Trudnoća i duvka?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
07.12.2008
4
0
0
43
Ovako cura i ja smo saznali da je ona trudna 3 mjeseca , čim je saznala PRESTALA je pušiti.Inače ne konzumira ni alkohol ni cigarete ni nikakve druge supstance.....
Stvar je ovakva prvih mjesec i pol trudnoće je dosta pušila a sad zadnjih mjesec i pol malo manje jer nismo imali,sad smo obadvoje u paranoji dali može šta biti bebi a nigdje na netu nemogu nači.......
Inače trudnoća nije bila planirana zato nismo ni prestali a sad kad je tu presretni smo i jako želimo bebu.....
Molim vas da mi odgovorite,znam da je loše pušiti u trudnoći i to joj ne pada na pamet tako da mi netrebaju prodike nego konkretan odgovor na gore navedeno pitanje.Hvala unaprijed
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
Nemoj se brinuti, kanabinoidi nemaju nikakav toksičan i destruktivan učinak. Moj savjet je da samo neka ne puši više do završetka trudnoće, ili još bolje do završetka dojenja jer ipak thc ima učinak na komunikaciju neurona, bolje da se djetetov mozak razvije bez vanjskih utjecaja, na bazi vlastite dnk sheme. Iako thc podržava živčani sustav, bolje igrati na sigurno.


evo ovo sam slučajno sada iskopao s neta:

PREGNANCY AND CANNABIS BABIES

Prenatal Marijuana Exposure and Neonatal Outcomes in Jamaica: An Ethnographic Study
Melanie C. Dreher, PhD; Kevin Nugent, PhD; and Rebekah Hudgins, MA

"Measurements and main results. Exposed and nonexposed neonates were compared at 3 days and 1 month old, using the Brazelton Neonatal Assessment Scale, including supplementary items to capture possible subtle effects. There were no significant differences between exposed and nonexposed neonates on day 3. At 1 month, the exposed neonates showed better physiological stability and required less examiner facilitation to reach organized states. The neonates of heavymarijuana-using mothers had better scores on autonomic stability, quality of alertness, irritability, and self-regulation and were judged to be more rewarding for caregivers."

http://www.4shared.com/file/74925732/50d798f/Cannabis_-_The_Facts.html
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
lady_blunt je napisao(la):
moja prijateljica pušila pa beba ok

Inače ovakve se stvari ne zaključuju na temelju pojedinačnih slučajeva

Sve se čini po podacima da nema neki štetan učinak marihuana na plod, no svakako treba igrati na sigurno i ne konzumirati apsolutno ništa što bi moglo biti potencijalno loše tijekom trudnoće i dojenja

Također moj pogleda i još jedan razlog je što ako trudnica ili žena koja doji konzumira marihuanu tvari iz marihuane dospijevaju i u dijete i sada bilo to ili ne bilo štetno smatram da to dijete kao osoba mora sam izabrati želi li konzumirati marihuanu ili bilo šta tako da se tim činom narušava njegova sloboda što je osnovno ljudsko pravo
 
07.12.2008
4
0
0
43
Iskreno i ja sam to mislio jer da joj može šta biti vjerovatno bi to bilo po svuda a ovako čim se ne piše mislim da nema brige,ali što kažete bolje igrati na sigurno pa se vratiti tom sportu poslije dojenja
Jedino što ću i ja sad morati biti kolegijalan,sta je tu je:icon_lol:
Ipak ćemo biti:family1:
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
naučnici kažu da se ne može zatrudnjet :punch: budale

zavisi i šta ste pušili
ako je dobro gajena ne može biti apsolutno ništa
a ako je malo lošije gajena ne može biti ništa

neka je sa srećom :thumb:
ako bude muško neka bude vidoje :wave:
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Ne brini se.. letalna doza marihuane je 700kg popusenih u 15min, ako se gleda smrt uzrokovana THCom.. siguran sam da tvoja cura nije popusila preko 120kg :keepoff:
tako da potencijalne komplikacije u trudnoci nema sanse da budu izazvane konzumacijom marihuane koju ljudi kozumiraju vec tisucljecima, a time je i usla u nasu genetiku procesom evolucije.

Evo i Weedran ti je iskopo link gdje kazu da su djeca pod teskim utjecajem davala bolje rezultate u svim testiranim podrucjima.
Osobno imam frenda koji pusi svaki dan, i njegova zena zapali koliko ja znam, a sva djeca su im predivna i inteligentna.

Cestitke i sretno sa ostatkom trudnoce :)
 

Silent Bob

Aktivan Član
09.06.2005
291
35
18
Citao sam da je na porodjaju dobro da pusi jer ce se misici opustiti i ona lakse poroditi. To su bili clanci na engleskom o tome kako neki nadri ljekari to preporucuju... :)
 

Zabljak 1992

Aktivan Član
30.01.2008
449
20
0
38
sve to ide uz pretpostavku da ona pusi zdravu normalnu gajenu vutru,ali posto vjerovatno nabavlja s ulice,ta prica da moze da pusi i dok je trudna je rizicna.
 

DirtyD

Aktivan Član
26.11.2008
155
2
0
33
Da to je najveci problem..... Ali cemu i ako je fino uzgojena.......preglupo mi to.... jebo ga THC nece nista a sta je sa losim stvarima u dimu? Nece djetetu nista biti od toga sto je pusila ali braniti pusenje u trudnoci :icon_evil:........i kolko majki puši cigarete u trudnoci pa opet kao zdravo djete... Ak nas vecina nije zato da maloljetnici puse,ili bar do 16g a prakticki svi smo krenuli ko maloljetnici al jebiga,nema smisla braniti pusenje u trudnoci koliko god je vjerojatno bezopasno. Pa kome je problem napraviti pauzu od 9mj.......ajd par puta u tih 9mj jer sigurno i puno hrane sto majka pojede nije najzdravije al ne treba sad nastavit ko da je jos sama.....
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
pa nitko ne brani pušenje u trudnoći, mislim da je poprilično logično da se truje sa svakakvim smečem koje izgara i ide u pluča i krvotok. Ali thc kao izolirana substanca, i ostali kanabinoidi neće naškoditi ničemu, bar po ovim nekim studijama, čak govore da pomaže. Whatever, treba igrati na sigurno i bok, takve stvari kao što je trudnoća nisu za zajebanciju.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva
27.10.2008
18
0
0
44
prvo da cestitam i pozelim zdravo i veselo i pametno potomstvo.
drugo, pokusacu dati konkretan odgovor koji ste i trazili.
Moj savjet je da samo neka ne puši više do završetka trudnoće, ili još bolje do završetka dojenja jer ipak thc ima učinak na komunikaciju neurona, bolje da se djetetov mozak razvije bez vanjskih utjecaja, na bazi vlastite dnk sheme. Iako thc podržava živčani sustav, bolje igrati na sigurno.
bolje, ukoliko osoba koja nosi dete, to cini vrlo pazljivo i bez nervoze, ali mladim majkama (a ne samo iz porodice homo sapiensa vec i iz zivotinjskog sveta) to nije nimalo lako, mlade majke su nervozne, cesto i uplasene, jer se iz prostog razloga nalaze u stanju u kom nisu nikad pre. a pri tom znaju da nose jos jedan/vise zivih organizama u sebi. iz tog razloga potrebno je osloniti se na mnoge faktore koji ce tu tenziju smiriti, to su cesto udobnost toplog doma(zima je sad je li?)), dobra ishrana, cista voda za pice, sokovi, cajevi, briga porodice, socijalna sigurnost itd. medjutim i pored toga mlada majka je u stanju za koje jednostavno u pojedinim trenucima misli da nema resenje, tako da jedan manji joint jednom nedeljno/mesecno nikako ne moze imati los uticaj na potomstvo, kao sto bi imao pretrpljeni sok od necega sto ce taj isti kanabis ublaziti. izuzev u slucajevima ako je osoba alergicna na kanabinol ili neki drugi sastojak, sto u ovom slucaju pretpostavljam da nije. ukoliko se upotrebljava kao lek u nekim zacrtanim dozama (planirajte jeda gram mesecno recimo..mada ne volim da pricam napamet dok ne vidim psihofizicku konstituciju konzumenta) kanabis onda stvarno ima pozitivnog ucinka.

mada ovde sticem utisak da in this case marijuana is misused, da ne prevodim, nekad stvarno zaboravim maternji..), elem.. u tom slucaju onda bolje da nikad vise u zivotu i ne pusi, jer zasto individua uopste pusi, ako ne da oseti svoje telo, misice, svoj organizam u najmanjim detaljima, da pojacanom ostrinom svih cula uziva u zivotu, oseti kojim organima treba veca prokrvavljenost, pa upraznjava fizicke aktivnosti, koncentrisanom paznjom pruza fiskulturu mozdanim vijugama, itd.
medjutim ukoliko ju je osoba konzumirala uz alkohol ili u druge svrhe obeznanjivanja i u cilju nanosenja stete svom organizmu, onda bolje da potpuno izbaci ne samo kanabis vec sve psihoaktivne supstance (a nisu li to i cajevi, kafa..itd.), jer u tom slucaju nema nikakve svrhe i potpuno se posveti bar zdravoj ishrani (podrazumevam umerenu organsku hranu prilagodjenu podneblju u kome zivi, usput se bar priblizno prilagodjavati postovima ukoliko se oni upraznjavaju u tom podrucju i umerene preporucene trudnicama svakodnevne fizicke aktivnosti).

p.s. cajeve ne mora izbaciti, dr. Livingstone je njihovo dejstvo lepo opisao u dva reda.
u opstem slucaju preporucujem jednom nedeljno /mesecno zavisno od konstitucije i psiholoskih karakteristika individue caj od kanabisa, mada ipak preporucujem vaporiser, ili u slucaju nedostatka novcanih sredstava za njegovu kupovinu - klasican joint.
Pan metron ariston

da ponovim citat jednog istrazivanje americkih lekara na jamajci..
[jedan relativno pouzdan izvor]:
PREGNANCY AND CANNABIS BABIES

Prenatal Marijuana Exposure and Neonatal Outcomes in Jamaica: An Ethnographic Study
Melanie C. Dreher, PhD; Kevin Nugent, PhD; and Rebekah Hudgins, MA

"Measurements and main results. Exposed and nonexposed neonates were compared at 3 days and 1 month old, using the Brazelton Neonatal Assessment Scale, including supplementary items to capture possible subtle effects. There were no significant differences between exposed and nonexposed neonates on day 3. At 1 month, the exposed neonates showed better physiological stability and required less examiner facilitation to reach organized states. The neonates of heavymarijuana-using mothers had better scores on autonomic stability, quality of alertness, irritability, and self-regulation and were judged to be more rewarding for caregivers."
 

wannabeshaman1

Aktivan Član
31.05.2007
400
33
0
35
trabunjar.bloger.hr
e znate šta bi full bilo dobro?
na kraju trudnoće :D kad bebi već ne treba mljeko
nahranit curu s thcom pa sisat dok ne padneš u nesvjest...
to bi bio naekonomičniji najukusniji i najugodniji način konzumacije thc-a.
još ako bradavice premažeš s malo sirupa od maline :icon_twisted:
mislim da ću si počet bušit čarape
mislim "kondome".
ako je netko isprobo nek mi javi
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.812
77
73
A joj sad si dodo još jednu stvar u moje fantazije

Inače totalno me zanima kakav okus ima ljudsko mlijeko i mnoge cure koje poznam sam zamolio da ako kojim slučajem zatrudne da me ponude mljekom, nemora ni bit direktno iz sise može i iz čaše ali tak me zanima kakav okus ima(iako inače ne volim mlijeko baš)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva

mr.skunk

Vutra Veteran
16.01.2007
831
44
0
34
u trudnoci nije pozeljno pusiti jer logicno je da kanabinol
moze prodrijeti kroz posteljicu da ne filozofiramo sad na koje sve nacine

logicno je da nitko razuman ne bi dopustio da majka naduvana nosi bebu

i logicno je da na vutra forumu dobijes svakakvih odgovora

pa ti razmisli
 

wannabeshaman1

Aktivan Član
31.05.2007
400
33
0
35
trabunjar.bloger.hr
Šaman Šandor je napisao(la):
A joj sad si dodo još jednu stvar u moje fantazije

Inače totalno me zanima kakav okus ima ljudsko mlijeko i mnoge cure koje poznam sam zamolio da ako kojim slučajem zatrudne da me ponude mljekom, nemora ni bit direktno iz sise može i iz čaše ali tak me zanima kakav okus ima(iako inače ne volim mlijeko baš)
ma treba probat sve iz njihovog tijela :sun2:
u biti najbolje bi bilo otvorit restoran u kojem su svi začini na bazi tjelesnih izlučevina ženki.neznam dal si probao al salata premazana vaginalanim sekretom je nešto genijalno još da se na repertoar doda frigana posteljica i sve to zalije s čašom svježeg mljeka...
nema više gladi na svijetu.

da ne bude totalni offtopic nemam ništa za reč o ovoj temi :D