spektar boja

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

NIBIRUxplanet

Banned
Banovan
06.01.2008
25
0
0
53
boja ko bojaa...evo ako se varam ispravite me...
ako obojam cijeli box,znaci cijelu refleksnu bijelu boju u crveno,i sve lpske(ne mislim na hpske nego lps)i jos neke zarulje koje namjeravam ubaciti.opet ce sve to davati spektar crvene boje i ostale koje emitiraju same zarulje,hoce li taj spektar crveni nekako "uci u svijetlo i zivjeti s njim"ili ce biti samo boja koja se ne nalazi u svijetlu....ako nije tako,objasnite kako utjecu pojedine boje na biljku.i kako ih biljka apsorbira,koja je razlika biljci ako je zuto ili zeleno...sta ima nesto u tim bojama cime se ona hrani,neki fotoni(haha).to je to...:bananallama:
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
89
0
16
Nema smisla bojati reflektirajuce povrsine u crveno jer je refleksija tako znatno smanjena. Bojaj bijelo ili nikako. LPS žarulje nisu baš najbolje za uzgoj, daju krivi spektar, cak i da ih obojas u crveno (bez da eksplodiraju prvih 10 sekundi rada) neces dobiti nista jer ona jednostavno ne daje crveni spektar, daje neki uski zuti. Novije generacije LPS imaju čak mrvicu bolji omjer watta i lumena nego HPS pa mozda moze poslužiti za uzgoj nekih biljaka... pšenice... (lol, indor pšenica) ali nije za našu biljakušu jer njoj za cvjetanje baš treba crveno. Da ne drobim previse o temperaturama boja, KORISTI SEARCH :b_bow:

BTW dobro dosao na forum, prouci malo pravilnik (za svaki slučaj) i procitaj malo po forumu sticky teme, moze se svasta naci. :b_woot:
 

NIBIRUxplanet

Banned
Banovan
06.01.2008
25
0
0
53
trebalo bi se probati...pa ako bude dobro,a nikad se nezna,kao 12/12 od samog pocetka..dok niko nije napravio svi su srali,ne siri dezinfo, a sad se zna da je to ok....:bananallama:
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
89
0
16
Ne znam baš da je netko srao za 12/12, ali za ove zarulje ti mogu reci, i dokazati da nisu dobre za uzgoj vutre. Jednostavno imaju krivi spektar, mozda ce nesto izrasti ali neusporedivo malo koliko bi dobio sa HPS iste snage.
spect-sodium-lp.gif
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.