"String theory"-teorija svega,kako sve izgleda??

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Dragon Bud

Banned
Banovan
09.01.2008
29
0
0
42
ako shvatis string(spag) teoriju,shvatit ces zapravo teoriju svega,paralelni univerzumi,dimenzije,funkcioniranje string(teorije) sve zbijeno skupa u jedno.Einstein je prije svoje smrti pokusavao razotkriti teoriju svega,no nije stigao,umro je,ali njegova ideja je ostala i ozivila danas.male cestice neutroni i protoni su tvoreni od sfera(cestica),a zapravo u vidljivim cesticama(sferama)se nalaze mali vibrirajuci konopi,koji objasnjavaju TEORIJU SVEGA...uostalom,pogledajte sami,jer video vrijedi kao bezbroj rijeci,heh.Ako ste se ikad pitali kako izgleda taj univerzum,ta kreacija tog beskonacno inteligentnog kreatora,dobili ste odgovor!
[youtube]XQrRHc31Yxw[/youtube] [youtube]vYbJkKMpPPc[/youtube]
 

JaSamZa

Aktivan Član
29.12.2006
202
7
0
40
psihonaut.org
Da, čitao sam o teoriji superstruna, i o Einsteinu. Dio svog života kojeg sam proveo čitajući knjigu Brian Greena o Tkivu svemira će mi uvijek biti u sijećanju. To je bilo godinu dana nakon tripovanja, i bilo je skroz zanimljivo. Neke stvari koje sam tu pročitao su me nekako vratile u trenutna zbivanja na svijetu.

Svi mogu reći kako je jasno da živimo u višedimenzijonalnom svemiru. Pa kvragu, neki su to i osjetili :mig: . No naravno, to je veoma složena teorija, i da bi se u njoj snašli, trebamo udružiti svoje snage u jedno.

[YOUTUBE]iHI-foSNccA[/YOUTUBE]

Vidim vutra dodala youtube tagove, pa evo i za one koji se smiju uz Einsteina
 

Dragon Bud

Banned
Banovan
09.01.2008
29
0
0
42
Osmogodišnji dječak želi graditi leteće automobile i prkositi Newtonovim zakonima gravitacije. Studentu fizike, najmlađem u Koreji, taj san bi se mogao i ostvariti. Njegovi školski uspjesi zbunili su mnoge stručnjake, a pažnja javnosti usmjerena je prema ovom čudu od djeteta i njegovim roditeljima, koji su bivši učitelji. Po čemu je mladi Song Yoo-geun, koji je rođen u studenom 1997. godine tako poseban?

Njegovi roditelji, oboje vitalni 46-godišnjaci razlikuju se od mnogih korejskih roditelja koji ne pokazuju tako gorljivu želju za što boljim školovanjem svoje djece. "Prosječan dan našeg dječaka nema neke određene rutine. On ima samo mjesečne zadatke. Umjesto da bude zarobljen rigidnim rasporedom, ima slobodu da istražuje svako područje koje želi", govore njegovi roditelji.

Dok druga djeca, njegovi vršnjaci kreću u prve razrede osnovne škole, Yoo-geun postaje brucoš na Odjelu fizike sveučilišta Inha, u zapadnom Seulu. Kompletno gradivo za osnovnu i srednju školu savladao je za samo devet mjeseci, što je napredak za koji je normalnom korejskom djetetu potrebno 12 godina, prije nego bude primljeno na sveučilište.

Premda niti jedna posebna škola nije provela kvalifikacijski postupak za Yoo-geuna, kada su ga u listopadu testirali na sveučilištu, profesori su ostali iznenađeni. Pred zaprepaštenim stručnjacima dječak je objašnjavao Schroedingerove jednadžbe, koje pripadaju domeni matematike od ključne važnosti za razumijevanje kvantne mehanike. Naime, za te jednadžbe, koje je 1925. godine zadao veliki austrijski fizičar Erwin Schrödinger, znanstvenici kažu da imaju istu ulogu analogno Newtonovom drugom zakonu u klasičnoj mehanici.

Nije stoga nikakvo čudo da je Yoo-geun odjednom postao nadaleko poznat i u središtu medijske pažnje. Mnogi korejski roditelji zato su izuzetno znatiželjni kakvi se to mentalni kapaciteti kriju u ovom djetetu i što ga razlikuje od sve ostale djece. Kakav je odgoj imao, s kime odrastao, pa čak i čime se pretežno hranio?

"Jednom smo ga odveli u zoološki vrt. Tamo je četiri i pol sata neprestano zurio u životinje. Tada je imao samo tri ili četiri godine. Pomislili smo tada da je sigurno ili čudo od djeteta ili nešto suprotno od toga", govori u šali njegov otac Song Soo-jin u intervjuu koji je dao za Korea Herald. Intervju je vođen uglavnom s njegovim ocem jer Yoo-geun još nije toliko zreo da može voditi ozbiljan razgovor s odraslim ljudima. "Mislim da je dobro da pustim svom sinu da radi što god želi", kaže otac, dodajući da je Yoo-geun toliko zaokupljen rješavanjem matematičkih problema ili igrica, da je često puta po 14-15 sati dnevno njima okupiran. "On voli doći do zaključka, čak i kada mu to oduzima dosta vremena", objasnio je otac.

San mladog Yoo-geuna je napraviti leteće automobile, bazirane na teoriji superstruna. Teorija superstruna je zapravo samo jedan pokušaj znanstvene teorije da objasni sve čestice i sile u prirodi prikazujući ih kao vibracije sićušnih struna. "To je protivno Newtonovim zakonima. Sve na zemlji ostaje prikovano uz zemlju zbog sile gravitacije, ali u slučaju letećih automobila stvar je drugačija", objasnio je Song, dodajući da bi studiju "letećih automobila" i teoriju superstruna Yoo-geun mogao jednom nastaviti na CERN-u, poznatom švicarskom istraživačkom laboratoriju.
 

JaSamZa

Aktivan Član
29.12.2006
202
7
0
40
psihonaut.org
dragi dragon bud,
evo već dva dana za redom se opijam kako bih odgovorio na ovaj tvoj post iznad. pa iako on u meni stvara suze, patnje i čežnju za tim što upravo JA nisam taj koji izmišlja tehnologije na bazi teorija superstruna, opet s ove druge strane osjećam da mi to nije poziv.

super je to što se neka osoba može pronaći i vidjeti u tom svijetu kojeg za svog života mi (ok bar ja) nećemo ne samo razumijeti nego uopće i vidjeti. tragično je to što u ovom svijetu vidim da taj svijet postoji. i da, ne mogu ga opisati. naravno da ne mogu, jer da mogu bio bih jedan od vrhunskih svjetskih fizičara, ali to nisam.

čovjek sam od krvi i mesa, bez nekih vanzemaljskih formi, i znam da ono što ću sutra vidjeti ima više utjecaja na mene od ne znam kakvih mojih vizija jer upravo to što sam sutra vidio je i utjecalo na te moje vizije.

oprosti, malo sam pijan pa me možda ne razumiješ, ali htio bih legnuti ovu raspravu, of kors ako je to uopće neka rasprava na malo lakše korijene. dakle, što ti misliš o tome...
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Neznam, ne vidim neku veliku senzaciju oko ove teorije stringova.
Sve je energija, masa je enrgija također, sve, i nije E=mc2 nego E=E Energija nije različita od mase nego je masa određena frekvencija i gustoća energije. A što je energija? Energija su misli, energija nije ništa drugo nego misao, znači ovaj svijet je kreacija misli, i misli su jedino što postoji, što je stvarno. Ovaj svijet je hologram i mi smo hologram, ali taj hologram nije iluzija kako bi netko povezao, taj hologram je stvarnost, jer smo na istoj razini, u interakciji.

Elektroni se ponašaju kao hologram:
[youtube]DfPeprQ7oGc[/youtube]
 

Dragon Bud

Banned
Banovan
09.01.2008
29
0
0
42
nije me bilo dugo...drago mi je sta jos pisete o toj temi.jasamza,hehe,glavno je da te zanima i da nisi ogranicen covjek,svako je po sebi poseban,ali isto tako svi skupa tvorimo cijelinu u samo jednu kompaktnu smjesu...weedran,apsolutno si u pravu,svemir je hologram...teorija struna i nije toliko posebna ali tvori jednu cjelinu,ona je onaj djelic puzle koji je nedostajao,sad kad i to znamo,znamo univerzum u cijelini,ali nikad ono sta je izvan,tamo gdje nema ni prostora ni vremena,gdje ne postoje zakoni fizike.i jos nesto JSZ,tvoj put jos traje i smrt je samo jedan korak u to putovanje prema izlazu iz holograma,mozda sad mislis da nikad neces razumjeti i vidjeti sve,ali varas se..