Swazi od Nirvane

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
O sortama najèešæe pišemo u okviru "Unutrašnjeg uzgajanja", ali ova sorta je pre zanimljiva za outdoor na ovim prostorima (mada je sasvim O.K. i za indoor) pa æemo malo ovde o njoj.
U Nirvaninoj ponudi se pojavila pre nekih 6-7 meseci i do pre neko veèe uopšte nisam obratio pažnju na nju. Ali, sorta je zaista zanimljiva. Pre svega zato što poreklo vuèe od originalne Swazi landrace, ali i zato što na njoj (još uvek) nije raðeno prevelikih korekcija, tako da se za male pare može dobiti gotovo originalna landrace.
Iako se navodi da je ona 100% èista sativa, to nije taèno, jer ima i mali procenat indike koji je u nju ušao kroz ukrštanje sa Skunk-om (insajderska informacija). Taj cross joj je doprineo još ranijem sazrevanju (a èiste Swazi, kao i sve ostale južnoafrièke sative su inaèe prilièno rane) i kaže se da stiže tokom septembra, a u Mediteranu poèetkom meseca. Nešto je i kompaktnijeg rasta. Po tome je donekle slièna sa Swazi Skunk-om od African Seeds.
Za sada nema mnogo ljudi koji su je gajili, tako da ima samo nekoliko grow izveštaja, ali je primeæeno da postoje 2 fenotipa: purpurno-ljubièasti i zeleni. To je svakako posledica Niravanine prakse da izbacuje F2 seme na tržište. No, to može biti zanimljiva stvar za eventualna dalja ukrštanja.
Rad joj je tipièno južnoafrikanski, dakle snažna cerebralna aktivnost bez mnogo tripova, ali je donekle usporen (verovatno Skunk uticaj) i nešto slabiji u odnosu na landrace Swazi.
U svakom sluèaju, zanimljivo osveženje.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.