Splitting-povecanje kolicine THC-a

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
Splitting-(pomo)tehnika za povechanje proizvodnje THC-a.
Splitting je tehnika koju mozemo primijeniti kada zhelimo povechati proizvodnju THC-a u biljci.Sa splittingom se pocinje kada su cvjetovi/vrhovi vec gotovo pa zreli..Kod biljki na kojima je doshlo do oplodnje i zametanja sjemena sa splittingom treba pocheti chim prve sjemenke sazriju..
Splitting je tehnika koja dolazi iz jugoistochne azije a, izvodi se ovako :
Na cca 20-25cm od zemlje,tj. neposredno ispod prvih grana ,stabljika se par puta ( cvrsto ali dovoljno njezhno kako nebi oshtetili biljku )omota vezicom/shpagicom/kanapichem i cvrsto zaveze cvor (to treba kvalitetno izvesti jer, taj povez sluzi kao osiguranje da stabljika nebi pukla cijelom duzhinom).Zatim, oshtrim nozhem treba (okomito u odnosu prema zemlji )probosti stabljiku neposredno ispod poveza.Taj rez produzhiti prema dole, tj. do cca 5cm od tla/zemlje. Sada je stabljika splittana duzh nekih 15-20cm. Noz/oshtricu jos ne izvlachimo iz stabljike. Uzme se stapic odgovarajuche debljine (ovisno o debljini same stabljike )te tim shtapichem zamjenimo nozh.To najlakshe chinimo na nachin da nozh njezhno povuchemo natrag uzduzh stabljike, i , negdje na sredini reza, lagano nakrivimo oshtricu-na taj nachin pazhljivo razdvajamo splittanu stabljiku..tada pazhljivo umetnemo stapich-tako da prolazi kroz sredinu splittane stabljike-i izvuchemo nozh/oshtricu.Umetnuti shtapich sprijechava da se dvije polovice stabljike spoje i zarastu tj.srastu
Kod ove tehnike treba paziti na higijenu.Nozh/oshtrica i stapich koji chemu umetnuti bi trebali biti sterilizirani..mogu se upotrijebiti olovke,shtapichi za razhnjiche..sve ovisno o debljini same- splittane -stabljike.Povez je jednako bitan element ove tehnike- ukoliko je prelabavo stegnut, mozhe se dogoditi da stabljika nastavi pucati-splittati , a to nikako ne zhelimo!
Ovom tehnikom se postizhe prekid u kolanju sokova uzduz stabljike-biljke.To nece ubiti biljku, ali znachi da che opskrba hranjivima i vodom biti uvelike oslabljena - manja kolichina stizhe do vrhova. To izazove reakciju kod biljke ( kojoj je glavni cilj produzhetak vrste tj. stvaranje cvjeta/vrhova i sjemena )koja, kako bi zashtitila vrhove od daljnje dehidracije , sve svoje resurse preusmjerava u proizvodnju smole bogate THC-om.


eto...u teoriji zvuci ok..primjenjivo u in & out uzgoju..
zanimaju me iskustva iz 1.ruke...jer..u nastavku txt-a stoji :
"......I have seen photos showing how the buds become fuller and harder when compared to plants that have not been split, but this was with plants grown from seeds so for geno- and phenotypes this is not a reliable result. A good test for this is to use clones and try to keep them as identical to each other as possible for comparison......"
 

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
Malo na Google i evo moj mali doprinos temi.U psihologij Splitting znači ovo

RASCEP, CEPANJE JA(SPLITTING) jedan vid mehanizma odbrane kod čoveka

– Osnov rascepa predstavlja dvojnost libidnih i agresivnih poriva, što izaziva prvobitnu pocepanost u Ono, a zatim i u Ja. Ovaj prvobitni rascep izvor je dvojnih težnji. Da bi se Ja odbranilo od rđavih delova, odnosno progoniteljskih objekata ili rđavog objekta ucelini, udaljva ih od odbrih i voljenih objekata i na taj način olakšava pounutrenje dobrih, projekciju i popravljanje (reparaciju). Cepanje i projektovanje pomažu ja da sredi svoja čulna i osećajna iskustva, te da zadrži dobre i voljene objekte, i da se oslobodi loših, opasnih i progoniteljskih i da izađe iz osećajne zbrke.


E sad to preneseno na biljku,ima logike...

[video=youtube;_vhuEixZn98]http://www.youtube.com/watch?v=_vhuEixZn98[/video]

Evo i video
 
  • Sviđa mi se
Reactions: vrhunski_indikator

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Čini mi se kao klasična priča u životu... Jedno dobiš drugo zgubiš.
Moguće da se poveća količina THCa, ali se sigurno tako i smanji urod.

Treba svatko probati pa vidjeti dal mu igra, u svakom slučaju zanimljiva tehnika :thumb:
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.990
34.338
2.598
Tarki je napisao(la):
Čini mi se kao klasična priča u životu... Jedno dobiš drugo zgubiš.
Moguće da se poveća količina THCa, ali se sigurno tako i smanji urod.

Treba svatko probati pa vidjeti dal mu igra, u svakom slučaju zanimljiva tehnika :thumb:
e da evo ovo mi se svidjelo...Tarki je u pravu najvjerovatnije.Ja nisam dosada to spominjao ali ja imam jednu shemu ....o cemu se radi .sluzio sam se logikom...bla,bla Thc je biljci prva linija obrane pa sam pomislio ako ju malo napadnem sa iglom u drugoj polovici cvjetanja mozda ona odgovori sa povecanjem thc-a ,smole pa joj tako redovno mjerim ulje sa iglom.upravo sada mi je divljakusa na tretmanu akompukturom,ne svi cvjetovi...tek dva cisto da se uvjerim u razliku.....ha,ha sada mi je vjeverica pao na pamet....kaze da mu je malo gay pusiti hermice:)negdje sam procitao da je malo pedofilski stavljati biljke od dva tjedna na cvjetanje,tko zna ...pa se pitam sta sam onda ja:ludaci_lol:
 

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
a cuj opa cupa...kako god uzmesh..zvuchi nastrano..em nanosish bol biljkama..em nekakvu 2tjednu pedofiliju spominjesh

ok. shalu nastranu , na stranu..ova tvoja shema sa iglama mi bash i nema neke logike..jer..ta oshtechenja su premalena da bi utjecala na kolichinu hranjiva i sokova koji kolaju biljkom...a ipak ju jadnu povrijedish..pa mi je logichnije da, u tom sluchaju sa iglama, biljka neshto malo energije preusmjeri na zarastanje tih sitnih oshtechenja...tako da...mislim da se time ne postizhe nishta..tj. da rezultati nisu jednaki ovima kao kod splittanja.
to chist moja logika govori...ali, nisam probala pa ne mogu znati ..
(+ znamo koliko stvari funkcionira i/ili zvuchi logichno i ok u teoriji..ali..kada ih treba provesti/dokazati u praksi...k. dragi gledaoci...)
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.990
34.338
2.598
Vjestice evo sama kazes ..."biljka nesto malo energije preusmjeri na zarastanje tih malih ostecenja" ja sretan,to sam i ocekivao ...ne previse energije ,nego "nesto malo"a rezultat moze biti samo vise thc-a ne puno ali ipak vise nego je bilo...uglavnom nista netvrdim,za sada nevidim promjene a ako ih bude rado cu to podjeliti sa vama.zato i volim uzgajati,eksperimentirati,nema pravila sve je dozvoljeno...dozvoljeno je i pogrijesiti;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Nogud and FrogKhan

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.174
398
42
Tacna
Koliko sam skužio to splittanje se radi pred kraj, tj. prije berbe, recimo 10-tak dana prije harvesta, ispravite me ak griješim. Malo mi je nejasan kontekst u kojem je napisan post, pa me zanima jel to vrijedi i za ženske biljke ili samo za oplođene? Ja sam čuo stvar kad napukne stabljika slučajno na biljci u fazi cvijetanja (npr. slomi je vjetar ili neka šumska beštija) da isto tako uključuje obrambeni mehanizam i nabija thc smolu u vrhove, tako da je ovo sasvim logična metoda i svakako budem to odradio pred kraj.
E da i ovaj drugi video od x-clubera je njesra i totalno loše odrađeno, tip veže tri minute i na kraju kao da je ni nije svezao, nešta mlitavo, labavo i totalno amaterski.
I još par pitanja ak tko zna:
- Dali se nakon splittanja biljka počinje sušiti i venuti?
- Jeli potrebno splittanu biljku zaljevati?
Mislim da bi skalpelom to bilo najlakše i najsigurnije odraditi.
 

Sulundar

Ready to grow!
19.08.2010
582
194
63
109
heheh,pigtail..u pravu si,nema sta,zasto bi se bilo ko zaludjivao,rizikovao da napravi bilo sta?....

U mom slucaju,konkretno zbog nemogucnosti tako cestog pribavljanja kvalitetnog semena. Zaci,kad nabavim seme,iako ima dobar pedigre ili pricu,mozda se ispostavi da trixi i ne pune kao sto je ocekivano. U tom slucaju pokusacu,experimentisacu,uradicu nesto ukoliko mi uslovi dozvoljavaju. Naravno,tako nesto nikad ne bih uradio miljenici,bar ne probni put:))

Kapiram da je ovo hardrock izivljhavanje,nije ni cudo da teoretski biljka luci vise trihoma..ali ja cu joj prirediti i ranije skidanje liski,maltretiranje grana,i drzanje u mraku i sushu... Ako posle toga ne primetim razliku,bilke nikad vise ne cimam i sa tom lekcijom sam zavrsio za svagda.
:vb_wave:
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.990
34.338
2.598
Ma joj tolika frka oko dva tri uboda iglom ,fuck pa hebote topirate,cropirate splitate,vezete,trujete sa kemijom ,flushate,rokate sa peroksidom,temperaturom,vlagom ,otvori boks,zatvori boks o cemu pricamo i na kraju je ubod iglom nesta strasno.Zar mislite da je rezanje fun lista bezbolno za biljku???!!.Ona je tu da se tretira na razne nacine...kao i jabuka,vinograd i sl.pa kada nebi pojedinci pokusavali nove metode ,neprovjerene..kako bi onda ziherasi znali kako se sta radi?...cemu strah od necega novog ?!ja bi bio sretan kada bi na ovom forumu stalno netko pokusavao nesto novo ,pa bili bi najjaci forum u Evropi.nevjerovatno je kako se ljudi dizu na neke nove stvari......
 

Meskalito

Panamamama
Urednik
Moderator
08.10.2008
955
1.439
163
Ne verujem ja u to , i neje lepo prema biljozi . Iovako out pretrpi uvek gomilu sranja ,napadnu je skakavci , puzevi ,, puknu grane iz raznoraznih razloga, nekad padne grad ,obrsti je divlji vepar ....Sumnjam da se nije dovoljno branila :)

Sad ja jos nozem da je tranziram ,ma ne pada mi napamet
meatballs.gif
 
  • Sviđa mi se
Reactions: vrhunski_indikator

natura

Aktivan Član
29.05.2009
228
146
0
46
meni je tesko i topirati i obrati na kraju krajeva, zato to uradi neko drugi za mene i uradjeno bude bez obzira na moje tripove
opa cupa javi rezultate svog testa obavezno
 
  • Sviđa mi se
Reactions: ZelenaGroznica

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.990
34.338
2.598
natura je napisao(la):
meni je tesko i topirati i obrati na kraju krajeva, zato to uradi neko drugi za mene i uradjeno bude bez obzira na moje tripove
opa cupa javi rezultate svog testa obavezno

Nato ti si ćudo...mislio sam vise to nespominjati kako nebi navukao gnjev foruma na sebe.ali tebi bi dao i sredinu palacinke:banana_rasta:a ne samo rezultate moje gluposti...
 
  • Haha
Reactions: Nogud

usrname

Banned
Banovan
14.04.2012
501
676
0
12
Ljudi koji su biljku znanstveno istraživali došli su do zaključka da količina trihoma/smole ne određuje ni potenciju ni postotak THC-a ni postotak ostalih još neistraženih psihoaktivnih spojeva koji daju "high", već GENETIKA, pa zatim i uvjeti rasta. Pojednostavljeno, da stresanjem biljke pred kraj i izvučete više smole iz nje, što je ajmoreć moguće, njezin "rad" je svejedno zapisan u genima. Eventualno UV lampa ako je o indoru riječ povećava THC. Savjetujem pojedincima da, prije nego što krenu u toliko napredne tehnike uzgoja s iglama i štajaznam, prvo malo čitajući knjige savladaju najosnovnije stvari i pojmove, barem je do literature danas lako doći.
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.990
34.338
2.598
usrname je napisao(la):
Ljudi koji su biljku znanstveno istraživali došli su do zaključka da količina trihoma/smole ne određuje ni potenciju ni postotak THC-a ni postotak ostalih još neistraženih psihoaktivnih spojeva koji daju "high", već GENETIKA, pa zatim i uvjeti rasta. Pojednostavljeno, da stresanjem biljke pred kraj i izvučete više smole iz nje, što je ajmoreć moguće, njezin "rad" je svejedno zapisan u genima. Eventualno UV lampa ako je o indoru riječ povećava THC. Savjetujem pojedincima da, prije nego što krenu u toliko napredne tehnike uzgoja s iglama i štajaznam, prvo malo čitajući knjige savladaju najosnovnije stvari i pojmove, barem je do literature danas lako doći.

Cekaj malo ovi "pojedinci"predpostavljam da tu mislis na mene.....osnovne stvari..malo mi to pojasni;) netko je i njih napisao.Netko je morao zakljuciti sto su to "osnovne stvari"znaci radio je ,eksperimentirao.Zasto mislis da je par uboda naprednija tehnika uzgoja od recimo topiranja? pa se svejedno taj po meni brutalniji nacin ne spominje i ne napada vec jednostavno to je nacin uzgoja ili mislis da su i to "sta ja znam" i na kraju jedno intimnije pitanje....zasto si ne raspolozen!Zivot je lijep,sunce,cvijece...kuzis:) zasto od prjatelja radis ne prijatelja? ...........................................davno sam savladao osnovne stvari...... .a i dalje sam glup ko krastavac P.S da razjasnimo jednu stvar ....jasno da nece podici postotak thc-a i da nece high biti nista jaci...zar to moramo spominjati .Ali smolu ....nju volimo svi i od viska glava ne boli.Fuck
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Nogud
23.06.2011
8
4
3
46
vole one,zen(k)e,da im ga das po...+ pate za muzjakom...mast i sekret...

+ ajde da dopunim,mada ne volim mnogo puno brzo jako da piskaram...
zenke znaju koliko su plodne,gravidne,koliki im je zivotni vek,njima je jedini cilj
,u zivotu,da ih muzjak oplodi,naprave seme i produze vrstu,...pred kraj,svesno,ispustaju sve
vise smole da bi nekako, sto sigurnije prikupile polen,ako naidje,iliti xxx...da se zalepi za njih...
cak cuo sam da ljudi mazu grane medom da bi se insekti nakupili i jos vise ih provocirali...
a ja sam malo popio,tako da the end...valjda me nece sutra sacekati nesto kao
-pred ban- sve sa nekim strahom ucestvujem ovde,bilo interno ili externo...

znaci one celi svoj zivotni vek mame,placu i sline za muzjacima! + prema nekim stetocinama
je smola odbojno,odbrambeno sredstvo,....10x sam ispravio ovaj post...kraj!
zato su hibridi - hibridi(nema pravila,zato sto su to relativno nove sorte),a original je original! 11x
ajde sad,bacite me na muke...da pozelenim od thc-a ...+ sve zavisi od j*baca,a i primaca -
primacice...i u nas ljude postoje gene defect! niko nije savrsen - alfa muzjak+zenka...
njihove slike i brojke su jedano,a nasa realnost je drugo...