Koliko dugo THC ostaje u tijelu??

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.262
35.798
2.698
Weed California USA
nisam ja nikakav boss neg je taj mit o ugljenu vec silovan tolko puta da mi/nam se smuci od njega ;)
ugljen se ponasa ko spuzva, ak pogledas pod mikroskop on ima miljardu rupica ili strucnije 1000-2000m2/g povrsine i lijepi na sebe sve sto stane na/u njega, sto znaci da mora doc u kontakt s tvarima koje fizicki stanu na njega.
thc koji je u krvi, urinu ili masnim stanicama nece nikada doci u kontakt sa ugljenom.

rehidriranje, diuretici, ubrzavanje metabolizma treninzima i sl. je vjerojatno jedino rjesenje :)
 

Cyric

~ Pa ćemo vidit
Poznanik Foruma
01.03.2009
767
5.411
233
Dalmacija
Ja sam se prije 13g vise manje zaposlio u jednoj firmi u kojoj sam i danas. Kada sam se zaposljavao znao sam da testiraju na prvom ljecnickom i uzeo sam dva mjeseca da se ocistim. I radio sam ovako, pio sam i par tableta ugljena dnevno, i po litru mlijeka navecer, tokom dana sam doslovno al doslovno pio vodu skoro do tocke trovanja vodom(da, to je moguce, overdosat se vodom) Znaci na wc sam isao doslovno svakih 15-20minuta. Popio bi od podne do veceri 4i pol litre vode cirka. A pusio sam tri do pet grama dnevno. Testirao bi sam sebe mokracom kada tek krenem pit vodu u tom danu. Bio bi pozitivan. Nakon 3+litre vode bi bio negativan. Ali opet sutra bi bio pozitivan.
i to je trajalo vjerovali ili ne mjesec i dvadeset dana…ravno. Da bi dosao do toga da ujutro prva mokraca bude negativna.
tako da vam je moj savjet, ako znate da cete trebat negativan test za mjesec ipo dva, stanite pusit. Jednostavno. Nema druge. Sta kaze Stipe za k. bilo sta, dok ne izadje iz kostiju bit ces pozitivan hehee.
Ps evo sad mi se pripiskilo dok se samo sjecam toga i tipkam iskustvo :p
 
25.06.2022
1
0
1
28
Pozdrav ekipa, pročitao sam par savjeta o čišćenju od THC-a iz organizma. Naime prije 3 mjeseca sam bio dobio priliku da se zaposlim za jedan odličan posao(koji je bio nerealno dobro plaćen s obzirom da je posao u Hrvatskoj) zakazali su mi termin za liječnički, i ajd ja prestao pušiti otprilike 2 tjedna prije tog liječničkog čisto iz opreza. Naravno najveći strah koji sam imao se tog trenutka ostvario postavila teta pitanje "prihvaćaš li na testiranje na droge?" Znam ako odbijem automatski sam paoni reko ajde pristati ću i naravno test se pokaže pozitivan. Od tog dana sam bio otprilike 2 mjeseca čist i frendica me pozove da izađem malo van prošetati i naravno s njom zapalim jedan joint i od tog dana je prošlo malo više od mjesec dana. Sada mene zanima postoji li šansa da bih bio opet pozitivan nakon tih mjesec i pol' dana( da dodam na to sve da sam na nekoj keto dijeti i prethodna 3 mjeseca pijem 1l zelenog čaja i 1l limunade i barem još litru do dvije vode svakodnevno) sada opet imam u ponedjeljak taj liječnički pa se plašim da opet ne bi bilo testiranja, a znam da oni testovi iz ljekarne i nisu toliko pouzdani kao što oni koriste u medicini rada.

I da, da naglasim u to vrijeme dok sam pušio prije 3 mjeseca nisam bio neki heavy pušač, par puta tjedno sam znao zapalit joint otprilike s 0.5g haha.
 

Badi

☼ »» 113 «« ☼
Grow Support
30.04.2016
5.102
44.018
2.598
Nevada, USA
Jedan joint prije više od mj. dana, nisi svakodnevni konzument, piješ tekućine...trebao bi biti negativan samo tako.
Nisu toliko pouzdani, ali nije niti velika razlika...ma sve je to isti k, kupi si jedan i provjeri još za svaki slučaj :).
I nemoj sad da opet u međuvremenu naiđe neka frendica :D.
 
Poslednja izmena:
24.05.2013
46
174
33
Neznam cemu takva panika oko tog testa mokrace… Kod mene je bilo ovako jedne subote sam sa frendom spljugao jedno 10 frula.. u ponedljak sam saznao da imam u cetvrtak ljecnicki za posao i da ce gledat thc u mokraci… islo je ovako pio sam puno vode, trenirao,radio cardio… dao u cetvrtak mokracu i naravno NEGATIVAN… tako da ne znam ko treba 2 mjeseca tretmana da bude cist… potrebna su 3-4 dana
 

Bizzzo

https://twitch.tv/vutraorg
Urednik
Moderator
11.02.2008
7.429
30.048
2.718
twitch.tv
Kažu vidljivost na terenu 20km. A ono max 2 metra u to jos ako baciš pogled. @toomzy da li možeš zamisliti da netko sto ste vas dvojica hrabrih popušili taj dan, puši svaki dan. Sam. I na to jos dodaje recimo 0.7-1ml ulja. Plus kief na vape a i keksa ako ima? :) uglavnom, ljudi čitaju pa da se ne zavaravaju. Čimbenika je 2 miliona, jedan od njih je učestalost pušenja. Druga, količina masnog tkiva, treća …Možda je kod tebe nakon 4 dana test pokazao negativno, nadam se da si i ti taj test vidio :) Imao sam slučaj da sam i nakon 60 dana pokazivao pozitivno. U svakom slučaju, tko god da ce citati, nadam se da ce proći kroz cijelu temu. Na osnovu infa ovdje, može se shvatiti da većina kaže barem mjesec dana. Ide nakon 7, medjutim to je ako pušite vikendom. Postoje kojekakve kombinacije s preparatima kojekakvim, medjutim tu su garancije skoro nikakve.
 

Dulox

Banned
Banovan
25.08.2023
5
20
13
nisam ja nikakav boss neg je taj mit o ugljenu vec silovan tolko puta da mi/nam se smuci od njega ;)
ugljen se ponasa ko spuzva, ak pogledas pod mikroskop on ima miljardu rupica ili strucnije 1000-2000m2/g povrsine i lijepi na sebe sve sto stane na/u njega, sto znaci da mora doc u kontakt s tvarima koje fizicki stanu na njega.
thc koji je u krvi, urinu ili masnim stanicama nece nikada doci u kontakt sa ugljenom.

rehidriranje, diuretici, ubrzavanje metabolizma treninzima i sl. je vjerojatno jedino rjesenje :)
Izvinjavam se prijatelju moderatoru sto ozivljavam staru temu ali morao bih podijeliti neka saznanja i informacije o nacinu kako djeluje aktivni ugalj u stomaku a koje mozda nekome pomognu u procesu brzeg ciscenja organizma koristeci isti.
Radjena je studija (link na dnu posta) gdje je naucno dokazan nacin na koji tijelo izbacuje metabolit thc-cooh iz masnih stanica 80% u žuči a 20% u urinu a koji cini test pozitivnim ili negativnim. Postoji "enterohepaticki krug koji se desava u crijevima. Ž je tekućina koju proizvodi jetra, a sastoji se od soli žučnih kiselina, elektrolita, bilirubina (produkt razgradnje hemoglobina), kolesterola, i drugih lipida ukljucujuci thc-cooh. Može sadržavati metabolite i razgradne produkte ksenobiotika (lijekova i otrova). Uloga žuči u organizmu je emulgacija masti i vitamina topivih u uljima u probavni sustavu, time omogućava bolju apsorpciju masnih tvari iz crijeva. Jednom proizvedena u jetri, žuč se pohranjuje u žučnjaku ili žučnom mjehuru. Tijekom probave žučni mjehur biva stimuliran na kontrakciju, te na taj način istiskuje žuč u žučovod koji tako dospijeva do dvanaesnika. Prije spoja s dvanaesnikom, žučovod se spaja sa sabirnim kanalom iz gušterače. Žuč se izlučuje na signal da su masnoće ušle u probavni sustav, žučni se mjehur stisne i ubrizgava žuč u lumen dvanaesnika.[1] nakon varenja hrane 20% metabolita thc-cooh vraca se kroz stjenke crijeva u krv te se ponovo pohranjuje u masnim stanicama, 20% izlazi na urin a ostalih 60% na stolicu zajedno sa svarenom hranom.
Ukoliko u tu zutu tecnost zvanu zuc dodamo hemijske adsorbente koji ce upiti lipide i toksine poput thc-cooh zaustavljamo enterohepaticki krug ponovnog pohranjivanja thc-cooh u masnim stanicama te sve od trenutno prisutnih 80% izbacujemo kroz stolicu a 20% kroz urin te se nista ponovo ne vraca u krv, izbacit ce i neke od vaznih vitamina i enzima takodje ali nista strasno ako to ne radis duze od 4 dana.
Dokazano je da 1000ng/ml slobodne i povezane THC-COOH potpuno neutralise samo 5mg aktiviranog uglja sto moze znatno da utice na odredjivanje pozitivnog rezultata ili posljednjeg koristenja supstance a apsolutno nije stetan za organizam.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24077855/ - informacije o studiji sam nasao na ovom linku

Lijep pozdrav svima a poseban kolegi Infinity ;)

Moje iskustvo je da prva jutarnja mokrača bude negativna tek poslije 45-50 dana nekonzumiranja, a nemam masnog tkiva skoro ništa (180cm visok, 65kg težak). Svakodnevni sam konzument:)
Hvala na dobrodoslici, imamo skoro istu visinu a potpuno istu tezinu (185cm visok, 65kg tezak) mozda imas par savjeta negdje u glavi koji ce mi eventualno biti od koristi za sledece probleme:
1. sada pusim jako puno cigara varajuci mozak i pokusavajuci "kompenzirat" 2 i po kutije na dan a prije mi je mogla biti jedna i ostane
2. nisam okusio alkohola od kako sam poceo da pusim znaci 15 godina niti imam namjeru dok sam ziv tako da nemogu ni to koristit kao substituciju
3. tablete nikada nisam volio i posle 4 dana nespavanja drug mi da lexaurin i ja ga popijem (bas sam se lijepo naspavao bio) ali sutra dan urin pozitivan na BZO znaci ni to ne dolazi u obzir pogotovo ne dan za danom
4. primjetio sam da kada popijem kapsulu omega 3 dobijem prilicno slab ali ugodan high kao od pola motane a kada prodje efekat preznojim se i tijelo mi dobije miris/smrad nesto kao izmedju dima hasisa i svjeze neosusene biljke
5. tek sada vidim da dok sam pusio 5gr dnevno apsolutno se nista nisam drugacije fizicki osjecao nego sada kada ne pusim, to jest nisam se ni imao neki poseban high osim sto sam mogao lakse zaspati i jesti, ali psihicki primjecujem znatne promjene (nemogu da trpim nepravdu ni prema kome, nemogu da slusam ogovaranja, ponizavanja drugih niti ruzne price i odmah nesvjesno napadam takve ljude iznoseci im u lice njihove mane i nedostatke koji su im bitniji za razmisljanje nego tudji o kojima toliko pricaju), sagledavam stvari iz daleeko vece perspektive i dolazim do tacnih (barem tako mislim) razloga i jasnih rjesenja za dugogodisnje "nerjesive" probleme koji su mi bili poprilican teret.
Dobijam nalete nevjerovatne snage i energije kada moram raditi nesto fizicki zahtjevno dok ne prodje ili se jaako preznojim i skoci mi temperatura ako ostanem da sjedim ne radeci nista.
Da li si ikad radio test u nekoj od laboratorija (gdje rade test koncentracije kreatinina da vide da li si namjerno pio puno vode da maskiras) ili samo kucne testove?
Nakon koliko vremena mozes uspjeti razrijediti urin pijenjem vode pa da bude negativan?
Da li si probao sa velikom dozom aspirina 2000mg to jest 4 tablete po 500mg 2 sata prije testa dobiti negativan rezultat?
jesi li probao nesto slicno ovome sa linka?
https://www.vice.com/sr/article/59k...da-mogu-da-ti-pomognu-da-prodes-test-na-drogu
 

Infinity

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
21.03.2019
1.764
10.103
358
@Dulox nisam probao nikakve prevare testova, nemam iskustva u tom polju.
Što se uma tiće, jbg, um ko um, lud ko struja:D, bar intelektualni dio uma. Vutra je u suštini neka vrsta dimera za um, sputava ga. I onda kad prestaneš duvat on bude pušten s lanca, pa divlja na sve strane. Najlakši naćin smirivanja uma je naučit prihvatit sve onako kako je. Jer, dobro nebi bilo dobro da ne postoji zlo kao poređenje.
Jbg, ja u prvim danima prestanka popijem pivu-dvi pred spavanje:), to me ubleba.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Peroooooo