Sušenje i "curing" metoda

Hesi Prodavnica Hempatia Organics Nutrients

budalin

®
Poznanik Foruma
25.04.2016
2.490
12.976
358
NI na nebu ni na zemlji
Curing je proces od nekoliko mjeseci "odlezavanja" djelimicno suvih cvjetova kanabisa i posle tog procesa miris i ukus trave su kod pusenja djelimicno odredjeni, citrusno, jagode, zemljane note i slicno, sto nema nikakve veze sa pravljenjem RSO ulja. Mislim ti te mirisi u ulju ne interesuju, ti ces za ulje samo otopiti trihome biljke i hlorofil koji otapalo izvuce. Eto zato se ne radi curing, jednostavno posušiš par dana cvjetove u krenes u proizvodnju ulja.
 
29.06.2015
9
8
3
Hvala na odgovoru. Najvise me bunila kolicina hlorofila sto ostane pri otapanju svjezijih hedova, jer procitao sam da on dosta mijenja okus ulja zbog toga pitanje o curingu. Mirisi me ne zanimaju ali okus svakako.
Nego tih "par dana" susenja znaci skroz suhi chrispy hedovi ili polu suhi ili...
 

budalin

®
Poznanik Foruma
25.04.2016
2.490
12.976
358
NI na nebu ni na zemlji
Mirisi me ne zanimaju ali okus svakako.
Nego tih "par dana" susenja znaci skroz suhi chrispy hedovi ili polu suhi ili...
Na ukus ne mozes uticati, dosta ljudi kaze da im se ne svidja, zato stavis odredjenu količinu na parce jabuke, u zalogaj hljeba ili nadjes sam nesto u cemu ti najbolje paše da konzumiras.

Odredjeni dio hlorofila mora pa mora otici u ulje da li pravio od mokrog ili suvog i ti na to utičeš samo vremenom potapanja kanabisa u otapalu, bas kao sto je Mario objasnio u videu na prvoj straniici teme "kanabis ulje izrada,doziranje i djelovanje". U svakom slucaju kao sto kaze kolega Flop osusi kao za pusenje, za to ti treba par dana i odmah spravljaj ulje, nema tu puno pameti.
Malo odosmo u off ali jbg. Prebacice moderi gdje treba ako treba. :)