Stres susenja povecanje thc

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

amneziaHaze

AluGrow
Banovan
19.04.2014
1.783
2.490
188


3 savjeta za kontrolirani stres od suše

Ograničite vodu kako biste povećali razinu kanabinoida i terpena u proizvodnji kanabisa.

Dr. Deron Caplan, dr. Sc.

Picture1_fmt.png Slika 1. Mjesto za mjerenje kuta lista koje označava stupanj uvenuća kanabisa.

Jaka suša smanjuje prinose i ubija usjeve, ali umjereno, suša može potaknuti sekundarnu proizvodnju metabolita. Poznato je da lagani i rijetki stres od suše u kombinaciji s visokim sunčevim zračenjem povećava eterična ulja u biljkama i začinima na mjestima poput Mediterana. Na sreću, uzgajivači kanabisa također mogu iskoristiti sušu u svoju korist kako bi povećali sadržaj sekundarnih metabolita ili kanabinoida i terpena u svojim usjevima.

Istraživači sa Sveučilišta Guelph (U od G) otkrili su da je jedna kontrolirana primjena stresa od suše povećala koncentraciju tetrahidrokanabinolske kiseline (THCA) i kanabidiolne kiseline (CBDA) za 12% odnosno 13%, u usporedbi s nenaglašenim stresom kontrolirati. Nadalje, prinos po jedinici rastuće površine THCA, CBDA, THC i CBD povećan je za 43%, 47%, 50%i 67%, respektivno.

Primjena kontroliranog stresa od suše može biti teška u nekim sustavima uzgoja, ali onima koji su zainteresirani za eksperimentiranje (pažljivo) evo nekoliko savjeta.

Savjet 1: Idite polako i pazite da neuvene.

U studiji U of G primijenjen je stres od suše dopuštajući da se biljke kanabisa iz kontejnera polako suše u standardnim uvjetima. Kako je voda postala ograničavajuća (oko 11 dana), lišće ventilatora je počelo venuti i biljke su ponovno zalijevane. Uvijanje je definirano kao povećanje kuta lista za 50% u odnosu na njihovo normalno stanje i mjereno ručnim kutomjerom (slika 1).

Imajte na umu da odgovor venuća na sušu varira ovisno o vrsti, a u istraživanju je korištena samo jedna sorta. Druge sorte mogu uvenuti drugačije, pa je važno pomno promatrati svoje biljke. Ostali pokazatelji stresa od suše, poput rastuće vlažnosti medija, mogu biti prikladniji za neke sorte.

Picture2_fmt.png Slika 2. Vizualni učinci stresa od suše na Cannabis sativa L. ‘NC: Med (Nebula)’

Fotografije Deron Caplan

Savjet 2: Primijenite stres od suše tijekom srednje do kasne cvatnje.

Vrijeme suše bitno je za smanjenje gubitaka prinosa i maksimalnu koncentraciju sekundarnih metabolita. Ako se suša primijeni dok biljke rastu vegetativno, možete očekivati pad prinosa. U studiji U G, suša je primijenjena u sedmom tjednu u cvijetu kada je vegetativni rast bio uglavnom potpun.

Kanabinoidi se nakupljaju uglavnom u fazi cvatnje, ali vrijeme koncentracije kanabinoida varira od sorte. Najbolje je prikupiti podatke o sadržaju kanabinoida u cijelom usjevu kako bi se obavijestilo kada primijeniti stres, ali to za neke uzgajivače može biti previsoko. U većini slučajeva, dobro mjesto za početak su dva do tri tjedna prije berbe i odatle ponovite.

Savjet 3: Počnite polako i nemojte pretjerivati.

Mnoštvo čimbenika može utjecati na korištenje vode u biljkama. Na primjer, velika toplina, niska vlaga i veliki protok zraka mogu povećati potrošnju vode. Osim toga, mali volumen medija može smanjiti dostupnost vode. Povećana potrošnja vode i smanjena dostupnost mogu ubrzati simptome stresa od suše.

U studiji U of G, uvenuće se dogodilo nakon 11 dana bez vode. Stres od suše bio je postupan, dopuštajući biljkama da se aklimatiziraju. Imajte na umu ovaj vremenski okvir kada primjenjujete stres od suše u svom sustavu uzgoja - možda ćete morati prilagoditi uvjete okoliša, podloge za uzgoj ili veličinu posude da biste dobili usporedive rezultate.

Dr. Deron Caplan, direktor je istraživanja i razvoja
 

Vutra Dzanki

Naduvani Član
01.11.2019
929
2.592
163
33
Amsterdam
Odavno znamo da blagi stres u određenim dozama može povećati količinu THCa lepo je sad imati sve to crno na belo. Po meni, baš iz ovakvih istraživanja i eskperimenata i dolaze povrde tehnika koje danas koristimo, a kako legalizacija napreduje verujem da će ih biti sve više i više pa i nekih novih.
 
Poslednja izmena: