Soma Sacred Soil / Soma DIY Set

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.023
2.718
twitch.tv

Himalaya

.!. .!.
Urednik
Moderator
10.08.2012
6.668
34.972
2.598
11
Himalaya
www.vutra.org
Koja je poanta pitanja, to mene zanima?
Pa valjda mogu znati koliko bi me izaso test grow eura? Ili je to zabranjeno?
Znam da si reko da njegove sjemnke kupuju samo oni koji imaju para,kad sam rekao da su mu skupe menke kao zlato :)

Podavio sam ih 5 jer nisam izbusio rupice pa su bile u blatu i vodi
Daj nemoj zajebavati da soma prodaje eko posudice bez rupa? :eek:

pa mi je pitanje čudno, ništa drugo.
Sta ti je cudno? Sta ja znam koliko tu cega ide,al koliko vidim ni vi jos ne znate neke tocne omjere? Znaci soma je trebao napisati na tim proizvodima beta ili test…takvo sta se x puta salje ljudima da testiraju free :)
 

Palma

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
07.02.2021
270
1.480
143
34
Evo da se i ja nadovežem kao netko tko je probao i može prenijet iskustvo iz prve ruke.

Prvi grow somango u 50l potu ( stalo je oko 65l zemlje) pošto je soma uletio neplanski miksao sam light mix, all mix, pola soma seta, pa kasnije top feedao, uglavnom lovio u mutnom i tako je i završilo, kao moj najgori grow, gori od prvog sa hpsom u ormaru i gnojivom iz Peveca( ograden list i cvijet).

Drugi grow napravio sve po uputstvima i to je već bilo zadovoljavajuće, količinski nije kao s npr hesijem i plagronom koje sam prethodno koristio, no opet bilo je biljaka i na hesiju koje su dale manje nego ove na somi, ali to je opet do mojih grešaka, genetike, uvjeta i svega ostaloga sto nije isto kao u ovome growu da bi rezultati bili usporedivi. Kolega je uzgajao iste somine sorte na biobizzu i količinski je bilo bolje nego na soma soilu. Mirisi najbolji koje sam imao, terpenski profil odličan, ali bilo je i biljka na drugim gnojivima sa ništa lošijim terpenima.

Što se klijanja tiče, somango,lavnesija, buddha sister i lavander og 100% klijale dok true og nije klijao uopće( događalo se i s drugim bankama), no tu ne mogu ništa zamjeriti jer sam svakako dobio 2x sjemenki nego sam platio i za ove koje nisu klijale su ponudili da mi se pošalje ponovno.

Ono što me na prvu privuklo tom uzgoju, je jednostavnost koja se promovirala, zamjesas soil i pustiš ga da odstoji zabiješ biljku i ona sve dalje radi sama, na kraju to nije bilo baš tako. Što se tiče čaja, to mi je na kraju nije uopće sjelo, jer trebaš tempirat 24/48 sati ranije da ga staviš kuhati kako bi ga imao spremnog onda kada biljku trebaš zaliti, a kada si u gužvi i imaš vise biljaka koje nemaju isti ritam zalijevanja imaš problem. Trebaš dekloriranu vodu, pa onda stavljat caj u filtere ili kasnije procijedit to sve kroz gazu , pa prat posudu u kojoj si kuhao, pumpa za akvarij ronda( problem ako nemaš grow room), aeration stone se počepi i tako.

Meni osobno jednostavnije podic pot, otici do kupatila sipat vodu u kanister, uzet bocu-2-3 s police sipati u kanister i pljusnut u kalic. I naravno, kod boca imaš ipak veću kontrolu nad nutrijentima.
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.986
34.300
2.598
Ono što me na prvu privuklo tom uzgoju, je jednostavnost koja se promovirala, zamjesas soil i pustiš ga da odstoji zabiješ biljku i ona sve dalje radi sama, na kraju to nije bilo baš tako.
Nemojte se zavaravati ,ne postoji takav soil,medij,ili kako vec. U indooru su biljke pod presingom !
Najmanje sto mozete napraviti za svoju biljku je dobar i kvalitetan medij.

edit
Plagron ima Royal miks,ali trazi jedno presadjivanje....dva:)imamo i clana koji je doveo grow do kraja sa tim miksom...na cistoj vodi.
Tako da i nije bas najtocnija info da ne postoji,postoji,ali ne bas ..zabi menku i bez brige.

d@ni

 
Poslednja izmena:

0Marac0

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
01.05.2017
2.034
15.284
358
U organskom uzgoju vrijede drugačija pravila,da se tako izrazim!
Sa nazovimo ga umjetnim gnojivom,zemlja mora biti suha do novog zaljevanja,dok u organskom zemlja se ne smije osušit,jer biljka ovisi o bakterijama u zemlji!

A ovo,da super/living soil samo zaljevaš,možda u outdooru,jer ja tako uzgajam Chilli i paradajz. Znam,da nije isto,jer ja na jesen,zakopam u gredicu poluraspadnuti kompost koji se preko zime razgradi i cijelo ljeto samo dajem kišnicu!
Ali tu idu gnatovi,gliste i sl.insekti što baš nije za indoor. Somin kit je ista stvar,samo tretirana i bez nametnika!

Onaj Jeremy Silva iz Buil a soil stalno napominje,da u organskom uzgoju,treba biti veči pot(40-50l),on koristi one velike 120×120(oko 80 galona) i 4 biljke u istom potu,svaka vuče koliko joj treba i frajer napuni box 10×10 i samo glavne vrhove skida. Napravio je razliku između manjih i velikih potova i ogromna je razlika.Stabiljke su puno deblje,fun lišče mu ide do 11 krakova,što je najviše u indooru što sam vidio i u vegetaciji nema nekih problema,problemi dolaze početkom cvata,kad treba dodat hranjiva,koja onda bakterije i gliste razgrade,da biljka može absorbirat hranu!
Neču ljepi video sa YouTubea,pošto je tema od Some,pa neka tako i ostane. Ako nekoga zanima,"Build a soil" je ime kanala!

Ja sam imao samo dvije sjemenke Somanga i obje su proklijale i rasle kao da su klonovi!
Kod klijanja,velikom večinom smo sami krivi,što zbog nestrpljenja,što iz neiskustva,uz to one moraju proči dostavu,a tko zna kako su bile skladištene!?

Još nisam probao Somin soil,ali siguran sam da budem. A za njegovu genetiku nisam toliko stručan,da bi dao ikakvo mišljenje,ja mislim,da su u samom vrhu!
Financije mi nisu dopuštale,da peglam karticu,ali polako se vračam na staro,jbga ovo sa ranom mi se oduljilo i imam dvije linije (AN i Hesi) koje moram barem prepolovit. Namjeravao sam promjenit svjetlo,ali nekako mi je glupo,kad sve radi,pa napravit naruđbu kod Some:)
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Ja sam za đubrenje soila koristio fpj (fermented plant juice) od koječega iz bašte bez ikakvog šećera i to je funkcionisalo super. Prvi put sam dodao kad je lišće krenulo žutiti i vratla se zelena boja svuda sem gde se već sušilo.

Ne znam kako se to poredi sa Sominim čajem ali ovo svi mogu napraviti za dž. Takođe ga koristim za sve ostalo u bašti.

Evo i sad sam istim tim đubrio ovu biljku što imam. A stoji od letos u flaši. Samo sam osvežio to sa šakom suvog lišća cannabisa, malo koprive i trulog lišća iz šume.

Jedina mana je miris. :D
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.319
8.339
258
Verovatno ima ali iz dosadašnjeg iskustva mogu reći da i to što sam napraviš bude skroz ok. Budem napisao malo više ali u nekoj drugoj temi. ;)

Edit: @Cyric luk nisam stavljao iako ne vidim zašto ne. Stavim dosta biljaka sa dubokim korenom jer kontam da vuku stvari iz dubine do kojih ostale ne dobace.
 
Poslednja izmena:

Palma

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
07.02.2021
270
1.480
143
34
@opa cupa rekao mi je Stipe već za to, evo ja upravo testiram plagron royalmix sa guanokalong gnojivima. Za sada kombinacija tekućih i solid i ako se pokaze dobro iduća tura ide full solid gnojiva i top feed po potrebi. Možda sam se malo krivo izrazio, nisam očekivao da bas ništa ne radiš niti mi je to cilj, jer gdje je onda prostor za igranje jer ipak ovo je hobi.