rizik... :D

S tim u vezi imam dilemu: Da li uopšte raditi trening ili samo pustiti da raste? Ako je proivođač naveo da je flowering time 55 dana, na to dodati još 20ak i kusur dana dok krene i plus vreme stagniranja zbog seckanja, bojim se da ne uletim duboko u šesti mesec, a tad su mogući ozbiljni problemi sa temperaturom.

Takođe, planirao sam prvo da semenku ubacim u posudu od litar, pa da je potom presadim u veću. Čitao sam svašta vezano za presađivanje automatika, ali na kraju koliko sam skontao, ako se to odradi kako treba neće biti problema. Right?

Slike stižu kad krene grow! :) Ovaj grow će zbog mojih obaveza biti slabije ispraćen sa fotkama i apdejtima, ali ću se svakako potruditi.
Komentari i sugestije su dobrodošli, pogotovu od iskusnih automatic growera kojih hvala Bogu ima podosta na ovom forumu.
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.173
398
42
Tacna
Ma stavi odma u posudu u kojoj ćeš i završiti, nema smisla presađivati. Bolje da se korijen u startu gotivi nego da ga limitira nešta. I ako želiš što prije završiti nikakvo topiranje i sjeckanje onda, eventualno neki mali LST. Sretno!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: 21 gram

nostromo

CSI Baščaršija
16.09.2014
262
1.147
143
Imam iskustva sa tri growa u kojima je bio SK#1 Auto.
Explozivan rast, brzo bude gotov (64-75 dana), zato razmisli da li da ideš sa supertoppingom. Lagani LST mu prija. Kada je ishrana u pitanju, zna biti pravo osjetljiv i peglativan.
A tek miris i aroma u boxu, kao da pod HPSom držiš lešinu tvora u terminalnoj fazi raspadanja. :poop:
Ali je zato dim prva liga,! :razvaljen::
Sretno!:thumb:
 

21 gram

Aktivan Član
08.04.2008
146
666
93
In the magic forest
Pozdrav ljudi! Nema me nikako da se javim, posao, posao i samo prokleti posao! Ali jbg, od nečega mora i da se živi...

Elem, ništa od skunka... Seme je izgleda bilo loše, stajalo je ko zna od kada... Ja sam ga dobio na poklon, a i tad mi je rečeno da je matoro. Ljuska se samo raspukla u vodi i to je tako stajalo nekih 7 dana u vlažnoj maramici dok ga i zvanično nisam proglasio mrtvim.

Možda je trebalo čekati još, ali ja nisam više imao živaca, a drugar koji je došao iz inostranstva mi je tih dana na poklon doneo dve automatik sative od Pyramid Seedsa: New York City Auto i Auto Purple.

Dakle, evo šta se sve izdešavalo:

Ne mogu se setiti tačnog datuma kad su stavljene na klijanje, ali su u roku od 24h pustile klicu obe.
Presađene su direktno u velike posude.
Amy je izbila 21.03. a Violeta 25.03.
Imao sam problema sa temperaturom (u jednom trenutku je pala na 10ak stepeni tokom noći). To ih je dosta usporilo, do sad su već trebale da budu velike devojke, ali dobro... šta da se radi, bitno je da su preživele te šokove.
Amy je 7. a Violeta 5. dana izbacila prvi par pravih listova.
Desetog dana Amy je dobila i drugi par listova, a ubrzo i treći.
Violeta koja je malo kasnila, sad je sustiže, uskoro je izbacila drugi par listova.

Temperatura se uglavnom kreće kako treba od 24 do 30. Vlaga ide od 35 do 55%, ali sad ne paničim pošto znam da će se sve to već regulisati.

Zalivam ih svaki drugi dan sa po 2 dl vode sa regulisanim pH. Ovde sad nisam 100% siguran da li to radim kako treba, mada biljke se ne bune... Prvi put radim sa malim biljkama u velikim posudama. Za sad zalivam neposredno oko biljke i pretpostavljam da kako biljke rastu tako ću i količinu vode povećavati. Malo mi je glupo da sad zalivam sa par litara dok ne procuri dole... Kapiram da objašnjenje postoji negde na Vutri, ali ja bukvalno nemam vremena za taj research. Ovo sam sad našao 15 min da sednem i iskuckam nešto.

Kad sam već kod nedostatka vremena, zbog reinstaliranja sistema izbrisan mi je program za regulisanje veličine fotki, a a da u Paintu smanjujem jednu po jednu, mrzi me mnogo... Sutra ne verujem da ću stići, ali valjda ću prekosutra uspeti da pokačim neke fotke...
Evo samo jedne sveže fotke od Amy (New York City auto girl) sa njenim čudnim listovima:
amy_04_03_2.jpg

Naravno, odustao sam od supertoppinga i fokusiraću se na neki lagani LST sa željom da se ovaj grow izgura kako tako do kraja.

Izvinjavam se još jednom što nema više fotki, ali biće uskoro. pozzz!:wave:

P.S. Ako neko od modova pročita ovo, nek' promeni naziv teme. Hvala.
 

Mad Rabbit

I am not stoned, I am herbally medicated ;)
Poznanik Foruma
17.11.2014
2.390
13.407
358
Hm.. 21,oprosti ali meni ovo uopce ne lici na kanabis brate. Kao neka livadna biljka vise!! :fuck:. Jesi li siguran da si proklijao kanabis?? :smoke:
 

Frizhideron

Aktivan Član
15.12.2014
171
329
63
jel moguće ovo? :O
btw, gde si kupovao semenke ili od koga si dobio ili šta već...

Ne znam da li je smešno, al više tužno jer si se potrudio i sad prc... :/
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.