Soma Sacred Soil / Soma DIY Set

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Pozdrav Vutro!

I eto tako, ima nastavak cijele price u biti. Evo ukratko ono sto su moji zaključci.

Velika vecina Vas je vidjela koja kolicina trave izadje iz mog boxa. I sad, vjerovali ili ne, ja to sve popusim. Sam. Da bi to sve popusio potrebno je stvarno dosta vremena kojeg provedes pušeči. Najcesce odnosno 99,9 % opet sam. Na balkonu. I sve to provedeno vrijeme kontam, imam gore 20 i kusur boca gnojiva koje sipam biljkama. I onda na kraju to sve sto naspem i popusim. I kontam, pa jesi Bizz stvarno konj. Medjutim, sta je alternativa?

Alternativa je organik/ organsko uzgoj i bacanje skoro svih tih boca u smeće. Ili podijeliti, medjutim ispada da uopće ne bi nekome uslugu napravio :) . I krenuo je Bizz čitati i proučavati tu priču ima sigurno 2 godine i jače. Medjutim dodjes u situaciju gdje neznas ni sam sta i kako i koliko i gdje kupiti a da je pouzdan izvor. I odustanes. Cega pitate se? Evo ovdje je recept koji Soma vec 20 godina ne sakriva i dijeli ga džaba!

Prerađevina crvi vreca od 50L
3 x 50L crnog treseta
50L organske zemlje za saksije
3 x 50L vrećice Bio Bizz Light-mixa
2 kg Guano Kalong
2kg DCM organsko gnojivo 7-6-12+4Mgo
1/3 vrećice perlita od 30L (10L)
2 kg Maerl (morska kreda za PH)

I sad krenio Bizz naci sve sastojke, pa onda ne treba mi toliko nego manje, pa koliko mi treba ako hocu 20 litara ili ako hocu 40 litara i tako dalje. Kontate me?

I tako, Soma (Tko je Soma?) zove da dodjem, i kaže ima riješenje za moje probleme? Kakvo riješenje? Evo riješenje. Svi sastojci iz recepta gore dehidrirani i odmjereni za jednu vrecu zemlje. I ja gledam i ne vjerujem.

2.jpg
vutra30-baner.jpg


Trenutno dostave Soil-a obustavljene za Srbiju. Registracija proizvoda u tijeku!

Za Bosnu dostave moguce.

1653046913728.png

1) Od početka do kraja samo voda
2) Nema kontrole PH
3) Molim?

Da ne duljim dalje evo ukratko o samom proizvodu. Ja sam zamješao prvu vrecu zemlje. Krecem grow u 80x80 jedna biljka 30 litara zemlje. Pa cemo imati direkt prezentaciju. Do tada cu Vam pokazati kakve su do sada Soma i njegova ekipa imali rezultate. Osim Sacred Super Soil, Soma im jos jedan proizvod. Radi se o Soma Sacred čaju. O njemu u posebnoj temi.

Na slici je Lavander. 59 dan cvjetanja.

Lavender1_day59.jpg


Što se tiče miješanja Soma Soil Mixa, snimio sam video. 25 minuta traje i nema zvuk jer nisam jos naraciju napravio i ubrzao nebitne dijelove. Biti ce u slijedecim postovima u ovoj temi. U nastavku ukratko o samom proizvodu. Prijevod sa službenog weba. Uskoro ce kompletna stranica biti prevedena na naš jezik! Sva pitanja koja imate slobodno postavite ili ovdje dole u temi ili na službenom Discord kanalu Soma seeds



Organski DIY Soilles Soil Mix unapređuje Vaše tlo, osiguravajući snažan rast u vegetaciji te bogato I bujno cvijeće. Koristeći ovaj Soil Mix eliminirate potrebu dodavanja(gnojenja) hranjivih tvari ili umjetnih pojačivača rasta – Dovoljno je samo zalijevanje običnom vodom!

Potrebni sastojci su:

1x 40 litara nekog “Light” mixa kupovne zemlje (Preporuka BioBizz Light mix, Plagron Light Mix,
1 x Soma DIY Soilles mix set
1 l vode(cca)

6 jednostavnih koraka pripreme:

1. Temeljito izmiješajte gore navedene sastojke a zatim zalijte s vodom toliko da masa ne bude mokra nego lagano vlažna.
2. Vratite smjesu u vreću I stavite na toplo mjesto (15-25c). Nakon 2 tjedna smjesa se ohladila I spremna je za sljedeći korak.
3. Sve još jednom promiješajte. Dodajte vode(Ili Soma Kompost Čaj) po procjeni da smjesa bude vlažna a ne mokra. Ostavite je na toplom mjestu još 10 dana.
4. Ovaj mix je prejak za mlade biljke klijanje iz sjemena, tako da za mlade biljke preporučujemo prvi period u Light Mix zemlji koju ste koristili za pripremu Soma Soiless Mix-a.
5. Sad stavite vašu biljku koja je spremna za presađivanje u veću posudu u kojoj je pripremljen Soma mix. Prije prebacivanja na cvjetanje preporuka je 7 dana vegetacije kako bi biljka razvila sto veći korijen I prilagodila se novoj okolini.
6. Zalijevajte Vašu biljku po potrebi. (u trećem ili petom tjednu cvjetanja za gladnije biljke je preporuka top dressing sa sastojcima Soma Mixa.


Soma savjeti

• Moja preporuka je pot minimalno 30 litara. Pot te veličine osigurava velikoj većini biljaka ostvarivanje punog potencijala genetike te iskoristivost samog Soma Soil Mix-a
• Održavajte vase tlo ravnomjerno vlažnim kako biste osigurali idealne uvjete za razvoj bakterija.
• Soil Mix možete koristiti i zamiješati kao hranu I površinski ili ga upotrijebiti kako biste iskoristili tlo od vaših prethodnih uzgoja.
• Bacite pogled na naše compost čajeve. Ovi čajevi savršeno nadopunjuju I obogaćuju mješavinu tla I pridonose razvoju idealnih uvjeta za stvaranje I održavanje bakterija u tlu.

soil-transparencija.png


poseban kod za Vutra organizaciju za 30 % popusta

vutra30-baner.jpg


vutra30

I eto, Soma je tu. Citati ce i ovu temu i sve ostale teme koje ce biti otvorene a vezane za njega. Ako imate pitanja pisite slobodno.
 

Prilozi

  • 1645230044004.png
    1645230044004.png
    1,1 MB · Pregleda: 379

FatOne

Budi dobar, da bi bio sretan!
Poznanik Foruma
09.10.2016
1.642
7.505
258
Djeluje vise nego odlicno. Imam 2 pota od 50L u jednom su s ovim super soil mixom i samo voda, u drugomcisti potH i bio canom gnojiti. Presadio bih negdje oko 40-50. dana vege ipak samo 2 biljke na tu povrsinu traze svoju vegetaciju. Vege bih odradio u potgroundu, i super soil mjesam sa istim. 20l iskoristim za punjenje vege pota, ostalo zamjesam s ovim setom, ako cu ovo prvo radit amogao bih, onda ce bit lavander u pitanju.
Ajme Bizzo, bas si mi nasao zanimacija za sljedecih skoro pa 2 godine growa, ili moram povecat kapacitet :DD
Sto se tice popusene kolicine ja mislim da sam među onim clanovima kojima je jasno. Meni nikad dosta koliko god izvucem iz growa jer srtean sam dok razvucem do sljedeceg harvesta, mozda bi kila na svakih 4-5 mj ispunilo moju potrebu, ali i bolja polovica je tu pa opet nebi bilo dosta haha :razvaljen::
 
Poslednja izmena:

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Biti ce prejaka kombinacija SuperSoil i PotH…moguće da bi neke sorte i podnijele, medjutim, biljke je moguće “pregnojiti” i u organskom uzgoju. Vise ih se šokira i izvitoperi nego sto pokazuju standard znakove pre-gnojavanja. Ono sto možeš sigurno je samo pot h za prvih 20 dana i onda presadis u SuperSoil. Taman stigneš topirati prije presadjivanja i to možda i dva puta :) kad presadis u Super Soil, pratiš kao i do sada kolika ti biljka treba. 50 dana vege je stvarno dosta :) cemo da vidimo prvi Grow u Super Soil uskoro na forumu pa cemo znati iz prve ruke vise, a ne da ja ovako čitam druge dnevnike i prenosim iskustva :) U svakom slučaju, vec kad tipkam, video je editiran. Ostalo je jos dodati naraciju i pozadinsku glazbu. Text sam za naraciju napisao ali nisam mogao naci gdje sam mikrofon ostavio. :) Uglavnom biti ce, pa da i Bizza vidite napokon :D
 

FatOne

Budi dobar, da bi bio sretan!
Poznanik Foruma
09.10.2016
1.642
7.505
258
Bas sam zato i rekao 40-50 dana vege. S nekih 40 dana biljke u poth postaju gladne, doduse automati. Nek foto krenu oko 30 presadim par dana vege i flip ;)
Mozda mi regiraju malko na taj jaki mix, ali nakon 2 zaljevanja bi trebalo bit sve oke. Svakako ubacujem malo kokosa u substrat do 20%. A hrane ako krenu traziti s organicom nastavim. Sto je s klasicnim enzimima ili mirkorizom korisno ili suvisno?
Veselim se iskreno i dnevniku s super soilom i sljedecih 10 reguraliki da vidim kako idu :)
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
Sacred Soma čaj je gotov nakon 50 setak sati grgljanja. Uhvatila se gore pjenica vec nakon 24 sata cca.
0E50F4FF-99DA-4171-B6E2-FD6A855B5E99.jpeg
Nakon 14 dana na vrhu vreće ovako izgleda Sacred soil. Korisne gljivice pretpostavljam, s obzirom da nema zemlja nikakav dodatan miris od seta koji sam zamjesao.
D0163ADA-4ED7-45C8-8CD0-DFDB8E0575FC.jpeg
Nalio sam u manju vrećicu u kojoj je zemlja za start cca 4 deci čaja i dobro zamjesao. Ostatak od cca 1.7 l sam nasuo u kadicu skupa s zemljom. Zemlja je malo vlažnija nego je bila kad sam tek otvorio kupljenu vreću. Nakon zalijevanja sad je dobila dodatno vlage, medjutim i dalje ne curi kad uzmem u šaku i stisnem. Ovo ce biti ideala čini mi se. Ovako sve zamjesano jos 5-7 dana na tavanu! :) Vidimo se u dnevniku uskoro :D
F36DDFCF-4116-4B38-A064-018B84CB09CF.jpeg
A8C1B9CA-9176-4341-95CC-109082E29287.jpeg
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
može i kupovna voda iz boce
Moze. Medjutim niti one nisu sve jednake. Marac, ako ti klima klimatizira prostor u kojem nema teških metala, možeš i tu vodu koristit. Kažu da je ta voda od klime opasna kad recimo filtrira prostor gdje se rezu kojekakvi teski metali, nemetali i tako to. Pa onda to preko kompresora kondezira skupa s vodom. E sad, ako ce biti ova iz trgovine, bila bi mislim najbolja ona destilirana za pegle i to :)
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv
To je definitivno najbolje opcija sto se tice udaranja muhe odnosno 2 muhe jednim udarcem. RO voda je odlicna za pice. Bubrege, PH tijela, bla bla bla. Plus vole ju bijke. Jedino sto eto ja pokusao zeni prodati tu foru, da nam radi toga treba RO filter, medjutim nista. Bez grca na licu "de dobro je" :D Tako da ja nastavljam s vodom iz odvlazivaca. Ako je nece biti dovoljno, imam pumpu za zrak. Kanta i nek pumpa. Napraviti ce bolju vodu za 12*-24 sata sigurno, nego sto stize iz Vodovoda :D @beštija mi je dijelio detalje nedavno. Nisam siguran da li je kupljen RO filter, medjutim biti ce uskoro. Mislim da je @FatOne rekao da trenutno koristi neki, medjutim da ce mijenjati. Ajde, ljudi, ovdje info na sunce! :D
 

Wendigo

大麻鉴赏家
Poznanik Foruma
15.02.2021
1.290
9.626
256
Fun fact: humic acid neutrališe hlor ovde kaže i vitamin C radi posao (i za chloramine koji se sve više upotrebljava, ver i kod nas) :) ako bude baš stani-pani, mada ne sumnjamo u tebe :D
Naravno, ako postoji opcija za RO, to je najbolje glede ppm i bla-truć
IMG_20220321_103352.jpg

Sretno Bizzzo, masno da bude ovo se ne propušta!
 

beštija

Prijatelj Foruma
16.03.2012
4.319
27.250
1.098
Trøndelag
Nisam siguran da li je kupljen RO filter, medjutim biti ce uskoro
Tako je uskoro cu ga kupiti, odustao sam od kompletnog uredaja i odlucio se za filter. Princip je isti samo ne izvuce sve minerale iz vode sto je opet za ljude bitno.
 

Palma

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
07.02.2021
270
1.480
143
34
Ja bi ti preporucio da ipak uzmes pravu osmozu i da gledas da ima barem po jedan sedimentni i ugljeni filter. Sto se tice minerala, postoje mineralizatori koji se spoje na osmozu i nisu skupi (100tinjak kuna). Gledaj također barem 500 litara dan, jer na ovim slabijima ode brze membrana. Ja ne vidim koja je razlika u kondenzatu nastalom od klime ili odvlazivac s kompresorom. Mislim da je sasvim dovoljno vodu ostavtii da odstoji, a postoje i ovakvi preparati.
 
  • Sviđa mi se
  • Love
Reactions: goran641 and Bizzzo