Tangerine Dream, Black Jack, Medical Mass – 600W MH/HPS by @jaandooo

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Mad Rabbit

I am not stoned, I am herbally medicated ;)
Poznanik Foruma
17.11.2014
2.390
13.407
358
U svakom slucaju,kako god bilo zavrseno je.. :clap::!! A sada se strpi jos malo do ulja i sretno sa lijecenjem.. :D :joint:
 

jan_du

Aktivan Član
10.11.2015
117
605
93
Evo mene sa završnim informacijama:

Nakon što su se biljke lijepo posušile, poskidao sam cvjetove sa grana, te djelomično lišće oko cvjetova (ostavio sam svaki list na kojem su se nazirali trihomi).

202.jpg

Što se tiče gramaže dobio sam slijedeće rezultate:
- Medical Mass (dvije biljke): 130g
- Black Jack (tri biljke): 190g
- Tangerine Dream (tri biljke): 250g

Ako bi oduzeo lišće ispada da sam za svoj prvi uzgoj dobio oko 500g kvalitetnog materijala od kojeg ću za vikend skuhati ulje.

Ulje ću napraviti kombinirajući uputstva za izradu ulja koja se mogu naći u medicinskom dijelu foruma, a napisana su od strane @mario339 i @Herbal Bob. Napravit ću od svake sorte zasebno ulje, da bi ih lakše mogao kombinirati.

Nemogu opisati koliko sam iznimno sretan i zadovoljan što sam si sam uzgojio materijal za lijek. Uskoro krećem s terapijom :).

Još jednom se zahvaljujem svima koji su pratili ovaj moj uzgoj, bodrili me, a posebno onima (najviše mom mentoru @CilI) koji su me podučavali i davali mi savjete kako bi u konačnici došao do pozitivnog završetka.
 

Monty_Python

Aktivan Član
25.03.2014
71
261
53
Nisam detaljno čitao forum 100 godina, i danas udjem i pročitam cijeli dnevnik. Kao da sam film gledao, čitam i brinem se šta će biti poslije :) Svaka ti čast i puno sreće u borbi sa bolesti...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: jan_du
26.04.2015
12
26
13
31
Mestre svaka ti cast ,ubia sam sa tvojim dnevnikom pola smjene i naucio mnogo toga ,doslovno me dirnila tvoja prica i predanost . Puno srece u izljecenju i samo nastavi sa razvojem svog talenta. ☺
 
  • Sviđa mi se
Reactions: jan_du

jan_du

Aktivan Član
10.11.2015
117
605
93
Čisto da se pohvalim da sam se tijekom vikenda bavio kulinarstvom :).

Prije nego što navedem količine ulja napomenuo bi slijedeće:
- tijekom uzgoja, berbe i sušenja sam nastojao ekstra minimalno dodirivati vrhove i okolno lišće kako bi što manje trihoma skinuo/uništio s materijala za kuhanje
- sušenje je trajalo 10-14 dana i mogu reć da je bilo "prisilno" sušenje. Materijal je bio suh ko barut.
- nakon sušenja, a prilikom odvajanja cvjetova/listova od stabljika, materijal za kuhanje sam odvajao direktno u kantu u kojoj sam otapao materijal u alkoholu (isto iz razloga očuvanja trihoma).
- svaki detalj (škarice, prsti, staklenke...) koji su bili "kontaminirani" sa trihomima/masnoćom s biljaka sam oprao s alkoholom i taj alkohol sam isto iskuhavao. Potrošio sam nešto više alkohola nego što je uobičajeno na to moje peruckanje, ali nije mi žao. Dosta sam pedantno to sve uradio. Većini ljudi se nebi dalo sa svim tim zezat.
- ulje sam radio od cvjetova i sveg lišća na kojem sam uočio postojanje trihoma
- otapanje sam radio u izopropilnom alkoholu (99,7%), 2x po 3min
- otopina od Medical Massa je bila žućkasto smeđa, dok je od Tangerine Dreama i Black Jacka bila više zelenkasta
- iskuhavanje u kuhalu sam dosta brzo obavio, ali isparavanje je išlo dosta sporo. Ulje sam završio kada na površini ulja nije bilo apsolutne nikakve aktivnosti u obliku mikro mjehurića kako bi bio 100% siguran da u ulju nema više otapala.

Dobio sam slijedeće:
- Medical Mass (dvije biljke): 130g suhog materijala -> 24ml ulja
- Black Jack (tri biljke): 190g suhog materijala -> 27ml ulja
- Tangerine Dream (tri biljke): 250g suhog materijala -> 45ml ulja

Ovo su za mene iznenađujući rezultati. Pretpostavljam da su takvi zbog mog "očuvanja" svih trihoma i zbog prisilnog sušenja koje je uzrokovalo zarobljavanje klorofila u materijalu što je povećalo količine ulje. Tijekom konzumacije uzimat ću uvijek malo veće doze kako bi kompenzirao tu povećanu količinu uzrokovanu ovom mojom drugom pretpostavkom. Samo da napomenem da klorofil nije štetan, dapače, odličan je antioksidans. Iako uzrokuje gorčinu ulja, meni to neće smetati jer ću ga konzumirati u kapsulama.

Sinoć sam zamutio testnu Biomix otopinu (https://www.vutra.org/threads/herbal-bobs-medical-lounge.15900/) koja je još u hladnjaku tako da večeras započinjem terapiju :).
 
Poslednja izmena:

Herbal Bob

marihuana shaman...
Poznanik Foruma
02.05.2016
95
786
83
46
U oblacima...
Vrhunski rezultati Jan... :)

Sva tri straina daju provjereno dobre količine ulja i ako si koristio QWET ili SCET metode koje sam opisao one daju oko 15-18% ekstrakta sa minimalnim udjelom biljnih voskova, masnoća i klorofila...

Ako ulje i solvent prije iskuhavanja budu vidno zelenkasti treba samo ponoviti postupak vinterizacije, 24 sata u frizeru i provuci još jednom kroz filter... ;)

Čestitam još jednom na growu i ulju... :)
 

reaktor

♧- ByTpa
Poznanik Foruma
14.04.2016
1.549
11.155
358
Svuda pomalo
Bas mi je kejf kad neko si odradi grow I pri tome je zadovoljan trudom cestitke zelim ti sve naj da ti terapija ts ulje sredi situaciju :thumb::clap::Bas volim I cenim ovu nasu:vutra: I srecan sam sto ima nas puno:respect:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: opa cupa