THC

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
21.09.2006
12
17
0
Imas dvije razlicite stvari. Postoji postotak thc-a i nivo thc-a. Nivo thc-a ti ovisi o genetici biljke i on je uvijek isti i na njega ne mozes utjecati. Recimo da imas sortu koja ima 5. nivo thc-a (thc level 5). Sada na tebi ostaje koliko ces ti iskoristiti taj njen potencijal. Mozes uzgojiti biljku koja ce na kraju imati 15% thc nivoa 5 ili mozes uzgojiti biljku koja ima 75% thc nivoa 5. To ovisi o kolicini svjetla (sunca), kvaliteti zemlje, prihrani biljke (gnojenje) i naravno koliko dugo cvjeta. U zadnjih par tjedana biljka najvise dize kolicinu thc-a.

Ono sto ti growshopovi pisu da recimo neka sorta ima 19% thc-a to ti moze biti samo okvirni putokaz. Znaci ona ima visoki postotak thc-a. Jel to 19% od ukupnog volumena biljke? Ili od ukupnog volumena cvjeta? Ili lista? Stvarno ne znam. Ali bitno je to da znas da njena genetika ima visoki nivo thc-a. Ti ga ne mozes povecati. Mozes ga samo ne iskoristiti da recimo pre rano oberes biljku. Tada imas malu kolicinu visokog nivoa thc-a sto ti zapravo dode na to da si "smanjio thc-a". Uz thc imas i cbn no o tome neki drugi puta.
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
883
95
0
U kako si me odusevio pitanjem ...gle kako sam se najezio :lol:

Eto bice dovoljno ako procitas predjasnji odgovor,mada postoje varijacije i u genetici biljke tako da niko ne garantuje da ona moze dati bas taj % koji pise.

Ako si hteo da napravis presek izmedju indoor i outdoor onda su u indooru malo bolji uslovi tako da je verovatnoca da dostignes njen maximum veca i sigurno kolicinski manje.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.