Tangerine Dream (Barneys farm)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

thc boss

Aktivan Član
29.12.2011
275
216
43
43
Vidim da niko ne uzgaja pa reko da lupim novu temu..

Box 0,6x0,0,6
250 w MH (vege) i HPS cvjetanje..

Miks zemlje: odstajalo đubre iz bauhausa, specijalna zemlja eko kompost i iz interspara i terramagma i neka za 10 kn.
Ukupno kaca za mort od 60 litara. Nisam stavljao nikakvi stiropor niti neš drugo.

Tu sam izgleda fulao iz čega sljede u daljnjem tekstu problemi.

Šta reć, mislio radit ulje, kuio sjeme privučen time da je pobjedio na cannabis kupu 2010, privučen time što ima 25% THC-a i što je još važnije za ulje 1,8% CBD-a, ta kombinacija koju nema ni jedna trava me privukla..

E sad da odma kažem to je jedna vrlo zajj.. sorta, za vrlo vrlo iskusne growere, čak kolko sam čitao po stranim forumima i njima se ne da s tangerine zaj..i ne isplati se po njima pogotovo s obzirom navrlo dug period cvjetanja (čak do 3 mjeseca u praksi) da odma kažem isklijala je nakon šta sam je u slabo vlažnu čašicu zemlje posadio za tjedan dva, znači treba joj dosta da isklija.
Nikad ne stavljati 24 h u vodu nii mokri papir da klija jer će garanirano istrunut.
Druga mana - ni za boga je poljevati po lišću ni u kom slučaju, tu je gadno osjetljiva i tu sam spržio neke.

3. Ima više phenotipova i neke sporo startaju i onda odjednom polude, dok druge brzo startaju i poslje se zaustave i ostanu.

Nekima ne smeta visoki ph, dok drugima gadno smeta..


I tu je moj problem, zbog te zemlje koju sam smiksao izgleda u početku je raslo kako tako , međutim primjetio sam da su vrhovi žučkasti i posumnjao ali pošto nisam imao u to vrijeme ph metar tek sam sad nabavio neki kineski jeftini (na slici) i izmjeri 7 oko. E sad tu počinju problemi, par puta sam smanjivao s octom i limunom, ali sam čitao da je to privremeno rješenje tj s vremenom ga razgradi biljka, i zaista djelovalo je, biljke su se fino pozelenile i pogustile, ali samo par dana i onda počelo mi sad ped kraj gadno žutit i otpadat lišće (kraj 1 mj cvjetanja) i onda sam jedva nabaio ph minus (fosforna kiselina) jer ovi u snailu ne uvažaju jer treba platit ministarstvo poljoprivrede, a gazdi se neda..ugl. sipo ja otprilike u vodu i ph pokazivać skoći do jaja i ja zalijem zemlju i ona se nakon nekog vremena vrati na staro i ja zaljevam par puta, dodao jedan deci kiseline i zalio i sad opet nakon nekog vremena padne..

šta je to ? šta je zemlja tolko lužnata da je nemogće spusti PH ????, da izlijem pol boce unutra da spalim hahha...
evo nekih slika:

2 mj vege 1 mj bloom







 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Prvo da te pozdravim šefe,dobrodošao u našu veselu zajednicu!Ovo izgleda jako dobro i šta god da radiš dobro radiš,just growing!
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.539
298
Prijatelju, molim te provjeri točnost tog mjerača i ako nemaš pare za kulturno nešto, uzmi pH test za akvaristiku, jer ovako ćeš si upropastiti potencijalno dobar urod (to pod uvjetom da je ovaj banana). Tko zna jel to dobro mjeri...7 je previše, tako da ako i mjeri dobro, nisi dobro naštimao vodu. pH ne spuštati previše.
Pošto pH zemlje ne znaš, fotke su užasne i ne vidim na njima ništa (valjda zato blade kaže da je dobro?), obavezno ih isperi sa velikom količinom vode, a po ispiranju, obilno zalij sa vodom reguliranog pH. Valjda ne moram pisati koliko šta i kako!?

Edit:

Zemlja je jako bitna stavka, a ti si kemijao sa nekim drk jeftinim "smećem", pa ne čudi što imaš problema. Nebi bilo loše ni presaditi...
 

thc boss

Aktivan Član
29.12.2011
275
216
43
43
Evo stavio sam kvlaitetnije slike s digitalcem, ono je s mobom.
dsc00012pl.jpg
dsc00011gi.jpg
dsc00009oz.jpg
dsc00008eo.jpg
dsc00007go.jpg
dsc00006hl.jpg
dsc00005vm.jpg

Jedina ok biljka je samo jedna u cijelom boxu, to je najveća i ima najdeblji i najduži head. I fino raste i nije tolko osjetljiva. Ove druge su ubi bože po svim pitanjima, od toga da su počele prerano cvjetat čim sam malo pošemerio s timerom fotoperiod i smanjio za samo jedan sat, poslje sam im otkinu glave. Ni jedna nema bogznakave glave ni razvoj. Klonirao sam za sljedeći grow ovu najbolju i najotporniju..Koliko bi mogla imati u sebi indike a koliko sative nemam pojma, ali izgleda kako i trba izgledati tangerine dream, a ove druge ne znam šta su valjda ostaci nestabilne genetke ? Ulavnom uzeo sam dva klona od ove bolje za sljedeći grow i stavio ih u jiffye.

Da vam usput kažem kako ja to radim. Jiffy palete izgledaju ovako:
jiffy-7s.jpg
,ja sam neke talijanske nabavio šta imaju fine piljevine unutra, e odrežem skroz jednu granu manju obično šta odozdo raste pa inako nema nekog svjetla i mogućnost da se razvije. Ostavim malo dužu stabljiku i odrežem do sabljike listove i ostavim na vrhu 2-3 reda. Odrežem nožem čistim još jednom pri dnu i napravim po sredini rez od oko pola centimetra u dubinu. To naguram u bočicu Plantella Rhizopon I , (Imate u ZG-u u getrou za nekih 35kn), jače pritsnem u bočicu par puta da između procjepa uđe prah. Zatim stavim jiffiye u posudicu i ulijem vruće vode i napunim do vrha jiffya i oni se napušu. U sredini jiffya proširim čačkalicom malu rupicu do pola visine jiffya i unutra čačkalicom uzmem malo praha i stavim u rupu, zatim gurnem do sredine jiffya reznicu i skupim gornji vrh prstima i zavežem/stisnem končićem (može i konopljinim) Ostavim da pliva u vodi za 1/5 visine jiffya da kad reznica vuće vodu da se ne isuši brzo.
I to se stavi pod 0-24 lampe / ja sam probao s cfl-ovkama (6500k), sad upravo idem s hps-grolux pa ću javit rezultate. Uglavnom korjenje počne probijati jiffy ovojnicu nakon otprilike 2 tjedna s tim ako zapne i nema znakova ukorjenjenja dobro je dodati malo uree razmućene u vodi i zaliti jiffy pa da vidiš kako će odjednom korjenje poludit. Zatim se razreže kad se korjen primi ovojnica jiffya i malo razmakne, nemožete skroz skinuti jer bi polomilii korjenje i posadi se u zemlju od kud normalno raste. napomena: ovo sam samo radio s tangerinom, izgleda da je on vrlo zahvalan što se tiče kloniranja, ima malo drvenastiju stabljiku, dok recimo white whidow (od greenhausa) izgleda da je vrlo osjetljiv i uvene odma.

Tako da je još jedna prednost ove sorte da ukoliko iskeširate malo veću cijenu za sjeme da će te lakše dobiti klonove, što je valjda barnie znao pa je i nabio tolku cijenu. Prepreka će vam biti što ima nestabilnu genetiku pa će te morati selektirati najkvalitetnije primjerke, koji imaju dosta velike i duge budove.


@zlo&naopako

evo to ti je ovaj s e-baya ph metar, 3 in 1 Moisture/PH/Light Meter Soil Home Garden Tester | eBay Sad kolko je dobar ima dvije sonde bakrenu i aluminijsku i onda se gurnu do kraja. Problem je što ja ne napravim miks kiseline i vode tako kad uronim u vodu da mi ph metar pkazuje ne znam 6, nego ja smiksam da je tolko kiselo da mjerać ode do kraja u desno i onda zalijem s tim zemlju, ono zadnji put sam dodao i sve se pjenilo i sadna par mjesta sondiram i onda mi pokaže vrijednost recimo 5,5 i onda lagano raste i zaustavi se na 6 da bi za pola sata sat došla natrag na blizu 7. Zato sam napravio jaki miks kiseline i onda sam evo danas nekako uspio nagurati na 6, 2 oko i zasad tako stoji. Evo danas se već kad je zemlja slabije vlažna ne da očitati, nego stoji, kako funkcioniraju oni skuplji ph metri , da li se oni mogu gurnuti u poluvlažnu zemlju ili ?.
Ovaj za akvaristiku kako to funkcionira, jel očitava precizn ili žali bože para ? Jer problem je samu zemlju, natjerati da promjeni pH, a ne tekućinu s kojom zaljevaš, lako njoj s par kapi romjeniš ph, a li nemožeš zemlji i do dugoročno po mogućnosti smanjiti pH. Htio bi da mi ostane do kraja cvjetanja na tim razinama, a ova moja ima tog staskog gnoja, ima terra magme, nje sam stavio skoro 2 vreće po 18l i još miks zemlje iz bauhausa, mislim da smjesa nije sama po sebi loša, ima nutrijenata, ali ih blokira taj ph vjerojatno.Stiropora nisam dodavao, sad ne znam jer uredu samo stavit terra magmu, ali ona mi se čini da nije hranjiva zemlja nego mi liči da su je iskopali iz neke trule duplje, i još se zelene gljivice vole radit od nje, baš i nije neš specijalno. Presasditi ne bi ni u snu mogao jer to ti je 60 litara, em se korjenje ispreplelo od 4 biljke..Definitivno sljedeći grow uzimam bolju zemlju.


@Blade Pozdrav i tebi.
Sretna nova svima..
1325341269314.gif