TEHNO

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Smak420

Aktivan Član
03.10.2013
1.135
4.797
188
somwhere over the rainbow
Otvaram ovu temu za ljubitelje dobrog starog tehna.

Jako širok spektar elektronske dance muzike se pogrešno naziva tehnom,tipa cox, boris brejcha lol, salomon.... pa unatoc njegovoj evoluciji, brojnim podžanrovima i utjecajima..nama starim partijanerima iz 90' , odličnoj sceni i brojnim klubovima došao do uha i srca. Puno neprospavanih noći, plesa i zabave, te bezbrojni satovi preslušavanja i istraživanja , transa i potrebe za gibanjem, brojnih popušenih đoka i zaljubljenosti u zvuk <3

 
Poslednja izmena:

irieman

Voodoo Chile
Prijatelj Foruma
28.03.2013
2.661
11.877
358
Socotra Island
eelslap.com
Drug, vidi, mislim je Tehno samo pravac koji je nastao tamo negde '80 a kasnije dodatno izdefinisan pojavom sekvencera, audio softvera. Techno kao tehno i sam ima podvrste tipa Detroit, Hard techno, electro, deep, melodic i sl. Tu je mnogo do izražaja dolazio kvalitet DJ-a i njegove tehnike i načina miksanja, jer se obično puštaju dve pesme simultano dok se na trećem deku, plejeru, gramofonu šta god spremala i lepila sledeća numera... Sve u svemu tako malo drugačiji koncept od ostalih setova ostalih subžanrova.
Delta npr. spada u totalno drugu kategoriju, tipa psychedelic, tu su likovi iz X dream-a ja mislim, jedni od pionira tog Psychedelic Techno pravca (ili kako smo mi kao klinci to zvali štrens).
Extrawelt, Midi Militz sve likovi koji su nastupali po tim Psy festivalima znači potpuno neki svet van Tehno kulture.

Suma sumarum, toliko žanrova i sub-žanrova postoji da to nije normalno, a sve to možemo da stavimo pod Elektronska muzika, eventualno EDM.
Pozdrav :)
 

Smak420

Aktivan Član
03.10.2013
1.135
4.797
188
somwhere over the rainbow
Slažem se s navedenim. I ja sam svoje otkrivanje elektronske glazbe poceo kroz psihodeliju, upravo stoga sam i postao Midimilize i Deltu, jer bez obzira što ne spadaju u neku subkategoriju tehna štoviše baš to experimentiranje sa electrom, dubom, trensom, minimalom i daje im taj unikatan zvuk

Što se mog ukusa tehna tice, više sam za njemačku školu i labele, od Tresor do kanzleramt ekipe..rane 2000