Spice, k2, magic dragon, afghan, dust, atomix incense...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
334
0
38
Da razjasnimo i ovo jednom za svagda.

Spice, k2, magic dragon, afghan, dust, atomix incense... neki su od naziva i varijacija za novu drogu koja se pojavila na tržištu i trenutno se legalno prodaje. Najčešće se radi o osušenoj biljnoj mješavini par biljaka s dodatnim aromama, ali može se pojaviti u bilo kakvom obliku pogodnom za konzumiranje (najčešće se konzumira pušenjem). Tako se npr. "magic dragon" sastoji od suhog lišća damiane, srčenice, podbjela i ginka + arome, konzervasi i mirisi.

NAJVAŽNIJA stvar jest da biljna smjesa od koje se ova droga sastoji uglavnom NEMA psihoaktivno djelovanje već je za to odgovorna nova sintetička kemikalija JWH-018 (i njene srodne verzije npr. JWH-019, JWH-073, JWH-200) http://en.wikipedia.org/wiki/JWH-018 S KOJOM SE NEKA BILJNA MJEŠAVINA PRSKA i time dobiva droga pogodna za konzumiranje. I uvijek se radi o toj sintetičkoj kemikaliji (ili srodnim verzijama) u svakoj od tih novih (za sada legalnih) droga.

Ova kemikalija stvorena u laboratoriju oponaša djelovanje THC-a. Veže se za neke receptore u mozgu na koje se inaće veže i prirodni THC. JWH-018 krije se iza imena naftalen metanon (sistematično ime JWH-018 glasi "Naphthalen-1-yl-(1-pentylindol-3-yl)methanone").

Za sada ima vrlo malo studija s ovom drogom ili ih uopće nema, uglavnom do sada nisu zabilježene neke kronične posljedice uporabe ove droge ali se zna da djeluje jače i agresivnije na mozak nego prirodni THC.

Vutra.org organizacija bori se za širenje istine o biljci kanabis i za pravo na slobodu korištenja te vrijedne biljke koja je manipulacijama zabranjena i ocrnjena dezinformacijama. Nije riječ samo o psihoaktivnom djelovanju THC-a već je riječ o kompletnom djelovanju svih kanabinoida te biljke na ljusko tjelo u medicinske, društvene, duhovne i uživalačke svrhe. Također riječ je o širokoj primjeni biljke kanabis u industrijske i prehrambene svrhe na čijim područijima ima ogromnu korist ali je ta korist potisnuta i zabranjivana.

Ova nova droga nema veze s ciljevima i stavovima vutra.org organizacije i zabranjeno je diskutiranje o njoj na ovom forumu. Tu je i tačka 12. pravilnika foruma.

I moja osobna poruka:
Ljudi obrazujte se, borite se za istinu i slobodu, širite dalje istinu i vrijednosti koje biljka kanabis može pružiti čovječanstvu na raznim područjima života (medicina, prehrana, tekstilna industrija, građevinska...) Nemojte konzumirat svako sranje koje se pojavi na tržištu i koje vam se nudi. Nemojte konzumirati ovu novu drogu kao zamjenu za vutru samo zato jer je legalna i oponaša efetkt THC-a, to je simbol odustajanja i pobjede laži nad istinom, biljka kanabis je nezamjenjiva i borite se za to. Budite mudri, svjesni, podržavajte prirodu i suživot s njom jer ona krije nezamjenjiva blaga.

EDIT:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...spice-na-popisu-zabranjenih-tvari/542376.aspx
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.