Tangerine Dream, Black Jack, Medical Mass – 600W MH/HPS by @jaandooo

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop

jan_du

Aktivan Član
10.11.2015
117
593
93
Danas biljke imaju 90 dana života, a od toga su 45 dana na režimu 12/12.

Slijedi par fotografija čisto da u dnevniku postoji tjedna evidencija kako bi se uočio razvoj situacije.

Što se tiče klimatskih uvijeta:
- Temperatura dok im je noć je oko 22-23C, a po danu im je oko 30-31C točno ispod lampe na udaljenosti od 35cm, a sa strane je oko 27-28C.
- Vlaga ispod krošnje je oko 50%, a iznad oko 40%.

Zalijevanje je bilo prije 2 dana sa punom dozom gnojiva. I dalje je period zalijevanja svakih 6 dana.

Pojedine biljke lagano pune headove, dok pojedine kao da su nešto stale. Nadam se nastavku punjenja. Najveći vidljivi napredak je kod one koja je bila najnjonjavija.

Obzirom da od kada sam počeo sa uzgojem nije prošao niti jedan dan da nisam ujutro i navečer zavirio u box da provjerim kakva je situacija. Ponekad mi se i neda, a ponekad i nemogu, ali uvijek nađem razlog/priliku da to obavim pod utjecajem odoljevanja. Iskreno, neznam ni sam kako ću upražnjavat to zadovoljstvo/potrebu kad završi uzgoj. Možda preuzmem brigu za ženine ljubičice :).

160.jpg 146.jpg 151.jpg 156.jpg
161.jpg 143.jpg 147.jpg 148.jpg 149.jpg 144.jpg 152.jpg 153.jpg 157.jpg 158.jpg

142.jpg 145.jpg 150.jpg 154.jpg 155.jpg
159.jpg
 

jan_du

Aktivan Član
10.11.2015
117
593
93
Danas biljke imaju 98 dana života, a od toga su 53 dana na režimu 12/12.

Prema specifikaciji proizvođača sjemena od Medical Mass-a one prosječno završavaju u tom periodu. Ako uzmem u obzir da im je trebalo nekih 10-tak dana da procvjetaju kako treba, onda još otprilike toliko dana ću ih gnojiti. Nakon toga ću ih zalijevati samo sa vodom do kraja, prateći stanje s trihomima. U tom završnom periodu gnojidbe uz biogrow, biobloom i biovrt ću dodati i bio-bloombastic (Atami-jev booster).

Razmislit ću još da li ću ih flushat ili ne obzirom da mi je plan koristiti ulje u čepićima, pa mi sam okus ulja nije ni bitan, a i koristim isključivo bio gnojiva koja ne sadrže soli koja su navodno uzrok lošeg okusa (uz klorofil u ulju).

Trenuto stanje s trihomima je šaroliko, neke imaju skroz prozirne, neke malo i mliječnih, a neke malo i amber.

Inače zadnje zalijevanje sam malo zakasnio. Naime, svaka je uvela svoj neki režim kada ožedne, a dok sam ja čekao jedne da im se zemlja dobro osuši, druge su se već presušile i na dan zalijevanja su im se listovi skroz objesili, te najdonji i na kraju posušili. Osušene listove sam poskidao.

Vrhovi i nisu tako veliki (uspoređujući sa fotografijama drugih članova), ali na pojedinim biljkama određeni vrhovi su se počeli naginjat od težine. Na svu sreća da je gužvetina pa nemogu past do poda već se naslanjaju jedne na druge :). Da to spriječim, počeo sam ih vezat za strop boxa. Napravio sam "udicu" od spajalice za papir kojom sam zakvačio vrh/granu. Za konstrukciju na vrhu boksa sam zavezao gumicu za zimnicu, te spajalicu i gumicu povezao sa flaksom za ribičiju. Gumica mi omogućava da lako rastegnem "povez" i otkvačim vrh po potrebi, jer kod zalijevanja jednu biljku izvadim iz boxa da imam lakši pristup ostalima. Ne sprovodim ideju koju sam napisao na početku dnevnika da ću ih zalijevati ne vadeći ih iz boksa. Ovako mi je je ipak malo jednostavnije, a usput imam i pristup pogledu svake biljke s donje strane.

165.jpg 163.jpg 164.jpg
162.jpg 166.jpg

Nego neku večer me starija kćer (6g.) pozove da ju malo pomazim prije spavanja, a ja taman preslagivao/pomicao neke listove i vrhove u boksu pa si malo zamastio prste. Legnem ja kraj nje kad me ona pita jesam li opet razvijao svoje filmove, te da mi ruke smrde po kemikalijama i da ih trebam oprat :). Pošto je u fazi kad bi mogla svakome ispričati šta ja radim u boxu/stanu, prodao sam joj priču, da razvijam filmove i fotografije u boksu, jer se inače bavim u slobodno vrijeme analognom fotografijom, pa je sasvim normalno da me vidi kako mutim kemikalije za razvijanje i da razvijam materijal u kupaonici. Mislim si ja, tata ti nešto puno razvija filmova u zadnje vrijeme i muti na kante kemikalija, kao da je otvorio labos prije 50god.
 
Poslednja izmena:

xcx

Aktivan Član
07.05.2015
438
377
113
Ja sam svoje MM za ulje skinuo tek nakon 80-90 dana na 12/12 režimu, ono šta oni stave kao vrijeme cvijetanja uvjek dodat desetak ili više dana:)

Edit: meni je cvijetanje počelo nakon nekih 14 dana na režimu 12/12
 

jan_du

Aktivan Član
10.11.2015
117
593
93
Danas biljke imaju 108 dana života, a od toga su 63 dana na režimu 12/12.

Nevezano uz uzgoj, ali zadnjih šest dana u priodu od kada se brinem za biljke, bila su mi stvarno najteža. Prvo sam dobi upalu jednog uha, pa drugog, pa još i upalu grla. Obzirom da težim prirodnim načinima liječenja, nikako se nisam mogao izboriti za zdravlje, a probao sam sa svim i svačim. Sinoć sam nažalost poklekao pred svojim stavovima i počeo uzimat antibijotik. Bez obzira na moje stanje, trenutno mi je najbitnije da je s biljkama sve uredu.

Režim zalijevanja sam smanjio na svakih 5 dana. Tangerine Dream i Black Jack su dobile po punu dozu gnojiva, dok Medical Mass su jednom dobile uz punu dozu 0,75ml/l Bio-Bloombastic, a drugi put sam im izbacio Bio-Grow i dao 1,25ml/l Bio-Bloombastica.

Ovako biljke trenutno izgledaju:
167.jpg 169.jpg 168.jpg
170.jpg 171.jpg
173.jpg 175.jpg 174.jpg

Na slijedećim fotografijama je prikazano nekoliko vrhova Medical Mass-a.
177.jpg 178.jpg 179.jpg 180.jpg

Nemam usb-mikroskop, već običan kineski ručni i gledajući trihome kroz njega, na MM biljkama, na samim vrhovima ima jako puno amber, dok na donjim dijelovima su još uvijek mliječni. Mislim odradit još jedno zalijevanje kroz par dana i kad se zemlja posuši, bacit se na pregled. Ostale sam prestao zagledat jer one kasnije izdu pod nož.

BITNO!
Nego, imam jedan problem. Na sustavu za ventilaciju imam spojen filter (HY-Filter + V2 Carbon 125mm-400m3/h) i ventilator za ispuh (VKU 125mm-365m3/h) koji konstantno radi na maximumu. Crijevo za ispuh sam spojio na kutiju za roletu tako da sav miris odlazi iz stana. Kako su biljke u završnoj fazi, počele su jako da se osjete u stanu. Miris u stanu ću rješiti Ona-gelom. Problem je što sam miris ponekad osjetio na balkonu koji se nalazi 8m pored prozora na kojem je ispuh, ali unazad zadnjih par dana sam intenzivan i konstantan miris osjetio kod ulaza u svoju zgradu koji se nalazi nekoliko katova niže ispod prozora. 100% sam siguran da je od mojih biljaka. Iskreno rečeno, počela me je loviti gadna paranoja iz razloga što nekoliko katova iznad mene stanuje krim policajac, a u prizemlju zgrade se nalaze lokali, te je inače ispred zgrade konstantna cirkulacija većeg broja ljudi.

Da li je uobičajeno da novi filter toliko propušta mirise ili sam dobio neki kojem je ugljen već "van funkcije"? Da li da kupujem novi filter ili ima neko drugo rješenje? Uzgoj će još potrajati, a stižu topliji dani i svi će imat otvorene prozore, a ako će se ovako osjetiti, neće mi biti nimalo ugodno. Opciju za smirenje da se pravim grbav i mislim si šta netko zna od čega je to miris ne uzimam nikako u obzir! Trebam savjet pod hitno za rješit ovaj problem, hvala.
 

Prilozi

 • 176.jpg
  176.jpg
  468,3 KB · Pregleda: 135
Poslednja izmena od urednika:

beštija

led grower
Prijatelj Foruma
16.03.2012
2.835
13.600
358
Trøndelag
mozda ti je problem u tome sto ti vent radi na maksimumu,na 365m3/h a filter je deklariran 400,sto bi se reklo u praksi da mu je to teoretski najvise sto moze izdrzati a realno ce to biti oko 350m3/h mozda i manje pa ga vjerojatno probija.
ako imas kakav potenciometar,probaj ga za jedan zub utisati pa prati situaciju.
 
 • Sviđa mi se
Reactions: jan_du and enjoint

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.186
7.221
258
51
Texas,USA
Premalo dimenzioniran filter, / jaci, veci filter trebas /rado to napravi. Ugljen se navlazi i probija kroz njega. Smanji ako možeš okretaje turbine.
 
 • Sviđa mi se
Reactions: jan_du

jan_du

Aktivan Član
10.11.2015
117
593
93
Nemogu naći neku posebnu specifikaciju vezano za filter koji imam (HY-Filter + V2 Carbon 125mm-400m3/h), ali gledajući težinu od 8,5kg i uspoređujući ga prema težini s npr. Prima filterom, ispada da mu je optimalna brzina 400m3/h.
Prije nekog vremena je kod mene bilo dosta zatoplilo i dok je lampa svjetilila, temperature su znale narasti do 32-33C. Ako bi smanjio brzinu protoka, onda će mi temperature u periodu koji slijedi (navodno će biti lijepo i toplo vrijeme) ići daleko iznad "dozvoljenih". Ne bi volio stresirat biljke s vrućinama.
Također, nije da imam i neku ekstremnu vlažnost u boksu, pa da se je ugljen navlažio.
Gledajući sve ovo gore napisano ili su moje biljke neke ekstremne "smrdljivke" ili je filter s greškom. Nije to što su moje, ali obzirom kako su mi lijepe, ovo prvo izbacujem iz sumnje, pa mi ne preostaje ništa drugo nego da kupim novi filter.

Inače Ona gel radi super posao u sobici u kojem je boks. Kako je gel narezan na kockice, ja sam jučer stavio dvije kockice na tanjurić i na pod na mjestu gdje najviše vuče ispod vrata, tako da zrak struji preko tanjurića/kockica. Prvotno mi se miris nije svidio, jer je nekako umjetan (Polar Crystal), ali sad mi je već ok. Tijekom 20-ak sati, kockice su se stisnule (ishlapile) i stavio sam opet dvije kockice. Tako ću svaki dan. Dvije kockice su po meni sasvim dovoljne za prostoriju od 5,5 kvadrata, a da miris nije preintenzivan.

Imam par pitanja vezano za period skidanja biljaka:
1. Da li je nužno da se biljci kada se stavlja u 48h mraka prije skidanja osigura 100% mrak ili se može biljka npr. staviti ispod vješalice za veš i vješalicu pokriti s crnim vrećama za smeće?
2. Koliko zemlja mora biti suha prije mraka? Kao npr. za zalijevanje ili skroz suha?
 
 • Sviđa mi se
Reactions: Triptank
06.08.2015
291
229
43
33
Svrha stavljanja u mrak je da se pocinje raspadat krolofil i time se dize thc na max a mislim da sto suša zemlja to bolje. Tipa skines kad pokaze da je zedna da se manje susi i da ne dode do pljesni
 
 • Sviđa mi se
Reactions: jan_du

Triptank

Krvave Bjeloočnice
13.05.2015
647
1.441
163
Trichome City
Odkuda to da se raspadanjem klorofila diže thc na max? I na koji način se "diže na max"?

Ako misliš na pojačanu produkciju trihoma, mrak nema utjecaj na to, suhi zrak ima.
 
 • Sviđa mi se
Reactions: xcx

MMSplit

Tata Splico :D
Poznanik Foruma
21.03.2014
255
1.666
143
Mislim da sam citao da se Ona gel koristi za ostatak stana, nikako za prostoriju u kojoj je box. Nisam ga koristio pa ne mogu sa sigurnoscu reci, ali na tvome mjestu bi ga hitno maknuo iz te prostorije, ako neces da ti biljke imaju Polar Crystal okus i miris... Bas sam na vise mjesta procitao da se ekipa tako zeznula pa pripazi. Ako radim paniku bzvz, sorry. :)

Za stavljanje u mrak... Bitno je strujanje zraka, tako da ne mozes samo nabit kesu preko biljke (opasnost od plijesni). A OK je da se zemlja posusi prije mraka, ostat ce manje vode - brze susenje... Kako je kolega povise (povise) mene rekao.

"The Stichting Institute of Medical marijuana (SIMM), the first company to sell marijuana through the pharmacies of Holland, has been investigating the medical possibilities of cannabis, together with TNO laboratories and the University of Leiden.

One of their discoveries has been that to keep the ripe plants in the dark before harvesting could increase their potency.SIMM’s growers separated a crop of mature plants, harvested half of them and kept the other half in absolute darkness for 72 hours before cutting and drying. Analysis of the resulting dried buds showed that some varieties had seen an increase of THC of up to 30%, while CBD and CBN remained the same."


Btw super grow, pratim iz prikrajka i slinim. :)
 
Poslednja izmena:

bakalula

zgodan i nezgodan
Poznanik Foruma
13.10.2013
453
871
93
Agram
Imao sam ja ONA gel prošle godine i toliko mi je bio odbojan miris da sam ga koristio svega 2 dana, još je moj bio onaj ''blaži'' s mirisom jabuke. Na kraju sam se sjetio da imam koncentrirano ulje od lavande pa sam svaki dan stavio par kapi u prostoriju i nije se apsolutno niš osjetilo po stanu, ali to je zato jer mi je boks u prostoriji na strani zgrade gdje nitko drugi nema prozor u blizini pa sam mogao držat otvoreno.

MM Split, koliko sam shvatio, on ga ne drži u boksu već u prostoriji gdje mu je boks, a to je sasvim ok.
 
 • Sviđa mi se
Reactions: jan_du

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.186
7.221
258
51
Texas,USA
1/ da, 24 ili 48 sati mraka. Tada potroši rezervu hrane u listovima. To radiš u boxu.
2/ zalijes, pocekas 2-3 dana i onda mrak. Otprilike.
 
 • Sviđa mi se
Reactions: jan_du