Sveto ime Dinamo

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

kLick

Aktivan Član
21.10.2007
94
13
8
43
Na pocetku mali disclaimer - ne pratim nogomet. Mozda mi je bas zato bilo lakse povezat neke stvari. Nagadjam da bi moje tumacenje moglo naljutit mnoge hard core navijace sto mi nije namjera. Dakle bez ljutnje, nitko ne kaze da je ovo tocno, samo nesto sto vec neko vrijeme mozgam i sto vise mozgam to mi se vise stvari povezuju.

1znpk7k.jpg
1216djc.jpgLijevo je grb od Dinama, desno je simbol za Svadhistanu - Sakralnu cakru, star barem tisucljecima, jedan od arhetipskih simbola.
http://www.thefreedictionary.com/sacred - 3. Made or declared holy
http://www.thefreedictionary.com/dynamo - 1. A generator, especially one for producing direct current.

"- The Sacral Chakra, or Svadistana, governs: sexuality, creativity, emotions, anger, fear and instinct
- Excessive Overactive Energy: Explosive, aggressive, manipulative, self-serving . Selfish, arrogant, lustful, overly proud or conceited, highly strung emotionally, constant power seeking, treat with blue scarf or crystal and meditate on or visualize the color blue."

Na grafitima po gradu Dinamo Svetinja, u himni Sveto ime Dinamo, u razgovoru sa svakim pravim navijacem se lako vidi kako Dinamo drzi necim Svetim, necim za sto je spreman dat zivot ako treba.

Prevelika energija u toj cakri i rezultat su neredi na stadionima i po gradu. Tretira se plavom bojom(!) koja u ovom slucaju takodjer predstavlja Dinamo i svako suprotstavljanje toj plavoj boji rezultira ponovnom reaktivacijom explozivne narancaste. Dakle znak za narancastu tretiran plavom u istom grbu. Zanimljivo mi je vidjet da je jedan od tretmana za preaktivnu narancastu plavi shal. :)
Za Svadhistanu se takodjer kaze da je generator (dinamo) sexualne energije, centar emocija, kreativnosti, mjesto gdje se spajaju yin i yang. Previse yanga i rezultat je kaos.
Djeluje mi kao jos jedan od primjera kad se arhetipi uzmu, da im se novo znacenje i pocnu se koristit u sebicne svrhe. Podsvijest i dalje zna orginalno znacenje i utjece na svijest koja je simbol prihvatila onako kako joj se trenutno predstavlja.

To bi ukratko bilo to. Jos jednom bez ljutnje, ovo je nesto sto sam morao stavit negdje, a ovaj dio vutre mi djeluje kao najprikladnije mjesto.

Love/Light
 

Krejzy

Aktivan Član
22.02.2010
327
25
0
32
U svakom slucaju zanimljive poveznice. Objektivno gledajuci sve je stvar ravnoteze, pa tako i ovaj slucaj, a poveznica sa simbolom za Svadhistanu nas tjera da preispitamo ljudsku spiritualnost kao i nastanak i razvoj drustva i pojedinaca koji su prepoznali i interpretirali te spoznaje koje su ocito primjenjive, a da ne idemo u sfere razmatranja mogucnosti tajnih drustva, sekta itd. koja su osnovala dinamo ( ne volim taj nacin razmisljanja jer imam osjecaj da granice s SF zanrom ).
 
19.07.2011
6
1
3
29
prije ću primitivne ispade na stadionima okriviti na testosteron, propale igrače, režije bez posla, situaciju u državi i pivu u ruci nego na tisućljetnu čakru. just sayin
 

derataur

Aktivan Član
02.03.2011
289
24
18
104
definitivno ovo zadnje..kak bi rekli samo da je kruha i igara i ljudi sretni!sve je to maljanje ociju ljudima da zaborave na trenutnu situaciju u gradu,drzavi,svijetu.ugl.nekad su to bili borbene arene,danas su stadioni,razlika je u tome sto su se gospoda preselila na teren a borbe u gledaliste
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
138
0
36
Dada, fino si ti to rekao pogotovo ovo zadnje :thumb:

I ne valja zaboraviti činjenicu da je 50% profita sporta kriminal, pranje love, namještanja i pozadinske igre i igrice.

I da, igrači su preplaćene umišljene pi.kice, nisu to bar polunormalne barabe kakvi su prije bili :icon_lol: