The grow dnevnik

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
Evo i mene nazad da malo i ja bacim koju slikicu...nisam stvarno dugo več pa evo malo o novom growu

BOX - dim. 110cm visina,55 cm širina,50 cm dubina,box je totalno obložen dijamantnom srebrnom folijom,ventilacija se za sada sastoji od 2x12cm upuh venta i 2x12 cm ispuh venta a unutar boxa ima minijaturni 30 watt-ni ventilator koji se može podesiti da cirkulira,unutar boxa je reflektor koji je poptuno podesiv i box je stvarno jednostavne izrade i extra sam zadovoljan s držanjem temperature pošto imam i podno grijanje i radijatore koji normalno drže temp oko 25 u kući meni u boksu nije prešlo 29 stupnjeva na sondi koja mjeri direktno ispod lampe koje je udaljena oko 15 cm od biljke

GENETIKA - Greenhouse seed co. el nino fem iz indica E-mixa (trenutno mu je prvi dan vegetativnog rasta),držim ga od početka u 8 litara terra magme,zaljevan je samo jednom tijekom germinacije i dodana je malo jača doza super thrivea da potpomogne germinaciji sjemena i koliko mi se čini sve je poprilično dobro,klica je izašla nakon nepunih 5 dana otkad je sjeme stavljeno u zemlju,jedini problem oko svega toga je što klica ima dve blijeđe točke na supkama otkad je izašla ali lišće koliko vidim nije nimalo zahvaćeno tako da neču pravit drame pošto sam to viđo puno puta i sve biljke su bile okej na kraju!

Nema se šta puno reći osim što ču dnevnik vodit dosta detaljno i opširno i bit če slika več za koji dan!

Do onda pozz
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Falcon

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
Zaboravio sam reči da sam pogriješio u vez žutila,uduvan sam pa mi je blještalo valjda od lampe sad sam pogledo izbliza i vidim da je sve zeleno :)

P.S _ HAZESEEKERU nemoj mi dolazit i uroke bacat na grow s onim ajde da i ti jednom dovršiš dnevnik i te šeme jer znaš da neču ako to napraviš!!!!!!! :)
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
Evo i mene s prvim slikama!Mala el nina lijepo raste,danas joj je 5. dan života!

Prvo jedna iz daljine da vidite cijeli boks...Poprilično jednostavan setup zar ne?


Evo jedna malo iz bliže da se vidi lampa i trenutna postava biljke u 8 litrenoj posudi s terra magmom!


Ovo je mala el nina ali eto od milja je odsad zovem Nina!


Ovo je termometar s kojim pomoću sonde mjerim temperaturu odma kraj biljke kako bi znao koliko je njoj VRUČE!
Makar imam i jedan s kojim mjerim okvirnu temperaturu u boksu!


Eto ljudi zasad toliko od mene,bit če nekih slika uskoro kad se Nina malo pokrene i krene u vegetacijsko ludilo!
Zasad je poljevana samo jednom s ph sniženom vodom i dodatkom supethrivea,malo jačom dozom da aktivira mikrokulturu u zemlji, inače nemam naviku mjerit ph jer več znam okvirno na koliko litara ide koliko kapljica ph minusa,nisam dosad imao problema pa ne očekujem ni ovaj put!

Sve u svemu okvirna temperatura boksa je od 24-28*c ispod lampe zna otić maksimalno 29*c, ali to samo naveče pošto mi je ispod boksa podno grijanje koje grije na 25*c ,ali zato po noči bude od 18-20*c a mislim da bolje od tog stvarno nemože!

Za sada sam zadovoljan sa cfl lampom, makar su im grla tako loše napravljena da to nije za vjerovat,prvi put kad sam ušarafljivo lampu je odma grlo otpalo pa sam ga polijepio s onim pištoljem na silikonske patrone i sad drži do jaja i radi ko zmaj!

Eto nadam se da ste svi zadovoljni s prvim slikama i detaljima o uzgoju,uskoro će stić novih slika i malo zajebanije treniranje,El nino je navodno Greenhouseova najniža indica stoga ima da istopiram i raširim to granje koliko god je moguće,želim masu bud siteova,ostavit ču ih malo duže u vegi da se stvarno udebljaju granje i morat ču pošto ču presađivat Ninu u 30 litara Compo Sanne kad napuni 2 tjedna vegetacije,treba da dobrano raširi korjenski sustav!

Bit če lijep šou zasigurno stoga navratite i komentirajte!

I još jedno pitanje...Dali da posadim uz Ninu još jednu biljku pošto na izboru imam (White Widow, Big Bang, Himalaya Gold, Cheese) eto ukoliko netko ima ideju šta da stavim u jednu manju posudu max 5 litara do kraja,nebi htio da mi pravi probleme sa visinom pošto sam na cflu pa trebam otprilike istu visinu!
Planiro sam možda 2 topinga da izbaci 4 glavne grane pa da i nju bacim uz Ninu na cvjetanje,neda mi se samo jednu sortu udarat,dosadi brzo!

Eto ljudi sve pohvale i pogrde su dobrodošle!
 

bobach79

Aktivan Član
19.11.2009
244
53
28
42
pozz, lijpo to izgleda, nema šta! slični sistem samo malo manji, dosta manji imam i sam sa cfl-om i DUPLIM sistem mjerenja temp.:icon_lol: šta se tiče grla, isit kur......c! a šta se tiče biljka, malo si razmili šta ti najbolje po samom oblike paše, cheese ti je npr. sam po sebi grmolik, pa ti sad vidi!
ajmo NINA:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
bobach79 je napisao(la):
pozz, lijpo to izgleda, nema šta! slični sistem samo malo manji, dosta manji imam i sam sa cfl-om i DUPLIM sistem mjerenja temp.:icon_lol: šta se tiče grla, isit kur......c! a šta se tiče biljka, malo si razmili šta ti najbolje po samom oblike paše, cheese ti je npr. sam po sebi grmolik, pa ti sad vidi!
ajmo NINA:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

E vidiš zato sam i pitao,el nino je najsličniji White Widowu, pošto če Nina zauzimat večinu prostora u boksu nemam mnogo prostora za raspolagat!Himalaya Gold mi nikako neide kao sporedna biljka pošto je ona navodno največa od svih njihovih indica i kažu da raste brzo,Mene osobno baš Cheese i zanima,to je jedina biljka koju nisam vidio dosad,čuo sam da ljudi dosta pljuju po njoj al opet kod greenhousea je to uvijek problem,neznam jel do trolova il im je sjeme stvarno u k,ja osobno nisam nikad imo neke hermiće i takve gluposti kao drugi,jedino sam imo problema s lemon skunkom dosad,taj jednostavno nije htio procvjetat nikako ali to nemogu prepisat genetici pošto je stvarno krasno rasla cijelu vegetaciju i biljke su imale totalno formiran rast kao da nema varijacija u fenotipima,sve su ko klonovi od iste majke izgledali!

Još čekam upgrade da napravim u ovom boksu!
Za sada je to 13 000 lumena od 200watta cfla ali moram dodat još dvije žarulje od 45watta 6400k ako se nevaram onda če bit sveukupno 290 watta unutra i obadva spektra pa mislim da bi to trebalo bit to što se tiče rasvjete!

P.S.
Trenutno se izrađuje još jedan grow ormar
400 watta hps - (cool tube)
160 cm visina
100-110 cm širina
50-55 cm dubina

u njemu če vjerojatno klasici završit (Big Bang,White Widow)
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
Eto pala je odluka u boks ubacujem i jedan Cheese!
kako rekoh to je samo sporedni grow i još moram nač poštenu kvadratnu vazu u koju ču moč što više zemlja stavit jer sam ograničen u širini ali eto ovako sam ja to zamislio i nacrto u paintu kako ja to zamišljam otprilike iz zraka!

 
  • Sviđa mi se
Reactions: HazeSeeker

Falcon

Aktivan Član
09.09.2010
229
28
0
42
Pozz!
Lijepo prezentiran i zapocet dnevnik,bas me zanimaju rezultati Nine!sam tak teraj,sretno!:)
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
ČIZ IT IZ!!!!!!!
Pala je odluka te sam odlučio staviti i sjemenku Cheesea na klijanje!
Sjemenku sam jednostavno stavio u nekoliko slojeva wc papira,dvoslojnog bezbojnog i bezmirisnog s ph sniženom vodom i dodatkom superthrivea prije nego što je sjemenka isklijala da vidim oče li štetiti ili goditi germinaciji!

Nisam baš ljubitelj one obojane ovojnice što greenhouse stavlja na sjeme pošto me sprječavaju da nadgledam bubrenje i pucanje sjemenki, a s vremenom sam več skonto koje sjemenke klijaju koje ne,ima nešto u bubrenju i može se točno vidjeti na kojoj strani če sjemenka puknuti i na kojem mjestu če klica izaći,ako ima problema s klijanjem ja znam i žiletom doslovno izrezti pukotinu na mjestu gdje bi klica inače izašla,te ukoliko to učinite dosta pažljivo možete očekivati da če vam skoro svaka sjemenka isklijati makar ste več izgubili nadu u njenu klijavost!
Naravno govorim o živim sjemenkama koje imaju predebelu ovojnicu koju je jednostavno nemoguće probiti jednostavnim bacanjem sjemenke u vlažnu maramicu ili zemlju...
Zamislite si to kao neki urođeni deficit kostiju ili nešto tako,nemam ni sam pojma ali kako rekoh spasio sam na taj način dosta sjemenki koje bih inače pobaco u smeče!
I da se izjasnim nepričam o onom tzv scarificationu nego o tome da doslovno vi izrežete liniju na mjestu na kojem bi sjemenka normalno pukla...ali da ju izrežete do same klice!Ima razlike između te obične skarifikacije pošto je to samo oštećivanje sjemenke urezujuči liniju u obliku x ili kako god već li okej,prebijen sam pa sam otišo u preduboke spike!

Evo i nekoliko slika da vidite stanje u boksu i sam taj čin klijanja u mom improviziranom inkubatoru za koji sam iskoristio kutiju od maslaca mislim da je marke dukat!

Evo sjemenka čim je stavljena u inkubator (hehehe inkubator hehhehe)


Evo i zatvaranje sjemenke da vidite kako to otprilike izgleda pošto sjemenka treba bit hermetički zatvorena i na toplom!to uvelike povečava šansu za klijanje


Evo jedna grupna pošto sam inkubator stavio na reflektor pošto je tamo dosta toplo i nadam se brzoj germinaciji!
A i mala Nina je dosta porasla u jednom danu,doslovno vidiš kako raste i listići su upereni pravo gore a to je znak da je biljka sretna i zadovoljna stoga sam i ja sretan i zadovoljan :) pogotovo što sam uduvan od neke fino odgojene travice koje sam danas imao čast nabaviti!



To je otprilike to za sada,vi slobodno dođite i komentirajte a mislim da je ova tema savršeno mjesto za početnike pošto ču dosta detaljno objašnjavati svaki postupak i ukoliko netko ima neka pitanja o svemu slobodno neka se javi pa da svi skupa riješimo probleme!
Pozdrav svima i nove slike stižu za nekoliko dana kad Cheese iznikne i kad Nina malo poraste a do onda....sretno svima!!!
 

bobach79

Aktivan Član
19.11.2009
244
53
28
42
pa tako je ČIZ:icon_lol:
citat: ... skarifikacije pošto je to samo oštećivanje sjemenke urezujuči liniju u obliku x ili kako god već li okej,prebijen sam pa sam otišo u preduboke spike!:icon_lol:CAR! ljudi ko god hoće nešto naučit samo pratite ovaj dnevnik, jer će biti DETALJA:icon_lol: Stvarno ne znam šta se u tebe puši ali očito nije spuštlica:icon_lol:
Ja se razbacivam sa smajlićima, a baš i nemam razlog, pošto mi je autopyramida ošla u ku..c:eek:hno: ili možda imam pošto je novi box u pripremi, critical na klijanju ili je samo jednostavno ovo jako dobra jutarnja "zavijuša":icon_lol:

Uglavnom SRETNO i PRATITE ovaj dnevnik!!!:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
p.s +REP (predugo sam i čeko)
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
To kad sam pisao sam udario neku finu tešku psihodeličnu sativu,al baš ono fina psihodelija,podijelit ču malo tog s Hazeseekerom pa da i on udari,stvarno jako fino odrađeno za domaju,ket za 100 kn sam dobio 2,5g i to stvarno prava Sativa,iznenadila me više nego skunk#1 koji je ono cijenjen do nebesa,a po meni je high čisto smeče,nimalo ugode samo stiskanje i nervoza,odlučio sam odsad radit na tom da mi biljke budu što jače na cbd-u,više me thc ne interesira baš zbog toga što sam dosta osjetljiv na podražaje a svi znamo da je thc glavni psihoaktivni sastojak u svemu tome,pošto imam panični poremečaj pa zamislite kako je tek meni gruvat koji normalno dobijam napadaje panike a ne još kad udarim neku sativčugu il nešto pa me ušilji tahikardija/tremor/znojenje/paranoja...mislim i sative su mi znale stvarno jako jako jako pomagat,ali sativa je hrana za mozak i netreba ju previše koristit a Indice su više Hrana za tijelo,nema boljeg lijeka nego mjesec dana ubijat neku indicu i samo jest i spavat,ko hibernacija...tijelo i um se oporavlja od akumulacije stresa i čovjek se opusti...Probat ču malo istraživat da vidim jel postoje načini da se pojača koncentracija CBD-a pa ču pravit neke testove ovdje u grow dnevniku pa čemo vidjet šta kaže i to...!Pozz
Sve u svemu bit če svega samo polako i opušteno!
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
Evo da se pohvalim i da nastavim oko growa,dakle...zahvaljujuću dobrom prijatelju Hazeseekeru koji mi je za ovaj grow poklonio paket gnojiva poznate marke BIO BIZZ i to je organsko tekuće gnojivo koje se sastoji od 3 cjeline

BIO GROW - ( 8.0 / 2.0 / 6.0 ) - N/P/K
BIO BLOOM - ( 2.0 / 6.0 / 3,5 ) - N/P/K
TOP MAX - ( 0.1 /0.01 /0,1 ) - N/P/K - Ovo je navodno Bloom Stimulator makar nekontam u čemu je fora???

Moram još malo istražit da skontam kako se pravilno koristi taj komplet ali inače to če bit gnojiva za biljke u ovom boksu tako da če na kraju ipak organska gnojiva bit,vidjet čemo koliko je dobar BIO BIZZ pošto je ono finest dutch quality, jedva čekam da isprobam tu marku gnojiva i nadam se da če ispunit moja očekivanja pošto bi sad stvarno sve trebalo glatko prolazit do kraja!

Nina je počela stvarno vidno izrastat,sad je krenula drugi kat listova izbacivat i u sljedeće poljevanje dodajem H202 i superthrive samo nek razvija korjen,pošto kad napuni 14 dana ide u veliku posudu a sada ako se nevaram joj je prvi tjedan života!
Sve teče glatko i nema nikakvih znakova problema oko rasta,sutra prije paljenja lampe ju zaljevam!
Pozz svima!
 

4herbs

BANOVAN
Banovan
03.06.2008
468
96
0
32
Evo svratio da javim da od cheesea još ništa,nije pukla sjemenka niti izgleda kao da planira,danas sam napravio prorez mehanični pa čemo vidjet sutra dal je klica krenula!

Trenutno stanje u boksu je ovakvo:
Temp - 26.0*c
Vlaga - 39%

Evo slika Nine danas je prvi dan drugog tjedna rasta,danas ujutro polivena,dodan H2O2 3% 7ml na 1,5 l vode i 2 kapljice suerthrivea!


EVO I NEKOLIKO SLIKA GNOJIVA I OSTALIH STVARI PRIPREMLJENIH ZA OVAJ GROW!

Prednja strana pakiranja Bio Bizz gnojiva


Sadržaj unutar pakiranja


Za sve koji neznaju ovako izgleda cjenjeni SuperThrive!


Evo i PH minus koji ja koristim, marke SERA


Zemlja u koju ču presaditi Ninu za ravno 7 dana!Za one koji neznaju ovo vam je Compo Sanna Blumenerde, to je najbolja zemlja koju sam dosad imao prilike isprobati!


I na kraju još dvije slike da vidite u koju posudu ču presaditi Ninu,neznam točnu litražu posude ali širina je 38cm ako se nevaram, ova bijela posuda u kojoj trenutno držim Ninu je 8 litara stoga sam uslikao 2 slike da otprilike vidite razliku u širini i visini posude,meni osobno izgleda da ima preko 25 litara ali neznam...ako itko ima pojma nek napiše pa da znamo svi točno o kolikoj se to posudi radi!




Eto dao sam si još malo truda da vam svima vizualno pokažem s čime raspolažem za ovaj grow i naravno kakve uvjete i brigu pružam biljci...čisto iz razloga da svi što bolje shvate kako i šta i na koji način uzgajam stoga nadam se da ste svi razumjeli i shvatili sve,pokušavam što bolje objasniti i što više slika staviti pogotovo za početnike da malo uđu u te šeme i da nebude svaki grow pun pogrešaka i istih pitanja iznova i iznova jer je to več zatupljjuće za gledat i čitat iskreno!
Eto toliko od mene pozz svima...
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.870
2.539
228
Fino si se pripremio nego čini mi se da nikad ne spavaš,odmori se malo:))
 

zuz1

Aktivan Član
12.07.2010
274
54
28
33
4herbs lijep pocetak.. :)
aj bas me zanima kako ce sve skupa zavrsiti,pratim dnevnik i sretno ;)
 

bobach79

Aktivan Član
19.11.2009
244
53
28
42
Još jednom svaka čast! Dobro ti green govori, odmori čovječe:icon_lol:! zajebancija! uživam čitati svaki tvoj post, da malo "zvući" gej, ali točno se vidi prisutnost dobre vibre, a i tvoje uzvišeno stanje uma, pomognuto nama već poznatom biljkicom:icon_lol: šta sad čiz sere? ajmoooooooo ČIZ! nego pitanjce u vezi sljedećeg grow box-a pošto u skorije vrijeme mislim složit jedan takav, samo je u me širina oko 90cm , a ostalo isto. isto će ići hps grolux sylvania 400w + cooltube, pa me zanima ventilacija pošto sa hps-om nemam nikakvog iskustva:eek:hno:
composana, da isprobana, odlična. dimenzije posude: širinaXdubinaXvisina(20cm X 20cm X 25cm=10 000cm3 iliti 10 l, kockaste tegle a3= 20cm=8 L )
samo teraj, ajmo ČIZ:sun2:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.