Testovi na droge: što su i kako djeluju

Hempatia Soma Herbies Headshop iGrow

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.830
33.156
2.598
Cesto pitanje na forum..kako se rijesiti thc-a iz urina,pa evo,rijesenje je na dnu posta:)...mozda pomogne,a i lakse je ovako ...zaljepimo link ,pa neka citaju oni kojima treba. :)Testovi ili analize na droge sve su češća pojava u našem društvu. Bilo da se radi o prevenciji rizika u određenim vrstama profesija, nadzoru na cestama ili elitnom sportu, čak iu slučajevima tvrtki koje nude poslove bez ikakvog rizika, danas nije neuobičajeno proći jedan od ovih toksikoloških testova, koji kao što vjerojatno već znate može se učiniti na različite načine, od analize sline do analize znoja ili kose.

Ali koje vrste analize postoje? Kako rade? Jesu li stvarno pouzdani? Koliko dugo tvari otkrivene tim testovima traju u tijelu? Danas ćemo pokušati odgovoriti na sva ova pitanja i ponuditi vam više informacija o ovoj vrsti analize.

shutterstock_155270453-910x604.jpg
Testovi na više lijekova, koji mogu otkriti nekoliko tvari odjednom, koriste se u različitim područjima

Toksikološka analiza, alat za otkrivanje​

Toksikološka ispitivanja mogu se provesti iz mnogo različitih razloga; za početak, mogu se koristiti iz čistog kliničkog/medicinskog okvira za otkrivanje kemijskih tvari u tijelu kao što su lijekovi na recept i bez recepta, vitamini ili dodaci prehrani. Naravno, mogu se koristiti i za otkrivanje prisutnosti legalnih (alkohol) i ilegalnih (kokain, kanabis, heroin, amfetamini itd.) droga.

Kao što zasigurno znate, i iako svaki od njih ima svoju "tradicionalnu" metodu(e) primjene, općenito govoreći,"lijekovi "se mogu koristiti na vrlo različite načine; mogu se udahnuti, ušmrkati, ubrizgati ili čak apsorbirati kroz kožu ili sluznicu. Slično tome, postoje mnoge vrste testova za njihovo otkrivanje, testovi u kojima se u osnovi uvijek slijedi isti postupak: uzeti uzorak iz tijela osobe i analizirati ga na određene kemijske tvari.

U mnogim se prilikama koriste testovi na vise droga koji mogu otkriti nekoliko tvari istim testom . U drugim slučajevima koriste se sustavi koji otkrivaju samo jednu tvar, kao što je ovaj tets za otkrivanje marihuane u urinu

Međutim, ova vrsta testa ima "problem", koji nije ništa drugo do - ponekad - kratak vremenski okvir između uzimanja dotične tvari i njezinog mogućeg otkrivanja u analitičkom testu . A to je da se trag mnogih lijekova koji se najčešće traže u ovoj vrsti kontrola obično gubi relativno brzo, u nekim slučajevima za nekoliko sati, u nekima za nekoliko dana. Izuzetak je, na žalost njegovih korisnika, kanabis koji u vašem tijelu može ostati 30 dana ili više .

Naravno, bez učinka (traje samo nekoliko sati), ali se može otkriti analizom. Loše vijesti za one koji duvaju, jer vlasti nije briga što koriste test koji im jednostavno govori da ste koristili kanabis u zadnjih 30 dana; Možete imati problema ako ste pozitivni čak i ako niste pušili posljednja dva tjedna, nešto što se čini jednako nepravednim koliko i neurednim.

covid-802x1024.jpg
Testovi sline ne koriste se samo za otkrivanje droga

Vrste testova na droge​

Prije nego što nastavimo s vremenu koliko "lijek"ostaje u tijelu, vidjet ćemo koje su glavne vrste analiza koje se obično rade češće. Naravno, postoje i druge naprednije metode za pročišćavanje pretrage, na primjer, za razlikovanje različitih vrsta amfetamina ili benzodiazepina, iako se obično ne koriste s istom učestalošću kao one koje ćemo vidjeti u nastavku.

Analiza urina​

Zajedno s onima iz sline, obično se najčešće koriste. Metoda je jednostavna: uzima se uzorak urina iz tzv. srednjeg toka (uzorak se uzima na pola mokrenja, da se razumijemo) u sterilnu posudicu, najbolje odmah ujutro. Budući da mnoge kemikalije ostaju danima u mokraćnom sustavu , testovi urina jedan su od najčešće korištenih testova u laboratorijima za kliničku analizu.

analiza sline​

Najpopularnije na kontrolnim točkama uz cestu , kada su brzina i agilnost procesa od najveće važnosti. Vrijeme otkrivanja droge kod ovih testova je kraće nego kod testova urina ili kose, a slično je kao kod testova krvi. Nakon što se uzorak uzme, podvrgava se nizu reagensa koji brzo stvaraju mrlju na testu, pokazujući o kojoj se vrsti tvari radi. Urine_drug_screen-910x938.jpg
U ovom testu urina na razne tvari čini se da imamo pozitivan slučaj za benzodiazepine

Krvni test​

Manje se koriste od prethodnih zbog raznih razloga, primjerice da su invazivniji za osobu ili da se tvari kraće zadržavaju u krvi nego, primjerice, u mokraći ili kosi. Obično se nakon jednog dana u ovoj vrsti analize ne nalaze tvari.

analiza kose​

Unošenjem" lijeka "u organizam, njegovi tragovi postaju dio strukture naše kose i kose, a mogu se otkriti i do 3 mjeseca nakon konzumiranja . Kako kosa raste, dio dlake s tim tragovima odvaja se od korijena, pa ako se često šiša, bit će teško otkriti potrošnju u posljednja 3 mjeseca.

Naravno, postoje mnoge druge metode za otkrivanje kemijskih tvari u tijelu, kao što su testovi znoja ili daha , koji se nesumnjivo najčešće koriste za otkrivanje prisutnosti alkohola. Međutim, s iznimkom potonjeg, obično se ne koriste osim u iznimnim slučajevima koji to zahtijevaju.

Koliko dugo ostaju u tijelu?​

Kao što već znamo, pouzdanost toksikoloških analiza uvelike ovisi o vremenu, jer će one, logično, dati pozitivan rezultat samo u slučaju otkrivanja određene tvari, a njezino otkrivanje ovisit će o tome nalazi li se ona u tijelu ili ne. Nije važno ako kokain konzumirate svaki dan u velikim količinama; nestat će iz vašeg tijela u roku od 4-5 dana bez uzimanja, dajući negativan rezultat u kontroli .
Ali oprez; Vrijeme koje tvar ostaje u tijelu ne ovisi samo o njezinoj vrsti, već i aspekti kao što su dob osobe koja konzumira, razina tjelesne masnoće ili funkcioniranje vlastitog metabolizma također imaju utjecaj. Svi ovi čimbenici igraju važnu ulogu u tome koliko dugo tvar ostaje u tijelu, pa je u slučaju da morate proći kontrolu uvijek bolje biti oprezan i produžiti karencu prije testa.

Vrijeme otkrivanja lijeka u analizi urina​

Bez sumnje, testovi urina su najčešće korišteni za otkrivanje droga u tijelu, jer postoje savršeno utvrđene metodologije i protokoli . Nadalje, droge su detektabilne dulje vrijeme ako se traže u mokraćnom sustavu, u većini slučajeva danima. Logično, a kao što smo već spomenuli, ova vremena detekcije su indikativna jer ovise o različitim čimbenicima.

 • Kanabis: 30 dana
 • Kokain: 4 dana
 • Amfetamini: 4 dana
 • Heroin/opijati: 4 dana
 • Benzodiazepini: 7/10 dana
 • Vrijeme detekcije lijeka u analizi sline​

  S kraćim vremenom detekcije nego kod urina i sličnim kao kod krvi, kod ove vrste testa imamo sljedeće okvirne termine:
  • Kanabis: 10-12 dana
  • Kokain: 48 sati
  • Amfetamini: 12 sati
  • Heroin/opijati: 12 sati
  • Benzodiazepini: varijabilni prema supstanci
 • Vrijeme otkrivanja lijeka u krvnim pretragama​

  • Kanabis: 12 dana
  • Kokain: 48 sati
  • Amfetamini: 12 sati
  • Heroin/opijati: 12 sati
  • Benzodiazepini: varijabilni prema supstanci
  • zaključak
   Korištenje toksikoloških analiza relativno je uobičajeno u područjima kao što su klinička ili sudska , kada su testovi ove vrste često potrebni kako bi se odredila najpravednija moguća kazna. Da dam samo jedan primjer, u novije vrijeme ova vrsta analize je pokrenuta u slučajevima zlostavljanja i/ili silovanja s kemijskim podnošenjem , gdje se traži vrsta supstance korištene za pokoravanje žrtve.

   Nedvojbeno neophodan u bezbrojnim situacijama, ništa manje nije istina da u određenim okolnostima njegova uporaba nije posve ispravna sa znanstvenog gledišta, pogotovo kada uzmemo u obzir da osoba može dati pozitivan rezultat na jednom od ovih testova za pušenje. kanabis.10 dana prije polaganja testa. Koliko je sigurno da je pozitivan učinak na kanabis doista pod njegovim utjecajem? Nijedan. Vjerojatno bismo si uštedjeli mnogo problema kada bismo odgovorno i razborito koristili i lijekove i testove za njihovo otkrivanje.


I na kraju sta napraviti ako ste duvali ,a test kuca na vrata.
navodno postoji rijesenje:)

aaaaaddddd-910x606.jpg

Zydot​

High Voltage Detox​


Izvor .alkemija
 
Poslednja izmena:

Infinity

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
21.03.2019
1.651
9.114
258
Meni treba 45 dana od prestanka pušenja da budem negativan na testu na urin. Bez nekih specijalnih detoxa, prvih 10-15 dana pijem po litar zelenog ćaja dnevno. Ne znam imal kakve koristi u čišćenju, al mi pomaže u prestanku pušenja. Kad počnem piti ćaj, cijelo tijelo zna da ne smijem više pušit.:)
 
23.09.2013
37
128
33
Od svih poslodavaca(cak sam i 6 godine navogao) do sada svi su trazili test na droge... Nikad nisam prestao pušiti dok sam cak jednom i zapalio u wcu dok sam cekao abnormalnu guzvu... A rješenje za TEST je limun(meni?) ... Svaki put do sada bi nakapo par kapi limuna i to bi bilo to, nikad ne nitko niš nije pitao....
Sad dali on neutralizira THC ili test bude negativan pa im se dalje neda zajebavati nebi znao....
 

DjedMraz

State od Hawaii - The Aloha State
Poznanik Foruma
13.04.2020
412
2.488
183
ili postoji mogucnost da nisu gledali na THC ? jer THC ti se nakuplja u masnim stanicama ne u samom urinu.,pise u tekstu,. i sve dok ti se tijelo cisti od THC on ce se ispustati pomalo do potpunog nestanka iz organizma. I svaki najlosiji test a kamoli oni moderniji ce otkriti prisutnost THC u urinu..A da limun neutralizira THC u urinu ,. nebi se kladio, kojim spojem ? kojim procesom?

'' na doljnji post od 26.6 osvrt , ti znas sam .,jedino ovaj dio malo cudno zvuci za vutru..nije bas ugodno a niti su vutra teme ostalo... citiram. ''.(ja se nadao da ce i ostalo poništiti) '' Tekst je informativno znanstvenog karaktera, nije za hvalu osobnih iskustava i koketiranja sa necim osim vutre.
 
Poslednja izmena:
 • Sviđa mi se
Reactions: RAOZA. and opa cupa
11.08.2023
1
0
1
28
Pozdrav svima, imam jedno pitanje... Moram jednom mjesecno raditi test na thc, poprilicno sam mršav i treba mi oko 10 do 15 dana pauze da budem negativan pa me samo zanimalo ako na tisku uzmem onaj cbd za pušiti da li će mi to usporiti čišćenje od thca ili dovesti do pozitivnog testa? Mislio sam uzeti taj cbd i zapaliti doslovno jednu pljugu toga prije spavanja, čisto da se nešto vrti u rukama a opet da ne pušim ni puno toga da ne pretjeram... Eto čisto ako imate kakav savjet, da li uzeti to pa zapaliti samo navečer da brže i lakše prođe pauza od thca ili ne pušiti ništa i trpiti tih 15ak dana??
 

Infinity

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
21.03.2019
1.651
9.114
258
Ja nebih ništa duvo za vrijeme čišćenja. 15 dana je ništa, strpi se, pij zeleni ćaj, bar 1l dnevno. Najteže je prebrodit prvih 5-7 dana, poslije je lako.
 
 • Sviđa mi se
Reactions: perobukvic