Sto me je naucio

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.734
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Vidim da ima raznih filozofija i meditacija i astralnih projekcija na ovim putovanjima talasa. Mene nesto to pretjerano ne zanima jer zivim u modernom svijetu sa modernim nacinom zivota. Ja ocu da budem takozvani civilni svetac i da obavljam sve dnevne potrebe modernog drustva. I dzabe ako poletim tamo nedje vazda cu sletit opet odje.

Ako podijelim sebe na svoje Licno Ja (tijelo) i svoje Vise Ja (dusu) shvatio sam da put do moje duse vodi direktno preko balansiranja 4 Ega ili cetiri energije koje cine moje Licno Ja.

Emotivna energija sa svojim osjecanjima, Culna energija sa svojim zeljama, Tjelesna sa svojim potrebama i Intelektualna sa svojim idejama. Mnogi od nas imaju izrazene jace neke energije kao Nikola Tesla sa svojom intelektualnom energijom. To mozes zamisliti kao cetiri oblika samog sebe koja vuku tvoju dusu na cetiri strane. Neki ljudi puknu psihicki od prenapora jedne energije ili neki cak postanu sanjivci pretjerani. Ako jedna strana vuce jace onda se brze i umori. Energije treba zajedno da te vode da bi nasao slobodu.

Dvije vrste slobode obicno zauzimaju moj um. Velika sloboda ili ti sloboda od spoljasnjih uticaja i mala sloboda, sloboda od uticaja unutar nas samih. Bez male slobode se ne moze doci do velike slobode. Primjetio sam da sto se tice velike slobode pomaze mi da radim stvari koje drugi ne rade. I stvari koje su i za mene samog iznenadjujuce. Treba sebi davat kontru kad se najmanje nadas. Promjeni ritam i ponavljanja kad god mozes. U nama se nalazi program ponavljanja koji treba sto cesce razdrmati.


Da vise ne laprdam jedno je sigurno da nema se vremena. Sta god mislis da u zivotu uradis vremena nemas za to. Vrijeme je uvjek protiv tebe to je kazna najgora. Svi umiremo ali malo ko stvarno zivi. Svi zivotarimo mjesecarimo ne postizemo ni najmanji dio sebe. Duvamo, pusimo cigarete i alkoholisemo ili neki tope jade u pretjeranom seksu...sve su to neke slabosti covjeka jer se boji da zrtvuje svoje Ja i da se prepusti svojem Visem Ja i na kraju Svevisnjem Ja. Przit ego mozes na razne nacine ali kreativnost je uvjek najbolji nacin.


Meni je ovaj nacin razmisljanja dosta pomogao sto ne znaci da ce pomoci nekom drugom. Za svakoga ima nesto svacije nesto posebno. Ali mozda se zadesi. Ja ne vjerujem u meditacije i joge...mislim ok je to...ali to je samo jedan dio tebe a tebi treba sva cetiri da upregnes...well barem meni treba da budem i finanskijki i materijalno i kreativno i intelektualno i emotivno stabilan. Naravno da nije lako niti mislim da ne treba probat.... my five cents :)
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
master zatalasao na mentalima :rofl:
perice pa zašto to odmah nisi rekao..nisi trebao da se kriješ :icon_lol:

nego ima li dje sloboda trošenja para i robstvo zaradjivanja istih ? :pat:
 

kLick

Aktivan Član
21.10.2007
94
17
8
44
Gust za procitat.

Vutragenjo je napisao(la):
Primjetio sam da sto se tice velike slobode pomaze mi da radim stvari koje drugi ne rade. Kad vidis da nekog neko zajebava grupno bas ti ga nemoj zajebavat.

Od sveg gore bi izvojio samo ovo. Cim svako uzme odgovornost na sebe i ne popusti pod pritiskom grupe skuzit ce da masu stvari koje radi vise ne zeli radit. Unutarnje ja mu neda. A tek kad unutarnje ja postane glasnije od vanjske buke covjek dobija pravu slobodu. I sto se vise gubi taj mentalitet riba iz nasih glava to ce skladniji ovaj nas svijet bit.

Offtopic, bas mi je drago da mentalni talasi ipak ostaju. =)
 

Vutragenjo

Sutra Genjo
Administrator
23.10.2004
5.421
8.734
298
Čikago, USA
www.vutra.org
Ja uopste ne podrzavam fuckit filozofiju niti druge istocne filozofije. Treba naci sklop zapadne energije i istocne mudrosti, inace ce propast ovaj svijet. Nikad necu biti srecan dok pola svijeta gladuju to je jedan princip koji ne moze niko zaobici ma koliko god se trudio pravu slobodu neces naci dok ostatak tvoje brace robuje. All for one and one for all :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva

wannabeshaman1

Aktivan Član
31.05.2007
400
33
0
36
trabunjar.bloger.hr
neznam jesi već pročitao ili čuo za uspenskija "4. put" al mislim da bi ti se svidilo...
ima neke slične koncepte i podjele kao ove što si opisao.
evo link ako te zanima.
sve ostalo je očito previše ezoterično :D

iako ne kužim zaš nebi mogao meditirat, astralno se proicirat, lucidno sanjat i obavljat dnevne potrebe s obzirom da u to vrijeme inače spavaš
(pod pretpostavkom da si ljud, jer ako si neki elijen il mutant koji ne spava sam si kriv što nisi napiso negdje :D)
i da problemima nemoš pobjeć na astral bar ne onima čiji si ti izvor( a to su svi, ne? :D )
čak što više moš lucide iskoristit vrlo praktično kao npr. tesla
on je radio komplicirane eksperimente u lucidima da si uštedi vremena i para
a on mi se ne čini ko neproduktivni neki new age neo hipi :p
čak sam to provjerio na nekom relativno pouzdanom izvoru al nemogu se sad sjetit
koji ni di :D (za dežurne skeptike).
ne, ne evo prekinut ću baš sam neki nametljivi lucidity salesman :p
 
07.09.2009
19
3
0
38
Vutragenjo je napisao(la):
Ja uopste ne podrzavam fuckit filozofiju niti druge istocne filozofije. Treba naci sklop zapadne energije i istocne mudrosti, inace ce propast ovaj svijet. Nikad necu biti srecan dok pola svijeta gladuju to je jedan princip koji ne moze niko zaobici ma koliko god se trudio pravu slobodu neces naci dok ostatak tvoje brace robuje. All for one and one for all :)

možda ta filozofija tom liku paše, a meni zvuči nabrijan :D
pucanj u prazno, tako mi zvuči ta filozofija...

al ovo je istina šta si rekao, kao što bolestan čovjek ima samo jednu želju, tako bi trebalo svu bolest svijeta sustavno iskorjenit, au tom sustavu je trava legalna garant!!!!!!!!!!!!!!!!! ljut sam :)

aj kad si već tu da te pitam, jel može štetit sajtu ili tebi osobno kad bi recimo Vutru.org napravili nekim globalnim medijem oglašavanjem? da je trava i za duh i tijelo zdrava...s obzirom da sam kroz svoju povjest imao par ideja na tu temu, a nitko ih ni komentirao :D a baš su dobre, majkemi :))
ma koja besmislica na ovim cigaretama kod nas u hr da stavljaju natpise PUŠENJE UBIJA PA RAK PA STARENJE PA OVO ONO katastrofa ukratko, jer šta nam taj otrov ne učine nelegalnim onda? jer smo navikli na njega? o, pa dajte nam i trave onda, sami želimo birati i ovu zeleniju prirodu što raste, uostalom, zar se nije počelo i lječiti njome? ma samo pozitiva...