Starting Point

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
29.11.2007
2
0
0
39
Kao prvo, pozdrav!

Nadam se da nisam fulao mjesto za temu, dvoumio sam se između ovog podforuma i 'faq' a budući da je u ovom prvenstveno upotreba u igri, odlučih se za njega.
Dakle, početnik sam što se tiče konzumacije, tj. planiram početi rekreativno...:sun2:
Naravno, postadoh malo paranoičan oko spomenutih nuspojava, susreta sa iznenađujuče jakim ili lošim stvarima itd... Pa me zanima koje su neke osnovne sposobnosti na koje bi trebali držati oko prilikom upotrebe? Tehnika pušenja, miris, izgled trave? KOliko je to sve uopće bitno?
Hvala unaprijed :bis:
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
A čuj probaj si nać da u dimu ima što manje sjemenki i da nije prašina nego vrhovi i prvu si smotaj jako malu i popuši i sačekaj jedno vrijeme da vidiš kak si i tako si doziraj
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Samo se ti opusti, i bez razmisljanja o tome (kad zapalis.... mislim da se ne nafuras bezze...) i naravno finu vuvu zapali, znaci cvjetove, nista prasina, jaaako suuuha... nego onako masna ... lijepi se po prstima dok mrvis....i naravno ko sto Šandor reče, nemoj previše staviti, ili smotaj fin pravo, al nemoj ga citavog ispusiti ... nego nek vas bude 2-3 i neko iskusniji....
al' kad zapalis nemoj razmisljati o nuspojavama i tome sl. nego opusti se i uzivaj sa rajom... :)
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
327
108
Bosnia
Zaklon je napisao(la):
Fala obojici na odgovorima i savjetima. :respect:
Nego... zanima me da li više preporučujete rizle ili lulu?

Eh, to sad zavisi od pojedinca do pojedinca.... btw: na lulu ces se više "našiljiti"... tj. a o BONG-u da ne govorim.... zato ti preporučujem rizlu... smotaj fino (99% raje puši na rizlu) cak ni na bong niko ne moze dugo pusiti... par dana plafon...!!!!
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.733
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Lula ako je napravljena kako treba je mnogo zdravija od jointa. Joint je los kao i cigare donekle jel unosis dosta katrana bez filtera i naravno svi uvlace veoma jako/brzo sto nije dobro za grlo i naravno za kraj dim je mnogo vruc. Ako lula ili jos bolje bong ima neki proces hladjenja e onda divota.