HID/HPS Tri kupusa

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.688
26.638
1.058
Jugoistočno odavde
Lepe su ti biljke i zdrave. Sa takvim biljkama možeš lepo da se igraš i uvek će reagovati dobro.
Malo si bojažljivo radio lollii, ali razumem to.
Prati razvoj onog cvetića na drugoj slici, prva grančica desno, skroz dole...
Već za par nedelja kad krene gore da se gomila, on će ostati dole u senci i njegov značaj do kraja će biti sve manji i manji.
Svi ti popcorn cvetići koji ostanu dole, proporcionalno veličini biljke, jačini svetla itd, mogu da oduzmu i do 30% ukupnog potencijala biljke, to jest glavnih vrhova koji su najizloženiji svetlu (po mojoj proceni i iskustvu).
Naravno, procenjuje se na osnovu gustine biljke, fenotipa, vrste uzgoja itd.
Odstranjivanjem materijala sa trećine biljke odozdo, dajemo šansu granama srednjeg dela biljke da uhvate bolje pozicije bliže svetlu, a glavnim granama, uz direktniji protok energije, obezbeđuje se i potpunije korišćenje svetla.
Naravno, tvoje biljke izgledaju lepo i zdravo, što je najbitnije. I feno je takav da nema džumbusa sa sitnim grančicama i gomilom lišća...ali prati ove stvari na koje sam ti ukazao i biće ti jasnije svaki sledeći put pa ćeš i sam imati više slobode sa biljkom. :)
Oprosti na maloj digresiji...zapričam se tako :razvaljen::
 

leemon

Aktivan Član
08.01.2015
417
2.818
143
Samo ti daj Barba, kad ti dnevnik posjete Stipe,Bestija i Barbarosa nemoze ispast lose,nek se ostali ne uvrijede:)
Iscitavajuci iz tvojih crtica ovo prijelazno razdoblje je najkriticnije pa sam se time i vodio, podigao malo svijetlo, gnojio ispod preporucene light doze od biocanne da joj nebi uzrokovao nikakav stres pa tako nisam htio ni rezuckat,sad znam i sljedeci put cu radit loli krajem vegetacije pa poslje doradit. ajmo rec kao napredniji pocetnik razumijem faze kroz koje biljka prolazi ali se i dalje se mucim sa tim dozama i ne zelim trpat ako nije potrebno, vise pokusavam gadjat dobar tajming zbog organika kojem treba 10 dana da proradi nakon gnojenja. gledam da doguram do 4og tjedna cvjeta bez spaljenih vrhova pa onda pojacat dozu.
Svakako ti hvala na osvrtu:respect:
 

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.688
26.638
1.058
Jugoistočno odavde
Verovatno je došlo iz nekog razloga do mrdanja ph, pa pretpostavljam da je problem Kalcijum.
Mogu biti i drugi razlozi za nedostatak, ali u ovom periodu potrebe za kalcijumom su velike, pa se često u 4. nedelji mogu videti cal mag nedostaci.
Do ovoga često dovodi i pogrešna upotreba djubriva, jer takođe previše Kalijuma u ovoj fazi može dovesti do nedostatka Kalcijuma...
Čak i da grešim po pitanju kalcijuma, ovome ne treba pridavati veliku pažnju, samo polako...
Inače biljke izgledaju super! :) :razvaljen::
 

leemon

Aktivan Član
08.01.2015
417
2.818
143
Barba hvala ti na odgovoru, bez brige necu radit nikakve intervencije po pitanju gnojiva i dodataka al eto gledam ih svaki dan pa uocavam neke promjene.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mr.dr.Smok

FatOne

Budi dobar, da bi bio sretan!
Poznanik Foruma
09.10.2016
1.642
7.505
258
Imas lagani Cal-Mag deficit ako se ne varam, nebi bilo lose dat jednu dozu cal-maga ako imas. Vidim gore ti je Barba rekao za kalcijum, sad malo manjka magnezija, ali nista toliko strasno.
Ako je krenulo odozdo onda je calmag, ako samo gore imas problem moguc je light burn. Jer simptomi su vrlo slicni.