Trihomi

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

makisplit

Aktivan Član
07.03.2012
501
132
0
43
Evo možda nekoga bude zanimalo.....

Trihomi


Kanabis ima posebne trihome. Resin unutar ovih tirhoma potakao je naše pretke da rade s ovom biljkom cijelo tisućljeće, šireći sjeme diljem svijeta. Resin kanabisa sadrži jake mirisne medicinkse komponente koji svijetle pod sunčevom svjetlošću kako bi pljenile pozornost. Trihomi, glave resine, štite biljku kanabisa od insekata i prirodnih predatora jer su ljepljivi i sadrže toksine. Trihomi također štite sjeme koje raste od sunčeve svjetlosti i vjetra reflektirajući solarnu radijaciju i stvarajući fizičku barijeru. Medicinski i psihoaktivni elementi kanabisa koje volimo upravo su dio trihoma i nalaze se u resini.

resinglandhead_full.gif


Kanabinoidi i terpenoidi u resini
Resina kanabisa uključuje: kanabinoide (THC, CBD, CBN, THC-V, preko 90 otkriveno do sada) i terpenoidi (komponente mirisa i „podizača“) i biljni vosak/ulje. Jedna grupa kanaboinoida, THC grupa – je primarno odgovorna za psihoaktivna svojstva kanabisa. Iako, bez drugih kanabinoida i terpenoida, čisti sastojak THC-a je dosadan „podizač“, prema riječima Sama Skunkmana.
Većina vrsta kanabisa danas može se klasificirati prema kemotipu kao: visoki THC udio i niski CBD. Sada kada se medicinska marihuana testira u laboratoriju drugi kemotipovi se nanovo otkrivaju i promoviraju. Dobra referenca za više informacija o CBD-u je stranica: www.projectCBD.org.
Farmaceutska tvrtka GW radila je s THVC-om dodavajući THCV u znatnim količinama vrstama kojima nedostaje THC i CBD. U fazi 1 te studije otkrili su da THCV pomaže u pretilosti i sličnim poremećajima metabolizma: www.gwpharm.com/Metabolic Disorders.aspx

Na stranici cancer.gov govori se više o kanabinoidima kao lijeku:


"Kanabinoidi su grupa od 21 ugljiko terpenophenolic sastojaka koji se jedinstveno proizvode u kanabis sativi i indica vrsti. Ovi elementi iz biljke nazivaju se fitokanbinoidi. Iako THC je primarni pshioaktivni sastojak, drugi poznati sastojci sa biološkim djelovanjem su kanbinoli (CBD), kanabikromeni, kanabigeroli i THCV i delta -8 THC.

CBD posebno ima analgetično i anti- podizačko svojstvo u psihoaktivnom efektu delta 9 – THC-a.“
www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/cannabis/healthprofessional/page4

Što je trihom?
Trihom se definira kao kosa ili stepenični produžetak kože biljke. Resini kanabisa zovu se tihomi, „kosoliki“ produžeci kože nazivaju se cystolith hairs. Tehnički, obje ove komponente su trihomi. Zbog jednostavnosti, trihom se odnosi na kosolike produžetke zbog veće vrijednosti.


cannabisleafsurface_full.jpg



Vrste trihoma:

Trihomi se razvijaju od „oblačnih“ do jasnih kada sazrijevaju. U „glavama“ se naaze kanbinoidi: THC, THCV, CBD, CBN, CBC, CGN i 90 drugih identificiranih kanabinoida. Tu se također nalaze i terpenoidi koji su odgovorni za miris i upravljaju razinom elementa „podizača“ i medicinskim svojstvima kanabisa. Ovi zreli trihomi mogu varirati u veličini od 25 do 220 microna, što ovisi o okolišu i genetici.

Kako bi se održala najmoćnija koncentracija resine, putem prirodnih metoda, jedino zrela glava se može sakupiti. Ona je negdje u prosjeku veličini 60-100 mikrona za hibride. No, ovaj podatak varira i ovisi o mnogim faktorima uključujući u ulju topljive terpenoide, vosak biljke ili ulje, veličinu biljke te okolišne uvjete u kojima biljka raste.

Detaljni opis tirhoma može se naći na:
www.nationmaster.com/encyclopedia/Trichome
 
06.03.2013
3
3
3
Nije mi skroz jasno pa molim za pomoć.
Da li se odnos 60/30/10 odnosi na vidno polje ili na cijeli vrh/cvijet

Znači kad gledam kroz microkineza 100x vidim određen broj trihoma u fokusu i sad da li moram pomicati skop preko cijelog vrha pa po nekom ukupnom dojmu ili ......
 

loop

veteran spliffer
10.08.2012
773
527
0
43
1.ne kupuj kod Kineza :)
2.Gledaš samo vrh trihoma,tu lopticu...i ne moraš striktno na 60/30/10,bitno je da nisu PROVIDNI,dakle,ako su mlečni-"high" rad je izražen,a ako su smeđi (počinje oksidacija,tj. razgradnja THC na CBN) "stond" rad je izražen..
3. najbolje da pustiš da ti barem 20-30% bude smeđe,barem ja bih...a dobiješ malo i na količini,pošto to potraje bar nedelju dana (i zavisi od uslova-može biti i duže/kraće)
4.posmatraj što širi spektar,pregledaj što više na biljci,ne samo na jednom mestu
5.stvarno,ne kupuj kod Kineza... :vb_wave:
 
Poslednja izmena od urednika:
  • Sviđa mi se
Reactions: M a n d o r

THC_power

Aktivan Član
10.07.2012
211
554
93
35
ja imam mini mikroskop 60x povecava, ali sam se isto naprezao gledajuci kroz njega, 100x bi trebao biti optimalan e i mora imati neko osvjetljenje ili sami osvjetlite sto je manje prakticno
 

Closet freak

Aktivan Član
03.04.2013
188
177
43
Zanima me nešto, jako, jaaaakooo:
Kakav efekat se dobije kada uberemo i konzumiramo sljedeće:
1.Sativa sa mlječnim trihomima
2.sativa sa smeđim trihomima
3.indica sa mlječnim trihomima
4.indica sa smeđim trihomima
Ne mislim samo na jednu bojunego kada je odnos 70/30 ili slično...ko ima iskustva neka napiše.hvala
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.456
3.198
Bekaa Valley
to sto pitas podrazumeva da je neko sadio cistu indicu ili sativu, u najvecem broju slucajeva su u igri hibridi, tako da odgovori mogu biti razliciti u zavisnosti od odnosa jednog i drugog u hibridu
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname

Closet freak

Aktivan Član
03.04.2013
188
177
43
Evo onda recimo da je 70%sativa, a 30% indica. kakav će efekat imati ako ju uberem rano dok su mlječni trihomi, a kakav ako ju uberem kasnije, dok su veči dio smeđi. Isti pitanje i za indicu. Zanima me jer imam OUT sativčugu pa da znam kada da ju ubeerem. Ja sam recimo ubrao indicu kad su bili mlječni trihomi i samo mi se spava od nje, niti smjeha niti ničega korisnog, samo spavanje i čudne misli koje se ponavljaju i kojih se ne sječam drugi dan.
 

imenjak

Aktivan Član
06.07.2011
147
80
28
33
Gajeva 30a, 44320 kutina
thc-vs-cbn-when-to-harvest-weed.jpg


imam jednu sliku sa interneta koja me malo zbunila...
svi ostali preporučuju da se bira ili imeđu max mliječni, ili max crvenkasti trihomi..

a ovdje na toj stranici preporučuju isto tako i pola prozirni-pola mliječni..?

dali je tko to probao?
šta se dobije time?
po mojoj nekoj logici se dobije isto ko kad bi se popušilo pola đointa umjesto cjelog jer ima manje thc-a ili se varam?

šta je onda taj energetic i speedy high? to ja nikad nisam iskusio.. :icon_confused:
ili me uspavalo, il me udarilo u mozak da sam toliko razmišljao il me derala paranoja da je to bilo nevjerojatno :icon_lol:


Closet freak je napisao(la):
Evo onda recimo da je 70%sativa, a 30% indica. kakav će efekat imati ako ju uberem rano dok su mlječni trihomi, a kakav ako ju uberem kasnije, dok su veči dio smeđi. Isti pitanje i za indicu. Zanima me jer imam OUT sativčugu pa da znam kada da ju ubeerem. Ja sam recimo ubrao indicu kad su bili mlječni trihomi i samo mi se spava od nje, niti smjeha niti ničega korisnog, samo spavanje i čudne misli koje se ponavljaju i kojih se ne sječam drugi dan.
meni je glupo kad me uspava i recimo vozim se ili sam po kafićima, prirodi ili gdje već a jedva držim oči otvorene, doslovno moram se truditi imati oči otvorene :icon_mrgreen: onda odem doma pa se probudim nakon 3 dana :icon_mrgreen:

ja bi ubrao na tvom mjestu dok su sve mliječne, a uvjek možeš ostaviti pola i čekati da dozriju..