Sušenje na otvorenom

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
Zanima me Jel ima koji način da se suši na otvorenom, recimo jer bi valjalo grane ostavit na nekom drvetu zaštićne od kiše di nisu na izravnom suncu i onda kasnije u vrećice i sve ostalo kak to ide.
 

choki123

Aktivan Član
25.04.2007
477
29
0
35
tako sam i ja mislio .na otvorenom,da je zaštićeno od sunca,al sam mislio u nekoj kao bazi,drvenoj kolibici,al me samo jebe to što će bit možda vlage:icon_cry:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bratulic

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Ko što Šandor reče, teško može na otvorenom u ovo doba godine kod nas. Čak i na primorju više nije pogodno, mada, opet, izvodljivo je za toplijih i sunčanijih jeseni (kakva ova nije). Ali, pošto je ova tema počela još letos, kad je to imalo smisla, par saveta za sledeću sezonu.
Dakle, imate neku ranu sortu koja završava najkasnije do sredine septembra. Sušenje se ipsrva može ibavlajti i na direktnom suncu, ali samo prvih dan-dva. Oko tog sušenja na suncu se suviše diže frka na zapadu, a poznato je da, npr. u Libanu posečene biljke ostaju i po nekoliko dana na suncu što daje poseban miris hashu. Kasnije se postave da vise na nekom mestu sa dobrim strujanjem vazduha i to je to.
Višednevno sušenje na suncu sam video na delu kod nas 93. godine prilikom sušenja jedne dobre količine hibrida Haze x neka indika (stiže krajem oktobra). Cele biljke su bile okačene ispod nadstrešnice neke stare kolibe usred polja i sušenje je od početka do kraja bilo i uz pomoć sunca, naravno, kad ga je bilo. Jena manja količina iste sorte je sušena i unutra. Na kraju, razlike u jačini nije bilo, ali u izgledu i aromi jeste. Ovi hedovi unutra sušeni su bili zelenkasto smeđi, dok su ovi napolju bili zlatnožuti. Miris je ipak bio bolji i intenzivniji kod ovih unutra, dok su ovi spolja sušeni bili bez nekog izraženog mirisa i dim je bio oštriji.
 
15.02.2008
9
0
0
44
bok...
evo kako je moj prijatelj sušio svoju biljku:
budala ju je isčupala inije ju odma pobro doma nego je ostavio na livadi kao da se suši,a kad se vratio za par dana rosa mu je sjebala biljku 70% biljke mu je popljesnivilo.
a uvjek se pravi najpametniji.
 
16.02.2009
12
0
0
34
e i ja imam neku kolibu blizu za sušit pa sam došao na ideju da bi bilke ljepo unutra objesio i pokrijo ih cjele sa agrilom-jer on pušta vazduh tako da bi se ljepo šušilu ali kakav mraz i maglu mislim da ne propušta tako da bi bile i od tog zaštičene ...

Šta mislite?
 

Eva Rain

Aktivan Član
09.03.2009
161
8
0
32
Ne moras ih nicim pokrivati, samo izracunaj sebi kad ces ih saditi tako da ti dode da ih susis kad je ljepse vrijeme i pobrini se da su ti biljcice sigurne u slucaju vjetra ili kise. Ne bi trebalo biti belaja ali imaj na umu da bi ih ipak trebao provjeravati barem jednom dnevno.
 

SuperAngel

Aktivan Član
15.12.2008
375
66
0
41
Evice draga to neide tako. Nitko nemože predvidjeti berbu u odnosu na vrijeme sadnje. Biljka če vani vegetirati dok se dan ne počne skračivati bez obzira na to kad je posađena. Biljka vani počne cvjetati kad se dan počne skračivati imaš brze vrste koje počinju cvjetat ubrzo nakon skračivanja dana (fotosenzitivne) i one normalne kojima treba malo da primjete da se dan skratio. Naravno i svaka vrsta se razlikuje po trajanju samog cvjetanja. Sve u svemu od 9og do 11og mjeseca možeš očekivati berbu.

Eh da mi je ta kristalna kugla... :vb_whip: