Sveta biljka, zeludac & hrana...

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
11.02.2018
74
175
33
Kao sto naslov kaze ovu temu sam otvorio jer sam video dosta postova kako je ljudima muka kad puse travu, ne znam sto je to tako udarno na njihov organizam ali ja imam neke druge probleme a verujem i da ostali clanovi ponekad razmisljaju o ovome...
Radi se o tome, na licnom primeru eto popusim 2 grama na dan a ujutru se probudim gladan kao vuk, ali normalno skuvacu kafu i ako mogu zapaliti dzoju...
Medjutim tu negde na pola puta do sobe meni zeludac kaze : "ckrrrrrr" i osetim ostar bol...nije mi se to desavalo ni nakon 3 godine uzastopnog pusenja i dobrih i losijh biljaka i ne desava mi se to stalno...

A resenje ovakvih bolova u zeludcu verujem da postoji i da je lako promenljivo jer mislim da je to do zeludacne kiseline i neke hrane koje nam ne odgovara...

Nadam se da ne smetam sa ovom temom a zamolio bih iskusnije da mi odgovore sta to fali tada u zeludcu a cega ima visak...

Pozdrav! :D


Takodje bi mogli u ovoj temi da pisemo sta to volimo da jedemo kada nam je thc u krvi ::volimj::

Evo na primer meni banane i pomorandze najvise odgovaraju kad sam navaren a strejt retko kad ih pogledam :D
 
Poslednja izmena:

Jusufijovič

Aktivan Član
07.04.2013
74
356
53
Ja ako popijem kafu i zapalim cigaru prije dorucka bukvalno osjetim kako me kafa ujede za zeludac. I onda sam cijeli dan gladan ali mi se ne jede, cak osjecam mucninu. Zato, prvo jedem. Pij kamilicu cesce, pomaze protiv grceva u zelucu, menta isto.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: samoled

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
ja sam jutarnju kafu davno izbacio, bas mi urnisala zeludac, naravno uz cigarete. sad sam na jutarnjem crnom caju i sve super, jedino jos da izbacim cigarete il bilo kakav dim pre klope i to bi bilo to.
Zato, prvo jedem.
to je poenta price, al ne mogu iz kreveta oma za sto da ga ebem. al probacu, sve je to stvar navike, a navike se mogu menjati ako covek hoce. a trebalo bi da hoce kad skonta da mu to sto radi vise ne prija ;) a ide i sa godinama, kao srednjoskolac to nisam ni primecivao, trpeo zeludac sta god da radis. al ne moze forever, tako da, ceka me lagano menjanje navika :)
 

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.461
2.598
Jednom prilikom si napisao jako ljepu recenicu..."lose navike izbaci,dobre ostavi"...ja sam izbacio sve kave osim ove ujutro.Mene zanima,koji crni caj pijes jer ih ima 100 vrsta,a ja hocu nesto provijereno.Ako ti nije bed..daj mi sliku tog caja da ga kupim i izbacim i ovu zadnju meni losu naviku;):thumb:
Kontam da crni cisti,vrecica...puno kvalitetnije,,sve to razumijem,imam preko 20 vrsta cajeva..i crni..Al eto trazim nesto provijereno:)
al ne mogu iz kreveta oma za sto da ga ebem

Covijek se mora probuditi gladan,to je to..dorucak:)
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
ali normalno skuvacu kafu i ako mogu zapaliti dzoju...
probaj izbaciti kafu, il prvo zagrizi nesto, makar integralni keks il nesto sto volis a ne spada pod klasican obrok. il brate jedi kad vec ustanes gladan, pa sve dalje po redu i mora biti bolje. ocigledno ti je malo ubrzan metabolizam, prazan zeludac, kafa i bilo kakav dim ne idu na prazan stomak. samo povecavas lucenje zeludacne kiseline i onda naravno da se ne osecas dobro. a stvari mogu da se zakomplikuju ako to prolongiras
 
18.11.2016
32
16
8
42
Ako smijem ubaciti koju - darjeeling ti je prilično lagani čaj - nešto između crnog čaja i zelenog tak da ak si prije pio puno kave bit će ti možda preslab. Probaj jutro sa English breakfast to je obično jači čaj a darjeeling bi ja konzumirao tokom popodneva ili predvečer.
Ja imam ovaj..nadam se da vrijedi..jer izbacujem kavu skroz.
Pogledajte prilog 201207
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hazeri
18.11.2016
32
16
8
42
Inače ak imaš koga da ti donese jedan čaj iz Indije - e to je pravo opojno sredstvo! Mislim da se zove Taj ili Taj Mahal čaj. Čista spidara a kad te pusti kaos u glavi. Ne znam kako dobe takav čaj kojem se turska kava ne može ni približiti po jačini.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hazeri
18.11.2016
32
16
8
42
Ma taj Tajmahal čaj je ubojica - crn kao noć a na rubovima šalice ostavlja otiske koji se jedva peru. I od njega isto nema spavanja a prekomjerena doza te uspavljuje dok glava radi. Mislim da sam se jedno vrijeme opako drogirao sa njim a jezik nije stao klepetati...čudo od čaja samo mislim da isto tako ostavlja otiske na bubrezima :D a čaj iz Singapura bi rado probao :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hazeri and Blader

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.324
4.892
188
Ja sam na čajevima već dugo... potrošim 40-ak eura mjesećno. Valerijana uvečer, kamilica je najčešće, a i imam vočni popodnevni i večernji, neke kombinacije. Kamilice trošim i sto grama mjesećno.

Prije sam isto duhan i kavu ujutro i imao sam gastritis dok sad sam tip top, osim psihički :D, ne paše mi kapula(crveni luk) ni previše šečera iako redovito pretjeram. Doslovno popijem 1.5 -2.5 l čaja na dan. Inace pijem samo čajeve, vodu ili malo vina tu i tamo. Kava i duhan smrt za želudac ujutro. Eventualno nakon nekog dobrog obroka ali kava i duhan direkt na želudac uff.... čujem kako tijelo plaće.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hazeri

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.461
2.598
  • Sviđa mi se
Reactions: Blader