SVETO ULJE od kanabisa

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
http://www.cannabisculture.com/backissues/cc11/christ.html

S obzirom da na podrucjima exyu ima puno vjernika (bez obzira na netako davni komunizam)
Mislim da bi bio pun pogodak ako bi se preveo onaj clanak o svetom ulju.
Naime sveto ulje je radeno na bazi cimeta,smirne,...i oko 2ipo kile kanabisa.
Recept se nalazi u knjizi izlaska poglavlje 30
NA grckom Krist znaci Pomazanik(koji je pomazan svetim uljem), a krscani njegovi sljedbenici takodjer.
Medutim tijekom povijesti se ta praksa izoblicila.
Postavlja se pitanja nije li zakon prema kanabisu antikrscanski ili da kazem antikrsni?
U svakom slucaju mislim da bi se pojavio pozitivan interes u javnost u vezi biljke, s obzirom da naprimjer u hrvacoj je preko 95% ljudi se izjasnjava vjernicima ove ili one vjere...
btw moj stric se izjasnio kao marsovac :lol:
KOntam da je na putu ka legalizaciji (osobno sam za dekrim.) nemoguce zaobici ovaj dio.
Evo nekih rijeci koje na tom polju nesto znace,
pa onaj ko je zainteresiran za legalizaciju u tom smislu neka kuca na googlu:
entheology
carl ap ruck
holy oil cannabis
www.thc-ministry.net
 

imported_cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
58
3
0
Još jednostavnije može da ode na www.iamm.com
I nije se stvar izmjenila tijekom povijesti nego je neka papèina prevodeæi egzodus(knjiga iz starog zavjeta u kojoj je opisan recept za ulje)s hebrejskog u grèkoj verziji(septuagint)napisao calamus umjesto keneh bosm(hebrejska rijeè iz koje je i nastala rijeè cannabis).Inaèe calmus sadrži 70% otrovnog asarona.Pa se postavlja pitanje `zar je Bog dao recept s otrovom`.
Praksa mazanja svetim uljem postoji i danas i rimokatolièkoj crkvi i u pravoslavnoj ne znam baš kako je reformiranim protestantima i njima raznim sliènim ali ulje se veæinom sastoji od maslinovog ulja sa još kojekakvim dodacima ali sigurno nema veze sa ovim što je bilo u poèetku ,inaèe ne bi s ðavlima kolo vodili i ovi rimo i pravo i protestanti da ih malo THC-a opali po mozgu .Nemam nikakvu namjeru da povrjedim bilo èije osjeæaje u vezi njihove religije ali stvarno ovi danas ,mislim mnogi od onih koji su kao vjernici nemaju pojma niti o svojoj vjeri niti njezinim poèecima idu tamo èisto iz tradicije i što je najžalosnije mnogi zbog nacionalne pripadnosti pogotovo nakon komunizma, a mnogi se ponašaju u skladu s onom što vidjeh u potpisu kod jednog èlana ovdje ,ono j... te bog bio sam loš dva oèenaša pa mogu još(umro sam od smjeha kad sam to vidio,mada je žalosno što je tako).
I ako je istina ovo u što vjeruju ovi thc - ministry i church of the universe ili ovi cantheisti u UK ,tj. da je cannabis u stvari drvo života koje se spominje u
Otkrivenju(Apokalipsi) 22,2 , nama ovdje æe trebati hektari i hektari marihuane da nas oèiste i izlijeèe.

Jebiga glavni sad æu opet malo morati da reklamiram ,pošaljem ti nešto vutre kad uzgojim da se ne ljutiš.
Ako ste dobri s engleskim.Ima na potTV-u cijeli film o svetom ulju.
U filmu ide prièa od koje ja imam tekst skinuo sam ga od ovih iamm(Ch.of the Uni.).
 

imported_cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
58
3
0
Evo probat æu naæi vremena da prevedem jedan vrlo zanimljiv èlanak u kome piše o tome kako je Isus vrlo vjerovatno koristio cannabis za lijeèenje gube i još dosta toga,vatreno krštenje,gnostici...:D U stvari radi se o tekstu koji ide u ovome gore spomenutom filmu o svetom ulju .
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
...pa ako je "papcina" pogresno preveo onda se ne mora postaviti pitanje dal je Bog dao recept s otrovom, vec samo ojacati argument da:
kao prvo ta biljka jest KANABIS sto je kontraverzno i sokantno (s obzirom na prohibiciju, prijevod u septuaginti, konvencionalno misljenje crkve itd).
I drugo,da se praksa pomazanja izoblicila s obzirom da se ulje ne pravi po originalnom receptu.a o praksi pomazanja da i ne pricam.

U svijetlu tih podataka i onih sa prvog posta, zanima me je li na putu ka legalizaciji realno govoriti iz perspektive duhovnosti (draza mi ta rijec od religije)? i imali zainteresiranih:)?
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
...sorry canne dok sam piso vec sam vidio da si se javio za prijveod
svaka cast.
el mi mos poslat link koji mislis prevest jel
kontam da je mal pretjeran kak bi to reko neznalica al nisam siguran pa bih htio provjerit.
btw nije pretjeran, samo je sokantan.
pogledaj sta su sve mazali sa tim uljem pa ce bit sve jasno:)
u knjizi izlaska,levitskim zakonikom, o nekanonskim spisima da i ne govorim

hvala svima za odgovore bas mi drago da ime vjernika;)
 

sinsemila_smajl

Aktivan Član
02.02.2006
286
3
0
43
kanehbosem je napisao(la):
U svijetlu tih podataka i onih sa prvog posta, zanima me je li na putu ka legalizaciji realno govoriti iz perspektive duhovnosti (draza mi ta rijec od religije)? i imali zainteresiranih:)?

ne samo na putu ka legalizaciji, veæ opæenito na Putu(u Životu) bi trebalo govoriti, misliti i osjeæati iz perspektive duhovnosti :wink:
 

imported_cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
58
3
0
I ja sam reæi æu vjernik da ne dušim ti da sam imao itekakvih iskustava da bih prije trebao reæi da znam da ima `neko gore` ,duga prièa...,mada više ne idem u crkvu pogotovo otkad sam saznao da se papa izjašnjavao protiv marihuane.A znam dobro za jednoga ex-sveæenika u Hrvatskoj -postavio mu je lik pitanje u Nedjeljom u 2 u vezi pušenja , u stvari konkretno ga je upitao da li je konzumacija marihuane grijeh što se tièe crkve .Lik mu je odgovorio,ne mogu baš da citiram , ali u smislu da nije
grijeh sve dok osoba koja konzumira može da sobom upravlja i dok joj ta konzumacija ne predstavlja problem.A to se opet svodi na ono kako konzumirati ganju na zdrav naèin dakle bez duhana sa što manje štetnih plinova,dakle vaporizer, što kvalitetniju ganju ili još bolje hash,dakle što više cannabinoida, Ovaj ex-svaæenik je isto tako probao ganju jednom u Americi , ali to nije razlog što je postao ex -sveæenik.
Ja osobno isto smatram da nije grijeh jednostavno ne treba pretjerivati a i nema smisla ko može da slaže da ga svaki joint pukne a puši ih po deset na dan i tup je ko top zna savko kako mu je kad duva non-stop nema efekta brate,taman da duvaš najbolju stvar na svijetu ,još gore ako duvaš nešto poliveno, i nepropisno uzgojeno pa smrdi na ðubre,boli glava onda, a to nije lijepo èiniti sebi , pa je samim tim i grijeh pogotovo zato što to svjesno èini.A ima dobrih i loših svuda i meðu ovima što duvaju i što ne duvaju ,ne može se generalizirati stvari tek tako, pa reæi ovaj ne puši i ne valja i obratno.

Što se linka tièe nemam direktan ali znam da je na www.iamm.com i onda klikni na slièicu s Isusom i listom marihuane iza njega.Ako veæ budem prevodio dobro æe mi doæi bilo èija pomoæ ili primjedbe ako neki dio ne prevedem baš kako treba .Inaèe razumijem engleski skoro kao i maternji ali neke stvari mi nekad jednostavno zablokiraju u glavi ,znaš ono razumijem sto posto što piše ili govori, ali nekad jednostavno ne mogu naæi pogodne rijeèi na našem jeziku.
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Evo devojka_od_bronce se takodje ponudila za prevod...zasto ne napravite tim za prevodjenje tako da prevod ne bude opterecenje i preveliko oduzimanje vremena....

Klikni gore u Clanovi i kontaktiraj je na PVMSG...
a evo uradicu to i ja...
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
pa to je link koji sam stavio na prvom postu.onaj gornji.
cak sam i preveo nesto ali neznam di mije jer sam posudio komp frendu i tak...pogledacu mozda nadjem
btw i ja sam vjernik,moreover theologian:)
moj eng nije los pa mozemo zajedno prevesti clanak.
taj clanak je odlican.
bio bi grijeh ne prevesti ga.
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Evo kontaktirao sam je pa cemo videti sta ce odgovoriti i da li ce te ona kontaktirati...

Dao sam joj link na ovu stranu pa ce joj valjda biti jano o cemu se radi
 
30.08.2006
0
1
0
Ja o ovome nisam imao pojma. Nije ni neko èudo buduæi da sam ateista, ali svejedno. Mislim da bi ove informacije koje ste naveli mogle biti izrazito korisne za kampanju legalizacije, jer mislim da æe najveæi otpor legalizaciji pružati upravo konzervaivni dio društva koji je u pravilu religiozan.


btw.

j... te bog bio sam loš dva oèenaša pa mogu još

Ovo je tekst refrena stvari jedne rijeèke punk grupe "Pasi" (u prijevodu psi :D ) Èlanovi benda su djelom iz Rijeke djelom iz Opatije da se ne bi naljutili opatijci na ovom forumu :D
 

imported_cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
58
3
0
ejovrh je napisao(la):
Ja o ovome nisam imao pojma. Nije ni neko èudo buduæi da sam ateista, ali svejedno. Mislim da bi ove informacije koje ste naveli mogle biti izrazito korisne za kampanju legalizacije, jer mislim da æe najveæi otpor legalizaciji pružati upravo konzervaivni dio društva koji je u pravilu religiozan.
Pa sigurno da bi samo moramo osnovat neki vid takve stvari i u nas a ovi na thc-ministry kažu da bez obzira gdje da se èlan na svijetu nalazi da mogu pomoæi mada mi je to malo nevjerojatno .
A znam za ovog jednog cantheist ministra iz UK heavy fuel mu je ime na uk420, nadam se da ovo neæe smatrati reklamom , stariji lik ima veæ i unuke èièa sadi ganju za svoje sacramentalne potrebe i murija mu ništa,samo im pokaže iskaznicu od ove svoje udruge, veæ su mu par puta dolazili i vatrogasci u susjedstvo pa su snimili šta ima ,ali boli njih briga i još nekoliko mu ih je vidjelo ali ništa zato.
Kad je ovo napisao na forumu neki mu nisu vjerovali pa se onda èak predstavio imenom i prezimenom i dao adresu pa ako žele neka doðu i vide.Ali ne znam sad napamet morao bih otiæ i vidjeti ponovo za detalje ali ,nije to bitno ,bitno je da stvar prolazi na sudovima.
Volio bih znati šta bi nama ovi ovdje uèinili...proglasili nas sotonjarama,hereticima i svim najgorim,lomaèa ili neka druga inkviziciska metoda ne bi nas falila.
:lol:

I može ovo što se tièe tima još bolje samo da se dogovorimo ko æe koji dio .
E i nisam ni pogledao onaj tvoj link ali bio mi je nekako poznat odnekud . Ja sam na ovo naišao ima veæ nekoliko godina samo kome da prièam o tome u nas ,kome god da sam i poèeo prièati o tome reko bi mi ma kakvo to šta ti je sad to . Neko tamo u Kanadi izmislio da pravi lovu na budalama ali što možeš s veæ oformljenim tupanima dezinformiranim koji nema teorije da mogu prihvatiti bilo kakvo mišljenje od onoga koje im serviraju ovi ovdašnji dezinformatori.Nisam dosad naišao ni na koga ko bi o ovim stvarima ozbiljno razmislio ili barem proèitao nešto o tome , èak ni u crkvi kad sam prièao jednom sveæeniku o tome on mi je odmah udario prièu o tome kako su samo oni pravi Kristovi sljedbenici i ono kako je Isus prièao da æe mnogi dolazit i lažno se predstavljat u njegovo ime .U stvari i jeste tako ali koji su pravi ta nemaju nijedni peèat i potvrdu od Boga da jesu.To što je njih veæina ne mora da znaèi da su oni pravi.
Jednostavno bilo kome od njih može se samo vjerovati i ništa više.Što se mene tièe držim se one narodne `uzdaj se u se i u svoje kljuse` i dodam se s vremena na vrijeme dimom da mi mozak ljepše radi pomolim se kad osjetim potrebu za tim i bude mi bolje.

p.s. što misle moderatori da postujem ovaj tekst sa spomenutog linka bar za one koji razumiju engleski dok ne prevedemo sve na naš.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
...ma da, nema smisla puno pricati sa seljacima o tome,ali mislim da bi bilo koje novine jedva docekale taku neku senzaciju.
iako mi nije do senzacije, vec do sakramenta al o tu nastaje problem zbog zakona i eto to je otprilike pocetak cijele komplikacije.
kako god, clanak treba prevesti a onda ce se to vec nekako usuljati u javnost.sto i jest cilj; smeksati javnost kao jedan od bezbroj prvih koraka do legalizacije ili (meni draze opcije zbog tanke linije izmedju uporabe i zlouporabe) dekriminalizaijce.
isprintati cu clanak, podjelit pogledat jel ima sta na mom kompu.
sastavit cemo tim i prevesti.
to ce bit prvi korak pa cemo vidit za dalje.
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Ja mislim da je religija primitivna materijalizacija i vrijeðanje boga, i mislim da svatko može u svojoj glavi naæi mir i ljubav daleko veæu nego ijedna religija može pružiti, ali to sad nije bitno.
U srednjoj na vjeronauku su nas uèili da je marihuana "ðavolje oruðe", zlo, a mi svi u razredu lupili kontra vjerouèiteljici kako nije, ali to uèenje nije prestajalo pa sam se poslije prebacio na etiku...
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
pozdrav prevodiocima:)
nazalost nisam naso na starom kompu nist od prijevod
..ima oko 15ak stranica
pricekacu jos malo da se neko zainteresiran javi
pa si mozemo podjelit stranice za prijevod.
canne,racunam bar na 5stranica od tebe:) ak se niko ne javi.
neznalica sta kaze djevojka od bronze??
nadam se da drage prevoditeloje nije prosla volja.
 

kanehbosem

Rehabilitacija kanabisa !!!
Banovan
12.10.2006
619
46
48
ja sam poceo sa prijevodom
prevescu sigurno prvih 7 strana
ak se niko ne javi prevescu do kraja sve;)
sram vas bilo :p
nisam konto onaj sajt legalizacija.org da je zakupjen (ZAKON)
pa bi bilo svrsihodno da spiku prebacimo tamo
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Pa kaze da je nema na sajtu...poruka mi jos stoji ZA SLANJE...

Sta da vam kazem...koliko volje i energije imate toliko i radite ..ko vam se prikljuci dobro dosao :D
 

imported_cannebosanac

Aktivan Član
13.10.2006
58
3
0
Ja veæ prevodim zato me nema od prekjuèer,evo samo malo sam uletio da vidim šta se dogaða i ja sam isto da prevedem sve .Ja nisam printao jer i nemam printer,ja sam samo copy paste tekst u notepad , i onda otvorio novi dokument u Wordu ,pa ih stavim jedan kraj drugog na ekranu i onda kucam u wordu na našem , mislim ako ovako nastavim biæu gotov za još nekih 4 dana najviše bio bih i prije danema drugih obaveza,..