Trazim par misljenja i savjeta

Hesi Hempatia Seedstockers Organics Nutrients Herbies Headshop

Vutra Samotnjak

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
07.06.2010
7.817
39.859
2.598
Ajmo,ozbiljnosti malo ... dajete mu pogrešne savjete totalno
Kakvih 15 ili više komada :(

Prvo,pravosuđe ne gleda jednako na 2 ili na 4 biljke i na 15 biljki !!!
Mislim da ne moram objašnjavati zašto.

Drugo ... 15 biljki iziskuje 15 rupa,15 rupa treba ispuniti zemljom(ako ne vraćaš iskopanu) ,15 biljki zahtjeva zalijevanje ,da ne nabrajam više dalje.
Utrostručuješ ili u4tverostručuješ si svaku radnju koju moraš obaviti u outdooru...osim ako ne ideš na čisti gerila grow,zabodeš i boli te kita. A onda i ne očekuj ništa posebno_Osim ako imaš baš sreću.

Moj savjet ti je da odradiš ovaj prvi outdoor sa ove 2 biljke,možda da ubaciš još 2 maksimalno...neka rastu do sredine 7mog mjeseca,onda će već pokazati spol (par dana prije ili kasnije,nebitno)
Uzmi da imaš 2 cure od 4 (ili jednu) koja će ti uz malo pažnje dati 150g suhog materijala ... jel' trebaš više za prvi puta?
Ne padaj na ove fore megalomanske :D
Sretno :banana_rasta:
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.106
17.077
398
40
Tacna
Nebi se složio s tobom, bar ne iz vlastitog iskustva, kad sam od 33 dobio 25 muških ili kad sam od 23 izvukao samo 7 cura. To su samo neki od primjera zbog kojih sam se kajao a sezona outa prođe. Ja sam bio ozbiljan sa svojim savjetima a savjete dajem baziran na vlastitom iskustvu. 100 je po meni previše ali 50 je neka reala za nekoga tko radi po prvi put i to još sa regular sjemenom. I svakako bolje 50 u gerili nego 4 o kojima se brineš pa ti u znak zahvale izbace jaja, a takvih primjera je bilo dosta na ovom forumu.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: amrildooo

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.929
44.104
3.198
Bekaa Valley
po meni je 50 komada previse, ja sam jutros od 9 komada (22 dana pod 12/12) sklonio 3 muska, znaci 66% cure, na 50 komada taj procenat bi bio 33 cure, ajd nek bude 20... treba to kasnije hendlati u outdooru :) al jeste lutrija, bilo je situacija da od 5 komada dobijem 1 curu. svakako, ne bih isao na vise od 15 komada u startu, pogotovo ako je neko pocetnik

edit:
evo jos jedan, najsveziji primer, sad vidim na forumu

m a n d o r je napisao(la):
malo je gužva jer me iznenadile regularke,od sedam njih,različitog strain-a šest cura...
 
07.04.2014
17
14
3
Naisao sam na prve probleme ..

Sinoc je padala jaca kisa, cijelu noc i kada sam ih danas isao obici, jedna biljka je bila super dok je druga bila na podu..
Nije polomljena vec oborena od kise.. pomocu neki grancica sam ju podigao

Eh sad, sta da radim sa njom ?

1. http://imagizer.imageshack.us/a/img843/336/0qlh.jpg
2. https://imagizer.imageshack.us/v2/889x667q90/842/nhdt.jpg

Prve 2 slike je ta biljka koja je bila oborena, naravno, hoce li bit okej ?

evo par slika ove druge koja jos stoji:

1.https://imagizer.imageshack.us/v2/298x397q90/838/88kl.jpg


I ova se pocela kriviti, sada sta bi bilo dobro da uradim ?
 

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
4.055
6.364
298
106
The Mighty Jungle
nije to nista ispravit ce se ona bez brige..

evo za primjer sta su meni kisa i vjetar napravili u proslom outu od biljke, ali sam ju ispravio, zabio kolac pored nje, svezao i za par dana ko nova, korov je to strasno jaki vidjet ces ;) sretno

q9bahIu.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reactions: tortica1
07.04.2014
17
14
3
  • Sviđa mi se
Reactions: userNomore

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.929
44.104
3.198
Bekaa Valley
da, al 18 minuta... neg kako su biljke

pravilnik:
7. Ne budite nestrpljivi
... Ne ponavljajte poruku u toku nekoliko dana ukoliko vidite da Vam niko ne odgovara. Dozvoljeno je ponoviti istu poruku tek posle dve nedelje, i to odgovorom na tu istu temu za koju nije dat pravi odgovor.
 
07.04.2014
17
14
3
PowerSeed je napisao(la):
da, al 18 minuta... neg kako su biljke

pravilnik:
7. Ne budite nestrpljivi
... Ne ponavljajte poruku u toku nekoliko dana ukoliko vidite da Vam niko ne odgovara. Dozvoljeno je ponoviti istu poruku tek posle dve nedelje, i to odgovorom na tu istu temu za koju nije dat pravi odgovor.
Isprike, zastitio sam ih mrezicom pa cemo vidjet za koji dan posto su trenutno padavine svaki dan, manje sunce neg inace, da prodje ovaj kisni period i onda idu velike temperature, pa bi tada trebale brze da rastu, za sada jedna je sasvim super dok ova sto je pojedena ne znam, vidjet cemo, uglavnom javim vam
 
17.05.2014
27
1
8
Ovako prvo svima veliki pozdrav ovo mi je prvo javljanje.Neiskusan sam grower pa sam se odlucio za autose,Prije par dana sam posadio 2 autos anubisa pa me zanima kolka ce ta biljka biti velika posto sam je posadio u svom vrtu.Hoce li stvarno dat tako veliku kolicinu kao sto kaze proizvođač ili je to laž?Posto ce kod nas biti preko 40 stupnjeva na suncu hoce li joj skodit tako jako sunce??I koloko zapravo autosima treba od sadnje do berbe?Hvala na razumjevanju
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.869
2.545
228
Pusti specifikacije proizvođća, to je u "idealnim" uvjetima šta oni pišu, isto kao i mala potrošnja novog automobila koja se reklamira, dakle to je uglavnom reklama. Stvari ovise o puno faktora tako ta i visina i urod i jačina...sve ovisi od tebe koliko se potrudiš.
Premješteno ti je pitanje, prvo pogledaj iduči put koja se tema tiče tvog pitanja pa onda postaviš/pitaš. Al dovoljno da čitaš za početak, ima informacija napretek.
 

Evilmage007

Banned
Banovan
04.11.2012
234
137
43
28
Croatia
Ekipa ovak imam i ja 1 pitanje,znači biljka je stara cca 3tjedna,dali je ona morala biti veća ili? Listovi su mi nekako mali po mom mišljenju,outdoor uzgajam.Sjemenka je iz meni dobre ganđe,kada ju smijem presaditi u veči kalić?Biljka je preko dana na samom suncu konstantno.

P.S.
Kad je loše vrijeme,kiša pada i takve akcije onda biljku stavim indoor,imam napravljen box u sobi,kad je ovak lijepo vrijeme žbidelj je vani a kad je loše vrijeme kao što je bilo prošli tj onda je u boxu :)
Sutra ili preksutra planiram zasaditi orange bud,frend će mi za 50tak kuna 3 sjemenke prodati :)


1400835271-1500-x-844px-Biljka%20(8).JPG


1400835271-1500-x-844px-Biljka%20(9).JPG


1400835271-1500-x-844px-Biljka%20(10).JPG
 

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
4.055
6.364
298
106
The Mighty Jungle
za 3 tjedna je trebala biti veca, ali je bilo i lose vrijeme do prije koji dan tako da je izgled i opravdan..

previse izduzena, a i zemlja mi prevlazno izgleda..presadi ili na sajt ili u veci kalić, kad budes presadivao zatrpaj do kotiledona (prvih malih listova) i polako s vodom, sretno
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Evilmage007

Evilmage007

Banned
Banovan
04.11.2012
234
137
43
28
Croatia
Tarzan je napisao(la):
za 3 tjedna je trebala biti veca, ali je bilo i lose vrijeme do prije koji dan tako da je izgled i opravdan..

previse izduzena, a i zemlja mi prevlazno izgleda..presadi ili na sajt ili u veci kalić, kad budes presadivao zatrpaj do kotiledona (prvih malih listova) i polako s vodom, sretno
E a kad ja nju smijem prebaciti? Kad je malo suhija zemlja onda biljka jednostavno kao da prestane s radom,listovi krenu prema dolje sva se nekako iskrivi,prvih tjedan dana je bila indoor,jer taman kad sam posadio počelo je i loše vrijeme tako da je tj dana bila u boxu i ostala 2 tj je vani,zemlja je kupovna samo neznam sad više točno koja je to zemlja jer sam potrošio svu zemlju i vreču baco :( Kad joj smijem gnojivo udarat?


P.S.
Ovo mi je prvi grow,tako da imam HRPU pitanja,ali ta pitanja ću postavljati s rastom žbidelja,planiram eto još 3 orange buda si posadit i netreba mi više,a od 10tog mjeseca planiram indor do 5tog mjeseca iduće godine pa opet outdoor pa zato sada hoću što više da upijem informacija i da što bolje odradim ovaj grow da znam za ubuduće :)
 

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
4.055
6.364
298
106
The Mighty Jungle
ako pod prebacit mislis presadit, onda bi trebao sto prije jer je izduzena dosta,, i presadujes kad je zemlja suha da al ne toliko suha da listovi "krenu prema dolje" :D malo je ovo jos za gnojit, pricekaj 4. - 5. kat listova pa pocni lagano, treba ti gnojivo za vegetaciju, za tebe najbolje plantela list pa po propisanim dozama..