Stari dobri strip...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
Na stripovima sam odrastao.Svaka sličica je malo umetničko delo.Menjali smo stripove,družili se,čitali i prepričavali.Moderna tehnologija je pojela ovu umetnost,šteta.Sećam se da sam jedva čekao da izadje novi broj nekog stripa.

Naučio sam da čitam pre nego sam krenuo u prvi osnovne uz pomoć stripova.Nema više.Evo pokrećem ovu temu mada ne očekujem da će zaživeti.Ne znam kad sam poslednji put video neki strip na kiosku.

Internet pojede sve što mu se nadje na putu...

 

macedonia

Banned
Banovan
15.11.2011
157
67
0
44
bravo hookeru dobra tema evo ja ponekad citam stripove na netu imao ih puno puno ali kao sto kazes internet je nemoguca masina pojede puno toga
ali najbolje je kada se uzme u ruke i procita neki dobar strip ali one sivkastu boju sto su bili listovima ne one nove sto su izasle na beli papir

sto stariji to bolji strip :)))
BESPLATNI STRIPOVI On - Line imam i jos par linkova ako neko zeli mogu da mu posaljem
 

loop

veteran spliffer
10.08.2012
773
527
0
43
jbg,kod nas nece zaziveti verovatno nikad vise...ali u Francuskoj ih obozavaju,recimo,stavljaju ih u tvrd povez,i u velike formate(strip se inace radi na OGROMNIM tablama,pa se smanjuje u stampi)i bas postoji jaka scena...u USA je malo pad sa potraznjom,ali kod kolekcionara NRFB(never removed from box) kostaju boga oca...svako ko je bio pametan pa kupio 2(jedan da cita,a drugi da ostane u celofanu),taj je sad bogat....

bravo hook,za temu!
ne bilo zgoreg pomenuti 2 najznacajnije i najkonkurentnije 'firme' a to su-

marvel
i


Uploaded with ImageShack.us
dc comics
ja sam,licno fan marvel-a(jbg,X man je X man...),ali ipak se mora odati priznanje i jednima i drugima....

i ne volim to..citati preko ekrana...mora se osetiti papir u ruci...
Uploaded with ImageShack.us:read:
eh,da...malo spominjani,a nadasve dobar strip(kazu konan ripoff,al' je meni bolji od konana...)

thorgal

I,kad sam vec poceo,majstor iz senke,covek bez koga vecina kniga ne bi bila ni upola zanimljiva,gospodar epske fantastike

frank frazzetta


Uploaded with ImageShack.us
sto rece jedan moj drugar..'da znam ovakve cice da crtam,jednu ruku nikad ne bi' dizao sa papira' lol
Uploaded with ImageShack.us
 

x-cluber

Aktivan Član
17.07.2012
125
4
18
45
Bilo je stvarno mrak stripova prije, jbg. šteta što se slabo furaju...


13647_1277631911.jpg
 

nenash

Aktivan Član
14.11.2011
225
69
0
98
Odlična tema.
Hook, vjerovatno ne obraćaš pažnju na kioscima.Ima stripova. I famoznih "Lunov Magnus strip" i "Zlatna serija" kao svijeta za sebe, ali i A.Forda, D.Doga itd. Problem je što su užasno skupi.Po 3,4,5 evra, kako koji...A i nekako neredovno izlaze, ili mi se čini.
Probao sam čitati online. Ne ide.Nije to-to.
Isprintam ih i zaheftam, opet nešto fali.
Možda moja mladost...
REP za temu.
 

Creative

Grow support
Poznanik Foruma
04.02.2012
1.504
2.273
188
45
Tomorrowland
jedina stvar s kojom su me mogli potkupiti kao klinca je bilo 20 din. za snjeguljicu i roman ;) imao sam 4 velike kutije romana na tavanu dok nije dosao rat....ima jos uvijek romana(nade se poneki) na tisku...samo izlaze jednom mjesecno i uzasno su skupi...
 

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.565
188
imala sam nekih 4-5god. kada su se starci intenzivno druzhili sa jednim brachnim parom koji je imao 3 djece starijih od mene 5god.(blizanke) i 12god.(najstariji sin)...uglavnom.oni su imali ogromnu kolichinu stripova..kako su bili stariji , i nije im se dalo gnjaviti se sa klinkom..meni bi uvalili stripove i ostavili me solo ( shto je meni i odgovaralo )...tu je pochelo moje chitalachko iskustvo...pochelo je sa stripovima..da bi se nastavilo kroz osnovnu ( npr. do 8.razreda sam bila prochitala chitavog zolu,remarquea, vechinu dostojevskog,andricha,selimovicha,krlezhu+povijesne romane i raznorazne auto-biografije ....itd...) i srednju shkolu...kasnije,tijekom studiranja...pochela sam prihvachati i novije i mladje pisce sa ovih prostora.
stripovima mogu zahvaliti tadashnju natprosjechnu nachitanost ( znam da se to i ne vidi iz moji postova..josh u srednjoj shkoli sam pochela sa pazhljivijim doziranjem elokvencije i shirine vokabulara-valjda zbog pojave intelektualnog snobizma..tj. nikako nisam zheljela da me se svrstava u taj gir.)

nazhalost..danas nema ni 30% stripova iz tog vremena...
evo pred neki dan sam pronashla 3 stripa iz izdanja "Otkriche Svijeta u stripu "..odlichna edicija stripova o povijesnim-pomorskim otkrichima..strip formata A4, u boji..
tada sam imala chitave komplete ..podijelila sam 90% svoje strip kolekcije pochetkom 90ih..klincima izbjeglicama.( sve osim alan forda )..a sada kontam kako bi bilo ok ada bi mogla nabaviti neke stripove...npr. upravo ta edicija "OTKRICE SVIJE U STRIPU" je na listi zhelja..pa...eto..ako tko ima..ili zna gdje se mozhe povoljno nabaviti...javite..
+ imam par stripova Igora Kordeja koje bi bila spremna mjenjati ili prodati...ali..samo pravom stripomanu i kolekcionaru..

* edicija "otkriche svjeta u stripu" nije neki vrhunac stripa ..ali...vrlo je zgodan za klince tj. za priblizhiti im i povijest i zemljopis...-zato ga i trazhim..imam klinca za kojeg je taj strip kao stvoren..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: grouchy

usrname

Banned
Banovan
14.04.2012
501
676
0
11
Meni su posebno dragi Umpah-Pah Cormoran.jpg
Stari Mačak JL_SS_173.jpg
Tu ću se zaustaviti, jer bi mogao cijeli dan nabrajat...jaaaako sam volio romane, pogotovo što sam naučio čitati sa 4 godine. :)
 

Prilozi

  • 230px-Prince_valiant.jpg
    230px-Prince_valiant.jpg
    22,6 KB · Pregleda: 9
  • 08_190816_0_AxelMoonshine11HetmaskervanKoh.jpg
    08_190816_0_AxelMoonshine11HetmaskervanKoh.jpg
    43,6 KB · Pregleda: 8
  • umpah-pah.gif
    umpah-pah.gif
    14,5 KB · Pregleda: 8
  • macak-1.gif
    macak-1.gif
    93,3 KB · Pregleda: 7

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.238
10.096
358
  • Ako želite pobijediti u utrci, morate prvi proći kroz cilj."
  • "Bolji je nečastan bijeg nego častan poraz."
  • "Ko hoda ne trči"
  • "Kad se borim, neprijatelja nemam!"
  • "Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi."
  • "Ko izgubi dobitak dobije gubitak."
  • "Pijte više mlijeka nego nafte."
  • "Bolje ispasti budala nego iz voza."
  • "U vinu istina... u istini vino... Pijem ovu čašu... čaša pije mene!"
  • "Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
  • "Ko živi pjevajući umire zviždući"
  • "Kad vidite duha, napijte se Pik piva do uha!"
  • "Ne vjeruj ženi koja laže!"
  • "Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
  • "Spreman sam umrijeti časno. Ali ako nečasno, onda ništa!"
  • "Ko utekne s bojišta doživi da se ponovo bori."
  • "Trt mrt smrt."
  • "Ovdje leži, ne bježi jer nije svježi." (grobni natpis)

Legendarne Grunfove izjave iz Alan Forda.
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Joj ja sam imao tih stripova na tone, al doslovno na tone. Soba mi bila puna stripova. To je bilo razdoblje kad sam imao 5-12 godina, kasnije me vise nisu zanimali. Nisam niti jedan kupio, sve prek veze hehheehheheehehhe al ovaj kaj sam htio rec...vidis ovo me vraca u ljepsu stranu djetinjstva kad mi je sve bilo novo frisko i zanimljivo.

Evo bas sam neki dan nasao neki Dylan Dog i uzeo ga da imam kaj citat na wcu al nije to to, sad kad citam te stripove, to je totalno bezveze. Masta bez temelja u prirodi, tj. da bolje objasnim... nema to veze s stvarnim svijetom i mozda je bolje da ih nisam nikada ni citao jer su mi stvorili sliku nekog idealnog svijeta a svijet RL uopce nije takav kakav predstavljaju u medijima, zapravo je totalno suprotno tak da nisa bas za to vise... isto ko i za crtice... nekad je to bilo super i do jaja al danas kad pogledam, bolje da nikad nisam uzeo strip u ruke i/ili gledao crtice jer ti stvore krive slike svijeta pa se na kraju samo razocaras.


Sta ja znam, mozda bih mogo citat neki strip naduvan al ak ima seksa u njemu i ak je realan, ovo sve nema veze s vezom. Jbg zao mi je sto sam tak negativan al mislim da bi svijet bio bolji da ne sopamo djecu s laznim iluzijama.

Inace, odlicna tema, stripovi su isto super al ne za djecu, protiv toga sam jako.
 

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
Kad sam bio klinac najzastupljeniji je bio Lunov Magnus Strip ,a gutao sam Zagora , Komadanta Marka , Blek Stenu i Kit Telera , malo kasnije je došao i Mister No ...

Alan Ford je van konkurncije,to je klasik...

Kad spomenuh strip u kojem je glavni junak Kit Teler,kod nas je išla zaebancija,kad sm imao nekih 13 godina,kao pitaš nekog - E,jesi li čitao onaj najnoviji strip? A ovaj te pita - Koji? A ti kažeš - U palati Kita Telera ! ( Upala ti kita Telera ) :knockknock:
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Dok sam bio mlađi čitao sam stripove... Baš dosta stripova, ja i buraz skupljali. Zagor, Conan, Lazarus Ledd, Dylan Dog, Alan Ford... Spiderman itd.

I ugl, bila je nagradna igra Slobodne Dalmacije, slao si neke kupone koje bi dobio kad bi kupio 3 stripa u paketu na akciji i dobio sam faking prvu nagradu - bicikl :D Što je najbolje bila je ona neka dječja fora kao kad vidiš hitnu pomoć pod rotirkom 3x u danu (ili tako nešto glupo) da zaželiš želju, i ja zaželio biciklo i smradovi roditelji nikako da ga kupe, ali zato sam ga zahvaljujući stripovima i dobio :dada

Zakon su stripovi, mange su mi suuper zadnjih godina.

Vjeverko stripovi baš i jesu napravljeni da su nerealni, pa to i je smisao. Razvije dječju maštu, sposobnost čitanja, vizuale, dijaloge itd. Dobri su stripovi za djecu.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: serviser